Kršćanski Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kršćanski ForumLogin

PREŠLI SMO NA https://krscanski.chat/

Katolička crkva

power_settings_newLogin to reply
+4
kainos
braslav
forestsilvy
Izrail
8 posters

descriptionKatolička crkva - Page 5 EmptyRe: Katolička crkva

more_horiz
Sinke je napisao/la:
Tko kaže drukčije za Katolike, laže i služi lažovu.

Kakva je ovo rečenica...pa naravno da će protestanti reći drukčije...i znači
da smo mi protestanti svi lažovu i da služimo sotoni...tek si došao na
forum i odmah bacaš anatemu...

more_horiz
To treba shvatiti da su katolici valjda mjerodavni da kažu u što vjeruju nije pošteno recimo da netko drugi "za katolike" (u ime njih) kaže da vjeruju ovo i ono.
Svatko može imati svoje osobno mišljenje o svemu ali to treba naglasiti da je osobno a ne kao tvrdnju da je nešto tako jer naše uvjerenje u nešto može biti i krivo recimo zbog neznanja itd.
Dakle zabrinjava me tvoja spremnost na sukob no svi smo ljudi.
Kažem ima puno tema i ne treba na svakoj o svemu.

more_horiz
Zato i postoje razne teme da se raspravlja na njima...tu su i mariologija, i ostale...nek svatko piše svoje mišljenje...to bi isto bilo da ja kažem...adventistička crkva vjeruje u to i to...tko kaže drukčije lažov je i služi lažovu...ja ne tražim sukob, samo sam reagirao...vidjet ćemo što će Noemi reći...

more_horiz
Krizostom je napisao/la:
...to bi isto bilo da ja kažem...adventistička crkva vjeruje u to i to...tko kaže drukčije lažov je i služi lažovu...ja ne tražim sukob, samo sam reagirao...vidjet ćemo što će Noemi reći...

Ne kužiš kad bi netko "za adventiste" rekao drugačije recimo da ja uvjeravam tebe da vjerujete u recimo bubanj a to naravno nije istina onda bi se za mene moglo reći da sam lažov.
Budući da vjerojatno nisi svjestan ove tanke ali bitne razlike opraštam ti našpananaost.afro

more_horiz
Ma kako god bilo mi protestanti imamo odgovore na oni 7 točaka, koje je naveo Sinke...

more_horiz
Gledaj zašto me želiš uvjeravati u nešto što nije istina o mojoj vjeri.
Ti imaš pravo na "svoje mišljenje" o mojoj vjeri ali ne možeš ga izričati kao konaččno itd.
Puno je važnije da posvjedočiš svoju vjeru na temi gdje je tomu mjesto.
Ovdje napadaš i meni serviraš nešto što je nebuloza.
Recimo imamo temu o čašćenju kipova.
Pa tko je idolopoklonik neka tamo brani svoje idolopoklonstvo.
Ovako ti meni ovdje tvrdiš da sam ja idolopoklonik i da sam ukinuo božju zapovjer.
Ma daj molim te.

more_horiz
5) Biskup je sluga Božji i ne može govoriti u suprotnosti s Božjom riječi. Slično je i s protestantskim pastorima.

Ali ponekad itekako može živjeti u suprotnosti s Božjom riječi

more_horiz
Nego, ajmo mi pilu okrenuti nappako!

Dosta mi je neinformiranog napadanja reformiranih na nas katolike u optužbi na račun idolopoklonstva.

Nisu li protestanti od Biblije napravili idolopoklonstvo te im je važnije žongliranje slovima iz Biblije nego Riječ koja je Istina?

Nisu li adventisti isto tako napravili idolopoklonstvo od svojeg vazda prolongiranog dočekivanja Drugog dolaska?

Ako se katolicima treba spočitati idoliziranje nečega onda je prije svega idoliziranje samog ustrojstva crkve, klera i svećenstva koje si je uzelo za pravo da živi kako im se ona stvar digne, i još da tvrde kako to nije važno za duhovni život vjernika.....

Oprostite na tvrdom riječniku, ali doista dosta mi je licemjerja među "duhovnjacima"....

more_horiz
ti i nisi katolik u pravom smislu te riječi...sam si rekao da bi te spalili da živiš u vrijeme Giordana Brune...plus braniš yogu, sve mi to liči ne neki kršćanski new age...

more_horiz
Mali princ je napisao/la:
Nego, ajmo mi pilu okrenuti nappako!

Dosta mi je neinformiranog napadanja reformiranih na nas katolike u optužbi na račun idolopoklonstva.

Nisu li protestanti od Biblije napravili idolopoklonstvo te im je važnije žongliranje slovima iz Biblije nego Riječ koja je Istina?

Nisu li adventisti isto tako napravili idolopoklonstvo od svojeg vazda prolongiranog dočekivanja Drugog dolaska?

Ako se katolicima treba spočitati idoliziranje nečega onda je prije svega idoliziranje samog ustrojstva crkve, klera i svećenstva koje si je uzelo za pravo da živi kako im se ona stvar digne, i još da tvrde kako to nije važno za duhovni život vjernika.....

Oprostite na tvrdom riječniku, ali doista dosta mi je licemjerja među "duhovnjacima"....

Kao prvo ovo je off topic a kao drugo Prinče zamolio bih te da pripaziš malo na riječnik.Hvala.

more_horiz
Krizostom je napisao/la:
ti i nisi katolik u pravom smislu te riječi...sam si rekao da bi te spalili da živiš u vrijeme Giordana Brune...plus braniš yogu, sve mi to liči ne neki kršćanski new age...

Reformacija je onda još veći new age, the brand new age, naravno u kontekstu svojeg vremena.

more_horiz
Joshua je napisao/la:

Kao prvo ovo je off topic a kao drugo Prinče zamolio bih te da pripaziš malo na riječnik.Hvala.

Sam sam upozorio na svoj riječnik, i on je ovdje dio mog umjetničkog izričaja.
Ali zašto je to off topic, prebacite tamo gdje će biti on topic.

more_horiz
Forum je kršćanski a psovke i slične riječi nisu dobrodošle.Ok?

more_horiz
Nisu li protestanti od Biblije napravili
idolopoklonstvo te im je važnije žongliranje slovima iz Biblije nego
Riječ koja je Istina?

"Jer cijelo je Sveto pismo od Boga nadahnuto i korisno za poučavanje, za popravljanje i odgajanje u pravednosti." (2Tim 3,16

Dali je sv. Pavao bio biblijski idolopoklonik?

P.s. Mene ne smeta malo tvrđi riječnik de Saint-Exuperyevog junaka. Wink

more_horiz
Svaka osoba koja govori da Katolici obožavaju statue, da svećenik oprašta grijehe sam od sebe, da je Papa Katolicima jednak Isusu ili da Katolici misle da je Marija božanska osoba kojoj se treba klanjati i koju treba obožavati

LAŽE

-jer Katolička Crkva koristi kipove kao umjetnička djela prisutna u svojim hramovima i svetištima - kako je Bog ne samo dopustio već i naredio Židovima u Starome Zavjetu. Vjernici ne obožavaju kipove.

- jer Katolička Crkva uči da je svećenik osoba koja proglašava oprost od grijeha, kao što je bilo dano i apostolima da "kojima otpuste grijehe, otpušteni su im, kojima zadrže, zadržani su im". Ta je golema punomoć dana od Boga i njegova je bila volja da je ljudi imaju, ljudi s time nemaju veze.

- jer Katolička Crkva kaže da je Papa Benedikt 16 stvorenje kao i Petar Apostol, kojeg je Isus postavio kao stijenu Crkve. Da Crkva ima zemaljsku vlast odredio je Isus, svjestan da svaki predvodnik Crkve zna tko je nebeski predvodnik.

-jer Katolička Crkva uči da je Marija stvorenje, i iako ima posebnu ulogu, ona nije jednaka Bogu, nikad nije i nikada i neće.

Svaka osoba, protestant ili nešto drugo, koja ne zna prava učenja Katoličke Crkve, i koja znanje o Crkvi zamjenjuje vlastitim interpretacijama baziranim s konkretnom kontradikcijom na činjenično stanje u vezi učenja Crkve laže.

Protestant koji kaže da radi svojeg razloga ne vjeruje da Katolički svećenik može proglasiti grijeh oproštenim nije lažov. Protestant koji kaže da Katolički svećenik prema učenju Katoličke Crkve oprašta grijeh ( Boga umjesto) ne govori istinu.

more_horiz
Mir,mir,Mali prince,pa i katolici cekaju Krista,a sto se tice ikona,ma sve moze biti ikona,s cim zamjenjujes Boga,i moje cvjece na vrtu mi moze biti ikona.U izajiji kaze radite sebi bogove od drveta na kome kuhate.....

more_horiz
Želim vrlo jasno direktan odgovor: da li ljudi koji su postavili filmić "Who Infiltrated America?" uisitnu drže da je 9.11. organiziran od Katoličke Crkve.

Jednako tako, upozoravam da su u ovome filmu korišteni kadrovi iz stripova Jacka T. Chicka, osobe čiji su radovi zabranjivani ( mislim u Kanadi ) radi širenja ekstremističke propagande.

Jack. T. Chick poznat je kao i sudionik "Alberto Riviera" incidenta, kada su protestantske tiskovine dokazale i priznale da je Chick pokušao prevariti javnost unutar te afere te da njegovi stavovi nisu u skladu s općim protestantskim držanjem u svijetu.

more_horiz
Joshua je napisao/la:
Forum je kršćanski a psovke i slične riječi nisu dobrodošle.Ok?

OK, ako je koga uvrijedila pomisao na neke prirodne pojave, ja se ispričavam....

more_horiz
privacy_tip Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.
power_settings_newLogin to reply