KRAJVREMENA je napisao/la: VIDIMO DA NEKA BRAĆA DRŽE NAJVEĆIM OBILJEŽAVANJE TIH DANA I ONI TO VIDE IZ PISMA DOSLOVNO NAPISANO .
Pretpostavljam da se ovo odnosi na mene.
Za raspravu bi bilo bi korisno kad bi pokazao gdje Pismo govori da je zabranjeno obilježavanje najvažnijih događaja otkad je svijeta i vijeka i gdje govori da svjetlila na nebu nisu dana da bi mi mogli prepoznat te posebne dane u godini.
ISUS JE REKAO VAMA JE DANO DA ZNATE TAJNE KRALJEVSTVA BOŽIJEG ,A NJIMA JE TO SAKRIVENO .DA GLEDAJUĆI GLEDAJU A NE VIDE I UŠIMA SLUŠAJUĆI NE ČUJU I SRCEM NE RAZUMIJU . I DALJE JE REKAO PRAVI ŠTOVATELJI ĆE SLAVITI BOGA U DUHU I ISTINI . MORAM VAM REĆI DA JE CIJELO PISMO ZAPEČAĆENO BILO I NEKIMA JOŠ OSTALO A ONIMA KOJI SU ISKRENO LJUBILI RIJEČ I TO CIJELU BOŽIJU RIJEČ BOG IM SE OTKRIO I RAZLOMIO PEČATE .ON JE POSLAO PROROKA SADA NA KRAJU VREMENA DA ZATRUBI NA UZBUNU JER SE CRKVA ISKVARILA POTPUNO I POMIJEŠALA SA SVIJETOM I TAKO UČINILA DUHOVNI PRELJUB NE MAREĆI ZA RIJEČ NEGO SU UZELI IZ PISMA SAMO ONO ŠTTO IM ODGOVARA I TAKO SU CIJELU RIJEČ IZBACILI VAN JER ISUS STOJI VANI I KUCA ALI ONI NE MOGU DA GA PRIME IAKO GA SLAVE PIJESMAMA ,DUGAČKIM MOLITVAMA , GOVRIMA U TUĐIM JEZICIMA, A ON I DALJE VANI ČEKA .
Tko je taj prorok i po čemu se razlikuje od ostalih koji se sami navještaju? Puno je onih koji se prave prorocima. Neki i čuda čine, no ne vidim ni jednog koji je sam prorečen. Ne vidim ni jednog koji je unaprijed najavljen od mnogih različitih glasova koji svi svjedoče za njega.
Kad je stvorio svijet i Adama i Evu u njemu, i kad su se ovi uvjerili
da je svijet dobar, Bog im je dao zapovjed što ne činiti. Dakle, dao im
je zapovjed nakon što su se uvjerili u Božju dobrotu. Kad je sotona
došao, on je od čovjeka zatražio vjeru ali bez ikakvog dokaza i razloga
zašto bi mu se trebalo vjerovat. Sve što je ponudio čovjeku je
ispraznost i obmana zasnovana na riječima... lažnim naravno.
Kad je Bog izveo Židove iz ropstva, prije nego im je dao Zakon, pokazao
im je znamenja kakva nitko prije nije vidio. To im je pokazao zato da
im da pravi i siguran razlog za vjeru u jedinog pravog Boga. Ni tada Bog
od čovjeka nije tražio povjerenje na osnovu ničega, nego na osnovu toga
što im je pokazao svoju jaku i sigurnu ruku.
Kad je pravi Bog dolazio na zemlju, to nije bilo odmah na početku povijesti. Nije bilo na početku jer Bog zna ljudska srca i zna da svjedočenje jednog čovjeka ne može drugima biti dokaz njegove istinitosti i razlog za čvrstu i pravu vjeru. Stoga je Bog izabrao jednog čovjeka, Abrahama, od kojeg je izveo jedan narod, Židovski narod, koji je kroz čitavu svoju tešku i mučnu povijest svjedočio i prorokovao o dolasku Jednoga. Puno stoljeća i puno različitih proroka na puno različitih načina unaprijed svjedoče o dolasku pravog Proroka.
Bog je svom narodu točno prorekao kad će taj Prorok, Mesija, doći, ali mu nije točno otkrio kako će doći, nego je Pismo prekrio velom da bi se srca mogla očitovati kad dođe, i da njegov dolazak prepoznaju maleni i skromni.
I Mesija je došao u točno određeno vrijeme.
I što se dogodilo? Da li je odmah zatražio da ljudi vjeruju u Istinu koju je nosio? Nije.
Nakon početka javnog djelovanja, činio je čuda kakva nitko prije nije. Liječio je hrome, vraćao vid slijepima, tjerao zloduhe, oživljavao mrtve. A ipak, ni kad je sve to učinio, još nije sve otkrio. Još ljudi nisu bili spremni prihvatit Istinu koja je veća od njih. Tek polako i postupno su ljudi spore pameti počeli shvaćat tko taj prorok uistinu jeste.
Nakon smrti kad su apostoli ostali sami i razočarani, oni isprva nisu povjerovali ženama na vijest o uskrsnuću. Iako su svo vrijeme proveli s Gospodinom, još nisu svega bili svjesni. Toma, koji nije bio s ostalim učenicima kad im se Isus ukazao čak je rekao: ako ne stavim svoje prste u njegove rane, neću vjerovati.
Isus, kad je došao, mu to nije zamjerio nego mu je pokazao ranu i stavio Tomin prst u nju. Krist mu je dao razlog za vjeru. Tek kad se uvjerio, Toma je ispovjedio vrhunsku Istinu: Gospodin moj i Bog moj.
I opet... sam Bog daje čovjeku pravi i siguran
razlog za vjeru. Ni Bog nije od čovjeka tražio slijepo povjerenje jer dobro zna da čovjek nije kadar kroz povijest nosit pravu vjeru koja nije zasnovana na sigurnom razlogu.
Kad je otišao, rekao je da će ponovo doći. No ovaj put nije rekao kada. Ovaj put to nije rekao jer sad više nije bilo razloga... čovjek je dobio sve što mu je trebalo za sigurnu spoznaju prave vjere. Bog se potrudio ostavit takav znak koji će svima biti vidljiv cijelo vrijeme dok njega nema. Taj znak je tu od početka i bit će tu do kraja. Upravo iz razloga što mi točno znamo što treba gledati da bi se vidjela Istina, upravo je to razlog zašto ne trebamo znati kad će Gospodin ponovo doći.
No, Bog je ipak prorekao način njegovog dolaska. I rekao je, kad to bude... svi će to znati... odmah i trenutno.Način je prorečen kako nas nitko ne bi mogao prevariti, jer, rečeno je, u ono vrijeme mnogi lažni proroci dići će se i govoriti... evo ga, evo ga. I rečeno nam je... ne vjerujete im.
Vrijeme nije prorečeno jer nam ne treba, jer Bog svojom Moćnom Rukom vodi Svoju Crkvu koja je siguran znak svima, od početka pa do kraja. Način nam treba jer bi inače mnogi mogli biti zavedeni lažnim prorocima.
ALI NJEGOVA NEVJESTA KADA JE ČULA GLAS IZAĐI IZ NJE MOJ NARODE DA NE SUDJELUJEŠ U GRIJESIMA NJEZINIM ONA JE POSLUŠALA I IZAŠLA I ON JOJ SE OTKRIO .JER MUŽ SE OTKRIVA SAMO ŽENI I ŽENA MUŽU . JER ON I ONA MORAJU BITI JEDNO . TO JE SLIKA KRISTAI NJEGOVE CRKVE .[/size]
Bog svoje proroke nikad nije izvodio na način na koji bi mogli biti znak zabune i nedoumice. Nikad Božji proroci nisu prorokovali i to se nije zbilo. To bi bio siguran razlog za nevjeru a ne za vjeru.
Stoga, nemoj biti jedan od onih koji od čovjeka očekuju da im slijepo vjeruje na osnovu ničega. Nikad i niukom slučaju Bog nije tražio od čovjeka da mu vjeruje na osnovu ničega, već uvijek na osnovu dobrog razloga, pa ako to sam Bog nije tražio, neka to ne traži ni tvoj prorok.
Jer, uistinu, za ona vremena je prorečeno da će mnogi lažni prorocać i mamit ljude razi iznim laskanjima. A ima li većeg i starijeg i otrcanijeg laskanja od onog čovjekovom egu... ti si dobar i prosvjetljen a oni su zli i u tami.
Nikad nemoj to koristit kao argument, jer to je samo jasan znak da prorok nije pravi. Razlog za vjeru uistinu mora biti takav da se on, bez sumnje, mora razlikovat od svih ostalih i mora biti takav da se i iz svemira vidi. Jer, nemojmo zaboravit, taj razlog vjere mora biti dovoljan da mi nikad ne moramo znati vrijeme Kristova dolaska.