Gost je napisao/la: ma sve uobičajeno...bronhitis...samo sam se poslužio tom usporedbom...
Dubec...fali tekst?
Tekst je otišao nekom drugom, možda je i njemu trebao.
Odnosilo se je na "sunce je stalo". Kako se zadržati na malim stvarima, a ne gledati u ono što Gospodin govori. To nije moja pokuda, jer se odnosi i na mene.
Kako je to Gospodin učinio, ne znam, ne shvaćam svojim razumom (iako sam negdje davno pročitao i znanstvene dokaze da se to zaista i dogodilo - znanstvena potvrda), ali uzimam ono što mogu prihvatiti i razumijeti. Koliko vidim, tada je Gospodin učinio čudo da bi se nešto dogodilo: da bi Izraelci pobili svoje neprijatelje. To je razlog čuda, to je suština događaja, to je Božja nakana, to je ono što je bitno. Da li je zaista zaustavio sunce, ili je to bio nivo razumijevanja Izraelaca (kao što bi se čudili i današnjem "načinu" (tehnici) našeg razgovora), ne znam. Ali je upotrijebio nešto (čudo) što je omogučilo Izraelcima da pobjede svoje neprijatelje. U Bibliji su Izraelci skoro uvijek u boju, i na to više ne obračamo pažnju. Ali, to je suština "zaustavljanja sunca".
I taj događaj nije samo još jedan opis bitke. Taj događaj govori i nama: trebamo stati, trebamo se zaustaviti (uzeti vrijeme za sebe) da u svojim životima pobjedimo svoje neprijatelje. Mogu ti govoriti o svojim neprijateljima: nepromišljena (brza) riječ, požuda, nepredanost, .... Da to pobjedim treba mi Božje čudo u mom životu, treba mi Božja prisutnost, Božji blagoslov. Svatko ima svoje neprijatelje. Pitanje je samo da li je dovoljno iskren. Naravno, ne prema meni (jer mene i nije teško prevariti), ne prema Njemu (jer Njega ne možemo prevariti), već prema sebi.
Neka bi ti, Antane, čuda bila zanimljiva da vidiš Njega, da staneš i kreneš u boj. Za bitku si zadužen ti, a za čudo On. I neka ti Gospodin da pobjedu.