Kršćanski Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kršćanski ForumLogin

PREŠLI SMO NA https://krscanski.chat/

descriptionZena kroz povijesti covjecanstva EmptyZena kroz povijesti covjecanstva

more_horiz
Kroz povijest covjecanstva je zena bila u drugom planu, to je bilo nepravedno prema njoj,sto iz ne znanja,sto iz obicaja.
Medjutim ne mozemo zaboraviti veliku ulogu zene u povijesti covjecanstva.Mnoge zene su obiljezje svoje epohe....mnogi veliki ljudi u povijesti su imali predivne suradnice u zenama.Moge su bile uspjesne u svojim vladavinama na svojim tronovima.
Sto mislite o zenama kroz povijest,koje su po vama donjele dobro covjecanstvu? Po cemu ce biti zapamcene?
''Zena stoji kao kapija na izlazu
kao i na ulazu ovog svijeta.''
Ivo Andric

Zadnja promjena: Dina; pon 26 svi 2008, 18:06; ukupno mijenjano 1 put.

descriptionZena kroz povijesti covjecanstva EmptyRe: Zena kroz povijesti covjecanstva

more_horiz
Kleopatra VII Philopator (Κλεοπάτρα θεά φιλοπάτωρ, prosinac, 70. p. n. e. ili siječanj, 69. p. n. e.12. kolovoza?, 30. p. n. e.) bila je kraljica drevnog Egipta iz dinastije Ptolemejevića. Godine 48. p.n.e. je, koristeći svoje zavodničke i diplomatske sposobnosti, uspjela Gaja Julija Cezara privući na svoju stranu u dinastičkom sukobu i tako sebi osigurati vlast nad Egiptom. Cezaru je poslije rodila sina Cezariona. Nakon Cezarove smrti je zavela Cezarovog generala i pristašu Marka Antonija, kojemu će roditi djecu i na čijoj strani će se boriti u ratu protiv Oktavijana. Nakon bitke kod Akcija 31. godine p.n.e. pobjednički Oktavijan je okupirao Egipat i učinio ga rimskom provincijom. Kleopatra je počinila samoubojstvo i s njom je za nekoliko stoljeća nestalo samostalne egipatske države. Uz nju se vezuju mnoge afere,teorije zavjera... U današnjem svijetu ljudi se često pitaju kakav je bio njezin nos. Elizabeth Taylor je definitivno najpoznatija filmska Kleopatra.
Usprkos toga smatra se najpoznatijom i najljepšom vladaricom u egipatskoj povijesti. Inspirirala je bezbrojne pjesme, drame, slike, filmove i TV-serije.
preuzeto
www.wikipwdia.org

descriptionZena kroz povijesti covjecanstva EmptyRe: Zena kroz povijesti covjecanstva

more_horiz
Hatšepsut

Izvor: Wikipedija

Skoči na: orijentacija, traži
Zena kroz povijesti covjecanstva 180px-GD-EG-Alex-Mus%C3%A9eNat058 Zena kroz povijesti covjecanstva Magnify-clip
Hatšepsut

Zena kroz povijesti covjecanstva 180px-Egypt.HatshepsutsTemple.01 Zena kroz povijesti covjecanstva Magnify-clip
Deir el-Bahari

Hatšepsut, egipatska kraljica XVIII. dinastije, vladala od 1498. do 1483. godine pr.Kr. Iz dinastijskih je razloga (kao kći faraona Tutmozesa I. i kraljice Ahmose) bila udana za svog polubrata Tutmozesa II. (sin faraona Tutmozesa I. i minorne kraljeve žene princeze Mutnefert, sestre kraljice Ahmose). Na taj je način bila ojačana pozicija mladog Tutmozesa II. u početku vladavine. Valja spomenuti da je to bila uobičajena praksa ženidbe unutar kraljevske obitelji - po uzoru na božanstava iz egipatske mitologije Oziris i Izida. I oni su bili brat i sestra te ujedno muž i žena. Njihov je sin Horus, jedno od glavnih egipatskih božanstava.
Tutmozes je bio lošeg zdravlja i umro je u svojim ranim tridesetima. S jednom haremskom djevojkom imao je sina (dok je s Hatšepsut imao kćer Nefernre). Neposredno prije smrti odredio je jedinog sina (budući Tutmozes III., jedan od najvećih egipatskih faraona) za nasljednika. Međutim, Hatšepsut nije mislila tako! Bila je to ambiciozna žena jake volje koja nije dozvoljavala nikome da joj stane na put. Nakon dvije godine regenstva s dječakom kraljem Tutmozesom III., pribavila je podršku visokopozicioniranih osoba iz vojske i dvorske administracije. Nakon toga okrunila se za vladaricu Egipta.
Odmah po preuzimanju vlasti inicirana je gradnja veličanstvenog hrama u podnožju klisure kod Deir el-baharia. Svojom ljepotom i izvanvremenskom elegancijom građevina je trebala služiti za poštivanje kulta umrle kraljice nakon njene smrti. Može se ustvrditi da je ovo zdanje osiguralo besmrtnost kraljici.
Na njegovim zidovima zabilježeno je da kraljica Hatšepsut podiže hram: "Kao vrt za svoga oca Amona". Međutim, ovaj hram nije jedino djelo velike kraljice jer postoje mnogi zapisi o njenoj restauraciji brojnih hramova u području srednjeg Egipta. Ti hramovi su uvelike postradali pod naletom Hiksa u ranijoj dinastiji.
Kraljica je takodjer odgovorna za postavljanje para golemih obeliska od crvenog granita bogu Amunu u Karnaku. Njena vladavina nije poznata po ratnim pohodima, već po trgovačkim ekspedicijama; osobito je poznato putovanje u zemlju Punt (vjerojatno sjeverna Somalija ili Džibuti). Isto tako postoje brojni dokazi da je vladarica slala ekspedicije prema rudnicima tirkiza na Sinaju.
Hatšepsut je kao i muški faraoni imala svoju grobnicu u Dolini kraljeva, a njena mumija, za razliku od ostalih, nije nikad pronađena. Umrla je oko 1483. god. pr. Kr. Uzurpirala je prijestolje od Tutmozesa III. skoro dvadesetak godina, pa postoje indicije da je i on imao umiješane svoje ruke u njenu smrt. Sigurno ju je mrzio dovoljno da uništi mnoge od njenih spomenika kao i one od njenih najbližih suradnika. Možda najgore od svega ja to da je bila izbrisana iz liste egipatskih kraljeva; žena na prijestolju je bilo nešto previše nečasno za ono doba da bi ostalo zabilježeno!
www.wikipwdia.org

more_horiz
Pokusavam da shvatim zasto su zene kroz svoju istoriju bile podredjene. Mozemo reci da je to zaista bilo lose.

Ipak sama zena je uzrok tome.

Bog je morao doneti takvu presudu za nju, koja ju je stavljala u podredjen polozaj prema muskarcu. Na taj nacin zena je automatski, pogresno shvacena. Ona je trpela i danas trpi zbog toga.

Ipak neke zene uspevale su da se uzdignu do prestola kraljestava. I dominirale nad muskarcima.

Ujedno, velika vecina zena i danas upravljaju situacijom u svom domu, firmi ili drzavi kao i Crkvi iz senke. To je najjace oruzje koja ona ima.

Istorija ce pokazati jednog dana kada budemo bili na Bozjem sudu da su zene igrale znacajnu ulogu u mnogim sferama zivota na dobro ili zlo. I kao takve primice ili nagradu ili kaznu.

Ono sto neznam to je da li su vise ucinile zla, ili dobra na ovoj zemlji. A to i nije u mojoj ingereniciji da procenjujem.

more_horiz
Nefertiti

Izvor: Wikipedija

Zena kroz povijesti covjecanstva 38px-Broom_icon.svg

Zena kroz povijesti covjecanstva 200px-Nefertiti_30-01-2006 Zena kroz povijesti covjecanstva Magnify-clip
Poprsje kraljice Nefertiti

Legenda kaže da Egipat nije iznjedrio takvu ljepotu , samo njezino ime znači, „Savršena“, njezino je lice krasilo hramove diljem zemlje, no ipak je isčezla s povijesne scene, poput fatamograne.
Jedna egiptologinja je došla do čudesnog otkrića. U Dolini kraljeva, u jednoj prašnjavoj grobnici, ležala su 3 tijela. Prema dr. Joann Fletcher, jedna od njih je, ni manje ni više, izgubljena kraljica Nefertiti. Da bi se to potvrdilo potrebno je krenuti na putovanje od 3000.god. unatrag. Polako nam se otkriva priča božice na zemlji, tragična priča o moći, ljubavi, izdaji, a možda čak i ubojstvu.
Egipatska Knjiga mrtvih, govori o stravičnom uroku, ako je mumija osakaćena, bogovi je ne mogu prepoznati. Ne može se otputiti u zagrobni život, i zarobljena je između svijeta mrtvih i živih. Takva je mumija ležala zaboravljena 3000.god. u Dolini kraljeva. Postavlja se pitanje tko je ona, i zašto je prokleta. 1912.god. u pješćanim dinama egipatske pustinje, njemački su arheolozi pronašli relikviju, poprsje zaboravljene kraljice. Taj je zadivljujući nalaz sada, uzor ljepote diljem svijeta, ali njezin život je još uvijek zagonetka. Ime Nefertiti se često prevodi kao „Prelijepa je došla“. Na mnoge se načine postavila na pijedestal savršena kraljevske ličnosti, a ljepota nije nikako sve što je krasilo tu posebnu ženu. Nefertiti je jedna od najčudesnijih ženskih ličnosti, u povijesti Egipta. Bilo je mnogo važnih kraljica, ali među svima njima, Nefertiti se zbilja ističe kao netko vrlo poseban. Kažu da nitko nije nadmašio Nefertitinu moć. Odrasla je u haremu, udala se za faraona, rodila šestero djece, i suprevodila revoluciju koja je zauvjek promijenila Egipat. S mužem je izvela narod iz staroga glavnog grada i sagradila zapanjujući grad u srcu pustinje. Za neke je bila religijski fanatik, urotnica, izdajica. Drugi su u njoj vidjeli junakinju koja je podnijela najveću žrtvu kako bi spasila svoju zemlju. Bila je kraljica zagonetki, kraljica magije, kraljica ljubavi, kraljica ljubomore, kraljica osvete.
Zahi Hawass, ravnatelj vijeća za starine: „Nefertiti je najznačajnija kraljica Egipta. Nefertitina sudbina je jedna od najvećih nerješenih zagonetki Egipta.. Identificirati mumiju kao kraljicu Nefertiti je vrlo značajan nalaz“. Dr. Kent Weeks, egiptolog: „Nemamo dokaza, nedostaju nam bilo kakvi nalazi iz toga razdoblja. U osnovi se sve svodi na nagađanje. Malo toga je očuvano iz vremena Nefertiti“.
www.wikipedia.org

more_horiz
Sta nam zenina istorija moze pomoci da vidimo njenu ulogu u drustvu?
Kao prvo, kada citamo da je vredno i verno sluzila svom muzu. To je zena koja se potcinila Bozjoj volji i na taj nacin ukrasila svoju istoriju velicinom koju joj je Bog odredio.

Sta je vece i uzvisenije delo? Kada vladas ili kada se podcinjavas i sluzis?

A zena je upravo u tome velika i zasluzuje pohvalu ako je potcinjena Bozjoj zapovesti i skladu sa njom odana i pokorna svom muzu!!!

Samo zena koja ne vlada nad svojim bracnim drugom, vec mu je druzica ostvaruje svoju misiju i ostavlja lep glas o sebi u povijesti.

more_horiz
otpadnik je napisao/la:
Kao prvo, kada citamo da je vredno i verno sluzila svom muzu. To je zena koja se potcinila Bozjoj volji i na taj nacin ukrasila svoju istoriju velicinom koju joj je Bog odredio.

A zena je upravo u tome velika i zasluzuje pohvalu ako je potcinjena Bozjoj zapovesti i skladu sa njom odana i pokorna svom muzu!!!

Samo zena koja ne vlada nad svojim bracnim drugom, vec mu je druzica ostvaruje svoju misiju i ostavlja lep glas o sebi u povijesti.

Cuj,
ne trolaj mi temu....smisao ove teme je u naslovu....a ne bi ja o tvojim osobnim misljenjima i zeni....hvala ti na razumjevanju.

more_horiz
Kraljica od Sabe

Sa Wikipedije, slobodne enciklopedije

Idi na: navigacija, pretraga
Zena kroz povijesti covjecanstva 180px-Saabaghiberti Zena kroz povijesti covjecanstva Magnify-clip
Susret Solomona i Kraljica od Sabe

Kraljica od Sabe, koju pominju Biblija, Kur'an i etiopijska historija, bila je vladar Sabe, koju moderna arheologija smiješta u današnji Jemen. Različiti izvori nazivaju je još i Bilkis ili Makeda.

Sadržaj

[sakrij]

//

Priča po Bibliji [uredi]

Prema Bibliji, (neimenovana) kraljica Sabe čula je za veliku mudrost kralja Solomona od Izraela, i otputovala u njegovo kraljevstvo sa poklonima, biljkama i začinima za kralja, kako je navedeno u Prvoj knjizi kraljeva. Kraljica je bila zadivljena Solomonovom mudrošću koju je testirala raznim zagonetkama, i bogatstvom, za koje je blagosiljala Solomonovog boga. Solomon joj je uzvratio poklone i ona se sa njima vratila u svoju zemlju.

Priča po Kur'anu [uredi]

Kur'an nigdje ne pominje Kraljicu od Sabe po imenu, mada je arapski izvori nazivaju Belkis. Biblijska priča je slična arapskoj. Prema ovoj verziji, Sulejmanu stižu vjesti o kraljevstvu kojim vlada žena, u kome obožavaju Sunce. Pošto su razmjenili poklone, kraljica stiže u Solomonov dvor, gdje prima monoteizam i poštovanje Boga.

Sura An-Naml - Mravi (15-44) * 15. Davudu i Sulejmanu smo znanje dali i oni su govorili: "Hvala Allahu, koji nas je odlikovao iznad mnogih vjernika, robova Svojih!
* 16. I Sulejman naslijedi Davuda i reče: "O ljudi, dato nam je da razumijemo ptičije glasove i svašta nam je dato; ovo je, zaista, prava blagodat!"
* 17. I sakupiše se Sulejmanu vojske njegove, džini, ljudi i ptice, sve četa do čete, postrojeni,
* 18. i kad stigoše do mravlje doline, jedan mrav reče: "O mravi, ulazite u stanove svoje da vas ne izgazi Sulejman i vojske njegove, a da to i ne primijete!"
* 19. I on se nasmija* glasno riječima njegovim i reče: "Gospodaru moj, omogući mi da budem zahvalan na blagodati tvojoj, koju si ukazao meni i roditeljima mojim, i da činim dobra djela na zadovoljstvo tvoje, i uvedi me, milošću Svojom, među dobre robove Svoje!"
* 20. I on izvrši smotru ptica, pa reče: "Zašto ne vidim pupavca, da nije odsutan?
* 21. Ako mi ne donese valjano opravdanje, teškom ću ga kaznom kazniti ili ću ga zaklati!"
* 22. I ne potraja dugo, a on dođe, pa reče: "Doznao sam ono što ti ne znaš, iz Sabe* ti donosim pouzdanu vijest.
* 23. Vidio sam da jedna žena njima vlada i da joj je svega i svačega dato, a ima i prijesto veličanstveni;
* 24. vidio sam da se i ona i narod njezin Suncu klanjaju, a ne Allahu - šejtan im je prikazao lijepim postupke njihove i od Pravoga puta ih odvratio, te oni ne umiju naći Pravi put
* 25. pa da se klanju Allahu, koji izvodi ono što je skriveno na nebesima i u Zemlji i koji zna ono što krijete i ono što na javu iznosite.
* 26. Allah je, nema boga osim Njega, Gospodar svega što postoji!"
* 27. "Vidjećemo" - reče Sulejman - "da li govoriš istinu ili ne.
* 28. Odnesi ovo moje pismo pa im ga baci, a onda se od njih malo izmakni i pogledaj šta će jedni drugima reći!"
* 29. "O velikaši,"- reče ona - "meni je dostavljeno jedno poštovanja vrijedno pismo
* 30. Od Sulejmana i glasi: ’U ime Allaha, Milostivog, Samilosnog!
* 31. Ne pravite se većim od mene i dođite da mi se pokorite!’
* 32. O velikaši" - reče ona - "savjetujte mi šta trebam u ovom slučaju uraditi, ja bez vas neću ništa odlučiti!"
* 33. "Mi smo vrlo jaki i hrabri" - rekoše oni - "a ti se pitaš! Pa, gledaj šta ćeš narediti!"
* 34. "Kad carevi osvoje neki grad" - reče ona - "oni ga razore, a ugledne stanovnike njegove učine poniženim; eto, tako oni rade.
* 35. Poslaću im jedan dar i vidjeću sa čime će se izaslanici vratiti."
* 36. I kad on pred Sulejmana iziđe, ovaj mu reče: "Zar da blagom mene pridobijete? Ono što je Allah meni dao bolje je od onoga što je dao vama. Vi se onome što vam se daruje radujete!
* 37. Vrati se njima! Mi ćemo im dovesti vojske kojima se neće moći oduprijeti i istjeraćemo ih iz Sabe ponižene i pokorene."
* 38. "O dostojanstvenici, ko će mi od vas donijeti njezin prijesto prije nego što oni dođu da mi se pokore?"
* 39. "Ja će ti ga donijeti" - reče Ifrit, jedan od džina - "prije nego iz ove sjednice svoje ustaneš, ja sam za to snažan i pouzdan."
* 40. "A ja ću ti ga donijeti" - reče onaj koji je učio iz Knjige - "prije nego što okom trepneš." I kad Sulejman vidje da je prijesto već pored njega postavljen, uzviknu: "Ovo je blagodat Gospodara moga, koji me iskušava da li ću zahvalan ili nezahvalan biti. A ko je zahvalan - u svoju je korist zahvalan, a ko je nezahvalan - pa, Gospodar moj je nezavisan i plemenit.
* 41. Promijenite izgled njezina prijestolja da vidimo hoće li ga ili neće prepoznati!"
* 42. I kad ona dođe, bi joj rečeno: "Je li ovakav prijesto tvoj?" - "Kao da je on!" - uzviknu ona. "A nama je prije nego njoj dato znanje, i mi smo muslimani."
* 43. A da nije ispravno vjerovala, nju su omeli oni kojima se ona, mimo Allaha, klanjala, jer je ona narodu nevjerničkom pripadala.
* 44. "Uđi u dvoranu!" - bi joj rečeno. I kad ona pogleda, pomisli da je duboka voda, pa zadiže haljinu uz noge svoje. "Ova je dvorana uglačanim staklom popločana!" - reče on. - "Gospodaru moj," - uzviknu ona - "ja sam se prema sebi ogriješila i u društvu sa Sulejmanom predajem se Allahu, Gospodaru svjetova!"

Priča prema etiopijskim izvorima [uredi]

Vladarska porodica Etiopije smatra da potiče direktno od Kralja Solomona i Kraljice od Sabe, koja se u etiopijskim pričama zove Makeda. Smatra se da je etiopijska epska historija kraljeva, "Kebra Negast" ili "Slava Kraljeva", zabilježila historiju o Makedi i njenim nasljednicima. Kralj Solomon je, prema ovoj priči, zaveo Kraljicu i sa njom imao sina koji je kasnije postao Menelik I, prvi imperator Etiopije. Drevno društvo koje je preraslo u modernu etiopijsku državu, formirano je migracijama južnih Arabljana preko Crvenog mora i njihovim brakovima sa lokalnim stanovništvom. Drevna kraljevina Etiopije, Aksum, je obuhvatala veliki dio Južne Arabije, uključujući Jemen sve do dolaska islama, a Amharik i Tigraj jezici Etiopije su Semitski jezici. Dokazi o postojanju južnoarabijskih zajednica na tlu današnje Etiopije i Eritreje su rašireni, i uključuju artefakte i drevne sabinjanske zapise. Ništa specifično za Makedu do sada nije iskopano, ali veliki bazen za kupanje u blizini Aksuma i ruševine drevne palaće domaće stanovništvo često povezuje sa njom, iako se smatra da je palaća iz mnogo kasnijeg perioda. Vjerovatno je da su južnoarabijska i etiopijska verzija jedna te ista priča.

Savremeno arapsko viđenje [uredi]

Neki od savremenih arapskih naučnika smještaju Kraljicu od Sabe ne u Jemen, kako su to činili stariji arapski izvori, nego radije na poziciju vladara trgovačke kolonije na sjeverozapadu Arabije, ustanovljenu od južnoarapskih kraljevstava. Savremeni arheološki nalazi potvrđuju da je takva kolonija postojala, sa južnoarapskim zapisima i artefaktima, iako ništa specifično za Bilkis nije otkriveno do sada.Preuzeto sa: "http://bs.wikipedia.org/wiki/Kraljica_od_Sabe"

more_horiz
Mozda bi smo mogli otvoriti temu o zeni danas? Ko zna kakve bi smo sve zakljucke o njoj tada doneli.

more_horiz
Nije tesko kada pratimo povijest zene da vidimo da je ona kroz svoju gresnu prirodu oduvek tezila da ono sto joj je Bog odredio promeni i preuzme ulogu muskarca.

I danas se zena bori ne za ravnopravnost, jer kada je i dobije ona je spontano zloupotrebljava, a vidimo da joj je sada to omoguceno, vec za dominaciju izmedju nje i coveka.

Najveci dokaz da je ravnopravnost muskarca i zene iluzija, zena pokazuje danas. Znaci sve sto je cinila kroz povijest, ili istoriju, bila je teznja da vlada nad covekom.

Nase savremeno doba pokazuje da je ona to i postigla.

Umesto da je borba za ravnopravnost, oplemeni i uzdigne, ona je zenu uzoholila i pogorsala.

Danas bi smo kod zena trebali da vidimo bolje supruge, majke i domacice, a umesto toga vidimo vladara i manipulanta. Ovo se naravno ne moze reci za sve zene, ali vecina je upravo u ovo vreme takva.

Zato mi se i svidja ova tema, jer proucavanjem sta je zena bila kroz povijest lakse cemo razumeti odakle poticu njeni porivi da se uzdigne na mesto koje joj Bog nije dao.

more_horiz
otpadnik je napisao/la:
Mozda bi smo mogli otvoriti temu o zeni danas? Ko zna kakve bi smo sve zakljucke o njoj tada doneli.

Danas kao i u prošlosti ima svakakvih žena isto kao i muškaraca.
Dok čitam tvoje postove imam osjećaj da si jako razočaran u ženski rod ili je to možda ???? Ne znam,ali znam da za mene muškarac vrijedi kao i žena.Različite uloge,isti značaj.
U svakom žitu ima kukolja!No,zbog tog kukolja ne može se općenito gledati na cijelokupno žito. Na zdravoj njivi ima više zdravog žita nego kukolja.Za to se brinu dobri ratari. Je li tako?

Iskreno,ja sam nekada bila potlačena,maltretirana,zlostavljana i verbalno i fizički,ali zbog toga nisam odbacila cijeli muški rod.
Krist me iscijelio,vratio mi nadu,dostojanstvo i život.
Jedino za Njega živim i živjet ću.A On mi jasno govori da smo u Njemu svi isti.
Svaka vjerna žena zna svoju zadaću!flower

more_horiz
magdalena je napisao/la:
otpadnik je napisao/la:

Danas kao i u prošlosti ima svakakvih žena isto kao i muškaraca.
Dok čitam tvoje postove imam osjećaj da si jako razočaran u ženski rod ili je to možda ???? Ne znam,ali znam da za mene muškarac vrijedi kao i žena.Različite uloge,isti značaj.
U svakom žitu ima kukolja!No,zbog tog kukolja ne može se općenito gledati na cijelokupno žito. Na zdravoj njivi ima više zdravog žita nego kukolja.Za to se brinu dobri ratari. Je li tako?

Iskreno,ja sam nekada bila potlačena,maltretirana,zlostavljana i verbalno i fizički,ali zbog toga nisam odbacila cijeli muški rod.
Krist me iscijelio,vratio mi nadu,dostojanstvo i život.
Jedino za Njega živim i živjet ću.A On mi jasno govori da smo u Njemu svi isti.
Svaka vjerna žena zna svoju zadaću!flower

Nikada nisam ni trpao u isti kos sve zene. Ali neke koje sam ja upoznao, upoznajem i sada poznajem iz krugova hriscanstva daju mi za pravo da zakljucujem kako vec zakljucujem.

more_horiz
Dina je napisao/la:
otpadnik je napisao/la:

Cuj,
ne trolaj mi temu....smisao ove teme je u naslovu....a ne bi ja o tvojim osobnim misljenjima i zeni....hvala ti na razumjevanju.

Molim pridrzavajte se upute ...otvorite novi topic...a ovo ostavite ovom topicu-hvala

more_horiz
Uf!To je već problem!No,jesi li se zapitao da li ih možda gledaš krivim očima?Samo predpostavljam,ne tvrdim.
Možda su te osobe sigunije,hrabrije,....od kada su sa Gospodinom!?Možda im nije važno kako ćeš ih ti gledati,već kako ih gleda Gospodin!?
Meni je dosta pročitati VRSNU ŽENU i jasno mi je.
Muž je muškarac ,ali smatram da je žena srce.
No,ne znam tvoja iskustva,pa ne mogu sagledati stvari kako treba.Bitno je sagledati sa obje strane.Uvijek postoji neki razlog zašto je tko kakav.Nemam pojma.Možda bi i ja gledala kao ti kad bi znala takve žene,no na sreću na znam.Istina je da nas ima svakakvih.No,ima svačeg svakakvog.Meni je ipak bitno što Bog kaže.Tada sam sigurna da ne mogu pogriješiti.

Malo smo se udaljili od teme!

more_horiz
[url=http://biblija.adventisti.info/glava.php?prijevod=stvarnost&knjiga=Mudre izreke&glava=31#30]Mudre izreke 31,30[/url]Lažna je ljupkost, tašta je ljepota: žena sa strahom Gospodnjim zaslužuje hvalu.

Žena jest dar od Boga . Ženu treba voljeti i poštovati te je poduprijeti u svemu što čini u životu (a da se ne kosi sa Božjim zakonom naravno). Muškarac jednostavno ne može iskoristiti sve svoje kapacitete bez žene jer su neki od njih veoma vezani uz muškarčevu lijepšu i puno puta pametniju (mudriju čak) polovicu ili ženu. Ženu treba braniti i štiti te razumijeti. Eto pogledajte mene. Sve u životu imam osim žene. Još da samo jedna žena (sa strahom gospodnjim ) uđe u moj život i bio bih apsolutno nesavršeno savršen. Pazite , poduprite i volite svoje žene. U današnjem svijetu stvarno fali ljubavi i poštovanja prema ženama. Hvala. Bog s vama.

more_horiz
privacy_tip Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.
power_settings_newLogin to reply