Kršćanski Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kršćanski ForumLogin

PREŠLI SMO NA https://krscanski.chat/

Neokatekumeni nisu sekta

power_settings_newLogin to reply
+3
petrus3
simply
lkaster
7 posters

descriptionNeokatekumeni nisu sekta - Page 2 EmptyRe: Neokatekumeni nisu sekta

more_horiz
petrus3 je napisao/la:
Vidim ja da ti je moj avatar trn u oku. :-) Ovaj film sa jutuba je tragi-komican, cim se sve ljudi bave a jos su jaci oni koji padaju na to. :-)

Dino, ja vjerujem da istinski nije sretan onaj koji cini grijeh, ni u virtualnom svijetu ni u stvarnom.

Pozdrav, Petrus3.
Treba razlikovati sreću kao stanje (radost u Gospodinu), od trenutačnih osjećaja sreće (radost u grijehu). Što donosi sreću grešnom srcu? Grijeh. I kada učini grijeh - grešnika preplavljuju osjećaji sreće (npr: pri preljubu, pri uspješnoj krađi itd). Ali u pravu si kada kažeš da to nije prava sreća. Jer posljedica grijeha je (nakon što prođu trenutni osjećaji sreće) da se životno nezadovoljstvo i besmisao vraćaju kao bumerang, još većom silinom nego prije. Ali budući da je jedino zadovoljstvo koje rob grijeha poznaje - zapravo grijeh - čovjek se ponovo prepušta grijehu kako bi bar nešto ispunilo (prividnom) srećom njegov besmislen život. I tako je krug grijeha zatvoren: grijeh - prividna sreća - nezadovoljstvo - potreba za srećom - novi grijeh.
Posljedica je životna isfrustriranost, sklonost ka novom grijehu i opterečena savjest zbog griješnih djela.

descriptionNeokatekumeni nisu sekta - Page 2 EmptyRe: Neokatekumeni nisu sekta

more_horiz
Pitam se da li ljudi na ovom forumu zaista znaju i razumeju šta znači reč "sekta" i kako se ona danas primenjuje i tumači. Kada bih napisao svoje mišljenje o tome, verovatno bi mnogi bili veoma iznenađeni. U Srbiji vam je skoro sve sekta, sem Pravoslane crkve, ali to samo pokazuje u koliko dubokoj tami i neznanju žive ljudi danas. A siguran sam da je prilično slično i u drugim državama. Sloboa religije je bajka za decu, jer Sotona nikada nije dozvoljavao takvu slobodu Božijoj deci, osim ako ona nisu bila pod posebnom Boćijom zaštitom, kao Izrael u određenim fazama, i Hrišćanstvo u Americi do pedesetih godina 20.-og veka. Danas, sloboda religije bukvalno ne postoji, a sekta je ono što većina kaže da je sekta. No hvala Bogu da većina NIKADA u istoriji Biblije nije bila u pravu, a isto tako nije ni danas. Jer da jesu, Biblija bi onda bila najkonfuznija knjiga u istoriji sveta, da je današnja većina u pravu.
privacy_tip Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.
power_settings_newLogin to reply