Kršćanski Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kršćanski ForumLogin

PREŠLI SMO NA https://krscanski.chat/

Treba li žena slušati svoga muža?

power_settings_newLogin to reply
+11
sunshine
melkisedek
stefani
Marta
KRAJVREMENA
Euro
Mika
Domenika
dragan
Medeni
Darko
15 posters

descriptionTreba li žena slušati svoga muža? - Page 5 EmptyRe: Treba li žena slušati svoga muža?

more_horiz
Želislav je napisao/la:
Dina je napisao/la:
Muski lingvisticki cod.
Pod uvijetom,da je muz, kao Krist koji ljubi svoju crkvu i predade je za sebe.
Naglasak je na ljubiti,a ne slusati.

Dina imam jedno pitanje za tebe: Da li ti slušaš svoga muža?
Dina je napisao/la:
Ljubav u Bogu je dovrsetak zakona,treba muza dovesti na pokajanje i privoliti ga Kristu,a ako je on bambus,zamislite koliko truda treba vjernoj zeni dovesti ga Kristu,je li to ljubav ili sto?

Ne slažem se sa tobom Dina. Niko ne može nikoga privoleti ka Bogu. Sam Bog je taj koji zove i dovodi ljude ka sebi. Biblijski dokaz:
Rimljanima 9:15. Ivan 6:65
Dina je napisao/la:
A pogledajte malo crnu kroniku,kako danasnji ,,vjernici,,muzevi ljube svoje zene.Ne biraju orudja za njeno unistenje.A imaju sve oblike ,,vjernika,,a Boga su se u svom zivljenju odrekli.

Izvini Dina ali ja sam mislio da je Biblija za vernike a ne za nevernike. To što si rekla nisu vernici. Jedan hrišćanin će ljubiti svoju ženu onako kako Isus ljubi svoju crkvu.

Da li ti slušaš svoga muža?

Nisam shvatila najbolje ovo pitanje.Mislim da smo ovu temu vec jako dobro obradili,i netreba ponavljati.Bog nije stavio muza i zenu u ropskim odnosima,nego u krscanskim,a tocno je definirano kakvi su to odnosi.Ako ljubav u istini nema problema.
Ne slažem se sa tobom Dina. Niko ne može nikoga privoleti ka Bogu. Sam Bog je taj koji zove i dovodi ljude ka sebi. Biblijski dokaz:

14 Što ćemo dakle reći? Možda da u Boga ima nepravde? Nipošto!
Rim 9:14
16 Uistinu, Bog je tako ljubio svijet te je dao svoga Sina Jedinorođenca da nijedan koji u njega vjeruje ne propadne, nego da ima život vječni. 17 Ta Bog nije poslao Sina na svijet da sudi svijetu, nego da se svijet spasi po njemu
Ivan 3:16
Izvini Dina ali ja sam mislio da je Biblija za vernike a ne za nevernike. To što si rekla nisu vernici. Jedan hrišćanin će ljubiti svoju ženu onako kako Isus ljubi svoju crkvu

Oprosti,ali po rodovima njihovijem se prepoznaju,ne zelim suditi nikome i ne sudim,svatko stoji pred Bogom sam za svoju vjeru.

descriptionTreba li žena slušati svoga muža? - Page 5 EmptyRe: Treba li žena slušati svoga muža?

more_horiz
Dina je napisao/la:
Želislav je napisao/la:

Nisam shvatila najbolje ovo pitanje.

Sestro, pitanje je jednostavno i tu treba reći samo DA ili NE. Preformulisaću pitanje. Da li ćeš poslušati svoga muža, kada on kaže ovako a ti to vidiš onako? A nema kompromisa ti vidiš da si ti u pravu a on vidi da je on u pravu? Ponavljam nema kompromisa. Šta je po Bibliji tada ispravno ili kako postupati?
Dina je napisao/la:
Želislav je napisao/la:

16 Uistinu, Bog je tako ljubio svijet te je dao svoga Sina Jedinorođenca da nijedan koji u njega vjeruje ne propadne, nego da ima život vječni. 17 Ta Bog nije poslao Sina na svijet da sudi svijetu, nego da se svijet spasi po njemu

Nemam komentar,... ali prvo što mi je došlo na um jeste da mi ovo liči na istorijski događaj kada su došla kod Joba tri njegova prijatelja da mu kažu kako je on negde sagrešio.
Oprosti,ali po rodovima njihovijem se prepoznaju,ne zelim suditi nikome i ne sudim,svatko stoji pred Bogom sam za svoju vjeru.

Da sestro slažem se to je Biblija,i mislio sam na ljude koji misle da služe Bogu ali su daleko od njega. To sam napisao na citat
Dina je napisao/la:
A pogledajte malo crnu kroniku, kako danasnji,vjernici,,muzevi ljube svoje zene.Ne biraju orudja za njeno unistenje.A imaju sve oblike ,,vjernika,,a Boga su se u svom zivljenju odrekli.

Ovde su ljudi koji NEZNAJU Boga. Zato se dešavaju razne stvari kao preljube, razbojništva, ubistva i to čak u samoj porodici.

more_horiz
Želislav je napisao/la:
Dina je napisao/la:
Želislav je napisao/la:

Nisam shvatila najbolje ovo pitanje.

Sestro, pitanje je jednostavno i tu treba reći samo DA ili NE. Preformulisaću pitanje. Da li ćeš poslušati svoga muža, kada on kaže ovako a ti to vidiš onako? A nema kompromisa ti vidiš da si ti u pravu a on vidi da je on u pravu? Ponavljam nema kompromisa. Šta je po Bibliji tada ispravno ili kako postupati?
Dina je napisao/la:
Želislav je napisao/la:

Nemam komentar,... ali prvo što mi je došlo na um jeste da mi ovo liči na istorijski događaj kada su došla kod Joba tri njegova prijatelja da mu kažu kako je on negde sagrešio.

Da sestro slažem se to je Biblija,i mislio sam na ljude koji misle da služe Bogu ali su daleko od njega. To sam napisao na citat
Dina je napisao/la:
A pogledajte malo crnu kroniku, kako danasnji,vjernici,,muzevi ljube svoje zene.Ne biraju orudja za njeno unistenje.A imaju sve oblike ,,vjernika,,a Boga su se u svom zivljenju odrekli.

Ovde su ljudi koji NEZNAJU Boga. Zato se dešavaju razne stvari kao preljube, razbojništva, ubistva i to čak u samoj porodici.

Preformulisaću pitanje. Da li ćeš poslušati svoga muža, kada on kaže ovako a ti to vidiš onako? A nema kompromisa ti vidiš da si ti u pravu a on vidi da je on u pravu? Ponavljam nema kompromisa. Šta je po Bibliji tada ispravno ili kako postupati?

Bog nije stavio muza i zenu u ropskim odnosima,nego u krscanskim,a tocno je definirano kakvi su to odnosi.S Kristom uvijek ima rjesenja,ovi kruti nameti rjesavanja stvari su posljedica jednog patrijahalnog odgoja.Covjek ljubi svoju zenu ,kao Krist crkvu,tu je sve receno.Ako ljubav u istini nema problema.

Ovdje treba prepustiti sud Bogu,sjeti se razbojnika na krizu.

Tko je kriv za to?
U uredjenim drustvima su mnogi ovakvi deklarirani kao vjernici.

more_horiz
Ok Dina pitaću te drugo pitanje. Ako ti imaš neku želju u svom srcu i volela bi da se ispuni, moliš se Bogu, dugo, istrajno, i na kraju vidiš da Bog ne želi da ti to da. Ne da ti ne veruješ, već Bog jednostavno kaže NE.

Može li ovakva situacija da nastane?

more_horiz
Želislav je napisao/la:
Ok Dina pitaću te drugo pitanje. Ako ti imaš neku želju u svom srcu i volela bi da se ispuni, moliš se Bogu, dugo, istrajno, i na kraju vidiš da Bog ne želi da ti to da. Ne da ti ne veruješ, već Bog jednostavno kaže NE.

Može li ovakva situacija da nastane?

Hvala Bogu za mnogo puta ovako nastalu situaciju.Moje zelje su jedno, a ono sto Bog zna za mene i moje dobro je drugo,uz naravno postivanje moje volje i moje slobode,konacno ja odlucujem,hocu li prihvatiti Bozju volju ili ne,a Bog postiva moju slobodu....,,sve mi je slobodno cin iti,ali mi nije sve na korist''.Jer Bog je stvorio covjeka sa slobodnom voljom, i to postiva od pocetka do sada.

more_horiz
Pozdrav Dina,

Slažem se sa tobom da Bog poštiva našu slobodnu volju. Međutim iz tvog posta nisam razumeo tvoj stav. Da li to znači da kada Bog kaže NE, ti ćeš uraditi kako ti misliš da je dobro ili ćeš uraditi kako je rekao Bog?

Izvini Dina ali daješ neprecizne odgovore iz kojih se nevidi jasan tvoj stav, ako nije problem za tebe da pišeš konkretnije.

more_horiz
Želislav je napisao/la:
Pozdrav Dina,

Slažem se sa tobom da Bog poštiva našu slobodnu volju. Međutim iz tvog posta nisam razumeo tvoj stav. Da li to znači da kada Bog kaže NE, ti ćeš uraditi kako ti misliš da je dobro ili ćeš uraditi kako je rekao Bog?

Izvini Dina ali daješ neprecizne odgovore iz kojih se nevidi jasan tvoj stav, ako nije problem za tebe da pišeš konkretnije.

Pa ti bi htio kako ja vidim oblikovati moju vjeru, to spada u kategoriju ,,osetljivih osobnih podataka''.Nitko nem prava na osnovi svojih vjerovanja drugoga inkvizirati.
Kao sto je moj odnos s mojim muzem privatna stvar,tako je i moj odnos s Bogom privatna i osobna stvar.
Tocno se zna da je Bog stvorio covjeka i zenu na svoju sliku,to znaci,da su jednaki pred Bogom,i u pravima i u duznostima.
Ljudi koji su dobro upoznali instituciju braka,ne postavljaju uopce stvari,tko je veci ,tko je maji,svatko u svojoj funkciji,mora i treba biti odgovoran i preuzeti i duznosti i prava i imati zajednicke radosti,nemoguce je postojati zajednica bez slobode licnosti,to je onda ropstvo.

more_horiz
Pozdrav svima

Dina, na početku želim se izvinuti. Nisam imao nameru da ulazim u tvoj osobni život. Moja želja je bila da objasnim ljubav između Boga i njegove crkve što je slika muža i žene. A upravo ta ljubav dovodi do toga da žena ima snage da prihvati volju svoga muža i kada je to neshvatljivo.

Pokušaću da iznesem moje viđenje po Bibliji ono što zapravo jeste brak između Boga i crkve a ujedno se to isto odnosi i na brak jednog hrišćanina i hrišćanke.

Kada se dvoje odluče da stupe u brak, to je iz ljubavi (Sada mislim na brak po Božjoj volji). Tako i ja volim i poštujem moju ženu i uzeo sam je za ženu baš zbog toga što je volim. Isto je i sa Bogom i sa crkvom. To si i citirala Jovan 3:16. Sada verujem da i mi volimo Boga isto tako kao što smo uzeli našeg partnera zbog ljubavi. Ako je tako, onda znamo da se dešavaju situacije kada Bog od nas zahteva nešto što nas osobno puno ne raduje, ali pošto volimo Boga i znamo da On zna šta je najbolje za nas, tako trebali bi da ga slušamo pa makar On hteo i da umremo. Dan 3:12-27, 5Moj 34:5, i mnogo sličnih stihova gde vidimo kako Bog ima pravo na sve što jesmo i imamo.

Znam da će ovo sada izazvati mnoge reakcije, ali pokušajte samo pročitati pažljivo sledeće i uzmite svaku moju reč u obzir, ne samo neke od njih.

Verujem da ako crkva mora da sluša u svemu Boga da isto tako mora i žena da sluša svoga muža u svemu, osim ako bi njen muž hteo da je navede da bude neposlušna Bogu (Božjoj reči). Tada žena ne mora poslušati svog muža. Sada ako ja volim Boga i toliko sam zaljubljen u Njega, znam da kada bi Bog želeo i da umrem da mi to ne bi bilo teško. Znate kako je umro Petar? On je prvo trčao od svojih neprijatelja pa je onda shvatio da je to njegovo vreme da Isus želi da bude sa Njim i vratio se i još tražio da ne bude razapet kao Isus već da ga okrenu glavom na dole. KAKVA VERNOST I LJUBAV. Verujem da ako hrišćanka iskreno i sa žarom voli svoga muža, da sve što bi on rekao za nju ne bi bilo problem da posluša. Jer ako je Bog iznad crkve onda po Bibliji jeste i muž iznad svoje žene. OVO SVAKAKO NE DAJE PRAVO NIJEDNOM MUŽU DA SVOJU ŽENU OMALOVAŽAVA I NAPRAVI ROBINJOM. Ako bi došlo do nekih situacija koje nemaju dogovora onda sigurno Bog će gledati na ono na što kaže muž a ne žena. Ovo pričam iz mog iskustva. Ja svoju ženu jako volim, i verujem u Božju milost da ako treba da se žrtvujem za nju ili decu, što verujem većina bi i uradila, pa ako se tako volimo, a verujemo u Boga i vidimo po Bibliji šta je Njegova volja, znajte nema boljeg odnosa od tog što je dao Bog u braku. I moja žena voli mene i kada dođe do takve situacije da neznamo da se dogovorimo i ja insistiram da bude po mome, prihvata to. Ja znam zašto sam insistirao a moja žena prihvata to jer veruje da radim najbolju stvar i ne radim to za mene već za celu porodicu, jer upravo njih volim i ne želim da im napravim loše već da bude bolje.

Još jednom bi naglasio pročitajte ceo post što sam napisao potražite stihove u Rim 7 i Gal 5, 1Kor 11 i uvidećete šta je ono što Bog želi od nas. I onda vidite da li je ovo istina što sam naveo.

Neka vas Bog sve blagoslovi.

more_horiz
previše: "mora da sluša" da bi bilo iz ljubavi i za Ljubav!

Zakon zahtjeva poslušnost!
Ljubav ne zahtjeva ništa, pa i kad je prezrena Ona ne zna drugo nego ljubiti!!

Čovjek nije izuzet Zakona, već ga dapače Ljubavlju savršeno ispunjava!!
A to bi kazalo:poslušan do smrti jer ljubim, ne jer moram ili mi dužnost,
nikako,
nitko ne mora,ni Bog ne mora, ni čovjek,
već poslušan jer je Ljubav nastanjena u meni i ne mogu drugo do li Ljubiti i kada sasvim razapeta!!

Bog sa svima nama

more_horiz
Želislav je napisao/la:
Pozdrav svima

Dina, na početku želim se izvinuti. Nisam imao nameru da ulazim u tvoj osobni život. Moja želja je bila da objasnim ljubav između Boga i njegove crkve što je slika muža i žene. A upravo ta ljubav dovodi do toga da žena ima snage da prihvati volju svoga muža i kada je to neshvatljivo.

Pokušaću da iznesem moje viđenje po Bibliji ono što zapravo jeste brak između Boga i crkve a ujedno se to isto odnosi i na brak jednog hrišćanina i hrišćanke.

Kada se dvoje odluče da stupe u brak, to je iz ljubavi (Sada mislim na brak po Božjoj volji). Tako i ja volim i poštujem moju ženu i uzeo sam je za ženu baš zbog toga što je volim. Isto je i sa Bogom i sa crkvom. To si i citirala Jovan 3:16. Sada verujem da i mi volimo Boga isto tako kao što smo uzeli našeg partnera zbog ljubavi. Ako je tako, onda znamo da se dešavaju situacije kada Bog od nas zahteva nešto što nas osobno puno ne raduje, ali pošto volimo Boga i znamo da On zna šta je najbolje za nas, tako trebali bi da ga slušamo pa makar On hteo i da umremo. Dan 3:12-27, 5Moj 34:5, i mnogo sličnih stihova gde vidimo kako Bog ima pravo na sve što jesmo i imamo.

Znam da će ovo sada izazvati mnoge reakcije, ali pokušajte samo pročitati pažljivo sledeće i uzmite svaku moju reč u obzir, ne samo neke od njih.

Verujem da ako crkva mora da sluša u svemu Boga da isto tako mora i žena da sluša svoga muža u svemu, osim ako bi njen muž hteo da je navede da bude neposlušna Bogu (Božjoj reči). Tada žena ne mora poslušati svog muža. Sada ako ja volim Boga i toliko sam zaljubljen u Njega, znam da kada bi Bog želeo i da umrem da mi to ne bi bilo teško. Znate kako je umro Petar? On je prvo trčao od svojih neprijatelja pa je onda shvatio da je to njegovo vreme da Isus želi da bude sa Njim i vratio se i još tražio da ne bude razapet kao Isus već da ga okrenu glavom na dole. KAKVA VERNOST I LJUBAV. Verujem da ako hrišćanka iskreno i sa žarom voli svoga muža, da sve što bi on rekao za nju ne bi bilo problem da posluša. Jer ako je Bog iznad crkve onda po Bibliji jeste i muž iznad svoje žene. OVO SVAKAKO NE DAJE PRAVO NIJEDNOM MUŽU DA SVOJU ŽENU OMALOVAŽAVA I NAPRAVI ROBINJOM. Ako bi došlo do nekih situacija koje nemaju dogovora onda sigurno Bog će gledati na ono na što kaže muž a ne žena. Ovo pričam iz mog iskustva. Ja svoju ženu jako volim, i verujem u Božju milost da ako treba da se žrtvujem za nju ili decu, što verujem većina bi i uradila, pa ako se tako volimo, a verujemo u Boga i vidimo po Bibliji šta je Njegova volja, znajte nema boljeg odnosa od tog što je dao Bog u braku. I moja žena voli mene i kada dođe do takve situacije da neznamo da se dogovorimo i ja insistiram da bude po mome, prihvata to. Ja znam zašto sam insistirao a moja žena prihvata to jer veruje da radim najbolju stvar i ne radim to za mene već za celu porodicu, jer upravo njih volim i ne želim da im napravim loše već da bude bolje.

Još jednom bi naglasio pročitajte ceo post što sam napisao potražite stihove u Rim 7 i Gal 5, 1Kor 11 i uvidećete šta je ono što Bog želi od nas. I onda vidite da li je ovo istina što sam naveo.

Neka vas Bog sve blagoslovi.

Primam tvoju ispriku.
U cjelom tvom postu nedostaje nesto.Da je Krist prvi umro za svoju crkvu...jos kad gresnici smo bili.....mislim da malo previse potencirac pravo muz,a tocno su definirani odnosi.Krist nije nikad naglasio ili ako ja neznam ispravite me,da je umro samo za muskarca,jeste zena je prva pogrjesila,ali zato nosi i posljedice u svom zivotu isto kao i muskarac,ali u Kristu nema...muskoga i zenskoga roda,nema zidova ni grka ,svi smo pred njim isti.
Patrijahalni odnosi izmedju muskarca i zene odgovaraju lijenim muskarcima,koji uzivaju biti glava,ali ta glava mora imati u sebi i odgovornosti,za nesto sto se zove ustanova brak i dom.
Ljubav ne zahtjeva ništa, pa i kad je prezrena Ona ne zna drugo nego ljubiti!!

Mislim da je ovim sve receno.

more_horiz
Mi-Ha-El je napisao/la:
Čovjek nije izuzet Zakona, već ga dapače Ljubavlju savršeno ispunjava!!

Ovo mi je na mislima kada kažem da "mora da sluša" to nije iz poštovanja prema mužu, to nije zato što je u braku sa njim već zato što ga ljubi. Ali napisao sam da mora jer je to po Bibliji jer u protivnom nije u Božjoj volji, ili jeste?
Dina je napisao/la:
Krist nije nikad naglasio ili ako ja neznam ispravite me,da je umro samo za muskarca,jeste zena je prva pogrjesila,ali zato nosi i posljedice u svom zivotu isto kao i muskarac,ali u Kristu nema...muskoga i zenskoga roda,nema zidova ni grka ,svi smo pred njim isti.

Neznam da li je ovo pripisano meni da sam rekao? Jer ovo sigurno nisam mislio a kamoli rekao, zamolio sam da pročitate sve i uzmete sve u obzir.
Mi-Ha-El je napisao/la:

Milost čini poslušnost.

more_horiz
Treba

more_horiz
privacy_tip Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.
power_settings_newLogin to reply