Kršćanski Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kršćanski ForumLogin

PREŠLI SMO NA https://krscanski.chat/

Da li bi Isus svetkovao uskrs, bozic....?!

power_settings_newLogin to reply
+5
10
crusadercro
stranac
Sinke
ILIJA
9 posters

descriptionDa li bi Isus svetkovao uskrs, bozic....?! - Page 2 EmptyRe: Da li bi Isus svetkovao uskrs, bozic....?!

more_horiz
smirnof je napisao/la:
A šta da im ja radim.

Govoriti,govoriti i zivjeti Kristovu ljubav.Zivjeti i ukazivati na VELIKU Kristovu ljubav.Djela i rijeci ,nesmiju biti u raskoraku.

descriptionDa li bi Isus svetkovao uskrs, bozic....?! - Page 2 EmptyRe: Da li bi Isus svetkovao uskrs, bozic....?!

more_horiz
U ima takvih.

more_horiz
smirnof je napisao/la:
U ima takvih.

Ovdje je sve receno,svaki kometnar bi bio nepotreban
http://www.jutarnji.hr/svijet/clanak/art-2009,4,12,,159291.jl

more_horiz
Potpuno se slažem ipak je on Petrov nasljednik tako da zna šta priča.

more_horiz
smirnof je napisao/la:
Potpuno se slažem ipak je on Petrov nasljednik tako da zna šta priča.

Hm,hm nemam ja problema s Papom,nego s onima koji se izdaju kao Kristovi sljedbenici,i napadaju sve u Ime Kristovo,a sami zive u zabludi,bas kako i Benedikt VI kaze.

more_horiz
Pa o tome ti i ja pričam.

more_horiz
Mozemo pitanje i drugacije postaviti... Zasto Isus nebi slavio svoj rodjendan i dan svoga Uskrsnuca?

more_horiz
bs91k

možda zato što:

a) nije zabilježeno u Svetom pismu da je ta dva blagdana osobno svetkovao (božić, uskrs)

b) nije zabilježeno u Svetom Pismu da je dao zapovijed svojim sljedbenicima da svetkuju takve i slične blagdane

c) vezano za točku a i b u Svetom pismu nije zabilježeno da su kršćani svetkovali te blagdane

more_horiz
A dali Sveto Pismo brani slavlje takvih blagdana?

more_horiz
stranac je napisao/la:
bs91k

možda zato što:

a) nije zabilježeno u Svetom pismu da je ta dva blagdana osobno svetkovao (božić, uskrs)

b) nije zabilježeno u Svetom Pismu da je dao zapovijed svojim sljedbenicima da svetkuju takve i slične blagdane

c) vezano za točku a i b u Svetom pismu nije zabilježeno da su kršćani svetkovali te blagdane

Ne znam,ali meni je bezveze nešto slaviti dok slavljenika nema.
Nešto u stilu,meni je rođendan,vi ga slavite a ja imam neka pametnija posla,totalno bezveze.

more_horiz
Koga nema, Isusa? Nije li rekao da je s nama u sve dane do svrsetka svijeta? Nije li prisutan kad se dvoje skupe u Negovo Ime?

more_horiz
bs91k je napisao/la:
Koga nema, Isusa? Nije li rekao da je s nama u sve dane do svrsetka svijeta? Nije li prisutan kad se dvoje skupe u Negovo Ime?

Malo su mi ti duhovi dosadili,ne možeš ih vidjeti i dotaknuti,pričati s njima normalno,nemaš
pojma kad će doći i kad će otići itd....

more_horiz
bs91k

Da bismo odgovorili na ovo pitanje moramo prvo objasniti porijeklo tih blagdana. Oba su, kako se to popularno kaže, kristijanizirani blagdani poganskog porijekla. Božić je nastao na temelju dana boga Sunca (Sola). U Bibliji je on nazvan i bog Baal, demonsko božanstvo koje su štovali neprijatelji Božjeg naroda. Pismo je puno obračuna s tim bogom, brdo Karmel recimo. Kada to znamo, a ovo je samo najosnovnije o tome, onda nam je jasno da Bog koji se objavio u Bibliji nikad ne podržava da se blagdan lažnog boga "preokrene" u blagdan tjelesnog rođenja Njegovog Sina, to je neprihvatljivo. U Starom Savezu Bog nije prihvaćao da Njegov narod ima bilo kakve veze s poganskim religijama. kad su Izraelci počeli miješati sveto s nesvetim, čak i kad bi to bilo Jahvi u čast, stizao ih je Božji sud.

Bog je Izraelcima zaovjedio držanje nekih blagdana, ako bude trebalo nabrojat ću ih. Uputa je vrijedila za vrijeme Starog saveza, oni su bili samo sjena onoga što je nastupilo u Novom savezu.

more_horiz
I ja sam poganskog porijekla strance, presao sam sa poganstva u Krscanstvo. Ali svejedno te ne razumijem. Zar su pogani slavili Kristovo Rodjenje i Uskrsnuce pa zato nesmijemo Krista slavit u te dane? Ili mozda nesmijemo Krista slaviti jer su pogani u taj dan slavili svoja bozanstva? Daj malo pojasni? Jer kad slavimo bilo koji dan, slavimo prvenstveno Uskrslog Krista koji je ziv medju nama, vrsta blagdana samo nas podsjeca na velika otajstva nase vjere kao u ovom slucaju Kristovo rodjenje i Kristovo Uskrsnuce. tj. na poseban se nacin prisjecamo dogadjaja iz Biblije.

more_horiz
objasnio sam suštinu problema, a to je tzv. kristijanizacija blagdana koji su u duhovnom pogledu bili i ostali antikršćanski, dakle, nisu potaknuti od Svetog Duha. Nisu pogani slavili Kristovo rođenje sve dok katolička crkva nije uvela božićni blagdan ili uskršnji. Dakle, problem je u tome da su ti blagdani naknadno uvedeni, to je kao da danas netko kristijanizira blagdan nekog hindu božanstva i poveže ga s nekim kršćanskim vrijednostima, to je ono što se onda dogodilo. Već sama činjenica da je božić nastao na temelju štovanja boga Sunca (!!!) ... zar treba nešto više podastrijeti da se uvidi da je to nespojivo s kršćanstvom.

Isus je utjelovljena Božja riječ! Budući je tema postavljena bil li Isus svetkovao te blagdane, očito je da ne bi, zato što bi u tom slučaju išao protiv svoje riječi a to je nemoguće.

more_horiz
Kako vjerujes neka ti bude. :-) Ja vjerujem kako sam primio od Krista. Za mene je ta tema jasna pa necu na nju trositi vrijeme... Ono sto Sveto Pismo ne brani ja smatram dozvoljenim. Jer nemozes nekom reci, nesmijes koristiti npr. kompijuter jer ne pise u Svetom Pismu da ga se smije koristiti. Ili kao da kazes da se Krscani nesmiju okupljati u zgradama na molitvu jer i pogani tako cine, masoni u svojim hramovima, sotonisti u svojim crkvama i sl. Ili da velis oni se mole svome bogu pa se mi nesmijemo moliti svome. Cak i mnogi Papini protivnici racunaju vrijeme po Papinom Gregorijanskom kalendaru koji je uveo Papa.

more_horiz
svakako, bs91k, ti djeluj u skladu sa svojim uvjerenjem ... jedino ako mi dopustiš malu digresiju. Ako nešto primimo od Krista, ili barem tako mislimo, onda to treba biti u skladu ili duhu Božje riječi. Ako je protiv, onda nije od Krista. Uzgred, Pismo brani i osuđuje ono što je učinjeno u vezi tih blagdana, kao što npr. Pavao kaže, kakva je zajednica Krista i Belijara (ili u ovom slučaju Baala) razmisli o tome, iako misliš da ti je ta tema jasna. Neće biti na odmet da opet proučiš točke a, b i c iz mog prvog javljanja. svako dobro

more_horiz
stranac je napisao/la:
bs91k

Bog je Izraelcima zaovjedio držanje nekih blagdana, ako bude trebalo nabrojat ću ih. Uputa je vrijedila za vrijeme Starog saveza, oni su bili samo sjena onoga što je nastupilo u Novom savezu.

Strance,daj molim te ljubazno nabroj nam ove blagdane i hvala ti.

more_horiz
privacy_tip Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.
power_settings_newLogin to reply