Živac je napisao/la: Kaleb je napisao/la: Ne ljudi, ovako ide...tužitelj je Sotona, Isus je naš odvjetnik, a sudac je Otac...pa ovo je očigledno....
A porota su sveci? :lol:
Pogledah malo evanđelje, znam da volite Pismo. Pa, iz Mt 25:31-46 je prilično jasno da je sudac Sin Čovječji.
(Ispričavam se , nismo stigli ranije obaviti sve obveze, sad smo doma, vratili se kroz visok snijeg..)
Istina je , sudac je i Sin Čovječiji.
Na osnovu adventističke teologije doći će dan kada ćemo "poznati kao što smo poznati" 1.Korinćanima 13,12. i da ćemo suditi anđelima. 1.Korinćanima 6,3.
Pogledajmo prizor suda iz Daniela 7 glave.Ovaj - predadventni sud je opisan kao posljednji događaj u povijesti spasenja prije Kristovog drugog dolaska.Neki kršćani nemaju pojam o predadventnom sudu zato što pored ostalog vjeruju u zamisao o "jednom spašen - zauvijek spašen".Dakle, bez obzira kakve odluke donosili i što god činili - jesu spašeni..Tome se suproti
Matej 24,13; Luka 8,5 -15; Rimljanima 11,16-21.; 1.Korinćanima 9,27.
Na ovom, predadventnom sudu se zapečaćava naša odluka koja se izražava našim djelima.Ako se pozivamo na Kristovu pravednost - On stoji mjesto nas i kad se naše ime pojavi na sudu mi smo zauvijek zapečaćeni za spasenje koje nam je Krist besplatno ponudio..
Prema Rimljanima 3,28 spašavamo se kroz vjeru u Isusa a ne kroz djela.No, sudit će nam se po djelima -2.Korinćanima 5,10; 1.Petrova 1,17.Apostol Pavle je u Efescima 2,8-10 pokazao ravnotežu između vjere i djela .Treba razumjeti vjerom što znači - Suđeni po djelima a spašeni vjerom..
Kako razmišljate o onome što vjerujete po pitanju Suda..Adventistčka teologija tvrdi da ne postoji evanđelje bez suda.Po samoj definiciji evanđelje uključuje sud.- Rimljanima 2,16: .." u Dan u koji će Bog po Isusu Kristu, prema mojemu Evanđelju , suditi ljudskim tajnama."..Tako kaže i Otkrivenje 14,6-8 o vezi suda i Evanđelja.
Radujem se kako se isplati s ljubavlju iščekivati Gospodina, pravednog Suca da nam dade vijenac pravednosti..2.Timoteju 4,1-8.
Ako nađete vremena istražujte Daniela i poslanicu Hebrejima..
O poroti slijedeći put.