Kršćanski Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kršćanski ForumLogin

PREŠLI SMO NA https://krscanski.chat/

Kloniranje

power_settings_newLogin to reply
+12
ararat
mirjam
Izrail
Djuro Djuric
Mali princ
Aladin
Justin
vivi
Spart
laodikejac
Darko
kainos
16 posters

descriptionKloniranje - Page 2 EmptyRe: Kloniranje

more_horiz
Dina je napisao/la:

<BLOCKQUOTE>Kloniranje je proces kreiranja kopije identicne orginali,daklem nije stvaranje i ne vidim velicinu toga.Ako neko to u cilju humane medicine npr,umjetna kost O.K. ali ako netko zeli napraviti drugi JA koji je smisao toga i velicina.?</BLOCKQUOTE>

Kloniranje je nalik skeniranju i printanju novčanica. Produkt se može koristiti u ograničenom krugu i ograničeno vrijeme.

more_horiz
Justin je napisao/la:
Strašno je to, šta čovjek radi danas.
Kad samo malo uspije okusiti božansku moć (ili barem misli da ju je okusio), čovjek više ne zna stati... On želi biti Bog! A najgore je što čovjek vidi i shvati da je to što radi loše...ali jednostavno ne može stati...to je jače od njega.

Čovjek bi htio znati sve tajne, imati svo znanje, otkriti svu mudrost...ali nikako da shvati da će ga ti pokušaji samo odvesti u propast... To je kao kad bi slon pokušao letjeti i onda skočio sa visoke litice i onda tako dok je u zraku i dok pada sam sebi laskao: "Vidi, ja letim!" I onda ko u crtiću, padne dole..."...više ne letim."... leti

Ja ne mogu vjerovat ovo što si napisao!Pa to htijenje da sazna sve tajne jest jedna od najvažnijih ljudskih kvaliteta,to je ono što gura čovječanstvo naprijed,za razliku od crkve koja želi da svijet ostane u mračnom dobu.To je najvažniji razlog zašto sam ja ateist,jer smatram da osnova religije mora biti želja za smanjenjem patnje i poboljšanje kvalitete života,a tek se iz toga mogu granati neke druge religijske smjernice.

more_horiz
Djuro Djuric je napisao/la:

Ja ne mogu vjerovat ovo što si napisao!Pa to htijenje da sazna sve tajne jest jedna od najvažnijih ljudskih kvaliteta,to je ono što gura čovječanstvo naprijed,za razliku od crkve koja želi da svijet ostane u mračnom dobu.To je najvažniji razlog zašto sam ja ateist,jer smatram da osnova religije mora biti želja za smanjenjem patnje i poboljšanje kvalitete života,a tek se iz toga mogu granati neke druge religijske smjernice.

rool rofl

more_horiz
Ako je nešto smiješno Izraile napiši to.

more_horiz
Ako je nešto smiješno Izraile napiši to.

Pa ono o acanju bisera je davno napisano, čemu dodavati.
Osim da se slatko rofl rofl

more_horiz
<BLOCKQUOTE>
Justin je napisao/la:

leti

Povijest je pokazala,da je ateisticki projekt humanizacije svjeta,donio,mnostvo patnje,koje nadilazi,zlo koje je uzrokovala crkva.Naprimjer....marksizam,lenjinizam,staljinizam,inspirirani religijom ateizma,posli su od lazne teorije alijenacije i dezalijenacije.....Marx,odusevljen galskim pjetlom francuske revolucije,zanesen giljotinom,vidio je konopac,sjekire,u rukama proletarijata,jer nije uvazio cinjenicu,da grijesni covjek ne moze izmjeniti svijet grijeha u svijet slobode od grijeha.</BLOCKQUOTE>

more_horiz
Kao prvo,tu se ne bi trebalo imati što nadilaziti jer crkva ne bi uopće trebala činiti zlo.I teorija alijenacije je daleko od lažne!Pa pogledaj samo svijet oko sebe.Čovjek mora pokušati poboljšati svijet,a ne predati se fatalističkom poimanju i očekivati da naše probleme riješe neke više sile.

more_horiz
<BLOCKQUOTE>
<BLOCKQUOTE>

<BLOCKQUOTE>
Kao prvo,tu se ne bi trebalo imati što nadilaziti jer crkva ne bi uopće trebala činiti zlo.I teorija alijenacije je daleko od lažne!Pa pogledaj samo svijet oko sebe.Čovjek mora pokušati poboljšati svijet,a ne predati se fatalističkom poimanju i očekivati da naše probleme riješe neke više sile.

Mislim da si otudjen od istine,jer vjernici nisu fatalisti,inspiracija dementnih filozofa,je napraviala prejako devijacije u poimanju sila.To su poimanja praksisovaca,i oni se brane fatalizmom,da ne bi mozda bio istinit.Samo se poimanje vise sile,moze interpretirati kao spasenje,covjecanstva.</BLOCKQUOTE></BLOCKQUOTE></BLOCKQUOTE>

more_horiz
Pa cekaj malo,ti si rekla:"grijesni covjek ne moze izmjeniti svijet grijeha u svijet slobode od grijeha." Svi ljudi su griješni,znači ljudi ne mogu promijeniti svijet.To meni zvuči kao fatalizam.Di ćemo mi završit ako izgubimo i tu nadu da možemo promijeniti svijet...

more_horiz
<BLOCKQUOTE>
Pa cekaj malo,ti si rekla:"grijesni covjek ne moze izmjeniti svijet grijeha u svijet slobode od grijeha." Svi ljudi su griješni,znači ljudi ne mogu promijeniti svijet.To meni zvuči kao fatalizam.Di ćemo mi završit ako izgubimo i tu nadu da možemo promijeniti svijet...

Molim te tvoje rjesenje za promjenu svijeta,a da on sadrzi malo veci radius od 1km,ajmo vidjeti sto moze izmjeniti svijet,idimo dalje od Marxa,ne ispod njaga.</BLOCKQUOTE>

more_horiz
Evo u cemu je problem s crkvom,uci covjeka da je on bezvrijedno smeće koje ništa ne vrijedi.Ja mozda ne mogu promijeniti svijet,ali bih to sigurno volio.A ljudi koji mogu promijeniti svijet sigurno ima i bilo ih je(na žalost za crkvu) i biti će ih.Koliko god se vi protiv tog borili.Vi mene možete ovdje na forumu napadati i govoriti mi da mi je um demoniziran,ali pogledaj malo po drugim forumima što misle o vjernicima.A sa svakom smrti jednog čovjeka i rođenjem drugog,vjernika ima sve manje i manje,evo na primjer ja nikad nisam upoznao uvjerenog vjernika otprilike svojih godina(16).OK neki od njih idu u crkvu,ali poslije joj se smiju,npr. vječito pijanim svećenicima,pa si malo razmislite zašto se evolucijom i napretkom čovjeka broj vjernika smanjuje.

more_horiz
<BLOCKQUOTE>
<BLOCKQUOTE>
Evo u cemu je problem s crkvom,uci covjeka da je on bezvrijedno smeće koje ništa ne vrijedi.Ja mozda ne mogu promijeniti svijet,ali bih to sigurno volio.A ljudi koji mogu promijeniti svijet sigurno ima i bilo ih je(na žalost za crkvu) i biti će ih.Koliko god se vi protiv tog borili.Vi mene možete ovdje na forumu napadati i govoriti mi da mi je um demoniziran,ali pogledaj malo po drugim forumima što misle o vjernicima.A sa svakom smrti jednog čovjeka i rođenjem drugog,vjernika ima sve manje i manje,evo na primjer ja nikad nisam upoznao uvjerenog vjernika otprilike svojih godina(16).OK neki od njih idu u crkvu,ali poslije joj se smiju,npr. vječito pijanim svećenicima,pa si malo razmislite zašto se evolucijom i napretkom čovjeka broj vjernika smanjuje.

Pa ne znam koja crkva to uci,ja znam da Biblija govori o vrijednosti covjeka,u mojoj denominaciji drzimo do zdravstvene reforme,iskljucena je mogucnost pijanih svecenika,ali kako ja znam,zar nije vise pijanih medju onima koji sjede izvan crkve nego oni u crkvama,a ako mislis,na poboljsanje svijeta sa ateizmom to ti je utopija.</BLOCKQUOTE></BLOCKQUOTE>

more_horiz
Dina je napisao/la:

da grijesni covjek ne moze izmjeniti svijet grijeha u svijet slobode od grijeha.

Kao što sam gore napisao,svi smo griješni,znači ne možemo promijeniti svijet.A poboljšanje će sigurno doći s ateizmom,koliko bi se samo broj mrtvih od AIDS-a smanjio da crkva dopustiuparabu kondoma.

more_horiz
<BLOCKQUOTE>
Dina je napisao/la:

da grijesni covjek ne moze izmjeniti svijet grijeha u svijet slobode od grijeha.

Kao što sam gore napisao,svi smo griješni,znači ne možemo promijeniti svijet.A poboljšanje će sigurno doći s ateizmom,koliko bi se samo broj mrtvih od AIDS-a smanjio da crkva dopustiuparabu kondoma.

Ali crkva nudi nesto bolje od kondoma,svjesni,cedni zivot,zivot bez predbracnog sexa,postivanje,covjecjeg tela i uma,i kad bi svi zivjeli tako nebi bilo AIDS-a niti mnogih drugih venericnih oboljenja.Znaci ja bas ne vidim mnogo sanse za poboljsanje svijeta ateizmom.</BLOCKQUOTE>

more_horiz
Ja stvarno ne razumijem što imate protiv sexa,to je obična ljudska potreba kao i jelo i piće,pa ipak ne branite vjernicima da jedu triput dnevno.Na koji način sex šteti duhovnosti i religiji?

more_horiz
<BLOCKQUOTE>
Ja stvarno ne razumijem što imate protiv sexa,to je obična ljudska potreba kao i jelo i piće,pa ipak ne branite vjernicima da jedu triput dnevno.Na koji način sex šteti duhovnosti i religiji?

Ne,ne nikako protiv sexa,ali samo za pravilan sex,u pravo vrijeme,a ne neki klinac sa 13 godina stjece,prvo svoje sexsualno iskustvo i prica,kako je veliki,a ja uzivam u sexu vec toliko godina,i nikom ne pricam o toj ljudskoj potrebi,ali vjerujem da je i ta potreba od Boga dana covjeku,kao jelo i pilo,a sad o tome 3 puta na dan jesti,su u pitanju razni faktori,bilo je doba u povijesti civilizacije kad ljudi nisu jeli danima,iako su imali potrebe za tim.</BLOCKQUOTE>

more_horiz
A zašto si onda protiv sexa u pravo vrijeme,ali sa kondomom?

more_horiz
Nije tu samo problem kada imamo spolne odnose, ako je istim partnerom...problem nastaje kada se mjenjaju partneri i tako prenose različite bolesti, uključujući i AIDS.
Ako bi poštivali Božju zapovjest koju nam je dao, da nečinimo preljube i poštivamo svog bračnog druga u tome, bolseti se nabi tako ni širile.

more_horiz
privacy_tip Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.
power_settings_newLogin to reply