Euro je napisao/la: Sva sreća da je ovo samo topic, a ne prava Inkvizicija.
Inače bi Denis Latin i ja gorjeli na Caesar-ovoj lomači !!!
Ili bi lomače palio ti zajedno sa svojim religijskim drugovima iz KKK-a nad papistima? S obzirom koliko si se tolerantnim i kulturnim pokazao dosad, ništa nije isključeno.
Euro je napisao/la:
Nevjerojatno je da se na jednom ovakvom kršćanskom Forumu proziva novinara "jugonostalgičara" Denisa Latina.
Da vidiš, a još je nevjerojatnije da pojedinci ejakuliraju svoju mržnju prema KC namjernom selekcijom (njima odgovarajućih, jasno) činjenica. A kršćanski je forum, hej - pa gdje nam je izostao taj ekumenizam?
Euro je napisao/la:
I kao fol nije bitno što je on bio sudionik u Domovinskom ratu kao reporter, nego će jedan mladac koji je za vrijeme rata išao u vrtić i imao 4 godine pričati što je u glavi čovjeka koji je završio fakultet i pročitao brdo knjiga. A o iskustvu da ne govorim.
Takav će mladac pričati što je Latin radio zadnjih 17 godina od
Caesar-ove 3-će do 20-te godine. Mislim da je ovo teatar apsurda !
Ko ne fol je krajnje irelevantno jel dotični bio reporter, vojnik na prvoj crti, sjeverni medvjed ili nešto četvrto jer razmatramo sadržaj njegovih emisija i političke stavove, a ne gdje i što je u prošlosti radio.
A prosuđivanje nečijeg rada na temelju valjanih činjenica je inače ekskluzivno pravo točno određenih skupina - onih koji su živjeli u tom vremenu? Po tvojoj logici hajdemo onda ograničiti pravo prosuđivanja recimo lika i djela Napoleona Bonapartea onima koji su proživjeli to razdoblje i mogu biti živi svjedoci, ostali ne spadaju u kadar.
Euro je napisao/la:
Caesar, daj ti najprije završi neki fakultet, pa se onda intelektualno obračunavaj sa neistomišljenicima. Ali kao što Dina i Abraham kažu - ne na ovom Forumu !!!
Hoćeš mi dati svoj životopis pliz - koji si ti fakultet završio pa si ovako uzorito kulturan i inteligentan (da znam koji je siguran put do uspjeha)?
Euro je napisao/la:
Došao si ovdje na Protestantski forum kao pokisla kokoš. I izigravao poniznog katolika. Molio si da ti pomognemo, jer imaš nekih problema.
Mislim da je nezahvalno da sada ti na ovom kršćanskom Forumu prozivaš ljude iz javnog života, lijepiš im četničke i jugonostalgičarske etikete i nazivaš im emisiju Ćirilicom. Nama je u Hrvatskoj toga dosta.
Vidiš, ja sam došao na forum iz jednog razloga - jer ovdje ima veći broj ljudi, od kojih je netko možda imao slično iskustvo i može mi dati savjet, neovisno o tome što je protestantski. Vjerovao sam da fanatičnog ekstremizma nema i da se vodi uljudna komunikacija među pripadnicim različitih kršćanskih Crkvi - no sad vidim da sam se prevario. Ne samo da nema toga, već postoji i prilično nekulturnog, uvredljivog ponašanja (možda sam i ja malo prevršio mjeru, no to je reakcija na onakav podcjenjivački ton).
Inače, zanimljivo je kako se zgražaš nad prozivanjima, a sam isto činiš - i to ne nad nekim običnim piskaralom, već cijelom jednom vjerskom zajednicom. I ne samo to - obraćaš se podcjenjivačkim tonom i vrijeđaš druge članove (nisam jedini u toj zbirci, koliko vidim i s drugima si se zakačio). A pazi - sam ističeš da je ovo kršćanski forum na kojem ne bi trebalo biti takvih stvari. E sad tko je ovdje hipokrit, ja zbilja ne znam.
Mislim da bi trebao govoriti u svoje ime, nije uputno povezivati vlastito mišljenje s kolektivnim kad za to nema nekih spomena vrijednih osnova. I četnikom nisam nikoga prozvao - to je još jedno u nizu tvojih podmetanja, stavljanje sugovorniku u usta nešto što nije uopće spomenuo. Po ne znam više koji put.
Euro je napisao/la:
Ako tebi Caesar nije jasno onda ću ti reći da si imao samo 9 godina kada se cijeli Zagreb digao na noge upravo radi one vlasti koja se ponašala bahato 10 godina i nije niti malo razmišljala o dobrobiti svojih građana. Tada su ljudi izašli na ulice zbog mogućnosti ukidanja Radija 101. I to blizu 100 000 ljudi. A ti više od 10 godina nakon tog događaja prizivaš tu istu vlast i dižeš Tuđmana u nebesa.
I tvrdiš da se dolaskom Račana na vlast ponovo vratila 1945-ta godina i mržnja između partizana i ustaša.
Vidiš, upravo ovo je tvoj najveći problem - taj način prosuđivanja kada ti iznosiš u prvi plan neke posve irelevantne činjenice (ako imamo na umu cijeli životni put ondašnje hdz-ove vlasti, onda jedna ovakva činjenica ne igra značajnu ulogu). Žalosno je onda da ti kao svjestan čovjek jesi propustio sve ono pozitivno što je učinjeno za vrijeme Tuđmanovog obnašanja predsjedničke funkcije - da je proglašena nezavisnost kad je taj tvoj isti Račan sa svojim partijskim drugovima demonstrativno napustio sjednicu, da je stvorena i obranjena hrvatska samostalnost, nezavisnost i teritorijalni integritet, da je RH međunarodno priznata (hvala Vatikanu koji je tu odigrao značajnu ulogu), da je RH primljena u mnogobrojne međunarodne integracije, da je prvi puta nakon mračnog razdoblja različitih totalitarizama uspostavljen slobodni, demokratski, višestranački poredak.
Zbog toga bi svaki građanin ove zemlje trebao biti ponosan te uvažavati ulogu i doprinos prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana (a i sve ono što je činio prije uspostave hrvatske nezavisnosti - djelovanje na intelektualnom planu (opovrgavanje jasenovačkog mita velikosrpskih krugova, zagovaranje nacionalne ideje unatoč brojnim sankcijama), promicanje ideja o samostalnosti i ujedinjenju zavađenih strana među hrvatskom emigracijom, često puta riskirajući vlastitu slobodu, pa i život).
Isto tako nitko ne spori da je imao i svojih negativnih strana - ponajprije netransparentne privatizacije i nekih loših poteza na ekonomskom planu, no zasluge u uspostavi hrvatske slobode i nezavisnosti uvijek će ga u knjizi povijesti hrvatskog naroda spominjati velikim slovom.
Ako su prosvjedi poput Radija 101 neko mjerilo, a istovremeno Račana spominješ u izričito pozitivnom kontekstu, zanimljivo kako se nisi sjetio one silne mase koja su skupila na demonstracije protiv kriminalizacije Domovinskog rata, i to u vrijeme koalicijske vlasti. Vox populi - vox Dei?
Euro je napisao/la:
Ja više ništa neću pisati ovdje niti komentirati. Svi postovi dovoljno govore o tome sa kim imamo posla ovdje. Na žalost sa čovjekom koji je došao govoriti "pogromaškim rječnikom" na kršćanski Forum.
Oh, kamoli sreće da se ovo prvo ostvari!
U jednoj stvari se konačno slažem s tobom - tvoji postovi zaista govore o kome se radi. O jednom netolerantnom stričeku koji se krajnje uvredljivo i podjenjivački odnosi prema sugovorniku. Postovi sve govore.
Ja bih bio najsretniji kad više toga ne bi bilo - ne samo na forumu, već i općenito, ali teško s obzirom da neki konstantno provociraju druge članove na forumu i nisu u stanju voditi uljudnu i dostojanstvenu komunikaciju. I kad bi ova rasprava jednom za vazda završila.
Ispričavam se modovima što sam ovoliko oduljio, ali čovjeka zbilja neki komentari mogu pogoditi pa da ovako reagira.