Kršćanski Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kršćanski ForumLogin

PREŠLI SMO NA https://krscanski.chat/

Katolička crkva

power_settings_newLogin to reply
+4
kainos
braslav
forestsilvy
Izrail
8 posters

descriptionKatolička crkva - Page 2 EmptyRe: Katolička crkva

more_horiz
Predivno,o kad bi i zivejeli po oce nas, mi krscani,ali Krist nas ljubi i ovakve,i da nam prilike doci k njemu,hvala mu i slava za to.

more_horiz
Živimo koliko možemo i znamo.

more_horiz
<BLOCKQUOTE>
Izrail je napisao/la:

moli moli moli moli zajedništvo zajedništvo
ah,ne tako nego sveta nam je duznost,vise moci,vise,htjeti,vise,znati vidi na duhovnost Josua je danas stavio jedan predivni rad.obred </BLOCKQUOTE>

more_horiz
Izrail je napisao/la:

Hvala Bogu, što možemo živjeti od vjere sve do Kristova dolaska...

Sveta je Crkva - Crkva Ostatka, sav vjerni narod iz svih vremena iz svake crkve do danas.Neka se svaka denominacija posveti sadašnjom istinom - da se uveća Crkva ostatka.

www.breadsite.org/classic.htm

pjevajmo - amazing grace

i molimo se u čistoti Duha i istine, nikoga ne podređujmo i odbacujmo zato što vjeruju drugačije ili nam se protive zbog sola scriptura.Ni jedan mač ne smije biti krvav.Pravo na spasenje se ne postiže mačem već Isusom Kristom.On je dovoljan.Bez Njega Biblija nebi imala silu.Predanje koje nije u skladu sa Biblijom - Bibliji ne umanjuje silu, no , može odvratiti narod od sile koju mu je darovao Bog..Oni koji su odvračali narod od Biblije bilin su i oni koji nisu znali upotrebljavati solu scripturu jer nisu bili nadahnuti istinom u Duhu Svetom i nisu se držali vjere Isusove i svjedočanstva Isusova..
Neka ekumena ne bude pripremni okvir za vjerske progone već okvir za prilazak Nebeskoj Nadekumeni - /vidi u poslanici Hebrejim / za skupljanje Crkve ostatka...poziv za izlazak iz Babilona..

more_horiz
Izrail je napisao/la:
Nikakva, ovaj prvi naziv ti je za katolike koji njeguju karizmatični pristup vjeri.
Ali nema razlike između katolika i katoličkih karizmatika.Katolička crkva - Page 2 Icon_surprised

ima,karizmatici meni se cini vjeruje u neke od darova Duha Svetoga.

more_horiz
Svi katolici vjeruju u darove Duha Svetog; ne moras biti kariznatik da bi imao darove!

descriptionKatolička crkva - Page 2 EmptyKatolicka crkva?

more_horiz
Koliko mi je poznato ucenje crkve, katolicka crkva ima brdo ikona, sv. Anet, sv.Jeronim, etc.... slika svetih etc...kip Marije ispred kojeg ljudi klece i mole pokoru, stuju Mariju, mole joj se, papa je vrhovni svecenik,a Biblija kaze da su svi jednaki, cemu ispovjed, onda je Isus uzalud umro, ne treba vise posrednik izmedu Boga i ljudi, svatko od nas moze pristupiti Bogu jer Je Isus jedini put i Istina i zivot. Zasto? Bog lijepo kaze u svojoj Rijeci "Ne pravi sebi lika ni obličja bilo čega što je gore na nebu, ili dolje na zemlji, ili u vodama pod zemljom. 5 Ne klanjaj im se niti im služi. Jer ja, Jahve, Bog tvoj, Bog sam ljubomoran." izlazak 20

cak su izbacili stihove iz Biblije a govore da je Biblija Bozja Rijec.
Izbaceni stihovi : djela 8:37 stih, koji govori o krstenju kad je covjek svjestan(krstenje djece), Matej 17:21, matej 23:14-koji govore da se ne uzimaju novci za mrtve niti da im se moli(pusti mrtve njihovima)

Ne vjeruju u iscjeljenja niti ih prakticiraju - "Pođite po svem svijetu, propovijedajte evanđelje svemu stvorenju. 16 Tko uzvjeruje i pokrsti se, spasit će se, a tko ne uzvjeruje, osudit će se. 17 A ovi će znakovi pratiti one koji uzvjeruju: u ime će moje izganjati zloduhe, novim će jezicima zboriti, 18 zmije uzimati; i popiju li što smrtonosno, ne, neće im nauditi; na nemoćnike će ruke polagati, i bit će im dobro.",marko 16:15

cistiliste koje uopce nigdje ne pise u Bibliji.I da ne nabrajam...

"Ta kraljevstvo Božje nije jelo ili piće, nego pravednost, mir i radost u Duhu Svetome." rim 14:17

"I nema ni u kome drugom spasenja. Nema uistinu pod nebom drugoga imena dana ljudima po kojemu se možemo spasiti." djela 4:12

more_horiz
Papa nije vrhovni svecenik za katolike jer to je ipak Isus.

Ispovijed nalazimo jos u antickoj pracrkvi koja je bila progonjena i koja je najslicnija onoj kakvu je Isus htio.

more_horiz
br: "Ispovijed nalazimo jos u antickoj pracrkvi koja je bila progonjena i koja je najslicnija onoj kakvu je Isus htio."

crkva kakvu je Isus htio pise u Bibliji, a ne ono sto ljudi zele.
Kako netko moze tvrditi da je Biblija Bozja Rijec i onda jos osim svega sto sam nabrojala raditi kanone protivne Rijeci Bozjoj,
kao 1950-60 kad je papa rekao da spasenje se moze naci u bilo kojoj religiji a do tada samo u katolickoj, a Biblija kaze da spasenje jedino dolazi kroz vjeru u Krista!!!

more_horiz
A zasto otvaras novu temu kada vec imas temu Katolicka Crkva?

more_horiz
tvoj "mudar" odgovor na cinjenice, hm ?

more_horiz
Mirena je napisao/la:
Svi katolici vjeruju u darove Duha Svetog; ne moras biti kariznatik da bi imao darove!

ok, govore li katolici tudim jezicima, da li polazu ruke a ljudi budu iscjeljeni, istjeruju li demone? Ili ako si ti katolik jesi li ikada to radila ili napravila?

more_horiz
forestsilvy je napisao/la:
Mirena je napisao/la:

ok, govore li katolici tudim jezicima, da li polazu ruke a ljudi budu iscjeljeni, istjeruju li demone? Ili ako si ti katolik jesi li ikada to radila ili napravila?

Ima i toga. Ja sam osobno prisustvovao jednom duhovnom dogadjaju koji je izgledao poput istjerivanja demona, a imam prijatelja koji govori tudjim jezicima. Cudesna iscjeljenja sam i sam dozivio, moj otac je imao rak koji se cudesno povukao.

Ja osobno zelim za sebe normalan zivot bez puno cuda, ali tko zna kakvi su planovi Bozji. I smatram da ljudi koji trebaju cuda da bi vjerovali da imaju slabu vjeru.

more_horiz
br: "Ispovijed nalazimo jos u antickoj pracrkvi koja je bila progonjena i koja je najslicnija onoj kakvu je Isus htio."

Kako netko moze tvrditi da je Biblija Bozja Rijec i onda jos osim svega sto sam nabrojala raditi kanone protivne Rijeci Bozjoj,
kao 1950-60 kad je papa rekao da spasenje se moze naci u bilo kojoj religiji a do tada samo u katolickoj, a Biblija kaze da spasenje jedino dolazi kroz vjeru u Krista!!!

Isus sam kaze da ima puno puteva koji vode do kuce Oca. Na drugom mjestu kaze da je On Istina Put i Zivot i da se samo preko njega dolazi Ocu. Istina je da je oboje istina. Jedino osoba koja stavlja na prvo mijesto ljubav prema bliznjemu je na putu koji je Isus zadao znaci ona putuje po Kristu do Oca bez obzira koje je vjere, moze biti i hinduist jer ga nasljeduje u onome sto je i On radio, a to je ljubio bliznje.

more_horiz
braslav je napisao/la:
Mirena je napisao/la:

Ima i toga. Ja sam osobno prisustvovao jednom duhovnom dogadjaju koji je izgledao poput istjerivanja demona, a imam prijatelja koji govori tudjim jezicima. Cudesna iscjeljenja sam i sam dozivio, moj otac je imao rak koji se cudesno povukao.

Ja osobno zelim za sebe normalan zivot bez puno cuda, ali tko zna kakvi su planovi Bozji. I smatram da ljudi koji trebaju cuda da bi vjerovali da imaju slabu vjeru.

"jednom duhovnom dogadjaju koji je izgledao poput istjerivanja demona,"

izledati nije isto sto i uistinu jeste
"cudesno povukao. "

nije isto kad polozis ruke na vidljivi rak i on nestane jer si zapovjedio u Isusovo ime.
"I smatram da ljudi koji trebaju cuda da bi vjerovali da imaju slabu vjeru."

znaci Isus je imao slabu vjeru, hm?On kaze da idemo po svijetu i propovjedamo, polazemo ruke etc... Uostalom nije bitno sto ti mislis, vec sto je isitna i sto Bog kaze.

more_horiz
braslav je napisao/la:

Isus sam kaze da ima puno puteva koji vode do kuce Oca. Na drugom mjestu kaze da je On Istina Put i Zivot i da se samo preko njega dolazi Ocu. Istina je da je oboje istina. Jedino osoba koja stavlja na prvo mijesto ljubav prema bliznjemu je na putu koji je Isus zadao znaci ona putuje po Kristu do Oca bez obzira koje je vjere, moze biti i hinduist jer ga nasljeduje u onome sto je i On radio, a to je ljubio bliznje.

hm, bit ce neki sudeni po djelima, jer ima onih koji nisu nikada culi za Krista, no izricito pise u Bibliji tko nece bastiniti kraljevstva Bozjeg

more_horiz
Ja kazem da oni koji svoju vjeru temelje na cudima da im vjera nije neka jaka. Drugo je kad neki iz vjere cine cuda jer ti vjeruju prije nego sto se cudo vidi dok oni koji svoju vjeru temelje na cudima vjeruju tek poslije.

Forestsilvy to ocito i izgonis vragove i ozdravljas bolesne i govoris u jezicima, ali neka te ne smeta sto vecina ljudi koji vjeruju to ne rade jer im je vjera jednostvno preslaba ko meni.

more_horiz
Mirena je napisao/la:

Govorenje u jezicima je dar Duha Svetoga i taj dar nemaju svi. Mozda svi imamo neki dar, samo toga nismo svjesni. A zasto bi ja na nekoga polagala ruke i isjeljivala?

more_horiz
privacy_tip Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.
power_settings_newLogin to reply