Kršćanski Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kršćanski ForumLogin

PREŠLI SMO NA https://krscanski.chat/

Trgovina Božjom milošću [mise zadušnice]

power_settings_newLogin to reply
+16
ane
resilina
dachabambi
QEA
Debora
otpadnik
crusader
Medeni
ILIJA
Konin
Sinke
moki72
jony
Spart
Daniel
braslav
20 posters

descriptionTrgovina Božjom milošću [mise zadušnice] - Page 5 EmptyRe: Trgovina Božjom milošću [mise zadušnice]

more_horiz
Drago mi je da napokon netko ovdje ima IQ veći od anonimne mase koja sljepo prihvaća i odobrava ispiranje mozga po svaku cijenu.

descriptionTrgovina Božjom milošću [mise zadušnice] - Page 5 EmptyRe: Trgovina Božjom milošću [mise zadušnice]

more_horiz
ane:

a to plaćanje misa i slične gluparije priuštile su mom don Anti lipoga BMW-a.

Možda imaš fenomenalni IQ, ali ti fali informiranosti o KC. Misa se ne plaća, nego se daje prilog od 50 kn. Prije nego graknete na to, recite koja to denominacija živi od zraka i ljubavi?
Svećenik u jednom danu može služiti 1 misu, uz pastoralnu potrebu i dozvolu ordinarijata 2, s tim da prilog od druge predaje biskupiji. dakle, 30 dana mjesečno-30 misa. x 50 kn=1500 kn mjesečno. Što je ujedno i cifra koju je dužan uplatiti za održavanje domaćinstva u kojem živi. Dakle, od misa BMW nije kupio.

Druga stvar, zar je auto danas luksuz? Treća stvar, što je trebao, kupiti krndiju, za koju će stalno plaćati popravke?

Isus je zagovarao siromaštvo..

Gdje? Naprotiv, uzdržavale su ga bogate gospođe, dok je on hodao i propovijedao okolo (među njima i žena Herodovog "ministra financija") Lk 8, 3

ako zagovaram plaćanje Misa onda znači da odobravam spaljivanje nevinih ljudi prije par stotina godina ...

Čuj, pa nitko te ne sili da budeš katolik.

ili vi još mislite da se sunce vrti oko zemlje...

Dalo bi se diskutirati, ako si proučila Hubbleova istraživanja iz 1929. godine.

A što se tiče "trgovine", pogledajte starozavjetni kult, i sve će biti jasnije. Nema ovce-nema oproštenja.

more_horiz
Ovaj izračun od 50 kn po misi što si ga napravio neznam dali je baš tako.Čini mi se da svećenik kod mise nekad spomene dvoje,troje ili više ljudi što znači da ne služi misu baš samo za jednoga,nego na jednoj misi zaradi i više od 50 kn.A to da je bolje da je kupio novu bembu to si u pravu.
Ali ovo da Isus nije zagovarao siromaštvo,mislim da ne stoji,na više mjesta je upozoravao na skromnost a osuđiavo bogaćenje:"Još ti jedno preostaje:sve što imaš prodaj i razdaj siromasima pa ćeš imati blago na nebu"..."Lakše je devi kroz iglene uši nego bogatašu u kraljevstvo Božje"...."Ništa ne uzimajte na put:ni štapa,ni torbe,ni kruha,ni srebra!I da niste imali više od dvije haljine"...."Nijedan sluga ne može služiti dvojici gospodara.Ili će jednoga mrziti,a drugoga ljubiti,ili će uz jednog prijanjati,a drugog prezirati.Ne možete služiti Bogu i bogatstvu" itd...itd..

more_horiz
ja nisam rekla da mi je "toliki mozak" da bi nekoga ponizila ili sebe uzdigla nego sam odgovorila usamljenoj.

ja kad sam plaćala mise u Sinju bio je popriličan red znači više ljudi s više nakana ja sama sam uvik plaćala 150,200 kn ... amo reć da je to prosječno plaćanje...(po pola sata i više čeka bi se red).... ne kažem da kupuje jedan mjesečno nego da ga ima jednoga znači možda je čovik skuplja kroz par godina haha a mislim ono...tako da... ne ide te matematika moram primjetit...

( još ako ima koji štand u međugorju.... bila sam nekidan ova jedna što sam je tražila krunica 82 kune.... )... oću reć da mu prihodi ne idu samo iz misa...ima i onih budala koji zadnju kunu odvajaju da bi dali u ne znaju ni oni šta...lako je zatupit današnju masu...hvala što si nam dao primjer i potvrdio moje stavove.....

Isus je rođen u štalici ne u dvorcu znači može svećenik vozit i punta polovnoga ...ne mora nužno bit novi bmw ili mercedes...
svećenici tribaju bit uzor u skromnosti a ne krast od ljudi ..auto sam dala za primjer.

ali ima i iznimaka kojima se ja divim i skidam kapu ... to su "božji ljudi ".

šta..ti odobravaš spaljivanje nevinih ljudi ...
intrested..

ja sam (kako bi sv Pavao reko) ponosna u Kristu šta sam katolik ali ako neke stvari nisu u redu nisu u redu.. nemožeš ničim prekrit istinu..

živio jest u siromaštvu i to je zagovara sa svim žarom..piše ..pročitaj.. to je sad druga tema ako ti ne viruješ zavjetu.

mali savjet: ako nemaš dobre argumente ...nemoj... sam sebe ponižavaš.

ja se sad mičem odavde jer nisam došla nikoga prisiljavat nego pokušat ukazat na nešto (uostalom kao i svi) jer je to naša dužnost ako mislimo da nešto nije u redu.

"Ne slažem se s tvojim mišljenjem, ali uvijek ću branit pravo da ga kažeš."

more_horiz
quote ane: "mali savjet: ako nemaš dobre argumente ...nemoj... sam sebe ponižavaš." Trgovina Božjom milošću [mise zadušnice] - Page 5 Amen1

more_horiz
Ane, ja sam svoje tvrdnje potkrijepio i Biblijom, i crkvenim dokumentima (pogledaj taxovnik zg nadb.-jasno većina kritičara KC niti ne znaju da to postoji) i dugogodišnjim osobnim katoličkim "stažem". Jasno, nisi mi ničim odgovorila, kao što to obično biva kod standardnog kritizerstva.

A glede ovog gore, nek si pogleda blog, pa će vidjeti samoponižavanje.

more_horiz
Trgovina Božjom milošću [mise zadušnice] - Page 5 Thumbs1d

more_horiz
haim je napisao/la:
Ane, ja sam svoje tvrdnje potkrijepio i Biblijom, i crkvenim dokumentima (pogledaj taxovnik zg nadb.-jasno većina kritičara KC niti ne znaju da to postoji) i dugogodišnjim osobnim katoličkim "stažem". Jasno, nisi mi ničim odgovorila, kao što to obično biva kod standardnog kritizerstva.

A glede ovog gore, nek si pogleda blog, pa će vidjeti samoponižavanje.

koji si ti frajer haim, hoćeš nam isprat mozak... hahahaha

go forward catholic fanatics

more_horiz
Odgovorio bih ti iskreno, međutim tada bi vjerojatno iskočila Dina odnekud sa zanimljivim i kratkim tekstovima o toleranciji i kršćanskoj ljubavi, tako da ću se suzdržati Trgovina Božjom milošću [mise zadušnice] - Page 5 Icon_cool

more_horiz
Haim baci oko na to kako neki djelovi vašeg klera polažu zavjet siromaštva

http://www.net.hr/vijesti/svijet/page/2009/11/12/0288006.html

more_horiz
Jel ti znaš koliko prosječan tip njegovog formata ima obaveza posvuda uokolo? Bez dobrog auta to ne ide.

Jasno, kada bismo malo raskopali po materijalnim stvarima "biblijskih" denominacija, vidjeli bismo svašta.

more_horiz
S jedne strane istina je da pastor ili svećenik dosta obilaze svoje okruge i treba im jedan bolji auto.... s druge strane ima pastora ili svećenika koji pretjeruju u tome, pa nabavljaju skupa i divlja auta....a kler koji ionako krpa kraj s krajem ne može to gledati mirno....takvih slučajeva imaš u bilo kojoj kršćanskoj crkvi ili denominaciji...

more_horiz
moram da se nadovežem..mada mislim da smo malo skrenili s teme... moj stari ima opela kadeta starog više od 12 godina..ma krntija stara...
..vozi u njemu alat, svaki dan s njim ide van grada, bia je 10 ak puta do njemačke, ne autoputom već starijom cestom... redovito ide na dalja putovanja..malo ga sredi održava i no problem...

jel moram crtat?

more_horiz
Točno Krizostome, i zato ne razumjem zašto neki isključivo KC imaju na udaru.

Ane, ja sam rekao kako stvari stoje. Imaš ti svećenika koji su na dvije različite službe, npr. u Požegi i Zagrebu. To je prilično vozikanja tjedno.

Uostalom, svaki svećenik, kao slobodan građanin, ima pravo trošit svoj novac kako hoće. Svako će za svoje odgovarati pred Bogom.

more_horiz
Svoj novac da, al ak netko kupi auto za 150.000€, a ima 'skromnu plaću' onda to očito nije njegov novac...

Ma apsurdno je uopće raspravljati o tome

more_horiz
haim je napisao/la:
Odgovorio bih ti iskreno, međutim tada bi vjerojatno iskočila Dina odnekud sa zanimljivim i kratkim tekstovima o toleranciji i kršćanskoj ljubavi, tako da ću se suzdržati Trgovina Božjom milošću [mise zadušnice] - Page 5 Icon_cool

[img]http://adventisti.info/forum/Smileys/info/ot.gif[img] ma sad jos krace,samo ban

more_horiz
Dina je napisao/la:
haim je napisao/la:

Trgovina Božjom milošću [mise zadušnice] - Page 5 Ot ma sad jos krace,samo ban

more_horiz
inliner je napisao/la:
Svoj novac da, al ak netko kupi auto za 150.000€, a ima 'skromnu plaću' onda to očito nije njegov novac...

Ma apsurdno je uopće raspravljati o tome

Najveći dio svećenika koje znam, a znam ih puno, aute takvog tipa nema. No kao što rekoh, svatko će za svoje odgovarati.

Draga Dina, a što je sada bilo?

more_horiz
remove_circleSimilar topics
privacy_tip Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.
power_settings_newLogin to reply