Kršćanski Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kršćanski ForumLogin

PREŠLI SMO NA https://krscanski.chat/

Treba li žena slušati svoga muža?

power_settings_newLogin to reply
+11
sunshine
melkisedek
stefani
Marta
KRAJVREMENA
Euro
Mika
Domenika
dragan
Medeni
Darko
15 posters

descriptionTreba li žena slušati svoga muža? - Page 3 EmptyRe: Treba li žena slušati svoga muža?

more_horiz
nije li Bog izvadio iz Adamovog boka rebro i načinio družicu čovijeku .i to je slika KRISTA i njegove nevjeste.

descriptionTreba li žena slušati svoga muža? - Page 3 EmptyRe: Treba li žena slušati svoga muža?

more_horiz
...ja u tvojim recenicama ne citam puno ljubavi Sad ...Bog je Adamu stvorio druzicu,a ne ropkinju

more_horiz
nitko i nije rekao robkinju

more_horiz
Treba li žena slušati svoga muža? - Page 3 Thumbnail_Cover1-170119065584846f7f768a63a4
Autor:Nancy Vyhmeister (ed)
Seiten:340

Ausgabe:1998

ISBN-13:978-1-883925-22-2

Format:Paperback

Sprache:Englisch
Hersteller:Andrews University Press

An ad hoc committe on hermeneutics and ordination from the Seventh-day Adventist Theological Seminary provides thoughtful answers to good questions:
Why ordain elders and pastors? What does the Bible teach about priesthood and ministry? Does Paul really prohibit women from speaking in church? What does Ellen White say about ordination? What role did women play in ministry in the New Testament? How is ordination related to the ministry? How does culture influence the way we understand the Bible? Does the Bible forbid the ordination of women? What does the Bible teach about "headship"? How did Ellen White relate to the Women's Rights Movement? Who were some of the ninteenth-century Adventist women in ministry and what did they do?

Koga zanima ova knjiga moze je ukratko citati:
http://www.adventistbookcenter.at/english-books_/women-in-ministry.html

more_horiz
Bog je rekao da žena šuti, a to tvoje nije od Boga.

more_horiz
KRAJVREMENA je napisao/la:

Bog je rekao da su muz i zena jedno,i da su jedno bez drugog nepotpuni.Zena treba voljeti,postivati muza i ukazati mu s blagoscu na eventualne pogreske,kao i on njoj.I zajedno u slozi i ljubavi osnivati obitelj,tj. praviti potomstvo.Naravno je da uvjek mora doci do neslaganja,ali nema toga sto se iz ljubavi jedno prema drugome ne moze rijesiti.Zena ne smije biti glava kuce i uzeti muzevu ulogu,ali zivjeti u ravnopravnom braku s muzem smije,tj. cim je tu ljubav tu nemoze biti nikakvo ugnjetavanje.Gdje je ljubav tu je blagost,i ljubav ne zadaje nikave naredbe,ljubav miluje,voli,pazi,brine se i nije sebicna niti ohola.Zena treba sutit??Ne.trebao bi svatko sutit kada nema sto pametno i bitno za reci,to je krepost,to je vrlina,odnosi se jednako na muskarca i zenu.A danas ju je pogotovo tesko naci.

more_horiz

nije li Bog izvadio iz Adamovog boka rebro i načinio družicu čovijeku .i to je slika KRISTA i njegove nevjeste.

Recimo da Marta i ja imamo problema,s nasim shvatanjem stvaranja covjeka i druzice njegove i kako im je Bog dao blagoslov doma,i dar medjuisobne ljubavi.
Budi tako ljubazan KRAJVREMENA ,pa nam objasni ove tvoje izjave.Je li Krist svojoj crkvi daje ovakav nalog
SUTI
,
a to tvoje nije od Boga.
Ili da ti sad ne navodim retke iz Biblije,kako se njezno Krist ophodi sa svojom crkvom.

more_horiz
Tocno tako.A Isus se pogotovo njezno ophodio s zenama,tocnije s majkama.Koliko li je samo volio svoju majku(iako je glupo reci volio,jer ta je ljubav vjecna).Pa samo iz tog primjera vidis da zena na zemlji i u obitelj ima svoju nezamjenjivu zadacu,kao sto i muskarac ima svoju.
A nije li Bog stvoritelj svih ljudi?I sva su mu djeca jednako bitna.I sva su djeca jednako ljubljena.
Zar ces svoju zenu ljubit manje nego bilo kojeg od svoje brace?stvarno ne.Jer s njom cinis jedno nerazdruzivo tjelo.A mislim da ljubljenoj osobi neces reci suti...

more_horiz
Krist je ostavio zapovijed ,a zapovijed je da držimo njegovu riječ.
I to cijelu riječ, i tu više nema pa možda ,pa ja mislim,pa sigurno je to tako .Nego tu je amen,ili ste otišli od toga .I vi možete biti toliko religiozni, da svaki dan molite ,da svaki dan čitate riječ Božju,da idete u crkvu to vam ništa neće koristiti ,jer ste vi potpuno promašili, ostavljajući riječ. A njegova riječ kaže da je muž glava ženi ,i oni su jedno tijelo. i ono što glava kaže tijelo sluša. Ako bi to tijelo imalo dvije glave ,pa se u nekim stvarima ne bi mogli složiti to bi bilo gnusoba pred Bogom ,zato je Bog rekao da muž bude glava ,jer nije čovijek radi žene , već žena radi čovijeka . To nije to da muž maltretira ,tuče, da se opija itd.
On je mora ljubiti kao što je Kris ljubio crkvu. Ali crkva mora slušati njegov glas,i to je amen,i tu nema više zdogovaranja .Nego tu je samo ono što on kaže ,to je slika.Muža i žene.

more_horiz
A njegova riječ kaže da je muž glava ženi ,i oni su jedno tijelo. i ono što glava kaže tijelo sluša. Ako bi to tijelo imalo dvije glave ,pa se u nekim stvarima ne bi mogli složiti to bi bilo gnusoba pred Bogom ,zato je Bog rekao da muž bude glava ,jer nije čovijek radi žene , već žena radi čovijeka .

Ovdje kao da je riječ o sijamskim blizancima a ne o dvijema osobama.
Čak i sijamski blizanci su dvije osobe koji silom prilika žive skupa.
Isus je skoro pa sve pričao dvosmisleno,malo ovako pa malo onako.
Eto što kaže o rastavljanju:
Ta došao sam rastaviti čovjeka od oca njegova i kćer od majke njezine i snahu od svekrve njezine;i neprijatelji će čovjeku biti ukućani njegovi.
Izgleda da je zaboravio tu spomenuti i muža od žene,ali takvo rastavljanje
spominje kad uspoređuje ljude sa ovcama i jarcima.
Zar stvarno mislite da nema(po Isusovim riječima)oženjenih jaraca i ovca.

more_horiz
Malo si ti falio.U mome tekstu gore također mozes vidjeti da sam napisala da je muz glava zene.A ti si napisao citiram: "Bog je rekao da zena suti,a to tvoje nije od Boga" pa ja te molim da mi navedes taj primjer gdje je Bog to rekao,tako da rijesim eventualnu zabludu ako sam u njoj.Navedi mi gdje to pise da se mogu i ja u to uvjeriti.

more_horiz
"Ni po Meni ni po Svevišnjem,ni po ikome koji je ispravne duše nije dopušteno ni iz kojieg razloga otpustiti ženu.Zar niste čitali da je Stvoritelj u početku dana,stvori čovjeka i ženu?I stvorio ih je kao muško i žensko.I reče:Tako če zbog toga čovijek ostaviti oa i majku i sjedininiti se sa ženom i njih če dvoje biti samo jedno tijelo"

Medeni,imam dojam da ti ili ne razumjes ili se pravis da ne razumjes.
Nije Isus zaboravio o tom dijelu spomenuti zenu i muskarca,tu ih nije trebalo spomenuti.Spominje razdvajanje u smislu otac ce se okrenutu protiv boga a sin nece,i tu ce se desiti razdvajanje,i tako majka i kcerka,snaha i nevjesta itd.Muz i zena tu ne spadaju jer im ni taj razlog nije opravdan za razvod kada su se zdruzili u jedno tijelo.Ni jedan razlog im nije opravdan.
Ali ovde trenutno nije bila rijec o tome...

more_horiz
Krist je ostavio zapovijed ,a zapovijed je da držimo njegovu riječ.
I to cijelu riječ, i tu više nema pa možda ,pa ja mislim,pa sigurno je to tako .Nego tu je amen,ili ste otišli od toga .I vi možete biti toliko religiozni, da svaki dan molite ,da svaki dan čitate riječ Božju,da idete u crkvu to vam ništa neće koristiti ,jer ste vi potpuno promašili, ostavljajući riječ. A njegova riječ kaže da je muž glava ženi ,i oni su jedno tijelo. i ono što glava kaže tijelo sluša. Ako bi to tijelo imalo dvije glave ,pa se u nekim stvarima ne bi mogli složiti to bi bilo gnusoba pred Bogom ,zato je Bog rekao da muž bude glava ,jer nije čovijek radi žene , već žena radi čovijeka . To nije to da muž maltretira ,tuče, da se opija itd.
On je mora ljubiti kao što je Kris ljubio crkvu. Ali crkva mora slušati njegov glas,i to je amen,i tu nema više zdogovaranja .Nego tu je samo ono što on kaže ,to je slika.Muža i žene.

On je mora ljubiti kao što je Kris ljubio crkvu.

Mi niti ne govorimo o ovom omjeru kako sto nam ti zelis prikazati.U ljubavi nema gospodarenja,tu je LJUBAV a to je uzajamno postivanje.Moze li glava bez ostalih udova sto bi to bilo.Ovdje je pokazno
veza izmedju glave i tjela,kako funkcionira u skladu.Na takav sklad je Bog mislio prilikom stvaranja covjeka.Muskarac i zena su covjek.
U ljubavi nema potrebe za gospodarenjem jedno nad drugim,isto kao i u tjelu svako ima svoju funkciju koja je u skladu.
Ti pokusavas prikazati zenu,kao bice drugog reda,a Bog kod stvaranja to nije napravio.
On je napravio covjeka na svoju sliku.

more_horiz
Marta je napisao/la:
Malo si ti falio.U mome tekstu gore također mozes vidjeti da sam napisala da je muz glava zene.A ti si napisao citiram: "Bog je rekao da zena suti,a to tvoje nije od Boga" pa ja te molim da mi navedes taj primjer gdje je Bog to rekao,tako da rijesim eventualnu zabludu ako sam u njoj.Navedi mi gdje to pise da se mogu i ja u to uvjeriti.

oprosti na stastancima

more_horiz
Medeni je napisao/la:
A njegova riječ kaže da je muž glava ženi ,i oni su jedno tijelo. i ono što glava kaže tijelo sluša. Ako bi to tijelo imalo dvije glave ,pa se u nekim stvarima ne bi mogli složiti to bi bilo gnusoba pred Bogom ,zato je Bog rekao da muž bude glava ,jer nije čovijek radi žene , već žena radi čovijeka .

Ovdje kao da je riječ o sijamskim blizancima a ne o dvijema osobama.
Čak i sijamski blizanci su dvije osobe koji silom prilika žive skupa.
Isus je skoro pa sve pričao dvosmisleno,malo ovako pa malo onako.
Eto što kaže o rastavljanju:
Ta došao sam rastaviti čovjeka od oca njegova i kćer od majke njezine i snahu od svekrve njezine;i neprijatelji će čovjeku biti ukućani njegovi.
Izgleda da je zaboravio tu spomenuti i muža od žene,ali takvo rastavljanje
spominje kad uspoređuje ljude sa ovcama i jarcima.
Zar stvarno mislite da nema(po Isusovim riječima)oženjenih jaraca i ovca.

Ovi se tekstovi u krscanstvu ipak malo drugacije tumace.Ne mog odrediti kom pravcu pripada ovo tvoje tumacenje.
Zar ti mislis da je Isus neprijatelj Nr.1 covjeku.Zar Krist zeli stvoriti nesrecu ljudima?

more_horiz
Marta je napisao/la:
A ti si napisao citiram: "Bog je rekao da zena suti,a to tvoje nije od Boga"

Ovo što citiraš,gdje to piše u mojem postu?

more_horiz
Dina je napisao/la:

Ovi se tekstovi u krscanstvu ipak malo drugacije tumace.Ne mog odrediti kom pravcu pripada ovo tvoje tumacenje.
Zar ti mislis da je Isus neprijatelj Nr.1 covjeku.Zar Krist zeli stvoriti nesrecu ljudima?

Pa onaj tko šalje svoje prijatelje među vukove,a nenaoruža ih potrebnim oružjem u najmanju ruku ga se može smatrati nerazumnim.

more_horiz
Medeni je napisao/la:
Dina je napisao/la:

Pa onaj tko šalje svoje prijatelje među vukove,a nenaoruža ih potrebnim oružjem u najmanju ruku ga se može smatrati nerazumnim.

Ima nesto sto je mnogo jace od oruzja.Ako i tjelo ubuju duh sigurno nece.

Marta je napisao/la:
A ti si napisao citiram: "Bog je rekao da zena suti,a to tvoje nije od Boga"

Ovo što citiraš,gdje to piše u mojem postu?

Mislim da ovo pise u postu od KRAJAVREMENA.

more_horiz
privacy_tip Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.
power_settings_newLogin to reply