Kršćanski Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kršćanski ForumLogin

PREŠLI SMO NA https://krscanski.chat/

Ekumenizam

power_settings_newLogin to reply
+34
Domenika
Euro
Medeni
Pravednik
apostol
ILIJA
UČENIK10
jakob
Fazlija
DraganZ
Istina
Bhakti
talmidim
Mila
Totus Tuus
Aladin
simply
Tomasso
hrvoje hrki
No Nick
forestsilvy
braslav
Nevjernik
Justin
Spart
Daniel
laodikejac
Živac
Izrail
msomi
dominik
kon
maxadsl
kainos
38 posters

descriptionEkumenizam - Page 15 EmptyRe: Ekumenizam

more_horiz

<table cellSpacing=0 cellPadding=0 width="100%" border=0><tr><td width="100%" bgColor=#153f6b>Ekumenizam - Page 15 X
</TD></TR></TABLE>
<table cellSpacing=0 cellPadding=2 width="100%" bgColor=#fffde8 border=0><tr><td vAlign=top width="100%">U Vatikanu se danas papa Benedikt XVI. susreo ekumenskim carigradskim patrijarhom Bartolomejom I.

Ekumenizam - Page 15 Bl2

Ekumenizam - Page 15 Foto_05 U Vatikanu se danas papa Benedikt XVI. susreo ekumenskim carigradskim patrijarhom Bartolomejom I. koji sudjeluje na obredu svečanoga otvaranja Pavlove godine. Svetosti, s dubokom i iskrenom radošću riječima iz druge Petrove
poslanice pozdravljam Vas i Vašu pratnju: Onima koji su pravednošću našega Boga, Spasitelja Isusa Krista, primili istu ...»
Ekumenizam - Page 15 X</TD></TR></TABLE>

more_horiz
ja po ovim svim postovima vidim da ekumenizam nije moguć.
( mislim da se ovdje rijetko tko složi jedan sa drugim.. tko li s pravom tko li bez prava) no

A što se tiče vlastitog uvjerenja.. evo jednog koje je moje uvjerenje u životu i inspirirano Riječju Božjom. radi se o sljedećem:
ovaj dio iz Korićanima stavljam, jer smatram nevjernika onog koji ne postupa po riječima iz Biblije. odnosno ne živi poslušan i svet život.. što se tiče grijeha..

Druga poslanica Korinæanima 6:14

Hram živoga Boga

14Ne udružujte se s nevjernicima, ne uprežite se u isti jaram! Što
pravednost može imati zajedničkoga s bezakonjem? Kakvo zajedništvo može
imati svjetlo s tamom.

što je moguće da masu ljudi će reći da je poznavalo Krista. ali ih on nikad nije znao.. quote iz Biblije naravno ..

ekumenizam je krenuo od velike dvije nominacije.. KATOLIČANSTVA I moguće malo Pravoslavlja.

ko jači tlači.. i mislim da tu ne treba komentara. da bi bili dio tog moramo se poniziti pred činjenicama koje govore u prilog jačim ( nazovimo ih jačim samo u brojkama) ali slabijim u odnosu na uvjerenja o grijehu. kao što su ,, sex prije braka, laganje itd. a prije svega nakon toga bez pokajanja. čak i kad se ispovijede. odu i nastave činit tako.. eto..
Matej 3: 8 Dokažite svojim životom i djelima da ste se odvratili od grijeha i obratili Bogu

za mene onaj koji ide i ne promijeni svoj život. unatoč tome što se ispovijedio.. nije moj brat...moja sestra.
moj brat i sestra su oni koji vrše volju Oca mog..

Matej 12:50Zaista, tko god čini volju mojega nebeskog Oca, taj mi je i brat, i sestra, i majka!'

a kako će se znati koja je volja nebeskog Oca. ako se ne istražuju pisma koje je poslao preko proroka i apostola.. VEĆ se štuje više riječ čovjeka..

more_horiz
9 Ja se za njih molim: ne molim se za (sav) svet, nego za one koje si mi dao, jer su Tvoji.*1. Jn. 5:19

10 I moje sve je Tvoje, i Tvoje moje; i ja se proslavih u njima.*Rim. 8:30

11 I više nisam na svetu, a oni su na svetu, a ja idem k Tebi. Oče Sveti! Sačuvaj ih u ime svoje, one koje si mi dao, da budu jedno kao i mi.*Jn. 10:30, 1. Pet. 1:5

12 Dok bejah s njima na svetu, ja ih čuvah u ime Tvoje; one koje si mi dao sačuvah, i niko od njih ne pogibe osim Sina pogibli, da se zbude pismo.*Ps. 19:8, Ps. 41:9, Mt. 26:24, Jn. 6:39, Jn. 10:28, Jn. 13:18, Jn. 18:9, Dela 1:20, Jev. 2:13, 1. Jn. 2:19

13 A sad k Tebi idem, i ovo govorim na svetu, da imaju radost moju ispunjenu u sebi.

14 Ja im dadoh reč Tvoju; i svet omrznu na njih, jer nisu od sveta, kao i ja što nisam od sveta.*Jer. 38:4, 1. Jn. 3:13

15 Ne molim Te da ih uzmeš sa sveta, nego da ih sačuvaš oda zla.*1. Kor. 5:10, Gal. 1:4, 2. Sol. 3:3

16 Od sveta nisu, kao ni ja što nisam od sveta.

17 Osveti ih istinom svojom: reč je Tvoja istina.

18 Kao što si Ti mene poslao u svet, i ja njih poslah u svet.

19 Ja posvećujem sebe za njih, da i oni budu osvećeni istinom.*1. Kor. 1:30, 1. Sol. 4:7, Jev. 10:10

20 Ne molim se, pak, samo za njih, nego i za one koji me uzveruju njihove reči radi;

21 Da svi jedno budu, kao Ti, Oče, što si u meni i ja u Tebi; da i oni u nama jedno budu, da i svet veruje da si me Ti poslao.*Jn. 10:38, Fil.2:6, 1. Jn. 5:7

22 I slavu koju si mi dao ja dadoh njima, da budu jedno kao mi što smo jedno.*1. Jn. 1:3

23 Ja u njima i Ti u meni: da budu sasvim ujedno, i da pozna svet da si me Ti poslao i da si imao ljubav k njima kao i k meni što si ljubav imao.*Jn. 10:38, Rim. 12:5, Gal. 3:28, Kol. 3:14, Jev. 12:23

24 Oče! Hoću da i oni koje si mi dao budu sa mnom gde sam ja; da vide slavu moju koju si mi dao; jer si imao ljubav k meni pre postanja sveta.*1. Kor. 3:18, 1. Sol. 4:17, 1. Jn. 3:2

25 Oče pravedni! Svet Tebe ne pozna, a ja Te poznah, i ovi poznaše da si me Ti poslao.

Jovan 17

more_horiz
Pogledajte ovo.

http://forum.verujem.org/index.php?topic=6622.msg117708;topicseen#msg117708

more_horiz
Oh itekako je moguć ekumenizam, samo treba napraviti takav kompromis u kome ćeš ćutati radi mira, i osuđivati kao mrzitelje i nasilnike sve koji se ne slažu sa tobom.Pridobiješ većinu(danas to nije teško, jer svet je u vlasti zloga) nametneš lažnu ljubav koja je nemoguća bez licemerja, toleranciju koja je nemoguća bez hladnoće ljubavi, sve to smiksaš sa kulturom, pomeneš trancedentnog Boga, malo prećutiš Isusovo Božanstvo, ubaciš u to malo humanosti i svetskih zakona namesto biblijskih,još onda alo ubaciš new age različitih načina i puteva do boga i sve je to kao Isus mislio i govorio i onda kažeš Hrišćanima evo vaše vere, ko neće to da prihvati, mrzitelj, nasilinik i protivnik dobra.I na kraju na čelo staviš čoveka koji ima sve to u sebi.I eto ti ekumene.
Vrlo jednostavno i ostvarivo, naravno pod obavezno u svaku crkvu i denominaciju ubaciš ljude koji su završili teološki te denominacije da počnu učiti u svakoj denominaciji i konfesiji kako tako treba biti, postave se na forume, reklamiraju na tv, vrše pritiske svetskim zakonima, i nakon nekog vremena polako možeš videti prve plodove žetve propasti poslednjeg vremena.Vrlo je jednostavno, danas samo reklama prodaje proizvod, nije bitno više šta je u njemu, više puta ponovljena laž postaje istina, i sve više ljudi počinju da veruju u nju, i polagano, postepeno kuvaš žabu dok je ne skuvaš.
Eto recepta za ekumenu, držite ga u tajnosti jer bi mogli imati problema.

more_horiz
Evo još jedan recept koji sam preuzeo sa ovog linka :

http://krscanstvo.net/index.php?option=com_content&task=view&id=825&Itemid=28

Dobro nasjeckaj evanđelje i dodaj malo vode da razvodniš njegov učinak.
Izmješaj malo tolerancije da potisneš nepopularan okus istinske doktrine.
Nakon toga dodaj dovoljno samopoštovanja da neutraliziraš učinak grijeha.
Smjesu zagrij mješajući dok ne postane sasvim mlaka.
Na kraju posluži sa euharistijskom hostijom, ali izbjegavaj one koji
žive od svake riječi Božje koja dolazi iz Božjih usta.

descriptionEkumenizam - Page 15 EmptyPozdrav!

more_horiz
amos je napisao/la:
Evo još jedan recept koji sam preuzeo sa ovog linka :

http://krscanstvo.net/index.php?option=com_content&task=view&id=825&Itemid=28

Dobro nasjeckaj evanđelje i dodaj malo vode da razvodniš njegov učinak.
Izmješaj malo tolerancije da potisneš nepopularan okus istinske doktrine.
Nakon toga dodaj dovoljno samopoštovanja da neutraliziraš učinak grijeha.
Smjesu zagrij mješajući dok ne postane sasvim mlaka.
Na kraju posluži sa euharistijskom hostijom, ali izbjegavaj one koji
žive od svake riječi Božje koja dolazi iz Božjih usta.

Pozdrav svim Kršćanima ,ma koji bili!

descriptionEkumenizam - Page 15 EmptyHm!

more_horiz
Domenika je napisao/la:
...Dobro ućeniće Cool proćitat ću...ali bih te zamolila,
da mi malo pojasniš...tko su to Adventisti...?
Obzirom da se tako žestoko...pripremaš ući u novu zajednicu...vjerojatno si pun vjere i znanja... Laughing ...!!

Vjerovatno ti neće reć da su Adventisti u startu falili,,,Prorokovali su drugi Kristov dolazak a on se nije dogodio!Toliko o njihovom PERFEKTNOM poznavanju Biblije!
Nemam ništa u principu protiv adventista ili subotara,moralni su to ljudi,pobožni no imam protiv toga da je Bogu jako bitno dali radim subotom ili ne (ili nedjeljom) ili dali jedem meso (pogotovo svinjetinu) ili ne!Zašto bi to Bogu bilo bitno?Kulen je zako,,,i pršut!A ako imam posla,radit ću i subotom i nedjeljom,,a odmoriti recimo utorkom!

more_horiz
patriot_1 je napisao/la:
Domenika je napisao/la:
Obzirom da se tako žestoko...pripremaš ući u novu zajednicu...vjerojatno si pun vjere i znanja... Laughing ...!!

Vjerovatno ti neće reć da su Adventisti u startu falili,,,Prorokovali su drugi Kristov dolazak a on se nije dogodio!Toliko o njihovom PERFEKTNOM poznavanju Biblije!
Nemam ništa u principu protiv adventista ili subotara,moralni su to ljudi,pobožni no imam protiv toga da je Bogu jako bitno dali radim subotom ili ne (ili nedjeljom) ili dali jedem meso (pogotovo svinjetinu) ili ne!Zašto bi to Bogu bilo bitno?Kulen je zako,,,i pršut!A ako imam posla,radit ću i subotom i nedjeljom,,a odmoriti recimo utorkom!

Pozdrav patriot,
pa sto ti mislis hoce li se dogoditi II Kristov dolazak ili ne,po tvom prorocanstvu,a adventisti kako je meni poznato i dalje vjeruju i cekaju II Kristov dolazak.
ili dali jedem meso (pogotovo svinjetinu) ili ne!Zašto bi to Bogu bilo bitno?Kulen je zako,,,i pršut!

A ti jedi covjece sto god hoces,tko tebi brani,ali postoji nesto sto se zove zakon umjerenosti i kao bolji poznavaoc religija,morao bi znati nesto vise o zakonu umjerenosti-koga su se i u proslosti i u sadasnjosti drzali mnogi vjerni Bogu ljudi, od laika, svecenika do svetaca,svi su bili umjereni u jelu i pilu,pa zasto bi to bio grijeh adventistima?

http://www.adventisti.hr/dokumenti.html
Evo ovdje mozes bolje upoznati,adventisticki stav prema vrijednostima zivota koji je dan covjeku od Boga,pa ako i tu lose nesto govore adventisti o zdravlju,zamolila bi te ,reci mi molim te gdje se i kojim dokumentom u tvojoj denominaciji,propagira trosenje opijata,alkohola i svega sto je lose za covecje zdravlje.
,,Jer ste kupljeni skupo,a to nije od vas dar je Bozji''pa ako smo dar Bozji,onda trebamo i tako se ponasati prema nasem mentalnom i tjelesnom zdravlju.

no imam protiv toga da je Bogu jako bitno dali radim subotom ili ne (ili nedjeljom)

A ovdje ti jasno stoji koji se treba dan svetkovati,na tebi stoji hoces li prihvatiti ili ne,i zbiljam nitko ti nema prava reci koji ces dan svetkovati,kao sto i ti nikom ne mozes i nesmijes odrediti koji ce dan svetkovati.

1 Onda Bog izgovori sve ove riječi:
2 Ja sam Jahve, Bog tvoj, koji sam te izveo iz zemlje egipatske, iz kuće ropstva.
3 Nemoj imati drugih bogova uz mene.
4 Ne pravi sebi lika ni obličja bilo čega što je gore na nebu, ili dolje na zemlji, ili u vodama pod zemljom. 5 Ne klanjaj im se niti im služi. Jer ja, Jahve, Bog tvoj, Bog sam ljubomoran. Kažnjavam grijeh otaca - onih koji me mrze - na djeci do trećeg i četvrtog koljena, 6 a iskazujem milosrđe tisućama koji me ljube i vrše moje zapovijedi.
7 Ne uzimaj uzalud imena Jahve, Boga svoga, jer Jahve ne oprašta onome koji uzalud izgovara ime njegovo.
8 Sjeti se da svetkuješ dan subotni. 9 Šest dana radi i obavljaj sav svoj posao. 10 A sedmoga je dana subota, počinak posvećen Jahvi, Bogu tvojemu. Tada nikakva posla nemoj raditi: ni ti, ni sin tvoj, ni kći tvoja, ni sluga tvoj, ni sluškinja tvoja, ni živina tvoja, niti došljak koji se nađe unutar tvojih vrata. 11 Ta i Jahve je šest dana stvarao nebo, zemlju i more i sve što je u njima, a sedmoga je dana počinuo. Stoga je Jahve blagoslovio i posvetio dan subotni.
12 Poštuj oca svoga i majku svoju da imadneš dug život na zemlji koju ti da Jahve, Bog tvoj.
13 Ne ubij!
14 Ne učini preljuba!
15 Ne ukradi!
16 Ne svjedoči lažno na bližnjega svoga!
17 Ne poželi kuće bližnjega svoga! Ne poželi žene bližnjega svoga; ni sluge njegova, ni sluškinje njegove, ni vola njegova, ni magarca njegova, niti išta što je bližnjega tvoga!"
I jos ne zaboravi,da smo na postivanju löjudskih prava pozvani svi,bez obzira kojoj denominaciji pripadamo.

Član 18: Svatko ima pravo na slobodu misli, savjesti i vjere; to pravo uključuje slobodu da promijeni svoju vjeru ili vjerovanje i slobodu da se, bilo pojedinačno ili u zajednici s drugima, javno ili privatno, ispoljava vjera ili vjerovanje učenjem, vršenjem, obredima i održavanjem.
Član 19: Svatko ima pravo na slobodu mišljenja i izrazavanja; ovo pravo uključuje slobodu mišljenja bez tuđeg mišljenja, a isto tako i traženje, primanje i saopćavanje obavjestenja i ideja bilo kojim sredstvima i bez obzira na granice.
[url=http://www.dadalos.org/kr/Menschenrechte/Grundkurs_MR2/Dokumente/dokument1.htm]http://www.dadalos.org/kr/Menschenrechte/Grundkurs_MR2/Dokumente/dokument1.htm[/url]</A>

more_horiz
GAL 5:19-21 A očita su djela tijela. To su: bludnost, nečistoća, razvratnost, idolopoklonstvo, vračanje, neprijateljstva, SVAĐA, ljubomora, srdžbe, spletkarenja, razdori, strančarenja, zavisti, pijančevanja, pijanke i tome slično. Unaprijed vam kažem, kao što vam već rekoh: koji takvo što čine, kraljevstva Božjega neće baštiniti.
>>>Ne vidim poveznicu sa kulenom i pršutom,,a bome ni sa subotom!
Popiti par piva nije pijanka ni pijančevanje!Dakle,ni to ne stoji!

more_horiz
Dina je napisao/la:
patriot_1 je napisao/la:
Domenika je napisao/la:

Drugi Kristov dolazak,,da,al očito nije se zbio!I nitko nezna kad će se zbiti!
Da sam bio sljedbenik adventista i da su prorokovali Njegov drugi dolazak a on se NIJE tada zbio,,,ja bih odmah tražio ispisnicu!Ili bilo tko drugi da je u pitanju!Osim Adventista i Jehovni Svjedoci su rekli kad će Isus doći,,i falili!
Pa jeste li vi normalni?
A Isus reče"Ni ja neznam,doli moj nebeski otac!"
Ma no,,nebitno je to toliko,bitno je da nije bitno,,,što ćeš jesti ili koji dan slaviti!To je sporedno,važno je ljubiti Boga i čovjeka!(bližnjega svoga)!
Dakle,radili vi subotom ili ne neće vas zato Bog suditi,,kao ni mene što radim i subotom i nedjeljom a bome neće ni zato što jedem svinjetinu!

Pozdrav patriot,
pa sto ti mislis hoce li se dogoditi II Kristov dolazak ili ne,po tvom prorocanstvu,a adventisti kako je meni poznato i dalje vjeruju i cekaju II Kristov dolazak.
ili dali jedem meso (pogotovo svinjetinu) ili ne!Zašto bi to Bogu bilo bitno?Kulen je zako,,,i pršut!

A ti jedi covjece sto god hoces,tko tebi brani,ali postoji nesto sto se zove zakon umjerenosti i kao bolji poznavaoc religija,morao bi znati nesto vise o zakonu umjerenosti-koga su se i u proslosti i u sadasnjosti drzali mnogi vjerni Bogu ljudi, od laika, svecenika do svetaca,svi su bili umjereni u jelu i pilu,pa zasto bi to bio grijeh adventistima?

http://www.adventisti.hr/dokumenti.html
Evo ovdje mozes bolje upoznati,adventisticki stav prema vrijednostima zivota koji je dan covjeku od Boga,pa ako i tu lose nesto govore adventisti o zdravlju,zamolila bi te ,reci mi molim te gdje se i kojim dokumentom u tvojoj denominaciji,propagira trosenje opijata,alkohola i svega sto je lose za covecje zdravlje.
,,Jer ste kupljeni skupo,a to nije od vas dar je Bozji''pa ako smo dar Bozji,onda trebamo i tako se ponasati prema nasem mentalnom i tjelesnom zdravlju.

no imam protiv toga da je Bogu jako bitno dali radim subotom ili ne (ili nedjeljom)

A ovdje ti jasno stoji koji se treba dan svetkovati,na tebi stoji hoces li prihvatiti ili ne,i zbiljam nitko ti nema prava reci koji ces dan svetkovati,kao sto i ti nikom ne mozes i nesmijes odrediti koji ce dan svetkovati.

1 Onda Bog izgovori sve ove riječi:
2 Ja sam Jahve, Bog tvoj, koji sam te izveo iz zemlje egipatske, iz kuće ropstva.
3 Nemoj imati drugih bogova uz mene.
4 Ne pravi sebi lika ni obličja bilo čega što je gore na nebu, ili dolje na zemlji, ili u vodama pod zemljom. 5 Ne klanjaj im se niti im služi. Jer ja, Jahve, Bog tvoj, Bog sam ljubomoran. Kažnjavam grijeh otaca - onih koji me mrze - na djeci do trećeg i četvrtog koljena, 6 a iskazujem milosrđe tisućama koji me ljube i vrše moje zapovijedi.
7 Ne uzimaj uzalud imena Jahve, Boga svoga, jer Jahve ne oprašta onome koji uzalud izgovara ime njegovo.
8 Sjeti se da svetkuješ dan subotni. 9 Šest dana radi i obavljaj sav svoj posao. 10 A sedmoga je dana subota, počinak posvećen Jahvi, Bogu tvojemu. Tada nikakva posla nemoj raditi: ni ti, ni sin tvoj, ni kći tvoja, ni sluga tvoj, ni sluškinja tvoja, ni živina tvoja, niti došljak koji se nađe unutar tvojih vrata. 11 Ta i Jahve je šest dana stvarao nebo, zemlju i more i sve što je u njima, a sedmoga je dana počinuo. Stoga je Jahve blagoslovio i posvetio dan subotni.
12 Poštuj oca svoga i majku svoju da imadneš dug život na zemlji koju ti da Jahve, Bog tvoj.
13 Ne ubij!
14 Ne učini preljuba!
15 Ne ukradi!
16 Ne svjedoči lažno na bližnjega svoga!
17 Ne poželi kuće bližnjega svoga! Ne poželi žene bližnjega svoga; ni sluge njegova, ni sluškinje njegove, ni vola njegova, ni magarca njegova, niti išta što je bližnjega tvoga!"
I jos ne zaboravi,da smo na postivanju löjudskih prava pozvani svi,bez obzira kojoj denominaciji pripadamo.

Član 18: Svatko ima pravo na slobodu misli, savjesti i vjere; to pravo uključuje slobodu da promijeni svoju vjeru ili vjerovanje i slobodu da se, bilo pojedinačno ili u zajednici s drugima, javno ili privatno, ispoljava vjera ili vjerovanje učenjem, vršenjem, obredima i održavanjem.
Član 19: Svatko ima pravo na slobodu mišljenja i izrazavanja; ovo pravo uključuje slobodu mišljenja bez tuđeg mišljenja, a isto tako i traženje, primanje i saopćavanje obavjestenja i ideja bilo kojim sredstvima i bez obzira na granice.
[url=http://www.dadalos.org/kr/Menschenrechte/Grundkurs_MR2/Dokumente/dokument1.htm]http://www.dadalos.org/kr/Menschenrechte/Grundkurs_MR2/Dokumente/dokument1.htm[/url]</A>

more_horiz
patriot_1 je napisao/la:
GAL 5:19-21 A očita su djela tijela. To su: bludnost, nečistoća, razvratnost, idolopoklonstvo, vračanje, neprijateljstva, SVAĐA, ljubomora, srdžbe, spletkarenja, razdori, strančarenja, zavisti, pijančevanja, pijanke i tome slično. Unaprijed vam kažem, kao što vam već rekoh: koji takvo što čine, kraljevstva Božjega neće baštiniti.

Cuj,ti biras svoj nacin zivota,umjerenost u jelu i pilu postoji vec poznata od pocetka u krscanstvu,pogledaj kroz povijest krscanstva.Ali ja ne vidim,zasto se treba prigovarati onima koji zele zivjeti umjerenim nacinom zivota?
I konacno moderna nauka nutricionizam govori jako mnogo u prilog umjerenom nacinu zivota.Te se preporuca i vjernicima i nevjernicima,zivjeti umjereno,jer se to i odrazava na drustvo u kojem zivimo.Pogledaj malo socijalne analize koje govore o socijalnim odnosima,drustva u kojima se pazi na zdravi nacin zivota,s drustvima u kojima je to sve jedno,kakvi su odnosi ljudi,kako je ekonomija tih drustva,kakve su socijalne bolesti takvih drustva, i jos mnoga pitanja na koja se mogu dati upravo pozitivni odgovori u korist umjerenosti.

more_horiz
Dina je napisao/la:
patriot_1 je napisao/la:

Cuj,ti biras svoj nacin zivota,umjerenost u jelu i pilu postoji vec poznata od pocetka u krscanstvu,pogledaj kroz povijest krscanstva.Ali ja ne vidim,zasto se treba prigovarati onima koji zele zivjeti umjerenim nacinom zivota?
I konacno moderna nauka nutricionizam govori jako mnogo u prilog umjerenom nacinu zivota.Te se preporuca i vjernicima i nevjernicima,zivjeti umjereno,jer se to i odrazava na drustvo u kojem zivimo.Pogledaj malo socijalne analize koje govore o socijalnim odnosima,drustva u kojima se pazi na zdravi nacin zivota,s drustvima u kojima je to sve jedno,kakvi su odnosi ljudi,kako je ekonomija tih drustva,kakve su socijalne bolesti takvih drustva, i jos mnoga pitanja na koja se mogu dati upravo pozitivni odgovori u korist umjerenosti.

Neznam jesi li vidjela ovo,,malo sam nespretno kopirao ,novi sam na ovom forumu!:
"Drugi Kristov dolazak,,da,al očito nije se zbio!I nitko nezna kad će se zbiti!
Da sam bio sljedbenik adventista i da su prorokovali Njegov drugi dolazak a on se NIJE tada zbio,,,ja bih odmah tražio ispisnicu!Ili bilo tko drugi da je u pitanju!Osim Adventista i Jehovni Svjedoci su rekli kad će Isus doći,,i falili!
Pa jeste li vi normalni?
Ma no,,nebitno je to toliko,bitno je da nije bitno,,,što ćeš jesti ili koji dan slaviti!To je sporedno,važno je ljubiti Boga i čovjeka!(bližnjega svoga)!
Dakle,radili vi subotom ili ne neće vas zato Bog suditi,,kao ni mene što radim i subotom i nedjeljom a bome neće ni zato što jedem svinjetinu"

Nadalje,,nije mi problem sve ovo,,sad govoriš o zdravom životu,,ok,,ali nije to Božja zapovjed!
Drugo,nemam niš protiv ako netko jede ili nejede,ako slavi ovaj ili onaj dan ili kao ja- nijedan,,no moje je iskustvo da oni koji ne jedu meso(svinjetinu bitno,a neki ne ništa) su ti koji uglavnom kritiziraju nas "svejede" i smatraju nas manje duhovnima!

more_horiz
patriot_1 je napisao/la:
Dina je napisao/la:
patriot_1 je napisao/la:

Neznam jesi li vidjela ovo,,malo sam nespretno kopirao ,novi sam na ovom forumu!:
"Drugi Kristov dolazak,,da,al očito nije se zbio!I nitko nezna kad će se zbiti!
Pa jeste li vi normalni?
Dakle,radili vi subotom ili ne neće vas zato Bog suditi,,kao ni mene što radim i subotom i nedjeljom a bome neće ni zato što jedem svinjetinu"

Nadalje,,nije mi problem sve ovo,,sad govoriš o zdravom životu,,ok,,ali nije to Božja zapovjed!
Drugo,nemam niš protiv ako netko jede ili nejede,ako slavi ovaj ili onaj dan ili kao ja- nijedan,,no moje je iskustvo da oni koji ne jedu meso(svinjetinu bitno,a neki ne ništa) su ti koji uglavnom kritiziraju nas "svejede" i smatraju nas manje duhovnima!

Mislim,da materija o kojoj govoris ti nije dobro poznata.Vrijeme o kojem govoris nije vrijeme institucionalne crkve adventista sedmog dana.Na osnovi pogreske Milerita 1844 god. koji su ocekivali drugi Kristov dolazak i daljnih istrazivanja 1863 godine osnovana crkva adventista sedmog dana,i od samog pocetka ceka Kristov dolazak onako kako pise u Mateju 24 poglavlju.I tocno je ,,O casu i danu dolaska nitko nezna do Oca''
Prema tome vasi prigovori su neosnovani adventistima.
Drugo,nemam niš protiv ako netko jede ili nejede,ako slavi ovaj ili onaj dan ili kao ja- nijedan,,no moje je iskustvo da oni koji ne jedu meso(svinjetinu bitno,a neki ne ništa) su ti koji uglavnom kritiziraju nas "svejede" i smatraju nas manje duhovnima![/

sad govoriš o zdravom životu,,ok,,

Nije da SAD govorim o zdravom zivotu,nego UVIJEK sam i govorila i ZIVILA zdravim nacinom zivota,jer su moji preci vec generacijama adventisti.

,,Ako li jedete,ako li pijete,sve na slavu Bogu cinite''

Pa mislim da je jako bitno,sto covjek jede i pije,daklem sto konzumira,jer um djeluje pod jelom i picem,a i odrazava se i na drugi drustveni dio covjeka,naravno i zivotni vijek je duzi i kvalitetniji,a i sam Bog je dao neke propise oko jela i pica pa pogledaj :
Liv.11 poglavlje

1 Jahve reče Mojsiju i Aronu: 2 Ovako kažite Izraelcima: 'Ovo su životinje koje između svih četveronožaca na zemlji možete jesti: 3 svaku koja ima papke, ali papke razdvojene, i koja preživa možete jesti. 4 Ali ove, iako preživaju ili papke imaju, ne smijete jesti: devu, jer iako preživa, razdvojena papka nema - za vas je nečista; 5 svisca, jer iako preživa, razdvojena papka nema - za vas je nečist; 6 arnebeta, iako preživa, razdvojena papka nema - za vas je nečist. 7 A svinja, iako ima papak, i to papak razdvojen, ne preživa - za vas je nečista. 8 Njihova mesa nemojte jesti niti se njihove strvine doticati - za vas su one nečiste.'"
9 Od svih vodenih životinja ove možete jesti: sve što živi u vodi, bilo u morima, bilo u rijekama, a ima peraje i ljuske možete jesti. 10 A što u morima i rijekama nema peraja i ljusaka - sve životinjice u vodi, sva živa vodena bića - neka su vam odvratna 11 i odvratna neka vam ostanu! Mesa od njih nemojte jesti, a njihove strvine držite za odvratnost. 12 Sve, dakle, što je u vodi a nema peraja i ljusaka neka je za vas odvratno."
13 Od ptica neka su vam ove odvratne i neka se ne jedu - odvratnost su: orao, orao strvinar i jastreb, 14 ...... i sokol bilo koje vrste; 15 gavran svih vrsta; 16 noj, kobac i galeb; lastavica svake vrste; 17 sova, gnjurac, ušara, 18 labud, pelikan, droplja; 19 roda, čaplja svake vrste; pupavac i šišmiš."
20 Svi krilati kukci što hodaju četveronoške neka su vam odvratni! 21 Od svih tih krilatih kukaca što hodaju četveronoške možete jesti samo one koji imaju na svojim nožicama listove za skakutanje po zemlji. 22 Od njih možete jesti: svaku vrstu skakavaca, cvrčaka i zrikavaca. 23 A svi drugi krilati kukci na četiri nožice neka su vam odvratni!
24 I od njih ćete se onečistiti: tko se god dotakne njihove crkotine, neka je nečist do večeri; 25 tko god ponese crkotinu bilo koje od njih, neka opere svoju odjeću i nečistim se smatra do večeri; 26 i životinje s nerazdvojenim papkom što ne preživaju za vas su nečiste, i tko ih se dotakne neka je nečist! 27 Onda, četveronožne životinje koje hodaju na četiri šape za vas su nečiste. Tko se dotakne njihova strva, neka je nečist do večeri. 28 A onaj koji ponese njihov strv, neka opere svoju odjeću i bude nečist do večeri. Za vas su one nečiste."
29 Od životinja što po zemlji gmižu neka su za vas ove nečiste: krtica, miš i svaka vrsta guštera; 30 zidni macaklin, kameleon, daždevnjak, zelembać i tinšamet. 31 Te su životinje od svih što gmižu za vas nečiste. Tko ih se mrtvih dotakne neka je nečist do večeri. 32 A na što koja od njih mrtva padne, neka je onečišćeno: bio to kakav drveni predmet ili odjeća, koža ili vreća. Svaki takav predmet koji se upotrebljava neka se zamoči u vodu i ostane nečist do večeri. Onda će postati čist. 33 Upadne li što od njih u kakvu zemljanu posudu, razbijte je; sve je u njoj onečišćeno. 34 A bilo kakva hrana što se jede, ako na nju kapne voda iz te posude, bit će onečišćena. Svaka tekućina što se pije u svakoj takvoj posudi neka se smatra nečistom. 35 A sve na što padne bilo što od njihove crkotine neka je nečisto; bude li to peć ili ognjište, neka se sruše: onečišćeni su za vas i neka nečisti budu. 36 A vrelo ili čatrnja koja drži vodu neka se smatraju čistima. Ali tko dirne strvinu životinje neka je nečist. 37 Ako što od njihova strva padne na žitno sjemenje što će se sijati, ono ostaje čisto; 38 ali ako se sjemenje nakvasi vodom, a onda na nj padne što od njihove crkotine, neka je za vas nečisto.
39 Ako ugine koja životinja što vam služi za hranu, onaj koji dotakne njezinu strvinu neka je nečist do večeri; 40 a koji pojede od njezine strvine neka opere svoju odjeću i bude nečist do večeri; koji ponese njezinu strvinu neka opere svoju odjeću i bude nečist do večeri.
41 Svaka životinja što po tlu gmiže odvratna je. Neka se ne jede! 42 Ništa što puže na trbuhu, ništa što god ide na četiri noge ili na više nogu - nikakve puzavce što po tlu gmižu nemojte jesti jer su odvratni! 43 Nemojte sami sebe poganiti svim tim puzavcima što gmižu; ne prljajte se njima, da i vi zbog njih ne postanete nečisti. 44 Ta ja - Jahve - Bog sam vaš! Posvećujte se, dakle, da sveti budete, jer svet sam ja! Nijednim se puzavcem što po tlu gmiže ne prljajte! 45 Jest, ja sam Jahve; izveo sam vas iz zemlje egipatske da vam budem Bog. Budite, dakle, sveti jer sam svet ja!"
46 To je odredba koja se odnosi na ptice i sva živa bića što se u vodi kreću i na sve stvorove koji po zemlji gmižu. 47 Svrha joj je da se razlikuje nečisto od čistoga; životinja koja se može jesti od životinje koja se ne smije jesti.
I nisi mi spomenuo,gdje tvoja denominacija i kojim dokumentom,propagira nezdravi nacin zivota?

važno je ljubiti Boga i čovjeka!(bližnjega svoga)!

S ovim se slazem u potpunosti i dodajem,da je vazno kako se prema covjeku ponasamo u realnom da isto tako i u virtualnom svijetu,pa te molim nemoj koristiti drugi puta u svojim upisima ovakav sleng.
Pa jeste li vi normalni?

Jer nevjerujem da bi se istim ovim rijecima obratio Kristu u drektnom govoru s njim.
E ,kako sam upravo odgledala emisiju Ekumena na HRT zelim se zahvaliti prof.Jurcevicu na jednoj predivnoj recenici parafraziram:,,u ekumeni,netreba se medjusobno obracati u drugoj vjeri,nego pomoci drugome,da u svojoj vjeri bude najbolji'' kamo srece kad bi bilo ovako vise ljudi,koji nebi ne zeleci svim silama-pa i silama lazi i sramocenja i prijetnji ,drugog i drugacijeg,i razlicitim metodama obracati druge ljude,nego im pomagati rasti u njihovoj vjeri. Vjera je osobna stvar Boga i covjeka,moze on sjediti u bilo kojoj denominaciji,ako nije uzrastao i ne uzrasta u Kristu nista mu ne vrijedi.

I da nije tako ne bi imali masu nominalnih krscana,tj.od vremena i prilika,nego bi bili pravi Kristovi sljedbenici i voljeli svoje bliznje,bez obzira sto su drugi i drugaciji u vjeri,zivjeli bi u harmoniji razlika,a to bi uzimali kao bogatstvo nasih sredina, i u svakom bi covjeku vidjeli potencijalnog stanovnika neba.

more_horiz
"Ako neki prorok prorokuje a njegovo se proročanstvo ne ispuni onda je lažan prorok!"
Tako nekako piše u SZ.
Pod tim sam mislio kad se pitam "Može li netko normalan slijediti one koji su naučavali laž!"

Tako je početkom devetnaestog stoljeća temeljito proučavanje biblijskih proročanstava iz Knjige proroka Daniela i Ivanovog Otkrivenja navelo brojne bibličare na zaključak da se približava kraj proročkih razdoblja. Manuel de Lacunza, isusovac rođen u Čileu, proučavao je Bibliju dvadeset godina prije no što je napisao La venida del Mesias en gloria y magestad (Mesijin dolazak u slavi i veličanstvu). Lacunzino djelo preveo je londonski propovjednik Edward Irving, i predstavio ga na biblijskoj konferencije u Alburyju u Engleskoj 1826., na kojoj suprisustvovali svećenici i propovjednici iz različitih crkava. Uskoro se u brojnim kršćanskim crkvama iznova počelo propovijedati o Kristovom ponovnom dolasku. Joseph Wolff, jedan od sudionika na konferenciji 1826. proputovao je zapadnu i središnju Aziju učeći da će Krist uskoro doći. U Švicarskoj je Francois Gaussen, 1837. objavljivao da je kraj svijeta blizu.
U Sjevernoj Americi je početak devetnaestog stoljeća bilo vrijeme velike vjerske revnosti. U ovome razdoblju "velikog buđenja" nastali su snažni inozemni misionarski pokreti, kao Američko biblijsko društvo. U državi New York 1816. William Miller je otpočeo s pažljivim proučavanjem Biblije u vezi s proročanstvimai Kristovim dolaskom. Nakon dvije godine istraživanja zaključio je da će prema proročanstvu u Danielu 8,14 za oko dvadeset i pet godina Isus ponovo doći. Miller je proveo još pet godina istražujući i ponovno ispitujući razloge za i protiv svog vjerovanja. Tako se osvjedočio ne samo u blizinu Kristova dolaska nego i u obvezu da drugima prenese što je vjerovao. Od listopada 1834. do lipnja 1839. Millerov dnevnik bilježi osam stotina predavanja održanih kao odgovor na izravne pozive.
Svi ovi izričaji vjere bili su u biti utemeljeni na Isusovom obećanju: ?Ponovno ću doći.? (Iv 14,3 - DF)
B. Mileritsko veliko razočaranje
Miller je naučavao da će kraj svijetu doći 1843. godine. U ljeto te godine bio je razočaran što Krist nije došao, ali je pozivao vjernike da ipak nastave očekivati skori Gospodnji dolazak. Novi je datum za Kristov drugi dolazak 22. listopada 1844. izračunao Samuel S. Snow (1806-1870)7 na osnovi židovskog Dana pomirenja u sedmome mjesecu desetoga dana karaitskog židovskog kalendara.
Mileriti su se 22. listopada 1844. sa svečanom radošću i velikim očekivanjem okupili u domovima i crkvama ponovno očekujući Kristov povratak. Na žalost, njihove su se nade izjalovile. Njihovom razočaranju pridodano je ismijavanje. Nakon velikog razočaranja oni koji su očekivali advent, podijelili su se u skupine koje su se razlikovale u mišljenju zašto Krist nije došao. Manja je skupina bila uvjerena da je imala pravo što se tiče događaja i vremena, ali su smatrali da nisu razumjeli način Kristova dolaska. Počeli su tumačiti Kristov dolazak kao "duhovni" događaj. Nazvani su "spiritualistima" a mnogi od njih postali su šejkeri (Shakers). Neki su postavili nove datume za drugi dolazak, ali su ponovno doživjeli razočaranje. Jedna je skupina tvrdila da je računanje bilo ispravno, ali da su očekivali pogrešan događaj; među njima su bili osnivači adventista sedmog dana. Miller je nastavio očekivati Isusov povratak, premda je priznao da su povijesni i kronološki izvori na kojima je zasnivao računanje mogli biti pogrešni. Umro je 1849.
>>>Usput,,,Marijan Jurčević mi je bio profesor dvije g. a znam Sliškoviće iz Rijeke koji su dosta dobri Kršćani!Jedan je Katoličku Bogosloviju završio a Adventisti su!

more_horiz
patriot_1 je napisao/la:
"Ako neki prorok prorokuje a njegovo se proročanstvo ne ispuni onda je lažan prorok!"
Tako nekako piše u SZ.
Pod tim sam mislio kad se pitam "Može li netko normalan slijediti one koji su naučavali laž!"

Tako je početkom devetnaestog stoljeća temeljito proučavanje biblijskih proročanstava iz Knjige proroka Daniela i Ivanovog Otkrivenja navelo brojne bibličare na zaključak da se približava kraj proročkih razdoblja. Manuel de Lacunza, isusovac rođen u Čileu, proučavao je Bibliju dvadeset godina prije no što je napisao La venida del Mesias en gloria y magestad (Mesijin dolazak u slavi i veličanstvu). Lacunzino djelo preveo je londonski propovjednik Edward Irving, i predstavio ga na biblijskoj konferencije u Alburyju u Engleskoj 1826., na kojoj suprisustvovali svećenici i propovjednici iz različitih crkava. Uskoro se u brojnim kršćanskim crkvama iznova počelo propovijedati o Kristovom ponovnom dolasku. Joseph Wolff, jedan od sudionika na konferenciji 1826. proputovao je zapadnu i središnju Aziju učeći da će Krist uskoro doći. U Švicarskoj je Francois Gaussen, 1837. objavljivao da je kraj svijeta blizu.
U Sjevernoj Americi je početak devetnaestog stoljeća bilo vrijeme velike vjerske revnosti. U ovome razdoblju "velikog buđenja" nastali su snažni inozemni misionarski pokreti, kao Američko biblijsko društvo. U državi New York 1816. William Miller je otpočeo s pažljivim proučavanjem Biblije u vezi s proročanstvimai Kristovim dolaskom. Nakon dvije godine istraživanja zaključio je da će prema proročanstvu u Danielu 8,14 za oko dvadeset i pet godina Isus ponovo doći. Miller je proveo još pet godina istražujući i ponovno ispitujući razloge za i protiv svog vjerovanja. Tako se osvjedočio ne samo u blizinu Kristova dolaska nego i u obvezu da drugima prenese što je vjerovao. Od listopada 1834. do lipnja 1839. Millerov dnevnik bilježi osam stotina predavanja održanih kao odgovor na izravne pozive.
Svi ovi izričaji vjere bili su u biti utemeljeni na Isusovom obećanju: ?Ponovno ću doći.? (Iv 14,3 - DF)
B. Mileritsko veliko razočaranje
Miller je naučavao da će kraj svijetu doći 1843. godine. U ljeto te godine bio je razočaran što Krist nije došao, ali je pozivao vjernike da ipak nastave očekivati skori Gospodnji dolazak. Novi je datum za Kristov drugi dolazak 22. listopada 1844. izračunao Samuel S. Snow (1806-1870)7 na osnovi židovskog Dana pomirenja u sedmome mjesecu desetoga dana karaitskog židovskog kalendara.
Mileriti su se 22. listopada 1844. sa svečanom radošću i velikim očekivanjem okupili u domovima i crkvama ponovno očekujući Kristov povratak. Na žalost, njihove su se nade izjalovile. Njihovom razočaranju pridodano je ismijavanje. Nakon velikog razočaranja oni koji su očekivali advent, podijelili su se u skupine koje su se razlikovale u mišljenju zašto Krist nije došao. Manja je skupina bila uvjerena da je imala pravo što se tiče događaja i vremena, ali su smatrali da nisu razumjeli način Kristova dolaska. Počeli su tumačiti Kristov dolazak kao "duhovni" događaj. Nazvani su "spiritualistima" a mnogi od njih postali su šejkeri (Shakers). Neki su postavili nove datume za drugi dolazak, ali su ponovno doživjeli razočaranje. Jedna je skupina tvrdila da je računanje bilo ispravno, ali da su očekivali pogrešan događaj; među njima su bili osnivači adventista sedmog dana. Miller je nastavio očekivati Isusov povratak, premda je priznao da su povijesni i kronološki izvori na kojima je zasnivao računanje mogli biti pogrešni. Umro je 1849.
>>>Usput,,,Marijan Jurčević mi je bio profesor dvije g. a znam Sliškoviće iz Rijeke koji su dosta dobri Kršćani!Jedan je Katoličku Bogosloviju završio a Adventisti su!

Tako nekako piše u SZ.

Pa vidis da i oni sami nisu sebe sljedili,nego su nastavili,daljnja proucavanja, i tek i ispravno je tako kako sam ja kazala da u toj 1844 godini,adventisti sedmog dana kao institucionalana crkva nisu postojali.
Znaci,ne mozes nekoga nazvati ,,lazom''ako u tom trenutku nije niti postojao.
Usput,,,Marijan Jurčević mi je bio profesor dvije g. a znam Sliškoviće iz Rijeke koji su dosta dobri Kršćani!Jedan je Katoličku Bogosloviju završio a Adventisti su!

Ne znam sto si htio ovim reci tocno,ali kako je meni poznato obrazovanje na katolickim fakultetima, nije zabranjeno nikome, pa niti dobrim adventistima .kao sto su Sliskovici a znam da nisu niti jedini.

Sto vise covjek poznaje i druge denominacije,ima sire horizonte i bolje shvata ucenje tih denominacija,a kao posljedica takvih svjetonazora je sirina prihvatanja drugog i drugacijeg,i mogucnost ostavljanja prihvatanja razlicitih i bolji suzivot,medju religijski dijalog je upravo bogatstvo naseg podneblja.

more_horiz
[Dina"]
Nastanak
'Reformni pokret Adventista sedmog dana' izdanak je većeg vjerskog pokreta koji se pojavio na svjetskoj religijskoj sceni sredinom devetnaestog stoljeća. Taj pokret bio je najpoznatiji ranih 1840-ih godina u SAD kao veliko adventno buđenje a njegov najznačajniji predstavnik bio je William Miller. Glavne vođe i pristaše ovog pokreta potjecali su iz raznolikih protestantskih crkava, posebice iz baptističke, metodističke, prezbiterijanske, ali i iz drugih crkava. Pokret 1863.g. uspostavlja jedinstvenu organizaciju, šireći misiju na ostale kontinente. U Europi se razvijaju prvo u Njemačkoj i Rumunjskoj a potom i drugim zemljama
Nastanak
'Reformni pokret Adventista sedmog dana' izdanak je većeg vjerskog pokreta koji se pojavio na svjetskoj religijskoj sceni sredinom devetnaestog stoljeća. Taj pokret bio je najpoznatiji ranih 1840-ih godina u SAD kao veliko adventno buđenje a njegov najznačajniji predstavnik bio je William Miller. Glavne vođe i pristaše ovog pokreta potjecali su iz raznolikih protestantskih crkava, posebice iz baptističke, metodističke, prezbiterijanske, ali i iz drugih crkava. Pokret 1863.g. uspostavlja jedinstvenu organizaciju, šireći misiju na ostale kontinente. U Europi se razvijaju prvo u Njemačkoj i Rumunjskoj a potom i drugim zemljama
http://www.rpasd.hr/O_nama.html
Ovdje na vašim stranicama piše da ste nastali 1840?

more_horiz
patriot_1 je napisao/la:
[Dina"]
Nastanak
http://www.rpasd.hr/O_nama.html
Ovdje na vašim stranicama piše da ste nastali 1840?

more_horiz
remove_circleSimilar topics
privacy_tip Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.
power_settings_newLogin to reply