Kršćanski Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kršćanski ForumLogin

PREŠLI SMO NA https://krscanski.chat/

descriptionEgzorcizam- vrši li se i u našem "suvremenom" dobu EmptyEgzorcizam- vrši li se i u našem "suvremenom" dobu

more_horiz
čitajući temu demoni i demoniziranja, pala mi je na pamet i tema egzorcizam -istjerivanje zloduha
svi znamo da ima 10-tak jasnih citata iz biblije vezano za egzorcizam od strane Isusa i apostola, pa što se toga tiče neću ništa posebno dokazivati

u KCoko toga ima jako puno skepticizma i podozrivog gledanja na svećenike koji vrše egzorcizam
kako je iskustvo kod vas glede toga , odnosno ima li starješina, laika koji imaju tu karizmi ili službu unutar zajednice
koliko sam upoznat , u to "vjeruju" samo evangelici i pentekostalci
molim pojasnite mi gledišta vaših crkava, naravno navedite u početku o kojoj se denominaciji radi

descriptionEgzorcizam- vrši li se i u našem "suvremenom" dobu EmptyRe: Egzorcizam- vrši li se i u našem "suvremenom" dobu

more_horiz
Mislim da je ovo zanimljiva tema...za takve ljude bih se samo molio, a nikada glumio egzorcistu, da kažem u ime Isusovo izađi iz tog čovjeka...zašto, jer je vrlo opasno razgovarati s demonima...jedan propovjednik je htio obratiti spiritiste...no kaže se za njega da je održao zadnju propovijed, i prešao uskoro k njima...da li ima protestanata egzorcista, i da se vi susretnete sa opsjednutom osobom što biste uradili, jedno pitanje za sve vas...

descriptionEgzorcizam- vrši li se i u našem "suvremenom" dobu EmptyRe: Egzorcizam- vrši li se i u našem "suvremenom" dobu

more_horiz
Ma to mi se desilo. Mama mio, grozno iskustvo.

Mladic sa kojim sam radio je na neki daljnji nacin imao babu koja ga je kao malog predala demonima. Naravno ja to nisam znao, a propovedao sam mu jevadjelje. To jest radio sam na njegovom obracenju.

I tako jedno vece sami u sobi, pricao sam mu o Isusu. Kada mi je on rekao da oseca da je demon u njemu i da hoce da govori sa mnom.
Uh ala sam se uplasio. Ovo mi se nikada nije dogodilo. Reagovao sam rekavsi Riciju da mu to ne dopusti. I on se jadan sa tim cudovistem u sebi borio. Osecao je da je u njemu, ali mu nije dao da ga ovaj koristi. Plakao je, i molio me za pomoc. Nisam znao sta da radim sav sam se uspanicio, a ja sam kasno te noci zvao neku nasu bracu u pomoc.
Oni su mi sterilno odgovorili da nije sad uputno buditi propovednika i drugu bracu.
Kasnije sam shvatio da su se prestrasili i sve su pokusali da objasne na neki medecinski nacin. Bio sam strasno ljut.

Medjutim, kasnije se to ponovilo, ali ja sam sada bio spreman. Kada je demon napao mladica uzimao sam Bibliju i citao Psalme naglas. Ubrzo bi pritisak potpuno nestao. Da, to je tacno, nisam pricao sam tim duhom, nego sam citao ono sto je Bog govorio preko svoje nadahnuce Reci. To je jace delovalo od svega, Bog je imao nesto da mu kaze i on to nije mogao podneti.

Ma imam i druge neke stvari oko toga da pricam, ali bolje ne.

more_horiz
„PRAVI ŽIVOT U BOGU“
Vassula Ryden
MOLITVA ZA POKAJANJE I IZBAVLJENJE

Vassula je 13. studenoga 2006. od Gospodina Isusa primila molitvu, za koju On traži da se obavezno moli na kraju svakog našeg skupa. Svi nazočni ponavljat će riječi molitve iza predmolitelja ili osobe koja svjedoči o porukama „PRAVI ŽIVOT U BOGU“. To je molitva egzorcizma za kraj svih skupova, a koju nam Gospodin daje za ova naša zla vremena.

Gospodin je rekao:

Neka se pokaju preda mnom govoreći mi ovako:

Ti si me, Gospodine, podnosio sve ove godine, sa svim mojim grijesima, i unatoč tomu bio si mi milosrdan.

Skretao sam s puta na sve moguće načine, ali odsad više ne ću griješiti.

Tebe sam okrivljivao i bio sam nepravedan prema Tebi. Odsad više ne ću biti takav.

Odričem se grijeha, odričem se đavla, odričem se pokvarenosti koja prlja moju dušu. Oslobodi moju dušu od svega što se protivi Tvojoj svetosti.

Usrdno Te molim, Gospodine, izbavi me od svakoga zla. Dođi sada, Isuse, dođi sada i nastani se u mojemu srcu.

Oprosti mi, Gospodine, i dopusti mi u Tebi se odmoriti. Jer, Ti si moj zaklon, Ti si moj Otkupitelj i moja Svjetlost, i samo se u Tebe uzdam.

Odsad ću Te, Gospodine, blagoslivljati u svako doba!

Odričem se svakog zla i svih drugih bogova i idola, jer Ti si Svevišnji, nad svom zemljom, visoko, visoko nad bozima svima.

Svojom svemoćnom rukom spasi me od bolesti, spasi me od zarobljavanja, izbavi me iz nevolje i pobijedi đavla, mojega neprijatelja. Pohitaj mi, o moj Spasitelju, u pomoć!

Amen.

http://www.tlig-hr.net/stranice.php?id=96

more_horiz
privacy_tip Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.
power_settings_newLogin to reply