Kršćanski Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kršćanski ForumLogin

PREŠLI SMO NA https://krscanski.chat/

Koje ste vjere

power_settings_newLogin to reply
+17
Medeni
Justin
Magic Master
KRAJVREMENA
Euro
Aladin
dominik
Trešnja
Totus Tuus
Izrail
Bhakti
ziger
cubela
Spart
vanja777
maxadsl
kainos
21 posters

pollKojoj vjerskoj zajednici pripadate

kršćanin katolik
21
32%
kršćanin pravoslavac
8
12%
kršćanin protestant
28
42%
mormon
1
2%
jehovin svjedok
1
2%
židov
1
2%
musliman
1
2%
istočnjačka religija
3
5%
ateist
2
3%
Ukupno glasova:
66

descriptionKoje ste vjere - Page 3 EmptyRe: Koje ste vjere

more_horiz
Medeni je napisao/la:
Dina je napisao/la:

Znas Medeni ,covjek dobije sto trazi,ako ti trazis istinu dobit ces istinu,ako trazis nesto drugo dobit ces nesto drugo.
Pa sjeti se samo raja,kako je sve divno i skladno bilo,najednom se nasao netko,koji je htio vise od drugih,i potrazio sredstvo,i ucinio sto je ucinio.Bog nam je hvala Njemu dao slobodnu volju,mozemo birati i mi biramo,ili put spasenja ili put propasti.

Uopće ne mislim da je u raju bilo sve divno i skladno.
U raju su Adam i Eva bili poput životinja koji su samo hranili,a ne i ljubili.
Hvala ljubavi koja je poslala zmiju i oslobodila nas od takve divnoće i skladnosti.

Mislim Medeni da si ovu izjavu dao,ne prihvatajuci ili neznajuci za slobodu koju Bog moze dati covjeku,odnosno koju mu daje.Osobno vjerujem da su ljudi bez Boga mnogo vise zarobljeni i onemoguceni primiti i dati ljubav,nego koji se trude biti u vjeri s Bogom.
Osjecaj pripadnosti jednom uzvisenom Stvoritelju je nesto sto je covjeku sloboda u dusi i umu.
I opet ostajem kod svoje tvrdnje covjek uzima i vidi sto hoce,pred covjekom stoji put svjetla i put tame,kojim ce putem ici bira on sam.

more_horiz
Dina je napisao/la:
Medeni je napisao/la:
Dina je napisao/la:

Znas Medeni ,covjek dobije sto trazi,ako ti trazis istinu dobit ces istinu,ako trazis nesto drugo dobit ces nesto drugo.
Pa sjeti se samo raja,kako je sve divno i skladno bilo,najednom se nasao netko,koji je htio vise od drugih,i potrazio sredstvo,i ucinio sto je ucinio.Bog nam je hvala Njemu dao slobodnu volju,mozemo birati i mi biramo,ili put spasenja ili put propasti.

Hvala ljubavi koja je poslala zmiju i oslobodila nas od takve divnoće i skladnosti.

Mislim Medeni da si ovu izjavu dao,ne prihvatajuci ili neznajuci za slobodu koju Bog moze dati covjeku,odnosno koju mu daje.Osobno vjerujem da su ljudi bez Boga mnogo vise zarobljeni i onemoguceni primiti i dati ljubav,nego koji se trude biti u vjeri s Bogom.
Osjecaj pripadnosti jednom uzvisenom Stvoritelju je nesto sto je covjeku sloboda u dusi i umu.
I opet ostajem kod svoje tvrdnje covjek uzima i vidi sto hoce,pred covjekom stoji put svjetla i put tame,kojim ce putem ici bira on sam.

Pa nešto mi se ne slaže s pojmom ljubavi onaj koji dade ubiti svog sina da bi nekom bilo bolje.
Ako je toliko dobar i pun ljubavi mogao je jednostavno oprostiti onima koji
smatraju da su pogriješili prema njemu.
Osobno ću nastojati biti što dalje od takve "ljubavi".

more_horiz
Medeni je napisao/la:
Dina je napisao/la:
Medeni je napisao/la:
Dina je napisao/la:

Pa nešto mi se ne slaže s pojmom ljubavi onaj koji dade ubiti svog sina da bi nekom bilo bolje.
Ako je toliko dobar i pun ljubavi mogao je jednostavno oprostiti onima koji
smatraju da su pogriješili prema njemu.
Osobno ću nastojati biti što dalje od takve "ljubavi".

Medeni,evo cekala sam,ne bi li neki drugi krscanin ti pokusao objasniti,koja je i kakva to ljubav,ali izgleda moram ipak ja.
To nije ljudska ljubav,Bog nije ubio svoga sina,nego je iskupiteljkom smrcu oslobodio covjeka njegova ropstva grijehu ,i dao mu sanse za spasenje.I dobro si rekao,ljudska ljubav i bjezi podalje jer ne moze razumjet nebesku ljubav.

more_horiz
Dina je napisao/la:

Medeni,evo cekala sam,ne bi li neki drugi krscanin ti pokusao objasniti,koja je i kakva to ljubav,ali izgleda moram ipak ja.
To nije ljudska ljubav,Bog nije ubio svoga sina,nego je iskupiteljkom smrcu oslobodio covjeka njegova ropstva grijehu ,i dao mu sanse za spasenje.I dobro si rekao,ljudska ljubav i bjezi podalje jer ne moze razumjet nebesku ljubav.

Tako je,svatko od nas svojim putem.
A kome se treba pokoravati?

more_horiz
krščanin protestant!!??Nikad ćula..kakva je to vjera?

može malo objašanjenje?

more_horiz
to su kršćani koji nisu ni katolici ni pravoslavci... adventisti, anglikanci, baptisti, metodisti, luterani i njima (nama) slični.

Zadnja promjena: inliner; ned 08 oľu 2009, 12:23; ukupno mijenjano 1 put.

more_horiz
Amalka je napisao/la:
krščanin protestant!!??Nikad ćula..kakva je to vjera?

može malo objašanjenje?

Pa sama rec kaze, Krscanska!Laughing Nastala reformacijom koju je zapoceo Martin Luter i traje do danasnjeg dana.Reformacijom tadasnje rimo-katolicke konfesije i odvajanjem od tadasnjih praksi, i na kraju i potpuno fizicko odvojenje od rima i pape.
Mozes pogledati film "Luther" da se jos malo bolje upoznas sa tim dogadjajima.Naravno nece dobiti potpun uvid u ono sto je sada protestantizam, ali za pocetak dovoljno.

Neka se ime Isus proslavi medju narodima kroz Njegovu crkvu, kroz one koji su spremni svega da se odreknu radi Njegovog imena.

more_horiz
znači oni su kršteni vjeruju u Isusa.
a dal vjeruju u Boga?Crkvu?

more_horiz
Imaš nominalnih protestanata kao i nominalnih kaotlika koji niti vjeruju niti praktiviraju kršćanstvo.

Oni koji vjeruju u Isusa automatski vjeruju u Boga, daj pojasni kaj misliš pod tim... dal vjeurju u Crkvu?

Crkva je zajednica vjernika koji vjerju u isusa, ako misliš dal vjeruju da postoje takve zajednice organizirane ili neorganizirane u vjerske zajednice tj. Crkve onda vjeruju u Crkvu Smile

Dal vjeurju u katoličku Crkvu? To ne... da vjeruju da je katolicizam u pravu bili bi katolici.

Sukladno anketi vidiš da su većina ovdje protestanti Smile

more_horiz
inliner je napisao/la:
Imaš nominalnih protestanata kao i nominalnih kaotlika koji niti vjeruju niti praktiviraju kršćanstvo.

Oni koji vjeruju u Isusa automatski vjeruju u Boga, daj pojasni kaj misliš pod tim... dal vjeurju u Crkvu?
mislila sam na katoličku crkvu i dal idu na mise Wink

more_horiz
u knjizi Djela vidimo da su Isusove sljedbenike nazvali kršćanima, bez denominacijskog predznaka. možda bi u upitnik bilo dobro uvrstiti i tu kategoriju

more_horiz
Amalka je napisao/la:
inliner je napisao/la:

mislila sam na katoličku crkvu i dal idu na mise Wink

Mislim da ti ne dostaje malo znanje crkvene povijesti.

A ova tema ujedno i potvrdjuje i opravdava naslov ovog foruma INTERDENOMINACIJSKI sto nas obavezuje na suzivot bez obzira na razlike u vjerovanju,lijepo je zivjeti u harmoniji razlika,postivati drugoga i voljeti drugoga, i ako je razlicit po vjerovanju,samo ljudi koji imaju takve svjetonazore mogu biti istinski sretni.
Zelja da sve bude uniformirano,je nedostatak,slobode znanja i europske krscanske kulture.
Sto ne zelis da tebi netko cini,ne cini niti drugome.

more_horiz
Mene zanima zašto su "istočnjačke religije" (štogod to bilo) svedene na samo jednu kategoriju.
Usporedbe radi, to je kao da u popisu stanovništva napravite kategorije "Hrvat iz srednje Podravine", "Hrvat iz gornje Podravine", "Hrvat iz donje Podravine", "Talijan", "Srbin" i "crnac". Pri čemu je nebitno je li crnac iz Brazila, s Jamajke, iz Gvineje Bisao ili čak možda australski Aboridžin. Ali je jako bitno da su Hrvat iz Đurđevca i iz Terezinog polja u dvjema različitim kategorijama.

more_horiz
miskec4096 je napisao/la:
Mene zanima zašto su "istočnjačke religije" (štogod to bilo) svedene na samo jednu kategoriju.
Usporedbe radi, to je kao da u popisu stanovništva napravite kategorije "Hrvat iz srednje Podravine", "Hrvat iz gornje Podravine", "Hrvat iz donje Podravine", "Talijan", "Srbin" i "crnac". Pri čemu je nebitno je li crnac iz Brazila, s Jamajke, iz Gvineje Bisao ili čak možda australski Aboridžin. Ali je jako bitno da su Hrvat iz Đurđevca i iz Terezinog polja u dvjema različitim kategorijama.

Na koje si ti kategorije mislio?

more_horiz
Budizam, taoizam, Hare Krishna, tantrizam, eventualno staviti "drugi pravci hinduizma", jer sumnjam da osim Hare Krishne i tantrista kod nas ima imalo značajan broj pripadnika ijedne druge hinduističke škole.

more_horiz
privacy_tip Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.
power_settings_newLogin to reply