Kršćanski Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kršćanski ForumLogin

PREŠLI SMO NA https://krscanski.chat/

Nebeske knjige - Nebeski sud

power_settings_newLogin to reply
5 posters

descriptionNebeske knjige - Nebeski sud EmptyNebeske knjige - Nebeski sud

more_horiz
1.Petrova 4,17.
"..Jer je vrijeme da poćne sud sa kućom Božjom"

i Otkrivenje 20,12.

Nebeske knjige u kojima su zapisana imena i djela ljudi mjerodavna su za donošenje odluke na Nebeskom sudu.
Što sadrže:
-knjiga života
-knjiga za spomen?
Što Ti vjeruješ o Nebeskom sudu, njegovom radu, u odnosu na sudbinu griješnika?
Tko je istražitelj a tko advokat a tko sudija a tko izvršitelj?Kome se sudi i zašto?Kakav je položaj pokajanih i nepokajanih na sudu?

descriptionNebeske knjige - Nebeski sud EmptyRe: Nebeske knjige - Nebeski sud

more_horiz
abraham je napisao/la:
Tko je istražitelj a tko advokat a tko sudija a tko izvršitelj?Kome se sudi i zašto?Kakav je položaj pokajanih i nepokajanih na sudu?

A zašto ti misliš da je taj sud kao sudovi u našem pravosuđu sa advokatima, istražiteljima, porotom i i ostalim?

more_horiz
Živac je napisao/la:
abraham je napisao/la:

A zašto ti misliš da je taj sud kao sudovi u našem pravosuđu sa advokatima, istražiteljima, porotom i i ostalim?

Daniel 7,9-10:
"....Sud sjede, knjige se otvoriše."
Daniel 12,1.
Otkrivenje 3,5:
"..izbrisati imena njegova iz knjige života
Otkrivenje 13,8; Otkrivenje 20,15; 21,27.
Propovijednik "Jer sva će skrivena djela, bila dobra ili zla, Bog izvesti na sud.
Nebeski sud ima veliki značaj za sudbinu griješnika i za osvjedočenje cijelom svemiru.
Zemaljski sudovi, naravno, ne mogu "imitirati strukturu i rad" , preciznost nebeskog suda, ali mogu poslužiti kao ilustrativni podstrek za razmišljanje i iznošenje denominacijskih stanovišta o Nebeskom sudu..
Uz ovu temu - Homilija Ivana Pavla II od 8.travnja 1994
ukazuje na vrijednosti i značaj Michelangelove slike u Sixtinskoj palači.
Drago mi je da si se javio i da možemo istraživati i voditi dijalog i na ovu temu koja je vezana za poslanicu Hebrejima za sadašnju službu Isusa Krista u Nebeskoj svetinji- vezana za temu očišćenje Svetinje.

more_horiz
Ja u svakom slučaju smatram da su zemaljski sudovi jako blijeda slika nebeskog suda. Nema tamo ni odvjetnika, ni porote, ni tužitelja. Samo ti i Krist.

more_horiz
<BLOCKQUOTE>
Živac je napisao/la:
Ja u svakom slučaju smatram da su zemaljski sudovi jako blijeda slika nebeskog suda. Nema tamo ni odvjetnika, ni porote, ni tužitelja. Samo ti i Krist.

A Krist najveci zastupnik kod Oca nebeskog,tuzitelj su nasa djela koja smo cinili na zemlji,ali Krist je jedini,koji moze pred Ocem nebeskim i zastupati me,to mi je najveca utjeha.</BLOCKQUOTE>

more_horiz
Dragi Živac,
Slažem se , zemaljski sudovi su vrlo vrlo blijeda slika Nebeskog suda.Krist - moj sudija i moj zastupnik!Bog - sudac sviju Hebrejima 12,23
Pogledajmo :
Levitski zakon 16,6-10.15-22
Prema Hebrejima 9,22 - bez prolijevanja krvi nema oproštenja..
Dan pomirenja je bio godišnji dan suda kada se čistila i svetinja i puk...Onima čiji grijesi nisu ranije bili oprošteni bilo je potrebno čišćenje, a onima koji su već dobili oproštaj bilo je potrebno naknadno čišćenje..
Prevoditelji Septuaginte su riječ nitsdaq - opravdati preveli sa očistiti..To je u starom zavjetu sinonim..Opravdanje uključuje djelo čišćenja koje vrši Duh Sveti.Dakle čišćenje Svetinje Daniel 8,14) je djelo suda - Hebrejima 8,1.2.-Posrednik novog zavjeta
Nebeski zapisi:
Luka 10,20; Filipljanima 4,3; Hebrejima 12,23;Matej 12,36.37; Jeremija 2,22; Otkrivenje 22,12; Malahija 3,16.17.
Pitanje : Što i zašto i zbog čega kada i kako i koliko
nam Bog oprašta? a što...ne?

more_horiz
Piši nam , brate, piši...study

more_horiz
Romala je napisao/la:
Piši nam , brate, piši...study

Molim pročitati:
Matej 10,16-28
Ivan 10,1-16
Luka 10,1-3
Dakle biti mudar i bezazlen.
Prema principu sols scriptura - mudrost je u strahu Božjem
jer došao je čas suda Njegova - pročitati Otkrivenje 14,6-12.

more_horiz
Dina je napisao/la:
A Krist najveci zastupnik kod Oca nebeskog,tuzitelj su nasa djela koja smo cinili na zemlji,ali Krist je jedini,koji moze pred Ocem nebeskim i zastupati me,to mi je najveca utjeha.

Ne znam točno kako ti vjeruješ. Samo ću napomenuti da prema katoličkom vjerovanju na sudu nema Oca. Sin je sudac.

more_horiz
Ne ljudi, ovako ide...tužitelj je Sotona, Isus je naš odvjetnik, a sudac je Otac...pa ovo je očigledno....

more_horiz
Živac je napisao/la:
Dina je napisao/la:
A Krist najveci zastupnik kod Oca nebeskog,tuzitelj su nasa djela koja smo cinili na zemlji,ali Krist je jedini,koji moze pred Ocem nebeskim i zastupati me,to mi je najveca utjeha.

Ne znam točno kako ti vjeruješ. Samo ću napomenuti da prema katoličkom vjerovanju na sudu nema Oca. Sin je sudac.

Tko je sudac ?
Na istražnom sudu sudi nam Bog kojeg prorok Daniel naziva Pradavni - /DN 7,9-13/
Na posljednjem sudu , koji će trajati tisuću godina, sudac je Krist uz porotu svih spašenih.Nakon toga je epilog - izvršni sud.Početak istražnog suda je na kraju dugog razdoblja od 2300 dana i noći, odnosno godina/Dn 7,10/.Početak istražnog suda je 1844 godina. kada je Isus započeo službu u Nebeskoj svetinji , u drugom dijelu svetinje, službu pomirenja i posredovanja za sve ljude koji Mu se obrate u vjeri.Polazna točka je godina 457-458 prije Krista.Tada je izišla zapovijest da se ponovo izgradi Jeruzalem. - Daniel 9,25.
No i Sin i Otac uključeni su u istražni sud.Počevši od uzašašća Krist je obnašao službu Prvosvećenika u prvom odjeljenju Svetinje.

more_horiz
Kaleb je napisao/la:
Ne ljudi, ovako ide...tužitelj je Sotona, Isus je naš odvjetnik, a sudac je Otac...pa ovo je očigledno....

A porota su sveci? Laughing

Pogledah malo evanđelje, znam da volite Pismo. Pa, iz Mt 25:31-46 je prilično jasno da je sudac Sin Čovječji.

more_horiz
Živac je napisao/la:
Kaleb je napisao/la:

A porota su sveci? :lol:

Pogledah malo evanđelje, znam da volite Pismo. Pa, iz Mt 25:31-46 je prilično jasno da je sudac Sin Čovječji.

(Ispričavam se , nismo stigli ranije obaviti sve obveze, sad smo doma, vratili se kroz visok snijeg..)
Istina je , sudac je i Sin Čovječiji.
Na osnovu adventističke teologije doći će dan kada ćemo "poznati kao što smo poznati" 1.Korinćanima 13,12. i da ćemo suditi anđelima. 1.Korinćanima 6,3.
Pogledajmo prizor suda iz Daniela 7 glave.Ovaj - predadventni sud je opisan kao posljednji događaj u povijesti spasenja prije Kristovog drugog dolaska.Neki kršćani nemaju pojam o predadventnom sudu zato što pored ostalog vjeruju u zamisao o "jednom spašen - zauvijek spašen".Dakle, bez obzira kakve odluke donosili i što god činili - jesu spašeni..Tome se suproti
Matej 24,13; Luka 8,5 -15; Rimljanima 11,16-21.; 1.Korinćanima 9,27.
Na ovom, predadventnom sudu se zapečaćava naša odluka koja se izražava našim djelima.Ako se pozivamo na Kristovu pravednost - On stoji mjesto nas i kad se naše ime pojavi na sudu mi smo zauvijek zapečaćeni za spasenje koje nam je Krist besplatno ponudio..
Prema Rimljanima 3,28 spašavamo se kroz vjeru u Isusa a ne kroz djela.No, sudit će nam se po djelima -2.Korinćanima 5,10; 1.Petrova 1,17.Apostol Pavle je u Efescima 2,8-10 pokazao ravnotežu između vjere i djela .Treba razumjeti vjerom što znači - Suđeni po djelima a spašeni vjerom..
Kako razmišljate o onome što vjerujete po pitanju Suda..Adventistčka teologija tvrdi da ne postoji evanđelje bez suda.Po samoj definiciji evanđelje uključuje sud.- Rimljanima 2,16: .." u Dan u koji će Bog po Isusu Kristu, prema mojemu Evanđelju , suditi ljudskim tajnama."..Tako kaže i Otkrivenje 14,6-8 o vezi suda i Evanđelja.
Radujem se kako se isplati s ljubavlju iščekivati Gospodina, pravednog Suca da nam dade vijenac pravednosti..2.Timoteju 4,1-8.
Ako nađete vremena istražujte Daniela i poslanicu Hebrejima..
O poroti slijedeći put.

more_horiz
<BLOCKQUOTE>
abraham je napisao/la:
Početak istražnog suda je 1844 godina. kada je Isus započeo službu u Nebeskoj svetinji , u drugom dijelu svetinje, službu pomirenja i posredovanja za sve ljude koji Mu se obrate u vjeri

Tko ti to objavi kad ni Sin Božji ne zna?kako </BLOCKQUOTE>

more_horiz
Mistagog je napisao/la:

<BLOCKQUOTE>
abraham je napisao/la:
Početak istražnog suda je 1844 godina. kada je Isus započeo službu u Nebeskoj svetinji , u drugom dijelu svetinje, službu pomirenja i posredovanja za sve ljude koji Mu se obrate u vjeri

Svima nam je objavio Bog a protumačio Gabriel - prema Danielu u osmoj glavi:
U toj glavi jedini dio viđenja koji Daniel nije razumio bio je mareh o 2300 dana i noći stih - 26.27 -U Danielu 9,21 javlja se isti anđeo tumač koji se javio u Danielu 8,16 uz obećanje da će ga poučiti - stih 22 -Danielu je trebalo tumačenje u vezi 2300 - glava 8,26.27 U glavi 9,23 : "Razumij viđenje - mareh-"Mareh" je bilo proročko vrijeme i prvo što je Gabriel rekao Danielu bilo je još jedno vremensko proročanstvo za koje je rekao da je odsječeno od mareha - od 2300 dana i noći.Imamo dva vremenska proročanstva jedno pored drugoga, manje je odsječeno od većega.
Ako krenemo od 457. godine prije Krista kada je izdan proglas o obnovi Jeruzalema i pribrojimo 2300 godina dolazimo do 1844. godine.
U toku prvog dijela 19 vijeka mnogi kršćani- baptisti, metodisti, prezbiterijanci, luternani, anglikanci, episkopalci, kongregacionisti, i Kristovi učenici - intenzivno su pručavali osmu glavu Daniela.Svi su očekivali da će se nešto značajno dogoditi na kraju 2300 godina zavisno o njihovom shvatanju sile maloga roga-- U čemu je bilo njihovo očekivanje i u čemu njihova greška..Nastavit ću sutra..Blagoslov Mistagogu i svima koji prate ovu temu..

more_horiz
Abrahame, nisi odgovorio na pitanje. Kako to ti nešto znaš što ni Sin ne zna?

more_horiz
Živac je napisao/la:
Abrahame, nisi odgovorio na pitanje. Kako to ti nešto znaš što ni Sin ne zna?

Molim objasni tvrdnju.
Hvala.
Idemo na izučavanje Daniela - u njemu piše o sudu i svetinji.Čak i da nije riječ o 2300 dana i noći , već o manje , kako neki tvrde da stoji u originalu Danielove knjige - 2200 ili ...- Isus je ipak ušao u Nebesku Svetinju jednom zauvijek
krvlju svojom da očisti Svetinju od grijeha - kaže apostol Pavao..
Išćekujem Kristov dolazak, ne znam vrijeme , ali gradim spasenje sa strahom i drhtanjem..

more_horiz
Mistagog je napisao/la:

<BLOCKQUOTE>
abraham je napisao/la:

Sin Božji zna kada je započeo svoju službu u Nebeskoj svetinji - po uzašašću je grijehe svijeta krvlju svojom preneo u Svetinju - Čišćenje svetinje i sud su dvije komponente jedne radnje u kojoj Isus zastupa griješnika...Ono što znamo - znamo po Evanđelju Isusa Krista.Djela koja činimo - činimo silom Onoga koji je u nama -silom Isusa Krista..

Zadnja promjena: ; uto 30 sij 2007, 21:30; ukupno mijenjano 1 put.

more_horiz
privacy_tip Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.
power_settings_newLogin to reply