Kršćanski Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kršćanski ForumLogin

PREŠLI SMO NA https://krscanski.chat/

Čovjek Isus je Krist

power_settings_newLogin to reply
2 posters

pollŠto su Evanđelja ?

povjesni izviještaji
1
14%
maštovite priče
0
0%
kombinacija obojega
2
29%
slikoviti i maštoviti prikazi vjere u Isusa
2
29%
Ništa od navedenog
2
28%
Ukupno glasova:
7

descriptionČovjek Isus je Krist EmptyČovjek Isus je Krist

more_horiz
Isus je čovjek koji je vjerovao da je on taj koji će umoliti Boga da spasi svijet. Kršćanska religija je nastala kao objašnjavanje što se to događa na Nebu kod Boga, a gdje je stigao Isus da posreduje za ljude. Da je Isus Bogočovjek..dokučilo se radi mnogo vremena na raspolaganju za razmišljanja o Njemu koji se nikako nije vraćao natrag s Neba.
affraidBasketballČovjek Isus je Krist Pop1 Čovjek Isus je Krist 0031

descriptionČovjek Isus je Krist EmptyRe: Čovjek Isus je Krist

more_horiz
Efežanima 5,8Da, nekoć bijaste tama, a sada ste svjetlost u Gospodinu: kao djeca svjetlosti hodite -
Efežanima 5,9plod je svjetlosti svaka dobrota, pravednost i istina -
Efežanima 5,10i odlučite se za ono što je milo Gospodinu.
Efežanima 5,11A nemajte udjela u jalovim djelima tame, nego ih dapače raskrinkavajte,
Efežanima 5,12jer što potajno čine, sramota je i govoriti.
Efežanima 5,13A sve što se raskrinka, pod svjetlošću postaje sjajno; što je pak sjajno, svjetlost je.
Efežanima 5,14Zato veli: "Probudi se, ti što spavaš, ustani od mrtvih i zasvijetljet će ti Krist.
Efežanima 5,15Razmotrite dakle pomno kako živite! Ne kao ludi, nego kao mudri!
Efežanima 5,16Iskupljujte vrijeme jer dani su zli!
Efežanima 5,17Zato ne budite nerazumni, nego shvatite što je volja Gospodnja!
Efežanima 5,18I ne opijajte se vinom u kojem je razuzdanost, nego - punite se Duhom!
Efežanima 5,19Razgovarajte među sobom psalmima, hvalospjevima i duhovnim pjesmama! Pjevajte i slavite Gospodina u svom srcu!
Efežanima 5,20Svagda i za sve zahvaljujte Bogu i Ocu u imenu Gospodina našega Isusa Krista!

more_horiz
Matej 3,7Kad
ugleda mnoge farizeje i saduceje gdje mu dolaze na krštenje, reče im:
"Leglo gujinje! Tko li vas je samo upozorio da bježite od skore srdžbe?
Matej 3,8Donosite dakle plod dostojan obraćenja.
Matej 3,9I ne usudite se govoriti u sebi: `Imamo oca Abrahama!` Jer, kažem vam, Bog iz ovoga kamenja može podići djecu Abrahamovu.
Matej 3,10Već je sjekira položena na korijen stablima. Svako dakle stablo koje ne donosi dobroga roda, siječe se i u oganj baca.
Matej 3,11"Ja
vas, istina, krstim vodom na obraćenje, ali onaj koji za mnom dolazi
jači je od mene. Ja nisam dostojan obuće mu nositi. On će vas krstiti
Duhom Svetim i ognjem.
Matej 3,12U ruci mu vijača, pročistit će svoje gumno i skupiti žito u svoju žitnicu, a pljevu spaliti ognjem neugasivim.
Matej 3,13Tada dođe Isus iz Galileje na Jordan Ivanu da ga on krsti.
Matej 3,14Ivan ga odvraćaše: "Ti mene treba da krstiš, a ti da k meni dolaziš?
Matej 3,15Ali mu Isus odgovori: "Pusti sada! Ta dolikuje nam da tako ispunimo svu pravednost!" Tada mu popusti.
Matej 3,16Odmah
nakon krštenja izađe Isus iz vode. I gle! Otvoriše se nebesa i ugleda
Duha Božjega gdje silazi kao golub i spušta se na nj.
Matej 3,17I eto glasa s neba: "Ovo je Sin moj, Ljubljeni! U njemu mi sva milina!

more_horiz
Ivan 14,1 "Neka se ne uznemiruje srce vaše! Vjerujte u Boga i u mene vjerujte!
Ivan 14,2U domu Oca mojega ima mnogo stanova. Da nema, zar bih vam rekao: `Idem pripraviti vam mjesto`?
Ivan 14,3Kad odem i pripravim vam mjesto, ponovno ću doći i uzeti vas k sebi da i vi budete gdje sam ja.
Ivan 14,4A kamo ja odlazim, znate put.
Ivan 14,5Reče mu Toma: "Gospodine, ne znamo kamo odlaziš. Kako onda možemo put znati?
Ivan 14,6Odgovori mu Isus: "Ja sam Put i Istina i Život: nitko ne dolazi Ocu osim po meni.
Ivan 14,7Da ste upoznali mene, i Oca biste moga upoznali. Od sada ga i poznajete i vidjeli ste ga.
Ivan 14,8Kaže mu Filip: "Gospodine, pokaži nam Oca i dosta nam je!
Ivan 14,9Nato
će mu Isus: "Filipe, toliko sam vremena s vama i još me ne poznaš?"
"Tko je vidio mene, vidio je i Oca. Kako ti onda kažeš: `Pokaži nam
Oca`?
Ivan 14,10Ne
vjeruješ li da sam ja u Ocu i Otac u meni? Riječi koje vam govorim, od
sebe ne govorim: Otac koji prebiva u meni čini djela svoja.
Ivan 14,11Vjerujte mi: ja sam u Ocu i Otac u meni. Ako ne inače, zbog samih djela vjerujte.
Ivan 14,12Zaista, zaista, kažem vam: Tko vjeruje u mene, činit će djela koja ja činim; da veća će od njih činiti jer ja odlazim Ocu.
Ivan 14,13I što god zaištete u moje ime, učinit ću, da se proslavi Otac u Sinu.
Ivan 14,14Ako me što zaištete u moje ime, učinit ću.
Ivan 14,15"Ako me ljubite, zapovijedi ćete moje čuvati.
Ivan 14,16I ja ću moliti Oca i on će vam dati drugoga Branitelja da bude s vama zauvijek:
Ivan 14,17Duha Istine, kojega svijet ne može primiti jer ga ne vidi i ne poznaje. Vi ga poznajete jer kod vas ostaje i u vama je.
Ivan 14,18Neću vas ostaviti kao siročad; doći ću k vama.
Ivan 14,19Još malo i svijet me više neće vidjeti, no vi ćete me vidjeti jer ja živim i vi ćete živjeti.
Ivan 14,20U onaj ćete dan spoznati da sam ja u Ocu svom i vi u meni i ja u vama.
Ivan 14,21Tko
ima moje zapovijedi i čuva ih, taj me ljubi; a tko mene ljubi, njega će
ljubiti Otac moj, i ja ću ljubiti njega i njemu se očitovati.
Ivan 14,22Kaže mu Juda, ne Iškariotski: "Gospodine, kako to da ćeš se očitovati nama, a ne svijetu?
Ivan 14,23Odgovori
mu Isus: "Ako me tko ljubi, čuvat će moju riječ pa će i Otac moj
ljubiti njega i k njemu ćemo doći i kod njega se nastaniti.
Ivan 14,24Tko mene ne ljubi, riječi mojih ne čuva. A riječ koju slušate nije moja, nego Oca koji me posla.
Ivan 14,25To sam vam govorio dok sam boravio s vama.
Ivan 14,26Branitelj - Duh Sveti, koga će Otac poslati u moje ime, poučavat će vas o svemu i dozivati vam u pamet sve što vam ja rekoh.
Ivan 14,27Mir
vam ostavljam, mir vam svoj dajem. Dajem vam ga, ali ne kao što svijet
daje. Neka se ne uznemiruje vaše srce i neka se ne straši.
Ivan 14,28Čuli
ste, rekoh vam: `Odlazim i vraćam se k vama.` Kad biste me ljubili,
radovali biste se što idem Ocu jer Otac je veći od mene.
Ivan 14,29Kazao sam vam to sada, prije negoli se dogodi, da vjerujete kad se dogodi.
Ivan 14,30Neću više s vama mnogo govoriti jer dolazi knez svijeta. Protiv mene ne može on ništa.
Ivan 14,31Ali neka svijet upozna da ja ljubim Oca i da tako činim kako mi je zapovjedio Otac. Ustanite, pođimo odavde!

more_horiz
Da ljudi žive zapisanu Riječ , da imaju ljubavi prema Kristu i jedni prema drugima , da se međusobno podupiru i da svim žarom i ljubavlju navještaju Evanđelje ljubavi i mira Krist bi sutra došao. Ali ne ljudi su prepotentni, bahati, oholi. Njihovim životom dominira samoljublje, srebroljublje, idolopoklonstvo, mržnja na brata i svi ostali rodovi svjetovnosti. Za istinitost Sina Svjedoči Otac preko Pisma koje nam je dao da u njemu imamo spoznaju i nadu. Tko ima uši neka čuje što Duh poručuje crkvama i svima nama preko Svetog Pisma. Amen. Aleluja. Hvala. Mir vam u Isusu Kristu Gospodinu našemu.

more_horiz
Izaija 5,20Jao
onima koji zlo dobrom nazivaju, a dobro zlom, koji od tame svjetlost
prave, a od svjetlosti tamu, koji gorko slatkim čine, a slatko gorkim!
Izaija 5,21Jao onima koji su mudri u svojim očima i pametni sami pred sobom!
Izaija 5,22Jao onima koji su jaki u vinu i junaci u miješanju jakih pića;
Izaija 5,23onima koji za mito brane krivca, a pravedniku uskraćuju pravdu!
Izaija 5,24Zato,
kao što plameni jezici proždiru slamu i kao što nestaje suha trava u
plamenu, tako će korijen njihov istrunuti, poput praha razletjet` se
pupoljak njihov, jer odbaciše Zakon Jahve nad Vojskama i prezreše riječ
Sveca Izraelova.

more_horiz
Dobro, Gubavac, kad razmišljamo o Isusu na osnovu stihova:
14 I Riječ tijelom postade i nastani se među nama i vidjesmo slavu njegovu - slavu koju ima kao Jedinorođenac od Oca - pun milosti i istine. 15 Ivan svjedoči za njega. Viče: To je onaj o kojem rekoh: koji za mnom dolazi, preda mnom je jer bijaše prije mene! 16 Doista, od punine njegove svi mi primismo, i to milost na milost. 17 Uistinu, Zakon bijaše dan po Mojsiju, a milost i istina nasta po Isusu Kristu. 18 Boga nitko nikada ne vidje: Jedinorođenac - Bog - koji je u krilu Očevu, on ga obznani.

pitamo pismo i nas- zašto je Riječ tijelom postala - da li zato da bismo mogli primiti od Njegove punine putem milosti na milost..?Ili , koji su sve razlozi da je Riječ postala tijelom?

Kada smo vidjeli Njegovu slavu koju ima kao Jedinorođenac od Oca?
Jesi li Ti vidio tu slavu - objavljuješ li što si vidio?
Nastanio se među nama -!
Gdje je ?

more_horiz
abraham je napisao/la:
Dobro, Gubavac, kad razmišljamo o Isusu na osnovu stihova:
14 I Riječ tijelom postade i nastani se među nama i vidjesmo slavu njegovu - slavu koju ima kao Jedinorođenac od Oca - pun milosti i istine. 15 Ivan svjedoči za njega. Viče: To je onaj o kojem rekoh: koji za mnom dolazi, preda mnom je jer bijaše prije mene! 16 Doista, od punine njegove svi mi primismo, i to milost na milost. 17 Uistinu, Zakon bijaše dan po Mojsiju, a milost i istina nasta po Isusu Kristu. 18 Boga nitko nikada ne vidje: Jedinorođenac - Bog - koji je u krilu Očevu, on ga obznani.

pitamo pismo i nas- zašto je Riječ tijelom postala - da li zato da bismo mogli primiti od Njegove punine putem milosti na milost..?Ili , koji su sve razlozi da je Riječ postala tijelom?

Kada smo vidjeli Njegovu slavu koju ima kao Jedinorođenac od Oca?
Jesi li Ti vidio tu slavu - objavljuješ li što si vidio?
Nastanio se među nama -!
Gdje je ?

Krist je u srcima koji ga priznaju i žive po njegovim zapovjedima. Krist se očituje iz načina na koji živimo i iz djela koja proizlaze iz života u kojemu se nastanio Krist. "...jer je vjera bez djela mrtva...".Hvala. Mir am u Isusu Kristu Gospodinu našemu.

more_horiz
Znači, radi se o utjelovljenju milosti po Božjoj ljubavi..
Kako biti pod milošću i prožet milošću ?

more_horiz
Pozdrav,
Izraelci su imali religiozno iskustvo koje je opisano u Bibliji, a mi danas analiziramo to iskustvo, iznalazimo načela koja ćemo tobože provesti jednom u životu i proživjeti iskustvo...Odmah si mi odgovorio s mnoštvom citata iz Biblije ... stoga pitam : tko je napisao te tekstove koje si naveo, Isus ili Crkva? ja mislim da je crkva . Isus nije imao pojma da je to sve on mislio reći...on je želio samo jedno : otići k Bogu i založiti se za ljude. U boga je vjerovao sukladno tadašnjim spoznajama, a ta je da je "bog" negdje "gore", a mi smo "ispod" neba, a "dolje" ispod zemlje je "pakao".

more_horiz
abraham je napisao/la:
Znači, radi se o utjelovljenju milosti po Božjoj ljubavi..
Kako biti pod milošću i prožet milošću ?

Prihvaćajući Kristovu žrtvu na Golgoti, iskreno otvarajući srce toj ljubavi i umirući samome sebi i svojem sebičnom ja svakog dana, sata ,minute. Hvala. Mir vam u Isusu Kristu Gospodinu našemu.

more_horiz
Antan je napisao/la:
Pozdrav,
Izraelci su imali religiozno iskustvo koje je opisano u Bibliji, a mi danas analiziramo to iskustvo, iznalazimo načela koja ćemo tobože provesti jednom u životu i proživjeti iskustvo...Odmah si mi odgovorio s mnoštvom citata iz Biblije ... stoga pitam : tko je napisao te tekstove koje si naveo, Isus ili Crkva? ja mislim da je crkva . Isus nije imao pojma da je to sve on mislio reći...on je želio samo jedno : otići k Bogu i založiti se za ljude. U boga je vjerovao sukladno tadašnjim spoznajama, a ta je da je "bog" negdje "gore", a mi smo "ispod" neba, a "dolje" ispod zemlje je "pakao".

U Pismu lijepo piše da nije pisano ljudskom voljom već su ljudi od Boga nadahnuti pisali što će reći da je sve napisano zapravo volja Božja za nas. U tome u prilog ide promjena koja se dešava u osobi koja tu Božju objavu čita iskrenoga srca. Ljudi u Pismu nađu puninu Božjeg karaktera te vide zapravo kakav Bog jest tj, dobiju spoznaju o Bogu. Lucifer se danas pobrinuo da taj karakter obezvrijedi i prikaže Boga kao tiranina, nepravednog itd. Zato nam je i dana objava tj. Sveto Pismo-Biblija u kojemu je Bog naglasio da će to Sotona činiti i u kojemu je, još jednom ponavljam, dano na uvid kakav zapravo Bog jest. A to jest da je Bog istina , pravda, milost i nadasve ljubav. I ta spoznaja približi čovjeka Bogu, otvori srce čovječje Bogu i onda Bog djeluje u životu toga čovjeka i mijenja ga nabolje. To pokazuju i dokazuju osobna iskustva onih koji su tako pristupali Pismu uključujući i moje osobno. Hvala. Mir vam u Isusu Kristu Gospodinu našemu.

more_horiz
Ivan 8,1 A Isus se uputi na Maslinsku goru.
Ivan 8,2U zoru eto ga opet u Hramu. Sav je narod hrlio k njemu. On sjede i stade poučavati.
Ivan 8,3Uto mu pismoznanci i farizeji dovedu neku ženu zatečenu u preljubu. Postave je u sredinu
Ivan 8,4i kažu mu: "Učitelju! Ova je žena zatečena u samom preljubu.
Ivan 8,5U Zakonu nam je Mojsije naredio takve kamenovati. Što ti na to kažeš?
Ivan 8,6To govorahu samo da ga iskušaju pa da ga mogu optužiti. Isus se sagne pa stane prstom pisati po tlu.
Ivan 8,7A kako su oni dalje navaljivali, on se uspravi i reče im: "Tko je od vas bez grijeha, neka prvi na nju baci kamen.
Ivan 8,8I ponovno se sagnuvši, nastavi pisati po zemlji.
Ivan 8,9A kad oni to čuše, stadoše odlaziti jedan za drugim, počevši od starijih. Osta Isus sam - i žena koja stajaše u sredini.
Ivan 8,10Isus se uspravi i reče joj: "Ženo, gdje su oni? Zar te nitko ne osudi?
Ivan 8,11Ona reče: "Nitko, Gospodine." Reče joj Isus: "Ni ja te ne osuđujem. Idi i odsada više nemoj griješiti.
Ivan 8,12Isus im zatim ponovno progovori: "Ja sam svjetlost svijeta; tko ide za mnom, neće hoditi u tami, nego će imati svjetlost života.
Ivan 8,13Farizeji mu nato rekoše: "Ti svjedočiš sam za sebe: svjedočanstvo tvoje nije istinito!
Ivan 8,14Odgovori
im Isus: "Ako ja i svjedočim sam za sebe, svjedočanstvo je moje
istinito jer znam odakle dođoh i kamo idem. A vi ne znate ni odakle
dolazim ni kamo idem.
Ivan 8,15Vi sudite po tijelu; ja ne sudim nikoga;
Ivan 8,16no ako i sudim, sud je moj istinit jer nisam sam, nego - ja i onaj koji me posla, Otac.
Ivan 8,17Ta i u vašem zakonu piše da je svjedočanstvo dvojice istinito.
Ivan 8,18Ja svjedočim za sebe, a svjedoči za mene i onaj koji me posla, Otac.
Ivan 8,19Nato
ga upitaju: "Gdje je tvoj Otac?" Odgovori Isus: "Niti mene poznajete
niti Oca mojega. Kad biste poznavali mene, i Oca biste moga poznavali.
Ivan 8,20Te riječi rekao je Isus u riznici dok je naučavao u Hramu. I nitko ga ne uhvati jer još ne bijaše došao njegov čas.
Ivan 8,21Reče im ponovno Isus: "Ja odlazim, a vi ćete me tražiti i u svojem ćete grijehu umrijeti. Kamo ja odlazim, vi ne možete doći.
Ivan 8,22Židovi se nato stanu pitati: "Da se možda ne kani ubiti kad govori: `Kamo ja odlazim, vi ne možete doći`?
Ivan 8,23A Isus nastavi: "Vi ste odozdol, ja sam odozgor. Vi ste od ovoga svijeta, a ja nisam od ovoga svijeta.
Ivan 8,24Stoga vam i rekoh: `Umrijet ćete u grijesima svojim.` Uistinu, ako ne povjerujete da Ja jesam, umrijet ćete u grijesima svojim.
Ivan 8,25Nato mu oni rekoše: "A tko si ti?" Odvrati Isus:
Ivan 8,26"Ta
što da vam s početka opet zborim? Mnogo toga imam o vama zboriti i
suditi; no onaj koji me posla istinit je, i što sam čuo od njega, to ja
zborim svijetu.
Ivan 8,27Ne shvatiše da im govori o Ocu.
Ivan 8,28Isus
im nato reče: "Kad uzdignete Sina Čovječjega, tada ćete upoznati da Ja
jesam i da sam od sebe ne činim ništa, nego da onako zborim kako me
naučio Otac.
Ivan 8,29Onaj koji me posla sa mnom je i ne ostavi me sama jer ja uvijek činim što je njemu milo.
Ivan 8,30Na te njegove riječi mnogi povjerovaše u njega.
Ivan 8,31Tada Isus progovori Židovima koji mu povjerovaše: "Ako ostanete u mojoj riječi, uistinu, moji ste učenici;
Ivan 8,32upoznat ćete istinu i istina će vas osloboditi.
Ivan 8,33Odgovore mu: "Potomstvo smo Abrahamovo i nikome nikada nismo robovali. Kako to ti govoriš: `Postat ćete slobodni?`
Ivan 8,34Odgovori im Isus: "Zaista, zaista, kažem vam: tko god čini grijeh, rob je grijeha.
Ivan 8,35Rob ne ostaje u kući zauvijek, a sin ostaje zauvijek.
Ivan 8,36Ako vas dakle Sin oslobodi, zbilja ćete biti slobodni.
Ivan 8,37Znam: potomstvo ste Abrahamovo, a ipak tražite da me ubijete jer moja riječ nema mjesta u vama.
Ivan 8,38Ja govorim što vidjeh kod Oca, a vi činite što čuste od svog oca.
Ivan 8,39Odgovoriše mu: "Naš je otac Abraham". Kaže im Isus: "Da ste djeca Abrahamova, djela biste Abrahamova činili.
Ivan 8,40A eto, tražite da ubijete mene, mene koji sam vam govorio istinu što sam je od Boga čuo. Takvo što Abraham nije učinio!
Ivan 8,41Vi činite djela oca svojega." Rekoše mu: "Mi se nismo rodili iz preljuba, jedan nam je Otac - Bog.
Ivan 8,42Reče
im Isus: "Kad bi Bog bio vaš Otac, ljubili biste mene jer sam ja od
Boga izišao i došao; nisam sam od sebe došao, nego on me posla.
Ivan 8,43Zašto moje besjede ne razumijete? Zato što niste kadri slušati moju riječ.
Ivan 8,44Vama
je otac đavao i hoće vam se vršiti prohtjeve oca svoga. On bijaše
čovjekoubojica od početka i ne stajaše u istini jer nema istine u
njemu: kad govori laž, od svojega govori jer je lažac i otac laži.
Ivan 8,45A meni, jer istinu govorim, meni ne vjerujete.
Ivan 8,46Tko će mi od vas dokazati grijeh? Ako istinu govorim, zašto mi ne vjerujete?
Ivan 8,47Tko je od Boga, riječi Božje sluša; vi zato ne slušate jer niste od Boga.
Ivan 8,48Odgovoriše mu Židovi: "Ne kažemo li pravo da si ti Samarijanac i da imaš zloduha?
Ivan 8,49Odgovori Isus: "Ja nemam zloduha, nego častim svoga Oca, a vi me obeščašćujete.
Ivan 8,50No ja ne tražim svoje slave; ima tko traži i sudi.
Ivan 8,51Zaista, zaista, kažem vam: ako tko očuva moju riječ, neće vidjeti smrti dovijeka.
Ivan 8,52Rekoše
mu Židovi: "Sada vidimo da imaš zloduha. Abraham umrije, tako i
proroci, a ti kažeš: `Ako tko čuva moju riječ, neće okusiti smrti
dovijeka.`
Ivan 8,53Zar si ti veći od oca našega Abrahama, koji je umro? Pa i proroci pomriješe. Kime se to praviš?
Ivan 8,54Odgovori Isus: "Ako ja sam sebe slavim, slava moja nije ništa. Ima koji me slavi - Otac moj, a vi velite da je on vaš Bog,
Ivan 8,55no ne poznajete ga, a ja ga znam. Ako vam reknem da ga ne znam, bit ću lažac jednak vama. No znam ga i riječ njegovu čuvam.
Ivan 8,56Abraham, otac vaš, usklikta što će vidjeti moj Dan. I vidje i obradova se.
Ivan 8,57Rekoše mu nato Židovi: "Ni pedeset ti još godina nije, a vidio si Abrahama?
Ivan 8,58Reče im Isus: "Zaista, zaista, kažem vam: prije negoli Abraham posta, Ja jesam!
Ivan 8,59Nato pograbiše kamenje da bace na nj. No Isus se sakri te iziđe iz Hrama.

more_horiz
U Pismu lijepo piše da nije pisano ljudskom voljom već su ljudi od Boga nadahnuti pisali što će reći da je sve napisano zapravo volja Božja za nas.

Slažem se da u Pismu piše da su pisma pisali od Boga nadahnuti ljudi. Sada je stvar samo u naglasku. Naime, tradicionalno mi to kažemo da je u tome dokaz da je Pismo Božje..ali taj biblijski redak nam dozvoljava i drugačiji naglasak: Pisma su pisali LJUDI koji su bili nadahnuti vjerom u Boga. U tom slučaju Pisma nisu "Božja Riječ" već "Ljudska riječ o Bogu".
Što se tiče Božjeg karatkera, bojim se da nam Biblija baš i ne opisuje nekog dobrog i milostivog boga... Ne bi sada prepričavao cijelu Bibliju, ali da pokušamo negativnom metodom: na kojim je to mjestima u Bibliji Bog pun ljubavi i dobar? ja se mogu sjetiti mnogo više mjesta na kojima Pismo opisuje osvetoljubivog, samovoljnog i sadističkog Boga. TO je još jedan od razloga radi kojega je realnije tumačiti da su Pisma pisali ljudi, jer je očito da odražavaju ljudski pogled na boga...

more_horiz
Antan je napisao/la:
U Pismu lijepo piše da nije pisano ljudskom voljom već su ljudi od Boga nadahnuti pisali što će reći da je sve napisano zapravo volja Božja za nas.

Slažem se da u Pismu piše da su pisma pisali od Boga nadahnuti ljudi. Sada je stvar samo u naglasku. Naime, tradicionalno mi to kažemo da je u tome dokaz da je Pismo Božje..ali taj biblijski redak nam dozvoljava i drugačiji naglasak: Pisma su pisali LJUDI koji su bili nadahnuti vjerom u Boga. U tom slučaju Pisma nisu "Božja Riječ" već "Ljudska riječ o Bogu".
Što se tiče Božjeg karatkera, bojim se da nam Biblija baš i ne opisuje nekog dobrog i milostivog boga... Ne bi sada prepričavao cijelu Bibliju, ali da pokušamo negativnom metodom: na kojim je to mjestima u Bibliji Bog pun ljubavi i dobar? ja se mogu sjetiti mnogo više mjesta na kojima Pismo opisuje osvetoljubivog, samovoljnog i sadističkog Boga. TO je još jedan od razloga radi kojega je realnije tumačiti da su Pisma pisali ljudi, jer je očito da odražavaju ljudski pogled na boga...

Da to možda može reći netko tko nije čitao Pismo i tko nezna cijelu sliku stvari koje su opisane u Bibliji. Ako referiraš na nevolje koje su snašle Izraelce ili na to kako su tretirali narode uokolo sagledaj ovu činjenicu. Sigurno si čitao i uvidio koliko je Bog slao proroka koji su opominjali narod da je u otpadu od Boga. Koliko su tih proroka kamenovali i nisu poslušali ono što su im govorili? To pokazuje koliko je Bog zapravo pravedan i dobar i koliko se trudi ukazati na naše otpalo stanje. Ali ako ti odlučiš unatoč svim opomenama da ne želiš uvidjeti i da ti netreba Bog , Bog te neće na ništa siliti i pustiti će da te stignu posljedice tvojih (ne)djela. To je zakon slobode . Ti imaš izbor biti sa Bogom ili protiv njega. Trećega izbora nema. Svaki od ta dva izbora ima svoje posljedice. Problem je u tome što bi ljudi htjeli slobodu izbora a ne bi htjeli suočiti se sa posljedicama svojih izbora. To se zove licemjerje. Takvi onda prozivaju Boga i nazivaju ga tiraninom. Govorim općenito. A činjenica da je Bog slao Izraelu proroke preko kojih ga je neumorno opominjao, unatoč svoj zlobi i otpadu izabranog naroda, govori o dobroti i pravednosti Boga. Ali oni su svjesno izabrali da ga ne žele slijediti. I morali su se suočiti sa posljedicama svojih izbora. Na kraju krajeva Bog je Izraelu rekao da posljedice ako Ga budu slijedili i slušali a isto tako im je rekao što će im se desiti ako odluče da ga više ne želi slijediti. To je za mene pravedno zar ne? Sve je lijepo definirano a ti sad biraj kako ćeš živjeti! Ali se nemoj onda žaliti na posljedice! Tako je bilo i sa ostalim narodima. U Pismu lijepo piše da su radili svakakve gadorije i samim time srdili Boga. I ja sam siguran da , kako je slao i Izraelu opomene, da je i njima slao opomene. Ali oni nisu htjeli slušati većsu izabrali da ga ne žele slijediti. I morali su se suočiti sa poslkjedicama svojih djela i izbora. Moramo znati da je Bog svet i da grijeh kao grijeh ne može obitavati u njegovoj blizini. Ali isto tako je Bog ljubav i pravda. U Pismu lijepo piše da Bog mrzi grijeh a ne grešnika i zato jest dao svog Sina na križu da svi koji ga uzvjeruju po njemu imaju život. Nema veće ljubavi od te. A ljudski rod poštoje sagriješio zaslužio je smrt jer je u raju Bog lijepo rekao što će se desiti i koje će biti posljedice ako Adam i Eva jedu plod. Znači opet su sve svi znali. Al tu je taj elemenat grijeha. Tu se vidi Božja ljubav. Krist je svojom smrću platio cijenu koju je zahtjevao zakon--- smrt. A pokazao je ljubav što je On sam platio tu cijenu dajući asvima priliku da žive po Njemu. Znači uzeo je grijehe i platio cijenu koju smo mi trebali platiti da bi mi živjeli i bili opravdani njegovim životom ,koji je bio bezgrešan, a to naravno nismo ničim zaslužili. Dao nam je drugu priliku zato jer nas neizmjerno ljubi. I to je ta ljubav koja se očituje u planu spasenja za čovječanstvo. I zato je Bog ljubav. I ne samo zato već zbog toga što nam je dao slobodu izbora i što, unatoč tome što ga puno puna razalošćijemo i gnjevimo svojim ponašanjem, ne odustaje od nas , ne diže svoje milostive ruke već nas na sve načine upozorava da ne živimo po njegovoj volji, da si štetimo i da se moramo promijeniti. I zato U Pismu piše da će na kraju pred Njim kleknuti svaki čovjek bez obzira jeli spašen ili lizgubljen i reći pravedan si Bože jer on to i jest i zato što nas je kroz čitav naš život upozoravao na naš otpad. Spašeni su onikoji su to uvidjeli i prihvatili te se pokajali i prepustili njegovom vodstvu a izgubljeni su oni koji su ,svojim izborom, odbili Njegovu ljubav i samim time se osudili. Hvala. Mir vam u Isusu Kristu Gospodinu našemu.

Zadnja promjena: Gubavac; pon 21 srp 2008, 20:54; ukupno mijenjano 1 put.

more_horiz
Antan je napisao/la:

Isto tako kada kažemo da je nešto pisano Božjom voljom ili da je pisano Božjim nadahnućem znači da je ta osoba pisala i govorili Božje riječi a ne svoje . To je u Pismu jako lijepo izraženo samo treba čitati. Jer su to činilči svi proroci koje je Bog slao nešto govoriti ili nešto zapisati. Zapisivali su Božje riječi a ne svoje. Tako je i sa Biblijom. U njoj piše ono što je Božja volja htjela da bude pisano za nas. I to je kao takvo neosporivo. I svatko od nas ima izbor prihvatiti to ili ne ali to ne umanjuje činjenicu da je Pismo dato od strane Boga ljudskom rodu. Hvala. Mir vam u Isusu Kristu Gospodinu našemu.

more_horiz
Moj sin ima 11 mjeseci i prošli tjedan je proveo u bolnici, sada ide svako jutro i večer na terapiju u bolnicu. Inekcije antibiotika i još nešto...On se uvjek žestoko protivi konzumaciji antibiotika bilo na usta (tad pljuje i sklanja usta) , a možeš misliti koliko se protivi inekciji u guzu,.. jer mu je već sva izbodena i plava.
Jedini način na koji mu se može pomoći je da ga se čvrsto drži, u bolnici su mu povezali ruke za krevet da si ne pokida braunilu iz vene...On je sin , a ja otac. I ne vidim kakvo je to rješenje da ja stojim pored njega i opominjem ga da bi trebao uzeti lijek, a on eto jer je grešan slobodnom voljom tome se protivi. ... jedini način je da mu protiv njegove volje držim ruke da dobije lijek. Eto , ti kažeš da Otac Bog upozorava nas grešnike da ne griješimo...i da je to ljubav. Nije to ljubav, ljubav bi bila da nas spriječi da ne pogriješimo kao što ja držim svog sina da dobije lijek. Kažu da je Bog svemoguć.

more_horiz
Da a danas spriječi protiv naše volje tj. da nam pomogne a mi to ne želimo prekršio bi zakon slobodne volje i mi kao takvi nebi imali izbor niti slobodnu volju ako bi se Bog uplitao u naše živote bez da mi kao takvi to odaberemo i to svim srcem želimo. I onda je Bog opet nepravedan i tiranin. Bog upozorava sve nas da smo u otpadu i pokušava nam kroz sve načine reći da smo bez Njegovog vodstva ništa. To JEST LJUBAV.Ali mi i dalje odbijamo mu se predati. To što ti govoriš je banaliziranje Boga i licemjerstvo prema Bogu. Najveći zakon protiv kojeg Bog ne može jest slobodna volja. Znači mi se moramo odlučiti i izabrati da želimo Boga u svom životu. Onda Bog može djelovati. Jer u protivnom ide protiv vlastitiog zakona kojeg je dao. I Sotona bi ga u tom slučaju mogao optužiti da je nepravedan. A Bog jest pravda i milost i ljubav samo to puno ljudi ne želi shvatiti. Tebe ne može ništa zadovoljiti. Da Bog nije dao slobodnu volju bio bi tiran i nepravedan a sad kad ju je dao sad ti opet ne paše i kriviš ga da ne djeluje u našim životima (a ti mu zapravo svojim izborom ne daš da djeluje) te ga opet nazivaš tiranom i nepravednim. To SE ZOVE LICEMJERJE.Ujedno to je jedna od najvećih Sotoninih obmana. Sjeti se kako je naveo Evu na grijeh. Hvala. Mir vam u Isusu Kristu Gospodinu našemu.

more_horiz
privacy_tip Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.
power_settings_newLogin to reply