petrus3 je napisao/la:Vidim ja da ti je moj avatar trn u oku. :-) Ovaj film sa jutuba je tragi-komican, cim se sve ljudi bave a jos su jaci oni koji padaju na to. :-)
Dino, ja vjerujem da istinski nije sretan onaj koji cini grijeh, ni u virtualnom svijetu ni u stvarnom.
Pozdrav, Petrus3.
Treba razlikovati sreću kao stanje (radost u Gospodinu), od trenutačnih osjećaja sreće (radost u grijehu). Što donosi sreću grešnom srcu? Grijeh. I kada učini grijeh - grešnika preplavljuju osjećaji sreće (npr: pri preljubu, pri uspješnoj krađi itd). Ali u pravu si kada kažeš da to nije prava sreća. Jer posljedica grijeha je (nakon što prođu trenutni osjećaji sreće) da se životno nezadovoljstvo i besmisao vraćaju kao bumerang, još većom silinom nego prije. Ali budući da je jedino zadovoljstvo koje rob grijeha poznaje - zapravo grijeh - čovjek se ponovo prepušta grijehu kako bi bar nešto ispunilo (prividnom) srećom njegov besmislen život. I tako je krug grijeha zatvoren: grijeh - prividna sreća - nezadovoljstvo - potreba za srećom - novi grijeh.
Posljedica je životna isfrustriranost, sklonost ka novom grijehu i opterečena savjest zbog griješnih djela.