Kršćanski Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kršćanski ForumLogin

PREŠLI SMO NA https://krscanski.chat/

Čovjek Isus je Krist

power_settings_newLogin to reply
2 posters

pollŠto su Evanđelja ?

povjesni izviještaji
1
14%
maštovite priče
0
0%
kombinacija obojega
2
29%
slikoviti i maštoviti prikazi vjere u Isusa
2
29%
Ništa od navedenog
2
28%
Ukupno glasova:
7

descriptionČovjek Isus je Krist - Page 2 EmptyRe: Čovjek Isus je Krist

more_horiz
da pojasnim što sam htio reći:
djete ima slobodnu volju....al očito ne i dovoljno razumijevanja da mora popiti lijek ili neće preživjeti
roditelji djece, imaju isto tako slobodnu volju da je suprostave njegovoj , a sve da bi mu pomogli da ipak uzme lijek.
eto toliko...mislim da smo odstupili od teme.

more_horiz
Pau tome jest stvar . Dijete nije svjesno da mora uzeti lijek a tvoja ga ljubav unatoč tome štiti i čini da dobije lijek. A što je sa tobom. Ti si dovoljno svjestan da shvatiš što sve Bog čini za tebe i unatoč tome ne želiš uzeti lijek već ga prikazuješ kao nepravednoga. Zapravo činiš isto što i tvoje dijete. Ali Bog je ljubav i unatoč svemu bdije nad tobom i pokušava te osvjedočiti o ljubavi Njegovoj prema tebi. Jer da Bog ne bdije nad tobom i svima nama Đavao bih nas sve pobio u sekundi jer njemu je u cilju da umremu u neznanju bez da shvatimo da smo u otpadu i da se trebamo obratiti natrag ka svome Ocu. To mu je cilj. On je osuđen na propast i želi što više Božje djece povući sa sobom. Hvala. Mir ti u Isusu Kristu Gospodinu našemu. Isto tako ako želiš napiši ime svoga sina da se molim za njega i njegove probleme . Isto tako možeš mi dati i tvoje ime (Antan je tvoje pravo ime ili?) da se Bogu obratim i za tebe. Molitva nikad nikome nije škodila. Pa te zapravo i ništa ne košta. A iskrena molitva Bogu može učiniti promjenu. Ali neka u svemu u životima svih nas bude volja Božja. Ne silom i snagom već Duhom Božjim. Hvala. Bog s vama.

more_horiz
Koji je to lijek za mene? ja isto vjerujem u Isusa. Samo možda drugačije od tebe.
Pa što je to problem ako imamo nekakvo mišljenje o Isusu koje možda nije po katekizmu. Katekizam se s vremenom mijenja, nije li to dokazao i II VK ? Ja mislim da je Isus smatrao kako se Bog gnjevi na ljude te je tvrdo odlučio otići k Bogu, da izmoli milost za ljude. Mislim da je Isus bio čovjek, a ne utjelovljeni bog. Da li je Bog pravedan ili ne ..nije sada trenutak za presuditi...sam si naveo da će na kraju "svako koljeno priznati". Valjda to priznjanje neće biti iznuđeno, već će nam Bog opravdati svoje postupke..i mi ih shvatiti. Inače Apologetika, znači braniti vjeru argumentima..., a ti si mene proglasio licemjerom kojem treba pomoć....a nisi se osvrtao na moje argumente. Htio sam argumentirano razgovarati o Isusu i služiti se Biblijom, uz objašnjenje da ju ja smatram Ljudskom knjigom o Bogu. Ti si to trebao demantirati protuargumentima. Gdje smo sada došli? do toga da sam ja licemjerni nevjernik za koga ćeš se ti moliti...nije li to karakterizacija ??

more_horiz
Biblija i katekizam nisu ista stvar kao što smo rekli. TO dokazuju razlike između Biblije i katekizma. Jer jednom je izvor Bog a drugom (katekizmu ) je čovjek. Ne prozivam ja tebe zbog ničega jer nisam ja tu da sudim. Molitvu sam prvenstveno predložio zbog problema koje ima tvoj sin a sve ostalo mi je u tom trenutku bilo sekundarno. Ja se tako i tako molim i za sebe i sve ostale. Ja sam se samo ponudio da se molim što je tu loše? Tako da Bog vodi i pomogne obojici . Ja inače imam listu ljudi za koje se molim. Ne vidim gdje je tu problem.Na kraju krajeva svima nama treba pomoć i Božje vodstvo. kaže Psalam 119 105 Riječ je Tvoja(Božja) žižak nozi mojoj i vidjelo stazi tvojoj. E vidiš ja sam tvoja izlaganja stavio u svjetlost Riječi koja je pokazala da Boga smatraš nepravednim u svakom slučaju što jest licemjerno jer u bilo kojem slučaju Bog u tvojim očima ne može ispasti pravedan.a Riječ kao Riječ govori totalno suprotno. A piše da je riječ svjetlost nozi mojoj koja mi pomaže razlučiti što je istina a što laž . Zato se i utečem Pismu. Zato je i dano od Boga s jedne strane a s druge pokazuje kakav Bog zapravo jest. LJUBAV , MILOST , PRAVDA. Hvala. Mir vam u Isusu Kristu Gospodinu našemu.

Zadnja promjena: Gubavac; uto 22 srp 2008, 13:31; ukupno mijenjano 2 put/a.

more_horiz
Kako si ti upoznao Krista? Otkuda znaš plan spasenja? Zar ne iz Riječi Božje? U kojoj nam je za svjedočanstvo i spoznaju dano da upoznamo karakter Svevišnjega i tu ljubav iskazanu kroz plan spasenja? Ti karakteriziraš na temelju svojih stavova dok ja sve što govorim i čitam stavljam u svjetlost Riječi Božje! Te na temelju onoga što Pismo govori donosim mišljenje. Tvrdiš da poznaješ Krista a svo Pismo svjedoči za njega. A ti negiraš Božje poslanstvo Pisma i tvrdiš da je u njemu Bog nepravedan.A Krist kaže tko je Njega upoznao upoznao je i Oca. Gdje nas sad to postavlja? Kako je to sad Moguće?Krist je ljubav i pravda a Otac koji ga je poslao i čiju volju vrši je nepravedan i nema ljubavi u njemu? Navode koje sam stavio ti se nalaze u Matejevom evanđelju. Hvala. Mir vam u Isusu Kristu Gospodinu našemu.

more_horiz
kad je crkva stavila pod svjetlo Riječi pitanje da li se zemlja okreće oko sunca ili sunce oko zemlje,
Svjetlost Riječi ih je uvjerila da se sunce okreće oko zemlje, jer piše u Pismu na jednom mjestu da je "sunce stalo" da bi Izraelci mogli pobiti što više neprijatelja...e sad u svjetlu riječi oni zaključiše da mora biti da se sunce okreće oko zemlje jer inače ne bi pisalo da je sunce stalo nego da je zemlja stala. Tako crkva odluči pobiti one koji su tvrdili suprotno.
Da Isusa sam upoznao iz Pisma. Samo kao što sam rekao ja mislim da kad piše da su pisma pisali od Boga nadahnuti ljudi, zaista tako i piše: pisali su ljudi i tada su oni autori Pisma.

more_horiz
Pa kako su oni autori ako su im misli i riječi dolazile od Božanske providnosti tj. ako im je Bog bio nadahnuće? To što pišeš nema smisla. Bog ih je nadahnuo da napišu ono što je bila Njegova volja. Znači pišu što je Bog želio da mi danas imamo za svjedočanstvo. A ti opet banaliziraš. Problem jest u tome što ljudi vade jedan dio Pisma iz konteksta. Pa i Đavao je , na kraju krajeva, vađenjem iz konteksta kušao Krista Pismom samo izkrivljenim da paše njegovim pokvarenim namjerama zar ne? Hvala. Mir vam u Isusu Kristu Gospodinu našemu.

Zadnja promjena: Gubavac; uto 22 srp 2008, 17:33; ukupno mijenjano 1 put.

more_horiz
Ti vjeruješ u doslovno diktiranu Riječ. Pa zašto je onda napisano da je "sunce stalo" ? I kakav to kontekst opravdava, ako ne onaj da je pisac mislio da se sunce okreće oko zemlje pa tako i zapisao. Ili , je možda Bog mislio da se sunce okreće oko zemlje pa krivo nadahnuo?

more_horiz
Antan je napisao/la:
Ti vjeruješ u doslovno diktiranu Riječ. Pa zašto je onda napisano da je "sunce stalo" ? I kakav to kontekst opravdava, ako ne onaj da je pisac mislio da se sunce okreće oko zemlje pa tako i zapisao. Ili , je možda Bog mislio da se sunce okreće oko zemlje pa krivo nadahnuo?

more_horiz
Pa pogledaj cijeli taj događaj pa će ti biti jasno što se je htjelo reći i o ćemu se zapravo radi. Najlakše je vaditi iz konteksta i onda sa izvađenim opravdavati svoje stavove. To svi čine . Biblija nije dana da njome opravdavamo svoje stavove koji nisu vezani uz Boga već da se iz nje poučimo i da upoznamo našega Stvoritelja i Spasitelja i da uvidimo kakav život On želi da živimo. Isto tako nam otkriva veličinu i dubinu Njegovog karaktera. Daje nam isto tako povijest mnogih naroda. Ali najbitnije u svemu jest što je nam je dana radi odgajanja u pravednosti i radi upoznavanja našeg milostivog i ljubavi punog Oca. Hvala. Mir vam u Isusu Kristu Gospodinu našemu.

more_horiz
Antan je napisao/la:
Moj sin ima 11 mjeseci i prošli tjedan je proveo u bolnici, sada ide svako jutro i večer na terapiju u bolnicu. Inekcije antibiotika i još nešto...On se uvjek žestoko protivi konzumaciji antibiotika bilo na usta (tad pljuje i sklanja usta) , a možeš misliti koliko se protivi inekciji u guzu,.. jer mu je već sva izbodena i plava.
Jedini način na koji mu se može pomoći je da ga se čvrsto drži, u bolnici su mu povezali ruke za krevet da si ne pokida braunilu iz vene...On je sin , a ja otac. I ne vidim kakvo je to rješenje da ja stojim pored njega i opominjem ga da bi trebao uzeti lijek, a on eto jer je grešan slobodnom voljom tome se protivi. ... jedini način je da mu protiv njegove volje držim ruke da dobije lijek. Eto , ti kažeš da Otac Bog upozorava nas grešnike da ne griješimo...i da je to ljubav. Nije to ljubav, ljubav bi bila da nas spriječi da ne pogriješimo kao što ja držim svog sina da dobije lijek. Kažu da je Bog svemoguć.

Kako se razbolio?
Da li je ozdravio?
Molimo se za Tvoga sina..

Dao nam je Sina ne samo da ne grijesimo vec i da nas spasi i uvede u vječni život..
Ivan 15,
"13 Veće ljubavi nitko nema od ove: da tko život svoj položi za svoje prijatelje. 14 Vi ste prijatelji moji ako činite što vam zapovijedam. "
Pogledaj ove meditacije.

Kristološke meditacije
»Gledati Probodenoga« - naslov je knjige Josepha Ratzingera koja je predstavljena na konferenciji za novinare u srijedu 2. srpnja u prostorijama nakladne kuće »Verbum« u Splitu. O knjizi, koja je šesnaesta u nizu istoga autora objavljena u nakladi »Verbuma«, govorili su Miro Radalj i mr. Petar Balta, direktor i glavni urednik nakladne kuće »Verbum«.
»Gledati Probodenoga« zbirka je kristoloških refleksija i meditacija Josepha Ratzingera (pape Benedikta XVI). Poveznica tekstova koji su uvršteni u knjigu je tema duhovne kristologije, a nastali su s ciljem predočavanja nutarnje cjelovitosti i jedinstva kristologije čiji se gubitak pojavljuje kao stvarni i glavni problem današnje kristološke rasprave.
U novije vrijeme sve su više izraženi pokušaji da se mimo vjere koju ispovijeda Crkva dođe do čisto povijesnog Isusova lika. Upravo stoga Ratzinger poseže za svojim ranijim radovima o toj temi koje razrađuje i osuvremenjuje kako bi u novom kontekstu zadobili i novo značenje.
U prvomu dijelu knjige izneseno je teološko utemeljenje duhovne kristologije, a u drugomu meditativni razvoj. Nakana je autora navesti neke temeljne smjernice koje naznačuju nerazrješivo nutarnje jedinstvo Isusa i Krista, Crkve i povijesti. Unutar prvoga dijela posebno poglavlje posvećeno je promišljanju o pobožnosti Srcu Isusovu, u kojemu Ratzinger na suvremen način teološki obrazlaže utemeljenje te pobožnosti te naglašava njezino duhovno bogatstvo.

more_horiz
ma sve uobičajeno...bronhitis...samo sam se poslužio tom usporedbom...
Dubec...fali tekst?

Zadnja promjena: Antan; sri 23 srp 2008, 08:37; ukupno mijenjano 1 put.

more_horiz
Antan je napisao/la:
Debec...fali tekst?

Zasto si bio toliko u panici?

more_horiz
koja panika?

more_horiz
Gost je napisao/la:
Dubec...fali tekst?

Tekst je otišao nekom drugom, možda je i njemu trebao.
Odnosilo se je na "sunce je stalo". Kako se zadržati na malim stvarima, a ne gledati u ono što Gospodin govori. To nije moja pokuda, jer se odnosi i na mene.
Kako je to Gospodin učinio, ne znam, ne shvaćam svojim razumom (iako sam negdje davno pročitao i znanstvene dokaze da se to zaista i dogodilo - znanstvena potvrda), ali uzimam ono što mogu prihvatiti i razumijeti. Koliko vidim, tada je Gospodin učinio čudo da bi se nešto dogodilo: da bi Izraelci pobili svoje neprijatelje. To je razlog čuda, to je suština događaja, to je Božja nakana, to je ono što je bitno. Da li je zaista zaustavio sunce, ili je to bio nivo razumijevanja Izraelaca (kao što bi se čudili i današnjem "načinu" (tehnici) našeg razgovora), ne znam. Ali je upotrijebio nešto (čudo) što je omogučilo Izraelcima da pobjede svoje neprijatelje. U Bibliji su Izraelci skoro uvijek u boju, i na to više ne obračamo pažnju. Ali, to je suština "zaustavljanja sunca".
I taj događaj nije samo još jedan opis bitke. Taj događaj govori i nama: trebamo stati, trebamo se zaustaviti (uzeti vrijeme za sebe) da u svojim životima pobjedimo svoje neprijatelje. Mogu ti govoriti o svojim neprijateljima: nepromišljena (brza) riječ, požuda, nepredanost, .... Da to pobjedim treba mi Božje čudo u mom životu, treba mi Božja prisutnost, Božji blagoslov. Svatko ima svoje neprijatelje. Pitanje je samo da li je dovoljno iskren. Naravno, ne prema meni (jer mene i nije teško prevariti), ne prema Njemu (jer Njega ne možemo prevariti), već prema sebi.
Neka bi ti, Antane, čuda bila zanimljiva da vidiš Njega, da staneš i kreneš u boj. Za bitku si zadužen ti, a za čudo On. I neka ti Gospodin da pobjedu.

more_horiz
privacy_tip Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.
power_settings_newLogin to reply