Juditha je napisao/la: Rimljanima 14:5-13
Rimljanima 14,5 Netko razlikuje dan od dana, nekomu je opet svaki dan jednak. Samo nek je svatko posve uvjeren u svoje mišljenje.
Rimljanima 14,6 Tko na dan misli, poradi Gospodina misli; i tko jede, poradi Gospodina jede: zahvaljuje Bogu. I tko ne jede, poradi Gospodina ne jede i - zahvaljuje Bogu.
Rimljanima 14,7 Jer nitko od nas sebi ne živi, nitko sebi ne umire.
Rimljanima 14,8 Doista, ako živimo, Gospodinu živimo, i ako umiremo, Gospodinu umiremo. Živimo li dakle ili umiremo - Gospodinovi smo.
Rimljanima 14,9 Ta Krist zato umrije i oživje da gospodar bude i mrtvima i živima.
Rimljanima 14,10 A ti, što sudiš brata svoga? Ili ti, što prezireš brata svoga? Ta svi ćemo stati pred sudište Božje.
Rimljanima 14,11 Jer pisano je: Života mi moga, govori Gospodin, prignut će se preda mnom svako koljeno i svaki će jezik priznati Boga.
Rimljanima 14,12 Svaki će dakle od nas za sebe Bogu dati račun.
Rimljanima 14,13 Dakle, ne sudimo više jedan drugoga, nego radije sudite o tome da ne valja postavljati bratu stupice ili spoticala.
Rimljanima 14,14 Znam i uvjeren sam u Gospodinu: ništa samo od sebe nije nečisto. Samo je onomu nečisto tko to smatra nečistim.
Rimljanima 14,15 Doista, ako je poradi hrane tvoj brat ražalošćen, već nisi na putu ljubavi. Ne upropašćuj tom svojom hranom onoga za koga je Krist umro!
--------------------------------------------------------------
Što si htjela reči gornjim?