Kršćanski Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kršćanski ForumLogin

PREŠLI SMO NA https://krscanski.chat/

Mariologija

power_settings_newLogin to reply
+45
10
servus dei
jakob
Surrealist
Medeni
pavao
apostol
Istina
emanuel
Caesar
Peaceful_warior
ILIJA
moki72
tomahowk1
mikic
Trešnja
Djuro Djuric
Češljugar
gideon
Tomasso
forestsilvy
Stena
dominik
Totus Tuus
cubela
bolna
No Nick
kon
Darko
Sinke
Mistagog
Justin
Živac
braslav
Wiklif
Spart
Izrail
laodikejac
hrvoje hrki
Daniel
Ruta
Mali princ
samaritanka
mirjam
kainos
49 posters

descriptionMariologija - Page 12 EmptyRe: Mariologija

more_horiz
Hm...
Dakle, katolici vjeruju da je dovoljno moliti se Isusu, a Isus će posredovati pred Bogom i grijeh će biti oprošten?
Pa tako i ja vjerujem, jer tako piše u Bibliji!
Ali ako je tako, onda mi uopće nije jasno koja je svrha Marijinog zagovorništva???

more_horiz
Inače, mislio sam na Boga Oca...razumiješ.

more_horiz
Justin je napisao/la:
Hm...
Dakle, katolici vjeruju da je dovoljno moliti se Isusu, a Isus će posredovati pred Bogom i grijeh će biti oprošten?
Pa tako i ja vjerujem, jer tako piše u Bibliji!
Ali ako je tako, onda mi uopće nije jasno koja je svrha Marijinog zagovorništva???

Molimo se Isusu, ali idemo i na ispovijed.

Svrha Marijinog zagovornistva je da u molitvama bude i koja zena, da se uravnotezi prevladavajuca patrijarhalnost molitava. Nije neki vazan razlog, ali Bog u sebi nije ni musko ni zensko (Otac je i otac i majka), pa to uravnotezenje molitava pogoduje Bozjoj biti.

more_horiz
Hvala ti na otvorenosti, braslave.
Eto sada sam napokon iz prve ruke čuo priznanje da katolici vjeruju u nauk o Mariji samo zbog toga, što im paše da Bog dobije i malo ženskih osobina...

more_horiz
lepi, svaka čast, mislim da valjda će sada biti jasnije sličnost sa kultovima plodnosti i Marijanskog štovanja...

more_horiz
Braslave oces li mi odgovoriti sta ti mislis da li je Marija ostala djevica?

more_horiz
samarjanka je napisao/la:
Braslave oces li mi odgovoriti sta ti mislis da li je Marija ostala djevica?

Sto kaze KC o tome, to i ja kazem. Znaci da.

more_horiz
Ja ne znam puno o tome, no čitala sam negdje da je imala još djece. Imala , ne imala, ostala djevica ili ne , ona u mom srcu ima posebno mjesto kao Isusova majka.
Kao što neki govore da je Isus imao ženu, ni to mi ne bi smetalo.

more_horiz
Braslave pa ti si pametan mladic,mozes li mi odgovoriti kako zena moze roditi a da ostane djevica?/

more_horiz
samarjanka je napisao/la:
Braslave pa ti si pametan mladic,mozes li mi odgovoriti kako zena moze roditi a da ostane djevica?/

ti se gradiš jako pametna, a činiš svjesni ilil nesvjesno jednu veliku hulu:pale:
kako BDM može po tebi uopće začeti a da nije bila sa čovjekom?

more_horiz
Koliko znam Marija je začela po Duhu Svetom,a to bi trebali već svi znati,ali žena kad rodi,više nije djevica.To je Samarjanka htjela reći Hrki.Pozdrav!

more_horiz
Joshua je napisao/la:
Koliko znam Marija je začela po Duhu Svetom,a to bi trebali već svi znati,ali žena kad rodi,više nije djevica.To je Samarjanka htjela reći Hrki.Pozdrav!

pa kako je mogla začeti po Duhu svetome, kako to?Idea

more_horiz
Ako si kršćanin,tada nećeš pitati takva suvisla pitanja nego vjerovati onome što piše u Svetom Pismu.

more_horiz
Žena gubi djevičanstvo kad je bračna dužnost konzumirana. Mislim da je naša Marija nakon Isusa konzumirala brak u potpunosti i rodila mu još braće i sestara. I to je u redu. Živjele žene !cheers

more_horiz
Romala je napisao/la:
Žena gubi djevičanstvo kad je bračna dužnost konzumirana. Mislim da je naša Marija nakon Isusa konzumirala brak u potpunosti i rodila mu još braće i sestara. I to je u redu. Živjele žene !cheers

Tako je Romala.Bravo na odgovoru to stari

more_horiz
hrvoje hrki je napisao/la:
Joshua je napisao/la:

Začela je po Duhu Svetome božanskom intervencijom. Isus Krist je bogočovjek, božje JASTVO u tijelu čovjeka.

more_horiz
Romala je napisao/la:
hrvoje hrki je napisao/la:
Joshua je napisao/la:

Začela je po Duhu Svetome božanskom intervencijom. Isus Krist je bogočovjek, božje JASTVO u tijelu čovjeka.

pa naravno
Bog je svemoguć
isto tako kad je rodila , uz Božju intervenciju ( isto kao i kod začeća!) ostala je netaknuta- Djevica!
znači na nadnaravan način!
samo to racionalisti ne mogu NIKAKO SHVATITI

more_horiz
Matej 1:25 I ne upozna je dok ne rodi sina. I nadjenu mu ime Isus.      u Mateju piše da je Josip nije upoznao (to znači inače biblijski - spavao s njom) dok ne rodi Isusa da bi se ispunilo proročanstvo Izaije...

more_horiz
privacy_tip Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.
power_settings_newLogin to reply