Kršćanski Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kršćanski ForumLogin

PREŠLI SMO NA https://krscanski.chat/

Nebeski sud- zašto-kada-kako

power_settings_newLogin to reply
+2
Aladin
Daniel
6 posters

descriptionNebeski sud- zašto-kada-kako - Page 2 EmptyRe: Nebeski sud- zašto-kada-kako

more_horiz
dragomir je napisao/la:
Sada kada govorimo o prorocanstvu proroka Danijela uvek kada to procitam sokira me pomisao da su ljudi zakljucili da je prorostvo koje se odnosi na Izrael, prorostvo za crkvu.

Pa kada citamo o tih sada vec jako poznatih 70 sedmica ili tjedana kako se kaze, jasno je

TO JE RPOROSTVO O SUDBINI IZRAELA SVE DO KONZUMACIJE, JEDNOSTAVNIM JEZIKOM RECENO TO SE PROROSTVO ODNOSI NA IZRAEL NE NE CRVKU.

I uzgred po meni najbitniji nedostatak advetnisticke teologije u tumacenju knjige Otkrivenja je to sto ne prepoznaje DA JE IZRAEL TAKODJE UKLJUCEN U PLAN SPASENJA NA KRAJU VREMENA.

Tako su mnoga prorostva pogresno vremenski protumacena jer je odbacena ideja da su 144 000 spasenih iz knjige Otkrivenja Zidovi iako oni to jesu.

Tako je i anjdeo Gabrijel koji je dao viziju i upute Danijelu rekao TVOM NARODU SU ODREDJENE TIH 70 SEDMICA, A NJEGOV NAROD JE IZRAEL.

I tako dolazimo do dispenzionalističke varijante po Branhanamu..?

descriptionNebeski sud- zašto-kada-kako - Page 2 EmptyRe: Nebeski sud- zašto-kada-kako

more_horiz
ZA Rutu i Noemi; mislim da je vrijeme uopće samo naša ljudska izmišljotina i da ono uopće ne postoji. Koristimo ga da bi mjerili, da bi znali doć točno na neko mjesto kad i drugi, i tako. A s njime se mjeri samo propadanje stvari. Gore (na nebu) nema propadanja, tako da nema ni vremena. Postoji jedno vječno sada.
Negdje sam pročitao da kada mi nebi imali misli, kad bismo uspjeli ne misliti ni o čemu, nebi uopče znali koliko je vremena prošlo. Činilo bi nam se kao sekunda, a ono već nekoliko sati...

more_horiz
Brate Abrahame

Ovde se razgovara sada o Pismu a ne o službi brata Branhama.
Kada je anđeo rekao Danielu TVOM NARODU, Daniel je bio Hebrej, to je više nego evidetno.

Kada se govori u Knjizi Otkrivenja o 144.000 Izabranih, to nisu ni Jehovini Svedoci, ni Adventisti, a ni bilo koji Hrišćani. Više je nego jasno da je to opisano po 12.000 iz svkog plemena. Iz Judinog plemena 12.000, iz Ruvimovog 12.000, iz Levijevog 12.000... To je Pismo brate i to nema veze sa bratom Branhamom. Da se brat Branham nikada nije rodio, tih 144.000 bi bili opet obraćeni Hebreji.

Što se tiče obraćena Izraela na kraju vremena, pa za to ima toliko proroštava u Bibliji, što opet nema nikakve veze sa službom brata Branhama, to nisu njegova proroštva, već stvari koje su u Pismu. Evo navešću neke, pa sami prosudite da li je to u Pismu ili ne.

Jeremija 23.-ća glava:
I sam ću skupiti ostatak svojih ovaca iz svih zemalja kamo sam ih raspršio, i
vratiti ih na ispaše njihove: bit će plodne i množit će se.

Evo dolaze dani - riječ je Jahvina - podići ću Davidu izdanak pravedni. On će
vladati kao kralj i biti mudar, i činit će pravo i pravicu u zemlji.
U njegove će dane Judeja biti spašena, i Izrael će živjeti spokojno. I evo imena
kojim će ga nazivati: "Jahve, Pravda naša." Zato, evo, dolaze dani - riječ je Jahvina - kad se više neće govoriti: "Živoga
mi Jahve koji sinove Izraelove izvede iz zemlje egipatske",nego: "Živoga mi Jahve koji potomstvo doma Izraelova izvede i dovede iz zemlje
sjeverne i iz svih zemalja kamo ih bijaše prognao, tako da obitavaju u zemlji
svojoj."

Jeremija 33.-ća glava od 15.-og stiha.
U ono dane i u ono nijeme učinit ću da iznikne Davidu klica prava. On će činiti
pravo i pravednost na zemlji. (Proroštvo o Mesiji.)
U one dane zadobit će Juda pomoć i Jerusalem će stanovati u sigurnosti, i zvat
će se: "Gospod, spasenje naše!'"

Jer ovako veli Gospod: 'Nikada Davidu neće nestati čovjek koji sjedi na
prijestolju kuće Izraelove.

Jeremija 50:20.
U one dane i u ono vrijeme," govori Gospod, "tražit će krivnju Izraelovu: nema
je više, grijehe Judine: ne nalaze se, jer ću oprostiti ostatku, što ga ostavim.

Zaharija 12.-ta glava
"Evo, ja ću učiniti Jerusalem čašom opojnom za sve narode unakolo; a ide se i
proti Judi, kad se spsjeda Jerusalem.
U onaj ću dan učiniti Jerusalem vrlo teškim kamenom za sve narode. Svi, koji ga
dižu, satrt će se, i ako se proti njemu skupljaju svi narodi zemaljski.

A najprije će Gospod spasenje dati šatorima Judinim, da se ponos kuće Davidove i
ponos stanovnika jerusalemskih ne digne nad Judu.
U onaj će dan Gospod zaštititi stanovnike jerusalemske. Najslabiji među njima
bit će u onaj dan kao David i kuća Davidova kao Bog, kao anđeo Gospodnji pred
njima.
U onaj ću dan gledati da uništim svaki narod, koji dolazi proti Jerusalemu.
OVO JE PRIMANJE MESIJE U IZRAELU NA KRAJU VREMENA, 144.000 Izraelaca.
A na kuću Davidovu i na stanovnike jerusalemske izlit ću duh milosti i molitve.
Oni će pogledati na mene, kojega su proboli, i tugovat će za njim, kao što se
tuguje za prvorođencem.
Tada će tugovati zemlja, svaka porodica za se: porodica kuće Davidove za se i
žene njihove za se, porodica kuće Natanove za se i žene njihove za se,

Zaharija 13:1.
U onaj će dan biti stvoren izvor kući Davidovoj i stanovnicima jerusalemskim
proti grijehu i nečistoći.

I još samo Isusovo proroštvo iz Mateja 24:32 o obnovi Izraela.
Od smokve naučite se prispodobi: "Kad njezine grane postanu sočne i lišće
potjera, onda znate, da je blizu ljeto.

MOGAO BIH NAĆI TOLIKO O TOME, ALI KO IZ OVOGA NE VIDI OBNOVU IZRAELA NA KRAJU VREMENA, TEŠKO DA ĆE IZ BILO ČEGA DRUGOGA.

Božiji blagoslov Hrišćanima sa ovog foruma.
Brat Aladin
www.nevesta-hristova.org

Zadnja promjena: ; pet 23 oľu 2007, 00:22; ukupno mijenjano 1 put.

more_horiz
dragomir je napisao/la:
Sada kada govorimo o prorocanstvu proroka Danijela uvek kada to procitam sokira me pomisao da su ljudi zakljucili da je prorostvo koje se odnosi na Izrael, prorostvo za crkvu.

Pa kada citamo o tih sada vec jako poznatih 70 sedmica ili tjedana kako se kaze, jasno je

TO JE RPOROSTVO O SUDBINI IZRAELA SVE DO KONZUMACIJE, JEDNOSTAVNIM JEZIKOM RECENO TO SE PROROSTVO ODNOSI NA IZRAEL NE NE CRVKU.

I uzgred po meni najbitniji nedostatak advetnisticke teologije u tumacenju knjige Otkrivenja je to sto ne prepoznaje DA JE IZRAEL TAKODJE UKLJUCEN U PLAN SPASENJA NA KRAJU VREMENA.

Tako su mnoga prorostva pogresno vremenski protumacena jer je odbacena ideja da su 144 000 spasenih iz knjige Otkrivenja Zidovi iako oni to jesu.

Tako je i anjdeo Gabrijel koji je dao viziju i upute Danijelu rekao TVOM NARODU SU ODREDJENE TIH 70 SEDMICA, A NJEGOV NAROD JE IZRAEL.

Pa tko kaže da se to ne odnosi na Izrael?
A što se tiče tumačenja knjige Otkrivenja, molim te budi jako oprezan ovdje, jer nemaš nikakav biblijski dokaz da se 144.000 odnosi na Židove! Ako napravimo poštenu egzegezu, vidjet ćemo da ovo nije doslovan broj i da simbolizira SVE spašene vjernike.

more_horiz
<BLOCKQUOTE>
<BLOCKQUOTE>
Aladin je napisao/la:
Brate Abrahame

Kada se govori u Knjizi Otkrivenja o 144.000 Izabranih, to nisu , Adventisti,

Nemaj brate Aladine,straha ni ti niti sestra Ruta,niti od broja adventista ,niti o 144.000 nikad mi nismo tvrdili da ce nas se toliko spasti,jer taj broj Bog bi mogao sebi naci u pretpotopnom svijetu,tako da mi ne bi imali nikakve sanse za spsenje ,ne razumijem adventistofobiju nekih ljudi,ako imaju nesto osobno s nekim,neka to i s njim obracunaju,ali ne s cjelom denominacijom,nije fer.</BLOCKQUOTE></BLOCKQUOTE>

more_horiz
Brate Justine

Ta tvrdnja da je 144.000 ljudi, nije doslovan broj, je krajnje neutemeljena što se Pisma tiče. Ako bi to simbolizovalo sve spašene, onda ko je veliko mnoštvo samo nekoliko citata kasnije u 7.-glavi Otkrivenja? Oni definitivno nisu tih 144.000.

A lepo piše u Pismu, po 12.000 iz svakog plemena, a Pagani u Pismu nikada nisu bili razvrstani u 12 plemena. Za to nepostoji NI JEDAN DOKAZ U PISMU NIGDE.

Ti se brate Justine pozivaš stalno na Pismo, ali činimi se da si počeo da se udaljavaš od svojih principa. Od Otkrivenja 7:1 pa do 7:8 opisuje se 144.000, a od 7:9 veliko mnoštvo. Pa kako onda 144.000 simboliše sve spašene. Nije li to krajnje proizvoljno tumačenje bez ikakvih dokaza, brate Justine. Izvini, ali mi ovde govorimo o Pismu. Ostavio si utisak osobe koja će se principijelno držati Pisma, a ove tvrdnje mi deluju kao napuštanje tih principa zaradi stvari koje si učio u nekoj školi.

Izvini, ali obraćam ti se iskreno kao brat koji razgovara krajnje otvoreno sa tobom o Pismu, nemoj ovo shvatiti kao neprijateljstvo, jer zaista nije.

Brat Aladin

more_horiz
Ovo nije obračun sa Advetistima, ovo je otvoren i iskren razgovor o Pismu. Ja smatram da među Adventistima ima mnogo finih hrišćana, verovatno uzornijih nego što sam to ja. Ali ovde razmenjujemo stavove o Pismu, pa može neka varnica da se omane. Ali to nije ništa strašno.

Što se tiče broja spašenih. Iskreno želim da što više Adventističkih vernika bude u tom broju spašenih, ali i drugih. To je moj stav što se tiče pojedinaca u ma kojoj crkvi.

ZAISTA ŽELIM ISKRENO DA SE ŠTO VIŠE LJUDI SPASI PO SVIM CRKVAMA. Ako kažem nešto što možda nije u skladu sa onim što ste dosada verovali, to nije protiv vas, Forumi su mesta de razmenjujemo misli pa nekad može da bude malo toplije, ali ipak sve u poštovanju jedni drugih. Taj stav neću menjati dokle god mi Bog daje zdrav razum.

Brat Aladin
www.nevesta-hristova.org

more_horiz
Aladin je napisao/la:
Brate Abrahame

Ovde se razgovara sada o Pismu a ne o službi brata Branhama.
Kada je anđeo rekao Danielu TVOM NARODU, Daniel je bio Hebrej, to je više nego evidetno.

Kada se govori u Knjizi Otkrivenja o 144.000 Izabranih, to nisu ni Jehovini Svedoci, ni Adventisti, a ni bilo koji Hrišćani. Više je nego jasno da je to opisano po 12.000 iz svkog plemena. Iz Judinog plemena 12.000, iz Ruvimovog 12.000, iz Levijevog 12.000... To je Pismo brate i to nema veze sa bratom Branhamom. Da se brat Branham nikada nije rodio, tih 144.000 bi bili opet obraćeni Hebreji.

Što se tiče obraćena Izraela na kraju vremena, pa za to ima toliko proroštava u Bibliji, što opet nema nikakve veze sa službom brata Branhama, to nisu njegova proroštva, već stvari koje su u Pismu. Evo navešću neke, pa sami prosudite da li je to u Pismu ili ne.

Jeremija 23.-ća glava:
I sam ću skupiti ostatak svojih ovaca iz svih zemalja kamo sam ih raspršio, i
vratiti ih na ispaše njihove: bit će plodne i množit će se.

Evo dolaze dani - riječ je Jahvina - podići ću Davidu izdanak pravedni. On će
vladati kao kralj i biti mudar, i činit će pravo i pravicu u zemlji.
U njegove će dane Judeja biti spašena, i Izrael će živjeti spokojno. I evo imena
kojim će ga nazivati: "Jahve, Pravda naša." Zato, evo, dolaze dani - riječ je Jahvina - kad se više neće govoriti: "Živoga
mi Jahve koji sinove Izraelove izvede iz zemlje egipatske",nego: "Živoga mi Jahve koji potomstvo doma Izraelova izvede i dovede iz zemlje
sjeverne i iz svih zemalja kamo ih bijaše prognao, tako da obitavaju u zemlji
svojoj."

Jeremija 33.-ća glava od 15.-og stiha.
U ono dane i u ono nijeme učinit ću da iznikne Davidu klica prava. On će činiti
pravo i pravednost na zemlji. (Proroštvo o Mesiji.)
U one dane zadobit će Juda pomoć i Jerusalem će stanovati u sigurnosti, i zvat
će se: "Gospod, spasenje naše!'"

Jer ovako veli Gospod: 'Nikada Davidu neće nestati čovjek koji sjedi na
prijestolju kuće Izraelove.

Jeremija 50:20.
U one dane i u ono vrijeme," govori Gospod, "tražit će krivnju Izraelovu: nema
je više, grijehe Judine: ne nalaze se, jer ću oprostiti ostatku, što ga ostavim.

Zaharija 12.-ta glava
"Evo, ja ću učiniti Jerusalem čašom opojnom za sve narode unakolo; a ide se i
proti Judi, kad se spsjeda Jerusalem.
U onaj ću dan učiniti Jerusalem vrlo teškim kamenom za sve narode. Svi, koji ga
dižu, satrt će se, i ako se proti njemu skupljaju svi narodi zemaljski.

A najprije će Gospod spasenje dati šatorima Judinim, da se ponos kuće Davidove i
ponos stanovnika jerusalemskih ne digne nad Judu.
U onaj će dan Gospod zaštititi stanovnike jerusalemske. Najslabiji među njima
bit će u onaj dan kao David i kuća Davidova kao Bog, kao anđeo Gospodnji pred
njima.
U onaj ću dan gledati da uništim svaki narod, koji dolazi proti Jerusalemu.
OVO JE PRIMANJE MESIJE U IZRAELU NA KRAJU VREMENA, 144.000 Izraelaca.
A na kuću Davidovu i na stanovnike jerusalemske izlit ću duh milosti i molitve.
Oni će pogledati na mene, kojega su proboli, i tugovat će za njim, kao što se
tuguje za prvorođencem.
žene njihove za se, porodica kuće Natanove za se i žene njihove za se,

proti grijehu i nečistoći.

I još samo Isusovo proroštvo iz Mateja 24:32 o obnovi Izraela.
Od smokve naučite se prispodobi: "Kad njezine grane postanu sočne i lišće
potjera, onda znate, da je blizu ljeto.

MOGAO BIH NAĆI TOLIKO O TOME, ALI KO IZ OVOGA NE VIDI OBNOVU IZRAELA NA KRAJU VREMENA, TEŠKO DA ĆE IZ BILO ČEGA DRUGOGA.

Božiji blagoslov Hrišćanima sa ovog foruma.
Brat Aladin
[url=http://www.nevesta-hristova.org
www.nevesta-hristova.org[/quote[/url]]

Joj...
Jeremija, Izaija i mali proroci ne sadrže apokaliptička proročanstva, za razliku od Otkrivenja i Daniela. Dakle, već u start griješiš, kad te dvije kategorije proročanstava tumačiš na isti način!

Neapokaliptička proročanstva upućena su Božjem narodu, dok su apokaliptička proročanstva univerzalna u svom opsegu. Neapokaliptička proročanstva su vrlo često uvjetna, a apokaliptička proročanstva naglašavaju Božju vladavinu i kontrolu nad poviješću. Neapokaliptička proročanstva uglavnom počinju od trenutne i lokalne krize i završavaju krajem svijeta i "danom Gospodnjim", dok apokaliptička proročanstva predstavljaju tijek povijesti od vremena proroka do kraja svijeta. Apokaliptička proročanstva su vrlo simbolična i uglavnom raspolažu manjim brojkama (10 dana, 42 mjeseca - Otkrivenje), nego neapokaliptička (400 godina - Postanak; 70 godina - Jeremija), jer su vremenski periodi u apokaliptičkim proročanstvima simbolički i označavaju duži vremenski period...

Dakle, to što se u Jeremiji i Izaiji spominje "Božji narod Izrael" u kontekstu posljednjeg vremena, ne smijemo shvatiti doslovno tako, kao da je riječ o doslovnom Izraelu koji će postojati na kraju svijeta...

Nemam sad vremena detaljno objašnjavati, ali doista je važno da ovo ispravno shvatimo, jer ako miješamo ove kategorije proročanstava, tada ćemo i Daniela i Otkrivenje pogrešno razumjeti...

more_horiz
Brate Justine,

I ja bih mogao reći na ono što si napisao Jooooj!!!!

Zar je ovo USLOVNO PROROŠTVO i ne odnosi se na kraj vremena i ne na Izrael. Pa pročitaj ponovo!

A na kuću Davidovu i na stanovnike jerusalemske izlit ću duh milosti i molitve. (OVDE NEMA NIKAKVIH USLOVA)
Oni će pogledati na mene, kojega su proboli, i tugovat će za njim, kao što se tuguje za prvorođencem. (KOGA SU PROBOLI I ZA KIM ĆE TUGOVATI.)
žene njihove za se, porodica kuće Natanove za se i žene njihove za se, (KO ĆE TUGOVATI? PA TO SU JEVREJSKE PORODICE KOJE ĆE TUGOVATI ŠTO SU RAZAPELI MESIJU!)

A KADA ĆE OVO BITI AKO NE NA KRAJU VREMENA:
proti grijehu i nečistoći. (KAKVE TU BOG POSTAVLJA USLOVE DA BI SE ISPUNILO OVO PROROŠTVO?)

Brat Aladin

more_horiz
Aladin je napisao/la:
Brate Justine

Ta tvrdnja da je 144.000 ljudi, nije doslovan broj, je krajnje neutemeljena što se Pisma tiče. Ako bi to simbolizovalo sve spašene, onda ko je veliko mnoštvo samo nekoliko citata kasnije u 7.-glavi Otkrivenja? Oni definitivno nisu tih 144.000.

A lepo piše u Pismu, po 12.000 iz svakog plemena, a Pagani u Pismu nikada nisu bili razvrstani u 12 plemena. Za to nepostoji NI JEDAN DOKAZ U PISMU NIGDE.

Ti se brate Justine pozivaš stalno na Pismo, ali činimi se da si počeo da se udaljavaš od svojih principa. Od Otkrivenja 7:1 pa do 7:8 opisuje se 144.000, a od 7:9 veliko mnoštvo. Pa kako onda 144.000 simboliše sve spašene. Nije li to krajnje proizvoljno tumačenje bez ikakvih dokaza, brate Justine. Izvini, ali mi ovde govorimo o Pismu. Ostavio si utisak osobe koja će se principijelno držati Pisma, a ove tvrdnje mi deluju kao napuštanje tih principa zaradi stvari koje si učio u nekoj školi.

Izvini, ali obraćam ti se iskreno kao brat koji razgovara krajnje otvoreno sa tobom o Pismu, nemoj ovo shvatiti kao neprijateljstvo, jer zaista nije.

Brat Aladin

Joj, pa nisam ti još ništa ni objasnio, a ti već ovako samouvjereno i slabodobitno konstatiraš pobjedu... Molim te da se sabereš... Vidim da ću morati (kao što sam i mislio) svaki djelić knjige Otkrivenja tumačiti...

Ali da se odmah razumijemo - što je naš cilj ovog proučavanja? Je li naš cilj da utvrdimo tko najbolje tumači budućnost? Jer, Božji cilj definitivno nije s knjigom Otkrivenje bio da nam u detalje fino objasni budućnost... Bog je budućnost mogao nama objasniti na puno jednostavniji način... Bog je dao Ivanu upravo ovakvu viziju, upravo na ovakav način, s jednim drugim ciljem - sa ciljem da nam proučavanje ove knjige pomogne da shvatimo da nas On neizmjerno voli, da unatoč velikoj borbi između dobra i zla, On ima sve pod kontrolom, da će uskoro doći i da moramo biti spremni za taj dolazak, te nam je objasnio i što nam je činiti da bismo bili spremni... Knjiga Otkrivenje je predivno blago u Bibliji... Ali u pogrešnim rukama, ona postaje prokletstvo. Upozoravam sve, da to shvate ozbiljno.

more_horiz
Aladin je napisao/la:
Brate Justine,

I ja bih mogao reći na ono što si napisao Jooooj!!!!

Zar je ovo USLOVNO PROROŠTVO i ne odnosi se na kraj vremena i ne na Izrael. Pa pročitaj ponovo!

A na kuću Davidovu i na stanovnike jerusalemske izlit ću duh milosti i molitve. (OVDE NEMA NIKAKVIH USLOVA)
Oni će pogledati na mene, kojega su proboli, i tugovat će za njim, kao što se tuguje za prvorođencem. (KOGA SU PROBOLI I ZA KIM ĆE TUGOVATI.)
žene njihove za se, porodica kuće Natanove za se i žene njihove za se, (KO ĆE TUGOVATI? PA TO SU JEVREJSKE PORODICE KOJE ĆE TUGOVATI ŠTO SU RAZAPELI MESIJU!)

A KADA ĆE OVO BITI AKO NE NA KRAJU VREMENA:
proti grijehu i nečistoći. (KAKVE TU BOG POSTAVLJA USLOVE DA BI SE ISPUNILO OVO PROROŠTVO?)

Brat Aladin

Nisi razumio, govorio sam o hermeneutičkim načelima. Svjestan sam toga, da ću morati sve crtati, ali šta je, tu je... Samo se nadam da ćeš imati živaca sve čuti, što imam za reći...

more_horiz
Brate Justine

Ovo nije rat, da se ma ko smatra pobednikom. Oprosti ako sam malo smelije izneo svoje stavove.

Ja te poštujem, i vidim da si puno truda uložio da bi naučio što više o Bogu, što je za svaku pohvalu. TAKVOG SAGOVORNIKA ĆU UVEK RESPEKTOVATI ČAK IAKO POSMATRAMO BIBLIJU MOŽDA NA POMALO RAZLIČIT NAČIN.

Dakle, zaboravi samnom rat, čak ako se možda i nesložim uvek s tobom. Inače ja sam temperamtna osoba, ali ne mislim one vrste koja gubi lako živce, već koja smelo zastupa ono što veruje. Prihvatam samo ono što mi ljudi mogu Pismom dokazati i ništa više.

Što jednostavnije nešto objasniš lakše mogu to primiti. Inače u Pismu ima dovoljno citata da jedni druge podrže i objasne, pa te molim da se najviše držiš te metode jer sam onda najotvoreniji za razgovor. Istoriju poštujem ali to mi nije ni blizu presudan faktor razumevanja, zato što je u istoriji bilo puno pogrešnih stvari i pogrešnih otkrivenja, a BILIJA JE SAVRŠENA BOŽIJA REČ.

Bog te blagoslovio!
Brat Aladin

more_horiz
Aladin je napisao/la:
Brate Justine

Ovo nije rat, da se ma ko smatra pobednikom. Oprosti ako sam malo smelije izneo svoje stavove.

Ja te poštujem, i vidim da si puno truda uložio da bi naučio što više o Bogu, što je za svaku pohvalu. TAKVOG SAGOVORNIKA ĆU UVEK RESPEKTOVATI ČAK IAKO POSMATRAMO BIBLIJU MOŽDA NA POMALO RAZLIČIT NAČIN.

Dakle, zaboravi samnom rat, čak ako se možda i nesložim uvek s tobom. Inače ja sam temperamtna osoba, ali ne mislim one vrste koja gubi lako živce, već koja smelo zastupa ono što veruje. Prihvatam samo ono što mi ljudi mogu Pismom dokazati i ništa više.

Što jednostavnije nešto objasniš lakše mogu to primiti. Inače u Pismu ima dovoljno citata da jedni druge podrže i objasne, pa te molim da se najviše držiš te metode jer sam onda najotvoreniji za razgovor. Istoriju poštujem ali to mi nije ni blizu presudan faktor razumevanja, zato što je u istoriji bilo puno pogrešnih stvari i pogrešnih otkrivenja, a BILIJA JE SAVRŠENA BOŽIJA REČ.

Bog te blagoslovio!
Brat Aladin

Amen!
Samo te molim da pokušaš razumjeti da ove stvari koje mi sada tako smjelo tumačimo uopće nisu jednostavne za shvatiti. Ulazimo u najtajanstvenije kutke Svetog Pisma, ali u isto vrijeme u kutke koji su puni duhovnog bogatstva, kojim nagrađuju svakoga, tko im ponizna srca i otvorena uma pristupa.

Molim te da budeš ponizan u tumačenju ovih stvari. Ako se s nekom od metoda tumačenja koje sam dao ne slažeš, objasni mi zbog čega se ne slažeš. Moramo ići tim redom, brate, moramo shvatiti načela, metode kako što možemo i smijemo tumačiti. Jer, ako ti kažem da ne možemo na isti način tumačiti pjesme i prozu, s tim ćeš se složiti? Ako ti kažem da ne možemo doslovno shvatiti tekst u kojemu psalmist kaže da je drveće hodalo, složit ćeš se? Isto tako, ako ti kažem da ne možeš na ovakav način tumačiti ove knjige, hoćeš li me barem pokušati razumjeti?

Nastavit ću s detaljnijim objašnjenjima, nakon što mi potvrdno odgovoriš.

Bratski pozdrav i Božji blagoslov Tebi i Tvojima!

more_horiz
Hoću brate, ali ja radim sutra od 6h i 45min, pa sve do 17h, a sada je 1 i 30 ujutu. Ako stignem nešto nastaviti sa posla, ako ne kad stignem. Inače povrh svega imam dvoje male dece i trudnu ženu, pa ćeš razumeti ako ne mogu možda istim intezitetom i učestalošću da odgovaram. Trudiću se da kažem zašto nešto mislim da je tako a zašto ne, da budem kratak i jasan.

Neka nam obojici pomogne Isus Hrist naš spasitelj i Gospod.

Brat Aladin

more_horiz
Amen! Neka ti Gospod da snage za sve obveze koje su pred tobom.

more_horiz
U Otkrivenju 14,6-12:
O kome se vremenskom razdoblju ovdije radi.
-Kako se izračunava na osnovu indentifikacije žiga zvijeri i same zvijeri?
-O kome se sudu radi?
Ako je žig zvijeri , znači ima i suprotan znak koji imaju oni koji odbijaju taj žig i ne klanjaju se Zvijeri?
Tko su ti postojani?
Ima li čas suda veze sa Malim rogom iz Daniela ?
Gdje je tu neka vremenska čvrsta točka - u prošlosti ili budučnosti?

more_horiz
... juče sam imala priliku slušati i gledati doslovno tumačenje nebeskog suda i drugih dijelova. Sve kroz Bibliju. I to od osobe visokog naobrazovanja koji detaljno zna svaku riječ iz Biblije na izvorniku.

Da samo znate kako su loši naši prijevodi Biblije.
Puno bi nam jasnija Biblija bila da je prevedena točno kako je napisano.

more_horiz
Noemi je napisao/la:
... juče sam imala priliku slušati i gledati doslovno tumačenje nebeskog suda i drugih dijelova. Sve kroz Bibliju. I to od osobe visokog naobrazovanja koji detaljno zna svaku riječ iz Biblije na izvorniku.

Da samo znate kako su loši naši prijevodi Biblije.
Puno bi nam jasnija Biblija bila da je prevedena točno kako je napisano.

Molim, čitajte Knjigu Daniela - posebno sedmu glavu gdje se opisuje prizor velikog suda na Nebu.
U ovom se prizoru postavlja sud i knjige se otvaraju!
Sud počinje od Božjeg naroda - važno je biti svjestan svog života.
Također prorok Daniel opisuje svjetske događaje koji se nastavljaju u vrijeme suda: Daniel 7,11..
Daniel opisuje Onoga koji je kao Sin čovječiji, koji na nebeskim oblacima dolazi starcu: 7,13
Ovaj Kristov dolazak nije povratak na nebeskim oblacima na zemlju već dolazak Krista Starcu.Kristova posrednička služba prestaje i On oblači svoju kraljevsku odječu..
Kad se jednom završi istražna faza suda i kad se objavi sudski proglas :
Otkrivenje 22,11.12
onda će Božji sudovi pasti na Zemlju.To je završna faza suda.
Sedam posljednji zala predstavljaju prvi sud koji će pasti na Zemlju poslije završetka vremena probe: Otkrivenje 15,5
Tada je Hram otvoren.Kristova Prvosvećenička služba je završena i sedam anđela dobijaju uput da izliju zla iz svojih sudova na Zemlju.Otkrivenje 16
Zapazite vađnost budnog straženja nad svojom spremnošću Otkrivenje 16,15!
No svatko koji se bude našao u zapisan u knjizi bit će zaštićen od Mihaila u predmileniumskoj Armagedonskoj bitki!
Ljubimo Krista - našeg Prvosvečenika.
abraham

more_horiz
privacy_tip Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.
power_settings_newLogin to reply