Kršćanski Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kršćanski ForumLogin

PREŠLI SMO NA https://krscanski.chat/

Kršćanstvo - jedini put spasenja?

power_settings_newLogin to reply
+5
Spart
usamljena
stefani
sunshine
amos
9 posters

descriptionKršćanstvo - jedini put spasenja? - Page 3 EmptyRe: Kršćanstvo - jedini put spasenja?

more_horiz
stefani je napisao/la:
Simply čitajući ovo javilo mi se pitanje. Kažeš da će ako sam te dobro razumela u dolazećem sudu uskrsnuti svi ljudi koji su ikada živeli na zemlji, a da li će tada biti uskrsnut Mojsije koji se kao živ pojavilo na gori preobraženja sa Ilijom i Isusom. I da li će ponovo uskrsnuti oni koji su uskrsli kada je Isus preminuo na krstu? Ne verujem u postojanje čistilišta.
Sada razmišljam pa i Enoh je bio uznesen živ , Ilija takodje. Šta je sa njima onda? Sigurno da postoji neko mesto gde su oni. Možda te nisam dobro razumela.

Pozdrav, Stefani.
Točno je da su već neki ljudi "na nebu". Mojsije je umro, pa je uskrsnuo. Enoha je "Bog uzeo". A Ilija je uzašao na nebo u plamenoj kočiji. To su jedini ljudi koje Biblija spominje da nisu u grobu. Spominju se i onih koji su uskrsnuli prilikom Isusovog uskrsnuća (Matej 27,52.53.) - ako ne piše da li su uskrsnuli za vječnost, ili poput drugih mrtvaca koje je Isus vratio u sadašnji život.

Mojsije je predslika onih koji će umrijeti, a zatim uskrsnuti prilikom drugog Isusovog dolaska. A Ilija je predslika onih koji će živi dočekati Isusov dolazak i uznijeti se ne nebo. Zato su se njih dvojica, Mojsije i Ilija, i mogli prikazati Isusu na Gori preobraženja, jer su obojica živi.
Pozdrav

descriptionKršćanstvo - jedini put spasenja? - Page 3 EmptyRe: Kršćanstvo - jedini put spasenja?

more_horiz
Ivan 16.5 A sada odlazim k onome koji me posla i nitko me od vas ne pita: 'Kamo ideš?'6 Naprotiv, žalošću se ispunilo vaše srce što vam ovo kazah.
7 No kažem vam istinu: bolje je za vas da ja odem: jer ako ne odem,
Branitelj neće doći k vama; ako pak odem, poslat ću ga k vama. 8 A kad on dođe, pokazat će svijetu što je grijeh, što li pravednost, a što osuda:9 grijeh je što ne vjeruju u mene; 10 pravednost - što odlazim k Ocu i više me ne vidite; 11 a osuda - što je knez ovoga svijeta osuđen.12 Još vam mnogo imam kazati, ali sada ne možete nositi. 13 No kada dođe on - Duh Istine - upućivat će vas u svu istinu; jer neće govoriti sam od sebe, nego će govoriti što čuje i navješćivat će vam ono što dolazi.14 On će mene proslavljati jer će od mojega uzimati i navješćivati vama. 15 Sve što ima Otac, moje je. Zbog toga vam rekoh: od mojega uzima i - navješćivat će vama.

Obecao sam dacu ce malo bolje zabaviti pitanjem vodstva Svetog Duha medju narodima koji ne poznaju Gospoda i evo.Neko je rekao , ili tacnije mi stavio u usta reci koje nisam ni rekao ni mislio, ali nema veze, uglavnom rekao mi je da ja ne verujem da ljude koji nisu Hriscani moze voditi Sveti Duh.Bas Sveti Duh je taj koji osobu uverava u gresnost i to ne moze da uradi nijedan covek sem Njega, i naravno ako cemo pazljivo citati bibliju naicicemo u Ivanu gore citiranim stihovima sta je greh.U gore pomenutim stihovima kaze bas da ce sveti Duh uveriti svet u greh, a greh je sto ne veruju u Isusa Hrista.Tako da nijedna osoba ne moze bez Svetog Duha reci Isus je Gospod, niti vodjena Svetim Duhom reci Isus njie Gospod.Ali tu odpada mogucnost da neko biva vodjen Svetim Duhom i ne prihvata Hrista jer bas Sveti Duh je taj koji svedoci da je greh ne verovati u Isusa Hrista.To je greh za koji ljudi trebaju da traze oprost, sto ne verovase ime Jedinorodjenog od Boga, i to je uloga Svetog Duha.Naravno postoji uverenje da Sveti Duh vodi ljude u ispravan zivot i to je tacno, ali ispravan zivot sa Isusom Hristom i nikako drugacije.Tu je pocetak Njegovog bavljenja sa covekom, da ga uveri da je greh sto ne veruje Sinu, a ko ne veruje Sinu, ne veruje ni Ocu koji Ga je poslao, to Sveti Duh svedoci prvo osobi.Bez toga nema dalje, Sveti Duh samo nastavlja da cini isto sto je Isus radio, jer rec drugog u pravom znacenju znaci istovetnog Meni, isti kao ja i On ce vam razjasniti i uputiti u sve sto sam vam Ja govorio, i u 14 stihu kaze da ce proslavljati Isusa, tako da je krajnje nemoguce da neko dodje u kontakt sa Svetim Duhom a da ga On ne pocne uveravati u Isusa Hrista i proslavljati Ga u srcu coveka kojeg presvedocava.Slava Isusu Hristu Gospodu i Bogu nasem!!cheers

Malo sam kraci ovih dana jer sam na putu, pa u hodu se javljam kao stignem.Pozdrav !
privacy_tip Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.
power_settings_newLogin to reply