Kršćanski Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kršćanski ForumLogin

PREŠLI SMO NA https://krscanski.chat/

Da li trebamo slaviti bozic i da li je to rijec?

power_settings_newLogin to reply
4 posters

descriptionDa li trebamo slaviti bozic i da li je to rijec? EmptyDa li trebamo slaviti bozic i da li je to rijec?

more_horiz

Gledajući kroz cijelo pismo,ne vidimo ništa o tome.To je uvedeno znatno kasnije kada je riječ izgubila apsolut,i kada su je oni koji su to uveli hobridizirali mješajući sa svijetom.Nama je božić svaki dan jer on prebiva u nama i on želi da se proslavi kroz nas.

descriptionDa li trebamo slaviti bozic i da li je to rijec? EmptyRe: Da li trebamo slaviti bozic i da li je to rijec?

more_horiz
Licno mislim da je Bozic jedna od stvari oko kojih netreba praviti puno buke.Mislim da ako ga neko obelezava ne cini nista lose, a iako ga neobelezava ne cini isto tako nista lose.Neke denominacije ga slave , neke ne.Problem nastaje kada ono sto ga slave optuzuju i osudjuju one koji ne slave i obrnuto.Tada se javlja sektasenje i to postaje razlog nejedinstva, e to vec nije uredu.Licno ga obelezavam, ali ga nesmatram nimalo bitnim.Cak mozda i opasnim, jer kod mene u Srbiji od Bozica se napravi sve, samo se ne proslavlja Bog. Pijanstva, tuce, pucanje iz razlicitog vatrenog oruzja zbog kojih ljudi zadobijaju telesne povrede itd...Mislim da se Isus rodio, umro i uskrsnuo i sada zivi vecno.I to je bitno, a dali se obelezeva Bozic, ako nisam vernik to mi nece pomoci.Ako jesam, sigurno mi nece odmoci.

Neka se proslavi ime Bozije medju narodima kroz Njegovu crkvu, kroz one koji koji su spremni da se odreknu svega radi Njegovog imena.

descriptionDa li trebamo slaviti bozic i da li je to rijec? EmptyRe: Da li trebamo slaviti bozic i da li je to rijec?

more_horiz
KRAJVREMENA je napisao/la:

Gledajući kroz cijelo pismo,ne vidimo ništa o tome.To je uvedeno znatno kasnije kada je riječ izgubila apsolut,i kada su je oni koji su to uveli hobridizirali mješajući sa svijetom.Nama je božić svaki dan jer on prebiva u nama i on želi da se proslavi kroz nas.

Pa mislim da treba obilježavati i Božić i Uskrs, a i druge velike blagdane. I mislim da je to utemeljeno na Pismu jer u samom uvodu knjige Postanka piše...

"I reče Bog: "Neka budu svjetlila na svodu nebeskom da luče dan od noći, da budu znaci blagdanima, danima i godinama, i neka svijetle na svodu nebeskom i rasvjetljuju zemlju!" Post 1:27

Ako je Bog zapovjedio Židovima da održavaju sjećanje na glavne događaje koje im je Bog učinio (npr. izlazak iz egipatskog ropstva), a znamo da su ti događaji samo slika budućih stvarnosti koje su se ostvarile Kristovim dolaskom i njegovom žrtvom, mislim da nitko nema opravdanja za kritiku što mi obilježavamo najvažnije događaje u povijesti svemira posebnim slavljenjem.
Jer, ako najvažniji događaji u ljudskoj povijesti (Kristovo rođenje i uskrsnuće) nisu takvi da zaslužuju da budu blagdani, mislim da onda ništa ne zaslužuje da bude blagdan. A to, očito, nije Božja volja kad je svjetlila stvorio, između ostaloga, da budu znaci blagdana.

Naravno, komercijalizacija i banalizacija je veliki problem, no to samo po sebi ne može umanjiti značaj događaja koje kršćani sa radošću obilježavaju.

more_horiz
melkisedek je napisao/la:

Pa mislim da treba obilježavati i Božić i Uskrs, a i druge velike blagdane. I mislim da je to utemeljeno na Pismu jer u samom uvodu knjige Postanka piše...

"I reče Bog: "Neka budu svjetlila na svodu nebeskom da luče dan od noći, da budu znaci blagdanima, danima i godinama, i neka svijetle na svodu nebeskom i rasvjetljuju zemlju!" Post 1:27

Ako je Bog zapovjedio Židovima da održavaju sjećanje na glavne događaje koje im je Bog učinio (npr. izlazak iz egipatskog ropstva), a znamo da su ti događaji samo slika budućih stvarnosti koje su se ostvarile Kristovim dolaskom i njegovom žrtvom, mislim da nitko nema opravdanja za kritiku što mi obilježavamo najvažnije događaje u povijesti svemira posebnim slavljenjem.
Jer, ako najvažniji događaji u ljudskoj povijesti (Kristovo rođenje i uskrsnuće) nisu takvi da zaslužuju da budu blagdani, mislim da onda ništa ne zaslužuje da bude blagdan. A to, očito, nije Božja volja kad je svjetlila stvorio, između ostaloga, da budu znaci blagdana.

Naravno, komercijalizacija i banalizacija je veliki problem, no to samo po sebi ne može umanjiti značaj događaja koje kršćani sa radošću obilježavaju.

Mislim da je KRAJVREMENA veoma jasno rekao
.Nama je božić svaki dan jer on prebiva u nama i on želi da se proslavi kroz nas.

I netreba covjeka osudjivati za ono sto nije rekao.Ja bi samo voljela znati,da oni koji pijani i kojekakvi slave Bozic,da li zbiljam znaju vrijednosti dana rodjenja Kristova,ili samo to cine onako folklorno?

more_horiz
Dina je napisao/la:

.Nama je božić svaki dan jer on prebiva u nama i on želi da se proslavi kroz nas.

I netreba covjeka osudjivati za ono sto nije rekao.Ja bi samo voljela znati,da oni koji pijani i kojekakvi slave Bozic,da li zbiljam znaju vrijednosti dana rodjenja Kristova,ili samo to cine onako folklorno?

Istina, no rečeno je to u smislu da ne treba obilježavat jedan poseban dan, blagdan, kad bi slavili Kristovo rođenje. Tj. rekao je da je slavljenje tog blagdana nebiblisko tj. neopravdano.
Ja sam samo rekao da to nije tako jer nam je Bog upravo svjetlila na nebu stvorio da bi točno znali kad pojedini dan pada. Reći da je svaki dan blagdan je isto što i reći da ni jedan dan nije blagdan. Za prepoznavanje pojedinog dana trebaju nebeska svjetlila. Ako je svaki dan jednak, za to nam ne trebaju nebeska svjetlila kao znaci raspoznavnja.

A ja, osobno, ne mogu zamislit ništa važnije u povijesti od Božića i Uskrsa i ako to nije osnovna misao navedena u Post 1:27, onda uistinu ne znam što jeste. Naime, ako je Bog zapovjedio obilježavanje pojedinih događaja koji su bili slike, teško mi je prihvatit argument da je to zabranjeno za obilježavanje stvarnosti na koje slike upućuju.

I da, ja čovjeka uopće nisam osudio. Meni je potpuno jasno da se nešto može znat, a nešto i ne. Te ako čovjek u neznanju vjeruje da je održavanje blagdana nebibliska vjera, to uopće nije za osudu.

more_horiz
Dina je napisao/la:

Istina, no rečeno je to u smislu da ne treba obilježavat jedan poseban dan, blagdan, kad bi slavili Kristovo rođenje. Tj. rekao je da je slavljenje tog blagdana nebiblisko tj. neopravdano.
Ja sam samo rekao da to nije tako jer nam je Bog upravo svjetlila na nebu stvorio da bi točno znali kad pojedini dan pada. Reći da je svaki dan blagdan je isto što i reći da ni jedan dan nije blagdan. Za prepoznavanje pojedinog dana trebaju nebeska svjetlila. Ako je svaki dan jednak, za to nam ne trebaju nebeska svjetlila kao znaci raspoznavnja.

A ja, osobno, ne mogu zamislit ništa važnije u povijesti od Božića i Uskrsa i ako to nije osnovna misao navedena u Post 1:27, onda uistinu ne znam što jeste. Naime, ako je Bog zapovjedio obilježavanje pojedinih događaja koji su bili slike, teško mi je prihvatit argument da je to zabranjeno za obilježavanje stvarnosti na koje slike upućuju.

I da, ja čovjeka uopće nisam osudio. Meni je potpuno jasno da se nešto može znat, a nešto i ne. Te ako čovjek u neznanju vjeruje da je održavanje blagdana nebibliska vjera, to uopće nije za osudu.

Ja govorim o duhovnoj dimenziji slavnjenja Bozica,da malo pojasnim,a ti
mi pokusavas nametnuti folklorno shvatanje Bozica.

more_horiz
Dina je napisao/la:
Dina je napisao/la:

Ja govorim o duhovnoj dimenziji slavnjenja Bozica,da malo pojasnim,a ti
mi pokusavas nametnuti folklorno shvatanje Bozica.

Ja uopće nigdje nisam govorio o tvom doživljaju Božića i ni na kraj pameti mi nije bilo da ti nešto imputiram. Dapače, uopće nisam shvatio da ti išta govoriš o svom doživljaju Božića nego sam mislio da govoriš o stavu KRAJVREMENA. A čak ni njemu nisam to prigovorio, jer da bi taj prigovor uopće bio upućen, čovjek prvo mora slavit Božić. Ako ga ne slavi, teško ga može shvatit folklorno (kao što ga npr. folklorno shvaća dobar dio populacije koji ga slavi).

Dakle, nemoj gledat napad u svakom mom upisu.

more_horiz
VIDIMO DA NEKA BRAĆA DRŽE NAJVEĆIM OBILJEŽAVANJE TIH DANA I ONI TO VIDE IZ PISMA DOSLOVNO NAPISANO . ISUS JE REKAO VAMA JE DANO DA ZNATE TAJNE KRALJEVSTVA BOŽIJEG ,A NJIMA JE TO SAKRIVENO .DA GLEDAJUĆI GLEDAJU A NE VIDE I UŠIMA SLUŠAJUĆI NE ČUJU I SRCEM NE RAZUMIJU . I DALJE JE REKAO PRAVI ŠTOVATELJI ĆE SLAVITI BOGA U DUHU I ISTINI . MORAM VAM REĆI DA JE CIJELO PISMO ZAPEČAĆENO BILO I NEKIMA JOŠ OSTALO A ONIMA KOJI SU ISKRENO LJUBILI RIJEČ I TO CIJELU BOŽIJU RIJEČ BOG IM SE OTKRIO I RAZLOMIO PEČATE .ON JE POSLAO PROROKA SADA NA KRAJU VREMENA DA ZATRUBI NA UZBUNU JER SE CRKVA ISKVARILA POTPUNO I POMIJEŠALA SA SVIJETOM I TAKO UČINILA DUHOVNI PRELJUB NE MAREĆI ZA RIJEČ NEGO SU UZELI IZ PISMA SAMO ONO ŠTTO IM ODGOVARA I TAKO SU CIJELU RIJEČ IZBACILI VAN JER ISUS STOJI VANI I KUCA ALI ONI NE MOGU DA GA PRIME IAKO GA SLAVE PIJESMAMA ,DUGAČKIM MOLITVAMA , GOVRIMA U TUĐIM JEZICIMA, A ON I DALJE VANI ČEKA .ALI NJEGOVA NEVJESTA KADA JE ČULA GLAS IZAĐI IZ NJE MOJ NARODE DA NE SUDJELUJEŠ U GRIJESIMA NJEZINIM ONA JE POSLUŠALA I IZAŠLA I ON JOJ SE OTKRIO .JER MUŽ SE OTKRIVA SAMO ŽENI I ŽENA MUŽU . JER ON I ONA MORAJU BITI JEDNO . TO JE SLIKA KRISTAI NJEGOVE CRKVE .

more_horiz
VIDIMO DA NEKA BRAĆA DRŽE NAJVEĆIM OBILJEŽAVANJE TIH DANA I ONI TO VIDE IZ PISMA DOSLOVNO NAPISANO . ISUS JE REKAO VAMA JE DANO DA ZNATE TAJNE KRALJEVSTVA BOŽIJEG ,A NJIMA JE TO SAKRIVENO .DA GLEDAJUĆI GLEDAJU A NE VIDE I UŠIMA SLUŠAJUĆI NE ČUJU I SRCEM NE RAZUMIJU . I DALJE JE REKAO PRAVI ŠTOVATELJI ĆE SLAVITI BOGA U DUHU I ISTINI . MORAM VAM REĆI DA JE CIJELO PISMO ZAPEČAĆENO BILO I NEKIMA JOŠ OSTALO A ONIMA KOJI SU ISKRENO LJUBILI RIJEČ I TO CIJELU BOŽIJU RIJEČ BOG IM SE OTKRIO I RAZLOMIO PEČATE .ON JE POSLAO PROROKA SADA NA KRAJU VREMENA DA ZATRUBI NA UZBUNU JER SE CRKVA ISKVARILA POTPUNO I POMIJEŠALA SA SVIJETOM I TAKO UČINILA DUHOVNI PRELJUB NE MAREĆI ZA RIJEČ NEGO SU UZELI IZ PISMA SAMO ONO ŠTTO IM ODGOVARA I TAKO SU CIJELU RIJEČ IZBACILI VAN JER ISUS STOJI VANI I KUCA ALI ONI NE MOGU DA GA PRIME IAKO GA SLAVE PIJESMAMA ,DUGAČKIM MOLITVAMA , GOVRIMA U TUĐIM JEZICIMA, A ON I DALJE VANI ČEKA .ALI NJEGOVA NEVJESTA KADA JE ČULA GLAS IZAĐI IZ NJE MOJ NARODE DA NE SUDJELUJEŠ U GRIJESIMA NJEZINIM ONA JE POSLUŠALA I IZAŠLA I ON JOJ SE OTKRIO .JER MUŽ SE OTKRIVA SAMO ŽENI I ŽENA MUŽU . JER ON I ONA MORAJU BITI JEDNO . TO JE SLIKA KRISTAI NJEGOVE CRKVE .
MAR 9:36 I uzme dijete, postavi ga posred njih, zagrli ga i reče im: Mar. 10:16, Luka 7:32 MAR 9:37 "Tko god jedno ovakvo dijete primi u moje ime, mene prima. A tko mene prima, ne prima mene, nego onoga koji mene posla." MAR 9:38 Reče mu Ivan: "Učitelju, vidjesmo jednoga kako u tvoje ime izgoni zloduhe. Mi smo mu branili jer ne ide s nama."MAR 9:39 A Isus reče: "Ne branite mu! Jer nitko ne može učiniti nešto silno u moje ime pa me ubrzo zatim pogrditi. MAR 9:40 Tko nije protiv nas, za nas je." MAR 9:41 "Uistinu, tko vas napoji čašom vode u ime toga što ste Kristovi, zaista, kažem vam, neće mu propasti plaća." Naravno ali odvojenje je duhovnog karaktera, dok to odvojenje koje me podseca na ovu pricu se  dogodilo kod mene u zajednici, neki su izasli primili novo krstenje u nevestu Hristovu i zapoceli novu zajednicu.Od njih sledece stanje, jednog je pregazio auto,jedna zena izbodena od svog muza 37 puta nozem, jedna obolela od sizofrenije, i sin od izbodene u zatvoru zbog kradje.Za jednu koja je ujedno i poslednja neznam sta je sa njom.Posle toga su se u zajednicu vratili porodica od obolele od sizofrenije.I sada smo zahvalni Gospodu za njih.Tako da opreznost nije na odmet.Verujem da postoje problemi u zajednicama, ali ovako uperiti prst i reci da su svi drugi pogresni.Neznam mislim da to nije zdravo.Osim ako sam pogresno razumeo pa si mislio na duhovno odvojenje, koje se dogadja kada Gospod dotakne nekog svojim Svetim Duhom, i osoba se okrene oko sebe i vidi da nesto nije uredu i pocne o tome da govori u svojoj sredini.Ako si mislio na takvo odvojenje onda ok, ali ako si mislio da samo jedna Hriscanska denominacija je ispravna i Gospodnja i da svi ostali nisu po Duhu Svetom, onda ili nisi upucen ili si neverovatno smeo, hula na Duha Svetog nije oprostiv greh,pazi klizav teren.Neka se proslavi ime Bozije medju narodima kroz Njegovu crkvu, one koji su spremni da se odreknu svega zbog Njegovog imena!

more_horiz
VIDIMO DA NEKA BRAĆA DRŽE NAJVEĆIM OBILJEŽAVANJE TIH DANA I ONI TO VIDE IZ PISMA DOSLOVNO NAPISANO .

Pretpostavljam da se ovo odnosi na mene.
Za raspravu bi bilo bi korisno kad bi pokazao gdje Pismo govori da je zabranjeno obilježavanje najvažnijih događaja otkad je svijeta i vijeka i gdje govori da svjetlila na nebu nisu dana da bi mi mogli prepoznat te posebne dane u godini.

ISUS JE REKAO VAMA JE DANO DA ZNATE TAJNE KRALJEVSTVA BOŽIJEG ,A NJIMA JE TO SAKRIVENO .DA GLEDAJUĆI GLEDAJU A NE VIDE I UŠIMA SLUŠAJUĆI NE ČUJU I SRCEM NE RAZUMIJU . I DALJE JE REKAO PRAVI ŠTOVATELJI ĆE SLAVITI BOGA U DUHU I ISTINI . MORAM VAM REĆI DA JE CIJELO PISMO ZAPEČAĆENO BILO I NEKIMA JOŠ OSTALO A ONIMA KOJI SU ISKRENO LJUBILI RIJEČ I TO CIJELU BOŽIJU RIJEČ BOG IM SE OTKRIO I RAZLOMIO PEČATE .ON JE POSLAO PROROKA SADA NA KRAJU VREMENA DA ZATRUBI NA UZBUNU JER SE CRKVA ISKVARILA POTPUNO I POMIJEŠALA SA SVIJETOM I TAKO UČINILA DUHOVNI PRELJUB NE MAREĆI ZA RIJEČ NEGO SU UZELI IZ PISMA SAMO ONO ŠTTO IM ODGOVARA I TAKO SU CIJELU RIJEČ IZBACILI VAN JER ISUS STOJI VANI I KUCA ALI ONI NE MOGU DA GA PRIME IAKO GA SLAVE PIJESMAMA ,DUGAČKIM MOLITVAMA , GOVRIMA U TUĐIM JEZICIMA, A ON I DALJE VANI ČEKA .

Tko je taj prorok i po čemu se razlikuje od ostalih koji se sami navještaju? Puno je onih koji se prave prorocima. Neki i čuda čine, no ne vidim ni jednog koji je sam prorečen. Ne vidim ni jednog koji je unaprijed najavljen od mnogih različitih glasova koji svi svjedoče za njega.

Kad je stvorio svijet i Adama i Evu u njemu, i kad su se ovi uvjerili
da je svijet dobar, Bog im je dao zapovjed što ne činiti. Dakle, dao im
je zapovjed nakon što su se uvjerili u Božju dobrotu. Kad je sotona
došao, on je od čovjeka zatražio vjeru ali bez ikakvog dokaza i razloga
zašto bi mu se trebalo vjerovat. Sve što je ponudio čovjeku je
ispraznost i obmana zasnovana na riječima... lažnim naravno.

Kad je Bog izveo Židove iz ropstva, prije nego im je dao Zakon, pokazao
im je znamenja kakva nitko prije nije vidio. To im je pokazao zato da
im da pravi i siguran razlog za vjeru u jedinog pravog Boga. Ni tada Bog
od čovjeka nije tražio povjerenje na osnovu ničega, nego na osnovu toga
što im je pokazao svoju jaku i sigurnu ruku.

Kad je pravi Bog dolazio na zemlju, to nije bilo odmah na početku povijesti. Nije bilo na početku jer Bog zna ljudska srca i zna da svjedočenje jednog čovjeka ne može drugima biti dokaz njegove istinitosti i razlog za čvrstu i pravu vjeru. Stoga je Bog izabrao jednog čovjeka, Abrahama, od kojeg je izveo jedan narod, Židovski narod, koji je kroz čitavu svoju tešku i mučnu povijest svjedočio i prorokovao o dolasku Jednoga. Puno stoljeća i puno različitih proroka na puno različitih načina unaprijed svjedoče o dolasku pravog Proroka.
Bog je svom narodu točno prorekao kad će taj Prorok, Mesija, doći, ali mu nije točno otkrio kako će doći, nego je Pismo prekrio velom da bi se srca mogla očitovati kad dođe, i da njegov dolazak prepoznaju maleni i skromni.

I Mesija je došao u točno određeno vrijeme.

I što se dogodilo? Da li je odmah zatražio da ljudi vjeruju u Istinu koju je nosio? Nije.
Nakon početka javnog djelovanja, činio je čuda kakva nitko prije nije. Liječio je hrome, vraćao vid slijepima, tjerao zloduhe, oživljavao mrtve. A ipak, ni kad je sve to učinio, još nije sve otkrio. Još ljudi nisu bili spremni prihvatit Istinu koja je veća od njih. Tek polako i postupno su ljudi spore pameti počeli shvaćat tko taj prorok uistinu jeste.

Nakon smrti kad su apostoli ostali sami i razočarani, oni isprva nisu povjerovali ženama na vijest o uskrsnuću. Iako su svo vrijeme proveli s Gospodinom, još nisu svega bili svjesni. Toma, koji nije bio s ostalim učenicima kad im se Isus ukazao čak je rekao: ako ne stavim svoje prste u njegove rane, neću vjerovati.

Isus, kad je došao, mu to nije zamjerio nego mu je pokazao ranu i stavio Tomin prst u nju. Krist mu je dao razlog za vjeru. Tek kad se uvjerio, Toma je ispovjedio vrhunsku Istinu: Gospodin moj i Bog moj.

I opet... sam Bog daje čovjeku pravi i siguran razlog za vjeru. Ni Bog nije od čovjeka tražio slijepo povjerenje jer dobro zna da čovjek nije kadar kroz povijest nosit pravu vjeru koja nije zasnovana na sigurnom razlogu.

Kad je otišao, rekao je da će ponovo doći. No ovaj put nije rekao kada. Ovaj put to nije rekao jer sad više nije bilo razloga... čovjek je dobio sve što mu je trebalo za sigurnu spoznaju prave vjere. Bog se potrudio ostavit takav znak koji će svima biti vidljiv cijelo vrijeme dok njega nema. Taj znak je tu od početka i bit će tu do kraja. Upravo iz razloga što mi točno znamo što treba gledati da bi se vidjela Istina, upravo je to razlog zašto ne trebamo znati kad će Gospodin ponovo doći.
No, Bog je ipak prorekao način njegovog dolaska. I rekao je, kad to bude... svi će to znati... odmah i trenutno.Način je prorečen kako nas nitko ne bi mogao prevariti, jer, rečeno je, u ono vrijeme mnogi lažni proroci dići će se i govoriti... evo ga, evo ga. I rečeno nam je... ne vjerujete im.

Vrijeme nije prorečeno jer nam ne treba, jer Bog svojom Moćnom Rukom vodi Svoju Crkvu koja je siguran znak svima, od početka pa do kraja. Način nam treba jer bi inače mnogi mogli biti zavedeni lažnim prorocima.

ALI NJEGOVA NEVJESTA KADA JE ČULA GLAS IZAĐI IZ NJE MOJ NARODE DA NE SUDJELUJEŠ U GRIJESIMA NJEZINIM ONA JE POSLUŠALA I IZAŠLA I ON JOJ SE OTKRIO .JER MUŽ SE OTKRIVA SAMO ŽENI I ŽENA MUŽU . JER ON I ONA MORAJU BITI JEDNO . TO JE SLIKA KRISTAI NJEGOVE CRKVE .[/size]

Bog svoje proroke nikad nije izvodio na način na koji bi mogli biti znak zabune i nedoumice. Nikad Božji proroci nisu prorokovali i to se nije zbilo. To bi bio siguran razlog za nevjeru a ne za vjeru.
Stoga, nemoj biti jedan od onih koji od čovjeka očekuju da im slijepo vjeruje na osnovu ničega. Nikad i niukom slučaju Bog nije tražio od čovjeka da mu vjeruje na osnovu ničega, već uvijek na osnovu dobrog razloga, pa ako to sam Bog nije tražio, neka to ne traži ni tvoj prorok.
Jer, uistinu, za ona vremena je prorečeno da će mnogi lažni prorocać i mamit ljude razi iznim laskanjima. A ima li većeg i starijeg i otrcanijeg laskanja od onog čovjekovom egu... ti si dobar i prosvjetljen a oni su zli i u tami.

Nikad nemoj to koristit kao argument, jer to je samo jasan znak da prorok nije pravi. Razlog za vjeru uistinu mora biti takav da se on, bez sumnje, mora razlikovat od svih ostalih i mora biti takav da se i iz svemira vidi. Jer, nemojmo zaboravit, taj razlog vjere mora biti dovoljan da mi nikad ne moramo znati vrijeme Kristova dolaska.

more_horiz
<table class=MsoNormalTable style="WIDTH: 498.75pt; mso-cellspacing: 1.5pt" height=40 cellPadding=0 width=665 border=0><tr style="mso-yfti-irow: 0; mso-yfti-firstrow: yes"><td style="PADDING-RIGHT: 0.75pt; PADDING-LEFT: 0.75pt; PADDING-BOTTOM: 0.75pt; WIDTH: 500.25pt; PADDING-TOP: 0.75pt" width=667>

<table class=MsoNormalTable style="BACKGROUND: white; WIDTH: 498.75pt; mso-cellspacing: 1.5pt" cellPadding=0 width=665 border=1><tr style="mso-yfti-irow: 0; mso-yfti-firstrow: yes; mso-yfti-lastrow: yes"><td style="BORDER-RIGHT: black 1pt inset; PADDING-RIGHT: 0.75pt; BORDER-TOP: black 1pt inset; PADDING-LEFT: 0.75pt; PADDING-BOTTOM: 0.75pt; BORDER-LEFT: black 1pt inset; PADDING-TOP: 0.75pt; BORDER-BOTTOM: black 1pt inset; mso-border-alt: inset black .75pt"></TD></TR></TABLE>

</TD></TR>
<tr style="HEIGHT: 7.5pt; mso-yfti-irow: 1"><td style="PADDING-RIGHT: 0.75pt; PADDING-LEFT: 0.75pt; PADDING-BOTTOM: 0.75pt; PADDING-TOP: 0.75pt; HEIGHT: 7.5pt">
</TD></TR>
<tr style="mso-yfti-irow: 2"><td style="PADDING-RIGHT: 0.75pt; PADDING-LEFT: 0.75pt; PADDING-BOTTOM: 0.75pt; PADDING-TOP: 0.75pt">Mal. 4, 5 - 6 Evo, poslat ću vam proroka Iliju prije nego dođe Dan Gospodnji, dan velik i strašan. On će vratiti srce otaca k djeci, a srce djece k ocima, da ne doðem i ne udarim prokletstvom zemlju.
Dio ovog proroštva ispunio je Ivan Krstitelj došavši prije velikog dana Gospodnjeg - prvog Kristovog dolaska. Biblija kaže u Lk. 1, 17 za Ivana Krstitelja: On će ići pred njim s Ilijinim duhom i snagom, da vrati srca otaca k djeci, a nepokorne nazoru pravednika, te pripremi Gospodinu sklon narod.
Preostaje ispunjenje drugog dijela proroštva o vraćanju srca djece k ocima. Stoga, trebamo li očekivati nekog poput Ivana Krstitelja s Ilijinim duhom i snagom tko će doći prije strašnog dana Gospodnjeg - drugog Kristovog dolaska?</TD></TR>
<tr style="HEIGHT: 7.5pt; mso-yfti-irow: 3"><td style="PADDING-RIGHT: 0.75pt; PADDING-LEFT: 0.75pt; PADDING-BOTTOM: 0.75pt; PADDING-TOP: 0.75pt; HEIGHT: 7.5pt">
</TD></TR>
<tr style="mso-yfti-irow: 4"><td style="PADDING-RIGHT: 0.75pt; PADDING-LEFT: 0.75pt; PADDING-BOTTOM: 0.75pt; PADDING-TOP: 0.75pt">Promotrimo li pažljivo Mal. 4, 5 - 6 vidimo da Biblija govori o dolasku Ilije prije Dana Jahvina, velikog i strašnog. Međutim, prvi dolazak Isusa Krista nije bio strašan dan Jahvin, jer strašan dan Jahvin je dan Božjeg sud, što vidimo u Iz. 13, 9: Dolazi okrutan dan Jahvin, s gnjevom i jarošću, da u pustoš zemlju prometne, da istrijebi iz nje grješnike. Isto vidimo i u 2. Pet. 2, 10: Ali će doći dan Jahvin kao lopov; u taj će dan nebesa iščeznuti s velikom lomljavom, počela će se u ognju rastopiti, a zemlja se sa svojim ostvarenjima neće više naći.
Osim toga, Ilija treba napraviti dvije stvari. Prva: vratiti srce otaca k djeci, a druga: vratiti srce djece k ocima. Međutim, Ivan Krstitelj je bio čovjek s Ilijinim duhom koji je napravio samo prvo, što vidimo u Lk. 1, 17 gdje anđeo govori Zahariji, ocu Ivana Krstitelja i kažem mu za Ivana Krstitelja: On će ići pred njim s Ilijinim duhom i snagom, da vrati srca otaca k djeci, a nepokorne nazoru pravednika, te pripremi Gospodinu sklon narod. Prema tome, preostaje dolazak jednog novog Ilije (odnosno čovjeka s duhom i snagom Ilije) koji će vratiti srce djece k ocima, ono što nije napravio Ivan Krstitelj, a to je vratiti naša srca vjeri apostolskih očeva (jer u 1. Kor. 4: 15 apostol Pavao govori o sebi kao ocu koji nas je Evanđeljem rodio u Isusu Kristu).
Isti princip vidimo u Lk. 4 gdje je Isus pročitao dio iz Izaije, ali samo onaj dio stiha koji se odnosio na Njega i Njegovu službu, a ostatak stiha nije pročitao jer se nije odnosio na to vrijeme i na Njegov prvi dolazak. Izaija 61, 1 - 2 kaže slijedeće: Duh Jahve Gospoda na meni je, jer me Jahve pomaza, posla me da Radosnu vijest donesem ubogima, da iscijelim srca slomljena; da zarobljenima navijestim slobodu i oslobođenje sužnjevima; da navijestim godinu milosti Jahvine i dan odmazde Boga našega; da razveselim ožalošćene na Sionu i da im dadem vijenac mjesto pepela, ulje radosti mjesto ruha žalosti, pjesmu zahvalnicu mjesto duha očajna. Međutim, Isus je pročitao Iz. 61, 1 i samo dio drugog stiha, što nalazimo u Lk. 4, 18 - 20: "Duh Gospoda na meni je, jer me pomazao. Poslao me da donesem Radosnu vijest siromasima, da iscijelim srca slomljena; da navijestim oslobođenje zarobljenicima i vraćanje vida slijepcima, da oslobodim potlačene, da proglasim godinu milosti Gospodnje." Smota svitak, vrati ga poslužniku pa sjede. Oči sviju u sinagogi bijahu prte u nj. On im progovori: "Danas se ovo Pismo, koje ste čuli svojim ušima, ispunilo." Isto tako, Ivan Kristitelj je ispunio samo prvi dio stiha Mal. 4, 6 - vratio srca otaca k djeci, a ostatak stih treba ispuniti Ilija prije strašnog Dana Jahvinog.
U Mt. 25 nalazimo da prije dolaska Zaručnika postoji glas koji najavljuje dolazak Zaručnika i budi zaručnicu (mudre djevice). Mt. 25, 5 - 6: Kako se Zaručnikov dolazak otegnu, sve zadrijemaše i zaspaše. U ponoć odjeknu glas: "Zaručnik dolazi! Iziđite mu u susret!" Prema tome, mora postojati određeni glas koji će probuditi Zaručnicu prije nego Zaručnik dođe, prije drugog Kristovog dolaska.
Mt. 17, 10 - 11: Nato ga upitaše učenici: "Zašto onda književnici vele da najprije ima doći Ilija?" On im odvrati: "Bez sumnje Ilija ima doći i sve opet obnoviti. Ovdje treba primijetiti da Isus govori u budećem vremenu, te koristi izraz opet obnoviti, što se ne odnosi na Ivana Krstitelja, jer je on tada već ubijen, prema tome Ilija mora ponovno doći. Mt. 17, 12: Ali vam kažem da je Ilija već došao, samo ga oni ne poznadoše, nego postupiše s njim kako im se prohtjelo. Tako će i Sin Čovječji morati od njih mnogo trpjeti. Tada razumješe učenici da im govori o Ivanu Krstitelju. Ukoliko pogledamo stihove koji govore o dolasku Ivana Krstitelja, vidimo da je Ivan Krstitelj morao pripraviti put za dolazak Mesije. Mt. 3, 1 - 2: U ono vrijeme pojavi se Ivan Krstitelj, propovijedajući u pustinji judejskoj: "Pokajte se - govorio je - jer je blizu kraljevstvo nebesko." Ovo je, uistinu, onaj koga je označio prorok Ilija kad je rekao: "Glas jednoga koji viče u pustinji: Pripravite put Gospodnji, poravnajte mu staze." (Što također vidimo u Iz. 40, 3, Mk. 1, 3 i Lk. 3, 4.) Dakle, vidimo nakon njegove smrti Isus govori o dolasku novog Ilije koji će sve opet obnoviti.
Apostol Ivan u Otk. 10 prikazuje Kristovog dolaska, te kaže: Potom opazih nekog drugog silnog anđela gdje silazi s neba, ogrnut oblakom i s dugom nad glavom. Lice mu je bilo kao sunce, a noge kao ognjeni stupovi. (Što je dolazak Krista.) U ruci je držao otvorenu knjižicu. I kad stade desnom nogom na more, a lijevom na zemlju, viknu jako poput lava kad riče. A kad on poviče, odjeknu sedam gromova svojim jezicima. A kad odjeknu sedam gromova, htjedoh da pišem. Tada čuh glas s neba koji mi reče: "Sačuvaj tajnim što je reklo sedam gromova; to ne piše." Tada anđeo, koga sam vidio gdje stoji na moru i na zemlji, podiže desnicu prema nebu i zakle se onim koji živi u vijeke vjekova, koji je stvorio nebo s onim što je na njemu, zemlju s onim što je na njoj i more s onim što je u njemu: "Neće više biti vremena, već će se u vrijeme kad se čuje glas sedmog anđela, kad zatrubi, dovršiti tajna Božja prema Radosnoj vijesti koju dade svojim slugama - prorocima." Dakle, u vrijeme silaska moćnog anđela na zemlju - Krista, na zemlji se nalazi sedmi anđeo, koji trubi i tajna Božja se dovršava. Iako riječ anđeo asocira na nebeske anđele, pogledamo li grčku riječ aggelos koja se ovdje koristi vidimo da ona znači samo glasnik i ne mora se nužno odnositi na nebeska bića, već se može odnositi i na čovjeka koji je glasnik, što vidimo u Mt. 11, 9 - 10 gdje Isus govori za Ivan Krstitelja i kaže: Pa što ste onda izišli? Da vidite proroka? Da, kažem vam, i više nego proroka, jer je Ivan onaj o kome je pisano: "Evo anđela (grč. riječ aggelos - što znači glasnik ili anđeo) svog pred licem ti šaljem da pripravi put pred tobom." Isto možemo vidjeti i u Mk. 1: 2 i Lk. 9: 52. Prema tome, u isto vrijeme kad dolazi Krist, na zemlji postoji glasnik koji trubi - odnosno donosi određenu poruku i tajna se Božja dovršava.
Istu stvar nalazimo i u starozavjetnim biblijskim pričama koje u simbolima prikazuju Krista i Njegovu Zaručnicu, odnosno izabrane. Pa tako u priči o Ruti vidimo Rutu, koja simbolizira Zaručnicu Kristovu, Boaza koji simbolizira Krista i momka koji bijaše nad žeteocima koji je imao ulogu predstaviti Rutu Boazu, a nakon toga se više ne pojavljuje u priči. A u priči o Esteri, nalazimo Hegeja koji ima ulogu pripremiti Ester, koja simbolizira Zaručnicu Kristovu, za susret s kraljem, a nakon toga se više ne pojavljuje u priči.
To su samo neki od biblijskih stihova i priča koje govore o Kristovom dolasku i preteči koji treba najaviti Njegov dolazak. Kad to napravi, nestaje sa scene, a ostaju Krist i njegova Zaručnica, njegovi izabrani.
Zašto je Bog odlučio prije Svog prvog dolaska na zemlju poslati čovjeka s duhom i snagom Ilije - Ivana Krstitelja? Nije li sam Isus bio dovoljan? Međutim, Bog je iz razloga poznatih samom Sebi, odlučio prije svog prvog dolaska poslati proroka s Ilijinim duhom da Mu pripremi put. Stoga, ne bi trebalo biti čudno, što je Bog prije svog drugog dolaska odlučio napraviti istu stvar: poslati čovjeka s duhom i snagom Ilije da sve obnovi, odnosno postavi na svoje mjesto, i upozori ljude o dolasku većeg od njega - Krista. Dakle, Ivan Krstitelj i Isus su bili na zemlji u isto vrijeme. Ivanova služba je najavila dolazak Mesije i predstavila Mesiju, a nakon toga je on nestao sa scene i ostao je Krist. Vjerujemo da se to dogodilo i u ovo vrijeme, da je Bog poslao čovjeka s duhom i snagom Ilije koji je najavio i predstavio Krista, Njegov drugi dolazak, i da ga je Bog već maknuo sa scene. Ako je tako, onda se Kristov drugi dolazak već dogodio. Prema tome, u kojem vremenu živimo?
Ukoliko vas zanima više o vremenu u kojem živimo, preteči drugog Kristovog dolaska i samom Kristovom dolasku ili želite komentirati navedeno, slobodno pošaljite e-mail.</TD></TR>
<tr style="HEIGHT: 7.5pt; mso-yfti-irow: 5; mso-yfti-lastrow: yes"><td style="PADDING-RIGHT: 0.75pt; PADDING-LEFT: 0.75pt; PADDING-BOTTOM: 0.75pt; PADDING-TOP: 0.75pt; HEIGHT: 7.5pt">
</TD></TR></TABLE>

more_horiz
TAJ PROROK JE WILLIAM MARRION BRANHAM?

more_horiz
VIDIMO DA NEKA BRAĆA DRŽE NAJVEĆIM OBILJEŽAVANJE TIH DANA I ONI TO VIDE IZ PISMA DOSLOVNO NAPISANO .

Pretpostavljam da se ovo odnosi na mene.
Za raspravu bi bilo bi korisno kad bi pokazao gdje Pismo govori da je zabranjeno obilježavanje najvažnijih događaja otkad je svijeta i vijeka i gdje govori da svjetlila na nebu nisu dana da bi mi mogli prepoznat te posebne dane u godini.

ISUS JE REKAO VAMA JE DANO DA ZNATE TAJNE KRALJEVSTVA BOŽIJEG ,A NJIMA JE TO SAKRIVENO .DA GLEDAJUĆI GLEDAJU A NE VIDE I UŠIMA SLUŠAJUĆI NE ČUJU I SRCEM NE RAZUMIJU . I DALJE JE REKAO PRAVI ŠTOVATELJI ĆE SLAVITI BOGA U DUHU I ISTINI . MORAM VAM REĆI DA JE CIJELO PISMO ZAPEČAĆENO BILO I NEKIMA JOŠ OSTALO A ONIMA KOJI SU ISKRENO LJUBILI RIJEČ I TO CIJELU BOŽIJU RIJEČ BOG IM SE OTKRIO I RAZLOMIO PEČATE .ON JE POSLAO PROROKA SADA NA KRAJU VREMENA DA ZATRUBI NA UZBUNU JER SE CRKVA ISKVARILA POTPUNO I POMIJEŠALA SA SVIJETOM I TAKO UČINILA DUHOVNI PRELJUB NE MAREĆI ZA RIJEČ NEGO SU UZELI IZ PISMA SAMO ONO ŠTTO IM ODGOVARA I TAKO SU CIJELU RIJEČ IZBACILI VAN JER ISUS STOJI VANI I KUCA ALI ONI NE MOGU DA GA PRIME IAKO GA SLAVE PIJESMAMA ,DUGAČKIM MOLITVAMA , GOVRIMA U TUĐIM JEZICIMA, A ON I DALJE VANI ČEKA .

Tko je taj prorok i po čemu se razlikuje od ostalih koji se sami navještaju? Puno je onih koji se prave prorocima. Neki i čuda čine, no ne vidim ni jednog koji je sam prorečen. Ne vidim ni jednog koji je unaprijed najavljen od mnogih različitih glasova koji svi svjedoče za njega.

Kad je stvorio svijet i Adama i Evu u njemu, i kad su se ovi uvjerili
da je svijet dobar, Bog im je dao zapovjed što ne činiti. Dakle, dao im
je zapovjed nakon što su se uvjerili u Božju dobrotu. Kad je sotona
došao, on je od čovjeka zatražio vjeru ali bez ikakvog dokaza i razloga
zašto bi mu se trebalo vjerovat. Sve što je ponudio čovjeku je
ispraznost i obmana zasnovana na riječima... lažnim naravno.

Kad je Bog izveo Židove iz ropstva, prije nego im je dao Zakon, pokazao
im je znamenja kakva nitko prije nije vidio. To im je pokazao zato da
im da pravi i siguran razlog za vjeru u jedinog pravog Boga. Ni tada Bog
od čovjeka nije tražio povjerenje na osnovu ničega, nego na osnovu toga
što im je pokazao svoju jaku i sigurnu ruku.

Kad je pravi Bog dolazio na zemlju, to nije bilo odmah na početku povijesti. Nije bilo na početku jer Bog zna ljudska srca i zna da svjedočenje jednog čovjeka ne može drugima biti dokaz njegove istinitosti i razlog za čvrstu i pravu vjeru. Stoga je Bog izabrao jednog čovjeka, Abrahama, od kojeg je izveo jedan narod, Židovski narod, koji je kroz čitavu svoju tešku i mučnu povijest svjedočio i prorokovao o dolasku Jednoga. Puno stoljeća i puno različitih proroka na puno različitih načina unaprijed svjedoče o dolasku pravog Proroka.
Bog je svom narodu točno prorekao kad će taj Prorok, Mesija, doći, ali mu nije točno otkrio kako će doći, nego je Pismo prekrio velom da bi se srca mogla očitovati kad dođe, i da njegov dolazak prepoznaju maleni i skromni.

I Mesija je došao u točno određeno vrijeme.

I što se dogodilo? Da li je odmah zatražio da ljudi vjeruju u Istinu koju je nosio? Nije.
Nakon početka javnog djelovanja, činio je čuda kakva nitko prije nije. Liječio je hrome, vraćao vid slijepima, tjerao zloduhe, oživljavao mrtve. A ipak, ni kad je sve to učinio, još nije sve otkrio. Još ljudi nisu bili spremni prihvatit Istinu koja je veća od njih. Tek polako i postupno su ljudi spore pameti počeli shvaćat tko taj prorok uistinu jeste.

Nakon smrti kad su apostoli ostali sami i razočarani, oni isprva nisu povjerovali ženama na vijest o uskrsnuću. Iako su svo vrijeme proveli s Gospodinom, još nisu svega bili svjesni. Toma, koji nije bio s ostalim učenicima kad im se Isus ukazao čak je rekao: ako ne stavim svoje prste u njegove rane, neću vjerovati.

Isus, kad je došao, mu to nije zamjerio nego mu je pokazao ranu i stavio Tomin prst u nju. Krist mu je dao razlog za vjeru. Tek kad se uvjerio, Toma je ispovjedio vrhunsku Istinu: Gospodin moj i Bog moj.

I opet... sam Bog daje čovjeku pravi i siguran razlog za vjeru. Ni Bog nije od čovjeka tražio slijepo povjerenje jer dobro zna da čovjek nije kadar kroz povijest nosit pravu vjeru koja nije zasnovana na sigurnom razlogu.

Kad je otišao, rekao je da će ponovo doći. No ovaj put nije rekao kada. Ovaj put to nije rekao jer sad više nije bilo razloga... čovjek je dobio sve što mu je trebalo za sigurnu spoznaju prave vjere. Bog se potrudio ostavit takav znak koji će svima biti vidljiv cijelo vrijeme dok njega nema. Taj znak je tu od početka i bit će tu do kraja. Upravo iz razloga što mi točno znamo što treba gledati da bi se vidjela Istina, upravo je to razlog zašto ne trebamo znati kad će Gospodin ponovo doći.
No, Bog je ipak prorekao način njegovog dolaska. I rekao je, kad to bude... svi će to znati... odmah i trenutno.Način je prorečen kako nas nitko ne bi mogao prevariti, jer, rečeno je, u ono vrijeme mnogi lažni proroci dići će se i govoriti... evo ga, evo ga. I rečeno nam je... ne vjerujete im.

Vrijeme nije prorečeno jer nam ne treba, jer Bog svojom Moćnom Rukom vodi Svoju Crkvu koja je siguran znak svima, od početka pa do kraja. Način nam treba jer bi inače mnogi mogli biti zavedeni lažnim prorocima.

ALI NJEGOVA NEVJESTA KADA JE ČULA GLAS IZAĐI IZ NJE MOJ NARODE DA NE SUDJELUJEŠ U GRIJESIMA NJEZINIM ONA JE POSLUŠALA I IZAŠLA I ON JOJ SE OTKRIO .JER MUŽ SE OTKRIVA SAMO ŽENI I ŽENA MUŽU . JER ON I ONA MORAJU BITI JEDNO . TO JE SLIKA KRISTAI NJEGOVE CRKVE .[/size]

Bog svoje proroke nikad nije izvodio na način na koji bi mogli biti znak zabune i nedoumice. Nikad Božji proroci nisu prorokovali i to se nije zbilo. To bi bio siguran razlog za nevjeru a ne za vjeru.
Stoga, nemoj biti jedan od onih koji od čovjeka očekuju da im slijepo vjeruje na osnovu ničega. Nikad i niukom slučaju Bog nije tražio od čovjeka da mu vjeruje na osnovu ničega, već uvijek na osnovu dobrog razloga, pa ako to sam Bog nije tražio, neka to ne traži ni tvoj prorok.
Jer, uistinu, za ona vremena je prorečeno da će mnogi lažni prorocać i mamit ljude razi iznim laskanjima. A ima li većeg i starijeg i otrcanijeg laskanja od onog čovjekovom egu... ti si dobar i prosvjetljen a oni su zli i u tami.

Nikad nemoj to koristit kao argument, jer to je samo jasan znak da prorok nije pravi. Razlog za vjeru uistinu mora biti takav da se on, bez sumnje, mora razlikovat od svih ostalih i mora biti takav da se i iz svemira vidi. Jer, nemojmo zaboravit, taj razlog vjere mora biti dovoljan da mi nikad ne moramo znati vrijeme Kristova dolaska.
KAD JE DOŠAO GOSPOD ISUS KRIST KOJI JE BIO I PROROK I BOG . DALI GA JE POSTOJEĆA CRKVA KOJA JE BILA PODIJELJENA NA DENOMINACIJE PREPOZNALA (NIJE).A ZAŠTO? ZTO ŠTO SU ONI IMALI SLIKU TOGA KAKO ĆE MESIJA DOĆI NA ZEMLJU I ONI SU GA ČEKALI NA TAJ NAČIN . IAKO KROZ CIJELO PISMO PIŠE KAKO ĆE ON DOĆI NA ZEMLJU POGOTOVO U PROROKU IZAIJI .ONI SU GA OČEKIVALI SA VELIKOM SILOM I MOĆI DA BUDE TOLIKO VIDLJIVO DA SVI VIDE ,ALI BOG NE DOLAZI NA TAKAV NAČIN ON JE DOŠAO U JEDNOSTAVNOSTI RODIVŠI SE U OBIČNOJ ŠTALI. I TKO GA JE PREPOZNAO ,OBIČNI MALI LJUDI KOJI SU BILI NEPISMENI ALI ONI SU PRIMILI SILU USKRSNUĆA NJEGOVA I NJIMA JE BILA OTKRIVENA RIJEČ JER SU LJUBILI RIJEČ. VIDIMO KROZ PISMO DA BOG UVIJEK ŠALJE PROROKA KAD NJEGOV NAROD KRENE ZA DRUGIM BOGOVIMA ,TAKO SE DESILO I DANAS NA KRAJU VREMENA . MARTIN LUTER JE DONIO PROBUĐENJE U TOME VREMENU DA SE ČOVIJEK SPAŠAVA VIJEROM I ONI SU TO UZELI I STALI NA TOME I NAPRAVILI SU OGRADU .POSLIJE JE DOŠAO WESLI I TO JE BILO JOŠ JAČE PROBUĐENJE ON JE DONIO POSVEĆENJE I TA GRUPA KOJA JE TO SVIJETLO IMALA TO JE BILO ZATO VRIJEME .ALI I ONI NISU DALI DUHU SVETOM DA RADI DALJE SA NJIMA ,NEGO SU STAVILI OGRADU .POSLIJE NJIH DOLAZI PENTEKOSTALNO PROBUĐENJE 1906 GODINE I TO JE BILO JOŠ VEĆE SVIJETLO ,ALI I ONI SU NAPRAVILI ISTU GREŠKU . I TAKO OD SVIH TIH GRUPA TO SE JOŠ VIŠE USITNILO I NASTALE SU MNOGE DENOMINACIJE I TO BOGU NIJE UGODNO JER SU SE ONE POMIJEŠALE SA SVIJETOM I ODBACILI SU CIJELU RIJEČ BOŽJU A ZADRŽALI ONO ŠTO NJIMA ODGOVARA ,I ONDA ONI GOVORE TO JE METODIST,OVAJ JE BAPTIST ,DRUGI JE PREZBERTERIJANAC ,TREĆI JE LUTERAN , PENTEKOSTALAC ITD. I SVI ONI SMATRAJU DA JE NJIHOVA CRKVA ONA PRAVA . ALI BOG GLEDA DRUGAČIJE ON JE TO VIDIO I POZVAO JE SVOJ NAROD NAPOLJE . I TO NIJE DENOMINACIJA ONI SU POJEDINCI NA MNOGIM MJESTIMA KOJI LJUBE CIJELU RIJEČ I VJERUJU JE . I BOG I DANAS POZIVA NAROD SVOJ SVOJU NEVJESTU DA SE OČISTI I DA SE SPREMI ZA PUT KUĆI . BOG VAS BLAGOSLOVIO 1

more_horiz

Inspirisan hrabrim izjavama pokrenuo sam temu proroci.Nadam se da ce biti od koristi.Zato sto znam da postoje i danas proroci Gospoda, i da to nije nista posebno da se oko toga dize prasina.Bog i danas govori svom narodu kroz proroke, samo ih malo ko slusa.Jer nisu popularni, mada nikada i nisu bili.

more_horiz
amos je napisao/la:

Inspirisan hrabrim izjavama pokrenuo sam temu proroci.Nadam se da ce biti od koristi.Zato sto znam da postoje i danas proroci Gospoda, i da to nije nista posebno da se oko toga dize prasina.Bog i danas govori svom narodu kroz proroke, samo ih malo ko slusa.Jer nisu popularni, mada nikada i nisu bili.

Neka se proslavi ime Bozije medju narodima kroz Njegovu crkvu, one koji su spremni da se odreknu svega zbog Njegovog imena!
Nazalost na cirilici je dokument koji posedujem, ali ako stvarno neko ima zelju da procita, a sprecen je jer nezna cirilicu, neka mi posalje pp i ja cu prekucati.

more_horiz
Dina je napisao/la:

Ja kažem da to nije po pismu

more_horiz
melkisedek
Da li ti znaš što je blagdan?
Jer vidimo u Starome Zavijetu da se slave pojedini blagdani , da to bude podsjetnik za ono što je Bog učinio ,za njih .
Stari Zavijet je sjena stvari koje su došle i Novog saveza sa Bogom i u tom Novom Savezu Bog ne zapovijeda ništa tako ako ti misliš drugačije ja tome nemogu ništa .Nego reći samo Bog te Blagoslovio!

more_horiz

Što je on učinio da se može pokazati nekim koga je Bog poslao da ispravi sve zablude svih ljudi?

Na c/p plahtu neću odgovarat jer nema smisla, jer ja, za početak ne znam ni jesi li je ti pročitao. Na jednu jesam odgovorio i mislim da je to dovoljno jer se bavi onim važnijim pitanjem po kojem se lako može vidjet koliko je autor u pravu i po ostalim pitanjima.

more_horiz
privacy_tip Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.
power_settings_newLogin to reply