Kršćanski Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kršćanski ForumLogin

PREŠLI SMO NA https://krscanski.chat/

Trgovina Božjom milošću [mise zadušnice]

power_settings_newLogin to reply
+16
ane
resilina
dachabambi
QEA
Debora
otpadnik
crusader
Medeni
ILIJA
Konin
Sinke
moki72
jony
Spart
Daniel
braslav
20 posters

descriptionTrgovina Božjom milošću [mise zadušnice] - Page 2 EmptyRe: Trgovina Božjom milošću [mise zadušnice]

more_horiz
Svatko tko predstavlja ne biblijski nauk kao nauk Isusa krista je šarlatan.

Evo malo o Franji Asiškom:

"Tako je, između ostalog, natjerao svog prijatelja, brata Rufina
(Leon, Rufin i Anđeo bili su njegovi najprisniji prijatelji),
da gol prođe ulicama Asiza samo s konpcem oko vrata, a u
Bologni se popeo na potpuno novi krov i počeo bacati crijepove
na zemlju."
link

A vezano uz doktrinalna učenja, priznavao je u potpunosti papin autoritet. Dakako, Isus Krist je jedini autoritet, a ne papa. U biti cijeli nauk katoličke crkve vezan uz "svece" je sporan. Ali nije sada vrijeme i mjesto za raspravu o tome, pričamo o misama zadušnicama.

Ne želim reči da je Franjo bio loš čovjek, samo želim istaknuti da je Biblija jedini autoritet.

descriptionTrgovina Božjom milošću [mise zadušnice] - Page 2 EmptyRe: Trgovina Božjom milošću [mise zadušnice]

more_horiz
Sramota. Stalo postavljate da su to ili ili situacije da biram nasljedoovati Franju, a Krista ne ili Krista, a Franju ne. Ja biram nasljedovati oba jer svaki je na svoj nacin bio Bozji covijek, jedan doduse i Bog.

more_horiz
Gle nemojmo sada bježati sa teme.... pričamo o trgovini Božjom milošću, a ne o svecima katoličke crkve, ako želite raspravljati o njima odite na katolink, a ne ovdje.

more_horiz
Kao što admin Krizostom opominje,tako i mi moderatori....
držite se teme.Hvala

more_horiz
Franjo je evandelje shvatio malo ozbiljnije nego mi koji tu sjedimo u udobnosti nasih domova, on je otisao za Kristom i pritom ostavio ugodan bogataski zivot da bi propovijedao evandelje i ne samo to da bi ga zivio.

more_horiz
braslav je napisao/la:
Franjo je evandelje shvatio malo ozbiljnije nego mi koji tu sjedimo u udobnosti nasih domova, on je otisao za Kristom i pritom ostavio ugodan bogataski zivot da bi propovijedao evandelje i ne samo to da bi ga zivio.

Opet ti o Franji... pa daj skini se sa njega...

more_horiz
<BLOCKQUOTE>
braslav je napisao/la:
Sramota. Stalo postavljate da su to ili ili situacije da biram nasljedoovati Franju, a Krista ne ili Krista, a Franju ne. Ja biram nasljedovati oba jer svaki je na svoj nacin bio Bozji covijek, jedan doduse i Bog.

E braslav,daj molim te objasni mi ovo kako jedan doduse i Bog,jel je ili nije? Da nije i za njega netko dobar platio misu?</BLOCKQUOTE>

more_horiz
Pozdrav svima,

Problem papstva nije u tome da li je bilo ili imamo ljudi koji su moralni, problem toga je DA LI ONI STOJE SA BOZIJOM RECJU ILI NE?

Biblija antihrista nikada nije prikazala kao nemoralnu osobu tako i pape, Franja Asiski ili ma ko drugi nisu bili nemoralne osobe.

Problem je bio u TOME STO SU ONI PROMENILI BOZIJU REC, NA DRASTICAN NACIN I TIME UDALJILI LJUDE OD BOGA.

To je poenta, umesto da kaze da je JEDAN BOG, I JEDAN POSREDNIK IZMEDJU BOGA I LJUDI COVEK ISUS HRIST, Franja Asiski je navodio ljude da se obrate svecima, sto je PAGANIZAM.

Niko ne kaze da ovaj papa sto je umro nije ziveo moralno i propovedao sto se morala tice dobre stvari, ALI TO NIJE TO, BITNO JE DA LI JE ON BIO VERAN RECI BOZIJOJ ILI JU JE MENJAO.

Menjao je nju i on i svi njegovi predhodnici. I TO JE RAZLOG STO ON JESTE ANTI HRIST!

Na kraju Biblije je receno ONAJ KO DODA ILI ODUZME JEDNU REC IZ KNJIGE, BIBLIJE BOG CE IZBRISATI NJEGOVO IME IZ KNJIGE ZIVOTA.

more_horiz
dragomir je napisao/la:

Problem papstva nije u tome da li je bilo ili imamo ljudi koji su moralni, problem toga je DA LI ONI STOJE SA BOZIJOM RECJU ILI NE?

Problem je bio u TOME STO SU ONI PROMENILI BOZIJU REC, NA DRASTICAN NACIN I TIME UDALJILI LJUDE OD BOGA.

To je poenta, umesto da kaze da je JEDAN BOG, I JEDAN POSREDNIK IZMEDJU BOGA I LJUDI COVEK ISUS HRIST, Franja Asiski je navodio ljude da se obrate svecima, sto je PAGANIZAM.

Dobar komentar, jasno izražen stav, svaka čast:) slažem se 100%

more_horiz
"Prepoznat ćete ih po njihovim rodovima!"

Dakako, nije riječ o iskrenim pojedincima, već o sistemu, organizaciji.

Međutim, pitam se koliko su ti pojedinci iskreni kad i dalje nastavljaju slijediti sistem koji ne mogu promijeniti, a vide da radi krive stvari. Mislim da se danas previše toga naziva iskrenim...

Primjer: Radiš u farmaceutskoj tvrtci koja proizvodi "lijek" koji je štetan, otrovan. I to znaš. Možda ti egzistencija ovisi o tom poduzeću.  Prvo, vjerojatno ćeš pokušati nagovoriti svoju tvornicu da prestane proizvoditi taj "lijek". Međutim, vidiš da ti to ne možeš promijeniti. Po meni, koliko god tvrdio da si pošetn čovjek, nisi ako ne daš otkaz i ne distanciraš se i osudiš to što radi tvoja tvornica.

Ako smo pošteni (iskreni) vjernici i vidimo da naša crkva radi nešto ne biblijski, i to pokušamo promijeniti i ne uspijemo, te i dalje ostajemo u njoj - sumnjam da smo uopće ikad po tom pitanju bili iskreni!

more_horiz
Marin Luter je bio hrabar reformator a i nemožeš biti reformator ako nisi veran ali i hrabar da staneš uz istinu po cenu svega !
HRIŠČANSKI POZDRAV SVIMA  ! ( i reformatorima ! )

more_horiz
moki72 je napisao/la:
Marin Luter je bio hrabar reformator a i nemožeš biti reformator ako nisi veran ali i hrabar da staneš uz istinu po cenu svega !
HRIŠČANSKI POZDRAV SVIMA ! ( i reformatorima ! )

Slažem se... I vidimo da je morao izaći iz Katoličke crkve. Dakako, njemu nije bila otkrivena sva biblijska istina, ali imao je više istine nego KC. Međutim, nakon njega su od početnog dobrog pokreta napravili organizaciju nalik KC. Nakon toga su se pojavili drugi ljudi koji su morali izaći iz luteranstva. I tako se to cijelo vrijeme ponavlja. Bog otkrije više istine, ljudi se uskoro nakon toga organiziraju i naprave istu (ili goru stvar) od svojih prethodnika. Pa je danas luteranstvo gotovo isto što i KC. Isto je i ostalim organizrianim religijama! Stoga sam pokrenuo pitanje izlaska iz organizirane religije - ukoliko vidimo da čini neke nebiblijske stvari - a ne možemo promijeniti svoju crkvu. Mislim da se prava iskrenost vidi u slijediti Krista - a ne crkvu.

Vidimo, ako želimo slijediti Krista (ukoliko to ne možemo u svojoj crkvi jer čini neke ne biblijske stvari) - moramo izaći da bi mogli pratiti (hoditi u) Svjetlo. 1. Iv. 1: 7 "Ako li u svjetlosti hodimo, kao što je on u svijetlu, imamo zajedništvo jedan s drugim, i krv Isusa Krista, Sina njegova, čisti nas od svakoga grijeha." (Svijetlo ne stoji - moramo u njemu hoditi.)

Osobno, smatram da je svaka organizirana religija organizirala sebe oko neke istine, i time stavila točku na daljni tijek otkrivanja istine - jer je stvorila svoj statut i definirala ono što vjeruje i što ne vjeruje. Stoga, ne vidim kako iskreni vjernik može ostati u organiziranoj ckrvi, ako vidi da je Krist otkrio još nešto - što njegova crkva ne vjeruje (ili ako vidi da njegova ckrva nešto čini ili naučava krivo.)

more_horiz
Molio bih moderatore da zaustave ovaj govor mržnje koji papu naziva antikristom. Osjećam se ugroženo od takvog fundamentalizma. Cijenio bih da se takvi postovi obrišu a njihovi pošiljatelji upozore. Kao član ovog foruma uvijek sam se zalagao za ljubav i toleranciju ,imam pravo tražiti da se ovakve izjave smjesta sankcioniraju.

Te ponavljam da ljudi koji misle da kad Otkrivenje veli....

Ja svjedočim svakomu tko sluša riječi proroštva u ovoj knjizi: Tko ovomu što doda, Bog će njemu dodati zla napisana u ovoj knjizi. I tko oduzme od riječi proroštva u ovoj knjizi, Bog će mu oduzeti udio na stablu života i na svetom gradu - na svemu što je napisano u ovoj knjizi.
Otkrivenje 22:18

....da se time pod "knjigom" misli na Biblija koja se drži u rukama- te osobe dodaju Otkrivenju knjige koje prethode Otkrivenju.

"Knjiga" u Otkrivenju je samo knjiga Otkrivenja- jer svi su tekstovi Biblije: knjige Starog Zavjeta, Evanđelja,Djela Poslanice i Otkrivenje- pojedinačno napisani i nisu bili u jednoj knjizi.

more_horiz
govor mržnje nije za ovaj forum zaista ako postoji treba da nestane a mi smo svi deca Božija koja razmenuju mišljenja i ubeđenja !

more_horiz
Stvarno mi je katoličkih apologetika, ne samo da su priznali da su mise zadušnice najobičnija prijevara, već sam i doktrinalno pokopao njihove argumente ovdje!

https://izaija95.forumcroatian.com/apologetika-f1/rituali-za-pokojnike-krstavanje-molitve-i-zrtve-za-mrtve-t1109.htm#34256

more_horiz
Sinke je napisao/la:

Ja svjedočim svakomu tko sluša riječi proroštva u ovoj knjizi: Tko ovomu što doda, Bog će njemu dodati zla napisana u ovoj knjizi. I tko oduzme od riječi proroštva u ovoj knjizi, Bog će mu oduzeti udio na stablu života i na svetom gradu - na svemu što je napisano u ovoj knjizi.
Otkrivenje 22:18

....da se time pod "knjigom" misli na Biblija koja se drži u rukama- te osobe dodaju Otkrivenju knjige koje prethode Otkrivenju.

"Knjiga" u Otkrivenju je samo knjiga Otkrivenja- jer svi su tekstovi Biblije: knjige Starog Zavjeta, Evanđelja,Djela Poslanice i Otkrivenje- pojedinačno napisani i nisu bili u jednoj knjizi.

Što bi značilo da su sve druge knjige Biblije (odnosno sav drugi tekst Biblije osim Otkrivenja) dodane Otkrivenju i da su svi kršćani prekršili zabranu iz Otk. 22, 18. 

Tvojom bi logikom trebali čitati samo knjigu Otkrivenje - jer dodajući njoj bilo što - pa bilo to i neka druga biblijska knjiga - nećemo imati vječni život!

more_horiz
jony je napisao/la:
Sinke je napisao/la:

Što bi značilo da su sve druge knjige Biblije (odnosno sav drugi tekst Biblije osim Otkrivenja) dodane Otkrivenju i da su svi kršćani prekršili zabranu iz Otk. 22, 18.
Tvojom bi logikom trebali čitati samo knjigu Otkrivenje - jer dodajući njoj bilo što - pa bilo to i neka druga biblijska knjiga - nećemo imati vječni život!

Nisu, to je neka tvoja logika, koja ti baš i neide. Twisted Evil
Ako se ta zabrana odnosi samo na knjigu Otkrivenja, tada činom uvrštenja te knjigu u neki svezak knjiga(što Biblija u biti i je) nismo ništa toj knjizi(Otkrivenju) dodali niti oduzeli. Nema nikakvog zahvata unutar te knjige, nego samo uvrštenje te netaknute cjeline unutar većeg skupa knjiga...
Sretan Rođendan! geek

more_horiz
Sinke je napisao/la:
Molio bih moderatore da zaustave ovaj govor mržnje koji papu naziva antikristom. Osjećam se ugroženo od takvog fundamentalizma. Cijenio bih da se takvi postovi obrišu a njihovi pošiljatelji upozore. Kao član ovog foruma uvijek sam se zalagao za ljubav i toleranciju ,imam pravo tražiti da se ovakve izjave smjesta sankcioniraju.
.

Takodje kao clan ovoga foruma duzan sam upozoriti na cinjenicu da papa svojim zivotom a ni djelom ne sljedi niti putem kojim je isao Pavao niti putem kojim je isao Krist,papa naprotiv svoj put kroz politicku i crkvenu vlast pokusava nametnuti svijetu a na nacin koji se protivi i dize protiv Krista i Krscana.Papska tradicija i lice pred povjesti jasno ukazuje na izrazito antikrscanski karakter kako samog papastava u cijelini tako i katolicke i svake druge tzv krscanske zajednice i grupe koja se drzi papskih principa.Papstvo je sramni falsifikat krscanstva. Time je papa i sistem koji predstavlja izrazito antikrscanski.

more_horiz
remove_circleSimilar topics
privacy_tip Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.
power_settings_newLogin to reply