Kršćanski Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kršćanski ForumLogin

PREŠLI SMO NA https://krscanski.chat/

Nebeski sud- zašto-kada-kako

power_settings_newLogin to reply
+2
Aladin
Daniel
6 posters

descriptionNebeski sud- zašto-kada-kako EmptyNebeski sud- zašto-kada-kako

more_horiz
Pročitati (proroka) Daniela;
Hebrejima poslanica;
Otkrivenje
Levitski zakon
Tvrdnja:
a)Sada se odvija istražni sud
tj. predadventni ili premilenijski sud

b)milenijski sud - nakon Kristovog drugog dolaska i uznesenja svetih

c)izvršni sud- nakon tisuću godina po Kristovom drgom dolasku

Sada živimo u antitipskom danu pomirenja-Poslanica Hebrejima 8,2 i dalje otkriva stvarnu Svetinju na nebu u kojoj Krist nakon uzašašća obnaša svoju službu pomirenja.
Kristovo Otkrivenje apostolu Ivana ističe da je Nebeska svetinja središnjica plana spasenja.
Otkr. 1,12.13; 3,12; 4,1-5; 5,8; 7,15; 8,3; 11,1.19; 14,15.17; 15,5-8; 16,1.17.

Zadnja promjena: ; pon 08 sij 2007, 18:49; ukupno mijenjano 1 put.

descriptionNebeski sud- zašto-kada-kako EmptyRe: Nebeski sud- zašto-kada-kako

more_horiz
abraham je napisao/la:
Pročitati - Daniela;

mislim mogao si napisati koji post da pročitaju, a ne sve lol!

more_horiz
<BLOCKQUOTE>
Daniel je napisao/la:
abraham je napisao/la:
Pročitati - Daniela;

mislim mogao si napisati koji post da pročitaju, a ne sve lol!

Ah,kako si se Danijel presao,verojatno da je Abraham mislio na proroka Danijela,a tko zna mozda je i tebe citirao.</BLOCKQUOTE>

more_horiz
Ne znam ništa o tome. Da li Krist sada nešto radi u nebeskoj svetinji? Ne znam se snaći study

more_horiz
Setro Noemi

Nekada ljudi malo iskomplikuju Pismo, no meni to izgleda ovako.
Nakon što se uzneo u slavi prema Hebrijima poslanici ušao je u najsvetije mesto, ne krvlju ovaca, bikova ili koza, već Svojom sopstevnom da pribavi večni otkup za nas i da se pokaže pred Božijim licem za nas. I On je Prvosveštenik našeg ispovedanja dok traje era Paganske Crkve, odnosno razdoblje koje je opisano u Otkrivenju II. i III. glava: od Efeza do Laodikeje.

Brat Aladin

more_horiz
Znam da je Isus prvosvećenik naš, zastupa nas pred licem Božjim, doživljavam Njegovo zastupanje. Da li se na to odnosi rad na očišćenju nebeske svetinje, što ide pod pojmom nebeske svetinje? Ne znam ni pitanje da postavim so

more_horiz
Isus po meni i ne treba da izvsi ociscenje bilo cega osim dusa vernih.

Ne verujem da na Nebu postoji bilo sta drugo sto bi trebalo ocistiti.
Svojom krvlju On ociscava nas, jem smo mi Mesto Njegovog Prebivanja.

Sveti i Veliki Bog je u svojoj crkvi, u srcima onih koji su ga prihvatili i ocistili svoje duse u poslusnosti prema Reci.

more_horiz
Nije mi jasno sam kako su Adventisiti izracunali i dobili datum pocetka Isusove sluzbe i datum njegovog zavrsetka sluzbe u Nebeskom Hramu.

more_horiz
<BLOCKQUOTE>
<BLOCKQUOTE>
Ruta je napisao/la:
Nije mi jasno sam kako su Adventisiti izracunali i dobili datum pocetka Isusove sluzbe i datum njegovog zavrsetka sluzbe u Nebeskom Hramu.

Dragi moji, dobradobravažna pitanja, rado ču odgovoriti na sva koja sam i ja takova imao..Ali moli tajmaut, dvostruki tajmaut da nebih bio grogi.
Poslušajte sestru Noemi se moli, pridržite se i Krist če vas okrijepiti..
abarham - u veselju za pitanja</BLOCKQUOTE></BLOCKQUOTE>

more_horiz
Braćo, uskoro ću kad nađem malo vremena napisati ovdje nešto o istražnom sudu. Iznenadit ćete se da je to itekako BIBLIJSKA nauka. I samo da znate, nismo mi adventisti ovu nauku formirali samo na temelju Daniela 8:14... Imamo puno ostalih biblijskih tekstova koji nam nedvosmisleno ukazuju na istražni sud.
Pozdrav i Božji blagoslov svima! I love you

more_horiz
Pozdav justine,

Istrazni sud, koliko ja razumem izvedeno je iz tipologije? Dakle bila je sluzba u hramu, u PREDVORJU HRAMA ILI ZOVIMO TO PRVIM DELOM SVETINJE.

Sluzba je bila svakodnevna, ljudi su dolazili donosili zrtve, verom prenosili svoje grehe na njih u tipologiji sinblici polagali ruke sto je sve predstavljalo Hrista.

Ali u Svetinju nad Svetinjama nije se ulazilo svaki dan, ZATO STO JE TAMO ULAZIO PRVOSTVESTENIK JEDNOM GODISNJE ZA OCISCENJE GREHA?

Sada ovo preneto sa tipologije bi znacilo da su ljudi do 1844 godine imali Hrista u prvom delu Nebeske Svetinje kajali se ali GRESI NISU BILI OCISCENI DO NJEGOVOG ULASKA U NAJSETIJI DEO NEBESKE SVETINJE.

Ovo su veoma ozbiljne stvari i zahtevaju temeljnu argumentovanu diskusiju.

more_horiz
dragomir je napisao/la:
Pozdav justine,

Istrazni sud, koliko ja razumem izvedeno je iz tipologije? Dakle bila je sluzba u hramu, u PREDVORJU HRAMA ILI ZOVIMO TO PRVIM DELOM SVETINJE.

Sluzba je bila svakodnevna, ljudi su dolazili donosili zrtve, verom prenosili svoje grehe na njih u tipologiji sinblici polagali ruke sto je sve predstavljalo Hrista.

Ali u Svetinju nad Svetinjama nije se ulazilo svaki dan, ZATO STO JE TAMO ULAZIO PRVOSTVESTENIK JEDNOM GODISNJE ZA OCISCENJE GREHA?

Sada ovo preneto sa tipologije bi znacilo da su ljudi do 1844 godine imali Hrista u prvom delu Nebeske Svetinje kajali se ali GRESI NISU BILI OCISCENI DO NJEGOVOG ULASKA U NAJSETIJI DEO NEBESKE SVETINJE.

Ovo su veoma ozbiljne stvari i zahtevaju temeljnu argumentovanu diskusiju.

Do tipologije se došlo i vizijom i proučavanjem pisma o Danu pomirenja..Radikalno ispravljanje ove - adventističke tipologije -može se samo uz novu viziju kojoj odgovara nebeska paralela pručavanja Daniel-Levitski zakon-Otkrivenje u odnosu na Troanđeosku poruku..

more_horiz
Ruta je napisao/la:

Draga sestro Ruta.
Jedno je datum početka službe u svetinji nakon uznesenja što se vrlo jednostavno zna - za službu u prvom djelu nebeske svetinje, drugo datum kada se na osnovu Danielove knjige po uputstvu proročkog lanca u kojem je i datum Kristova pomazanja, Njegove smrti , uskrsenja, uznesenja - izračuna dodavanjem 2300 dana i noći kao 2300 godina na godinu proglasa o obnovljenju Hrama u Jeruzalemu - dobije se godina 1844 - godina Dana pomirenja - očišćenje svetinje u Nebeskome hramu - Dan početka istražnog suda koji je sastavni dio pomirenja; drugo je tj treće - datum završetka Kristove službe u Svetinji nad svetinjom , datum kojega nitko nije od adventista izračunao niti računa jer ga nitko ni ne može htjeti izračunati na osnovu Biblije..Miler je mislio da je taj datum očišćenja svetinje vatrom u stvari datum njegovog dolaska - zato što nije imao cjelovitu spoznaju o Nebeskoj svetinji - o očišćenju Nebeske svetinje na Nebu..jer je tako tumačio Daniela..da je dolazak na zemlju u stvari očišćenje zemlje vatrom..1844 godine...

more_horiz
Sada kada govorimo o prorocanstvu proroka Danijela uvek kada to procitam sokira me pomisao da su ljudi zakljucili da je prorostvo koje se odnosi na Izrael, prorostvo za crkvu.

Pa kada citamo o tih sada vec jako poznatih 70 sedmica ili tjedana kako se kaze, jasno je

TO JE RPOROSTVO O SUDBINI IZRAELA SVE DO KONZUMACIJE, JEDNOSTAVNIM JEZIKOM RECENO TO SE PROROSTVO ODNOSI NA IZRAEL NE NE CRVKU.

I uzgred po meni najbitniji nedostatak advetnisticke teologije u tumacenju knjige Otkrivenja je to sto ne prepoznaje DA JE IZRAEL TAKODJE UKLJUCEN U PLAN SPASENJA NA KRAJU VREMENA.

Tako su mnoga prorostva pogresno vremenski protumacena jer je odbacena ideja da su 144 000 spasenih iz knjige Otkrivenja Zidovi iako oni to jesu.

Tako je i anjdeo Gabrijel koji je dao viziju i upute Danijelu rekao TVOM NARODU SU ODREDJENE TIH 70 SEDMICA, A NJEGOV NAROD JE IZRAEL.

more_horiz
Jedno pitanje koje mi se stalno vrti po glavi da li je isto vrjeme na nebu i kod nas?

more_horiz
Ne nije Ruta, hiljadu godina na zemlji je jedan dan pred Gospodom i obrnuto.

more_horiz
Ma ja sam to negdje procitala Dragomire ali mi ne zamjeri na mojoj malenkosti i ovakvim pitanjima ali kako mi onda znamo kako se gore odvija sluzba.

more_horiz
I mene to zanima, još uvijek.

more_horiz
privacy_tip Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.
power_settings_newLogin to reply