Kršćanski Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kršćanski ForumLogin

PREŠLI SMO NA https://krscanski.chat/

Egzorcizam

power_settings_newLogin to reply
+4
Hell master
Mila
Fazlija
Peaceful_warior
8 posters

descriptionEgzorcizam EmptyEgzorcizam

more_horiz
http://www.bosnic.com/index.asp?RID=1&TID=2&PID=80&SID=248525

Tko može biti egzorcist? Gdje se to uči?

descriptionEgzorcizam EmptyRe: Egzorcizam

more_horiz
Dragi Doe, to se uči u školi Duha Svetoga, jer on je taj koji daje darove.
Možda imaš u sebi neki dar od Boga da možeš pomagati ljudima? Puno molitve-puno sile. Što više vremena provodiš u društvu Gospodina Isusa Krista, to ćeš biti duhovno jači, čistiji,mudriji, ostalo se pokaže kroz život.

more_horiz
Moram priznati da ne vjerujem u postojanje Djavla i u obred istjerivanja Djavla i necistih duhova iz covjeka. Bio sam na predavanju katolickog egzorcista fra. Kozulja, onako iz znatizelje, kada je rekao da se postupak "istjerivanja" treba obavljati mnogo puta, i da to sve traje godinama i sl. To potvrdjuje stavove psihologa i psihijatara izvan krscanskog kruga da se tu radi o teskim psihickim problemima kao sizofrenije, podvojenost licnosti i sl. a ne o Djavlu i zlodusima. Kada bi egzorcizam bio uspjesan, onda bi se te osobe izlijecile u potpunosti i odmah.

Ima jedna druga stvar koja mi se cini mnogo utemeljenija, a to je polaganje ruku i duhovna izljecenja. Takvi karizmatici (ne samo medju krscanima, nego u svim religijama svijeta, ukljucujuci i plemenske shamane) ako doista imaju moc izlijecenja mogu pomoci ljudima i unistiti bolest bez obzira bila ona tjelesna ili dusevna. No, tu opet nije uzrok neki zloduh koji je izazvao cir, secer u krvi, tumor ili dusevni poremecaj. Vjerovatno duhovni ljudi svojom pozitivnom silom uklanjaju negative nakupine i sl.

more_horiz
Fazlija je napisao/la:
Moram priznati da ne vjerujem u postojanje Djavla i u obred istjerivanja Djavla i necistih duhova iz covjeka. Bio sam na predavanju katolickog egzorcista fra. Kozulja, onako iz znatizelje, kada je rekao da se postupak "istjerivanja" treba obavljati mnogo puta, i da to sve traje godinama i sl. To potvrdjuje stavove psihologa i psihijatara izvan krscanskog kruga da se tu radi o teskim psihickim problemima kao sizofrenije, podvojenost licnosti i sl. a ne o Djavlu i zlodusima. Kada bi egzorcizam bio uspjesan, onda bi se te osobe izlijecile u potpunosti i odmah.

Vidiš i meni je to dugogodišnje oslobađanje jako čudno. Isus i njegovi učenici su to rješili u jednom trenu, a nisu istjerivali godinama. To meni ispada kao da je Isus neki slabić naspram tih demona. Ali vjerujem u službu oslobođenja. I postoje trenutna oslobođenja. Ali postoji i mogućnost da se demoni vrate ako osoba nastavi u grijehu kojim je njima otvorila vrata ili im ta vrata ne zatvori. Da li je zbog toga s nekima poteškoća godinama?! Ne znam jer nisam imala prilike pitati nekog katoličkog egzorcistu zašto kroz duži period to radi.

more_horiz
Osobno mislim da je to stoga sto ta stvar jednostavno ne funkcionira. To je kao kada bi smo istjerivanjem Djavla htjeli rijesiti neku trajnu bolest, recimo secernu bolest. Istjerivanje bi trajalo godinama, jer je to jednostavno pogresan nacin lijecenja. Isto je s teskim dusevnim poremecajima. Zato nikada nismo niti vidjeli jednu jedinu uspjesno izlijecenu osobu na taj nacin.

more_horiz
Fazlija je napisao/la:
Zato nikada nismo niti vidjeli jednu jedinu uspjesno izlijecenu osobu na taj nacin.

Nemoj baš tako govoriti. Ako ti nisi vidio ne znači da nije nitko. Istina je da se istjerivanjem demona ne može rještiti nešto što nema demonski uzrok, ali postoje stvari koje imaju demonski uzrok i koje na taj način bivaju rješene.

more_horiz
egzorcizam, je nepotreban jer nije moguč..ug napuhano

more_horiz
Mila je napisao/la:
postoje stvari koje imaju demonski uzrok i koje na taj način bivaju rješene.

Da li si vidjela takve primjere... mislim, da ima demonski uzrok, i da je uspjesno rijeseno istjerivanjem Djavla? Volio bih se razuvjeriti.

more_horiz
setanist je napisao/la:
egzorcizam, je nepotreban jer nije moguč..ug napuhano

U borbi izmedju Krista i Sotone pobijedio je Krist.
Oni koji primise Krista presli su iz smrti u zivot i imaju sliu Kristovu
u borbi protiv sila zla te im pomazu cete svetih andjela.
Iz Otkrivenja 12 glave
3 I pokaza se drugi zrak na nebu: i gle, veli, crven zmaj, imajući sedam glava i deset rogova; i na glavama njegovim sedam kruna;
4 I rep njegov odvuče trećinu zvijezda nebeskih, i baci ih na zemlju, i zmaj stajaše pred ženom, koja je imala da rodi, da joj proždere dijete, kad rodi.
5 I rodi muško, sina, koji će vladati svim narodima štapom gvozdenim; i dijete njezino bi uzeto k Bogu i prijestolju njegovu.
6 A žena uteče u pustinju, gdje je imala mjesto pripravljeno od Boga, da se ondje hrani tisuću i dvjesta i šezdeset dana.
7 I postade velik rat u nebu: Mihael i anđeli njegovi borili su se sa zmajem, i zmaj se je borio, anđeli njegovi.
8 I ne nadvladaše, i više im se ne nađe mjesta u nebu.
9 I zbačen bi zmaj onaj veliki, stara zmija, koja se zove đavao i sotona, koji zavodi sav svijet, zbačen bi na zemlju, i anđeli njegovi zbačeni biše s njim.
10 I začuh glas veliki u nebu, koji je govorio: "Sad dođe spasenje i sila i kraljevstvo Boga našega, i vlast Krista njegova, jer je zbačen tužitelj braće naše, koji ih je tužio pred Bogom našim dan i noć.
11 I oni ga pobijediše krvlju Janjeta i riječju svjedočanstva svojega, i ne mariše za život svoj sve do smrti.
12 Zato veselite se, nebesa i vi, koji stanujete u njima! Jao zemlji i moru, jer đavao siđe k vama, imajući gnjev velik, jer zna, dan vremena malo ima."

more_horiz
nis nedobivaš ako citiraš...

more_horiz
Fazlija je napisao/la:
Mila je napisao/la:
postoje stvari koje imaju demonski uzrok i koje na taj način bivaju rješene.

Da li si vidjela takve primjere... mislim, da ima demonski uzrok, i da je uspjesno rijeseno istjerivanjem Djavla? Volio bih se razuvjeriti.

Da, jesam.

more_horiz
Egzorcizam u Rusiji,
video: http://paranormal.about.com/library/media/Russian_Exorcism_0001.wmv

more_horiz
Mila je napisao/la:
Da, jesam.

Pitanje je sto si vidjela, i kako si si to objasnila... nekada su ljudi vjerovali da cireve izazivaju bijesovi i zlodusi.

more_horiz
i da su gromovi perunove strijele ili thorov čekić

možda je to s egzorcizmom sve samo psihički poremećaj

more_horiz
Apsloutno su dokazane dvije stvari:
a) to su teski oblici dusevnih poremecaja
b) ne mogu se izlijeciti egzorcizmom

more_horiz
Fazlija je napisao/la:
Apsloutno su dokazane dvije stvari:
a) to su teski oblici dusevnih poremecaja
b) ne mogu se izlijeciti egzorcizmom

Pa onda mi ti apsolutno dokaži da je sve što sam vidjela i doživjela neistina.

more_horiz
istina, jedan brat je imao dijagnozu shizofrenije i gol trcao po sljemenu, a sada zdrav i normalan Wink

more_horiz
dominik je napisao/la:
istina, jedan brat je imao dijagnozu shizofrenije i gol trcao po sljemenu, a sada zdrav i normalan Wink

Na koji je način iscjeljen? Mislim, da li je netko polagao ruke na njega i u kojoj crkvi?
Eto, radoznao sam, pa samo pitam!

pozdrav

Euro

more_horiz
remove_circleSimilar topics
privacy_tip Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.
power_settings_newLogin to reply