Kršćanski Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kršćanski ForumLogin

PREŠLI SMO NA https://krscanski.chat/

Tim američkih znanstvenika stvorio umjetni život

power_settings_newLogin to reply
+3
Pravednik
Istina
Izrail
7 posters

descriptionTim američkih znanstvenika stvorio umjetni život EmptyTim američkih znanstvenika stvorio umjetni život

more_horiz
Craig Venter, kontroverzni znanstvenik koji se bavi istraživanjem DNK,
napravio je sintetički kromosom od laboratorijskih kemikalija i uskoro
će svijetu objaviti kako je stvorio prvi umjetni oblik života na
Zemlji.
Piše u večernjaku http://www.vecernji.hr/newsroom/zanimljivosti/2928809/index.do

Može li se govoriti o svojevrsnom šamaru kreacionistima?
I u kolikoj mjeri će ovo poljuljati vjeru onih koji ma je znanstveni pristup bitan u vjeri?

descriptionTim američkih znanstvenika stvorio umjetni život EmptyRe: Tim američkih znanstvenika stvorio umjetni život

more_horiz
Pa izrazicu to ovako: nije to nikakav izum koji vec nije Bog ostvario. Covek ga je samo vestacki iskopirao.

To jos uvek nije zivo bice, niti novo stvoreno bice. To je samo jedna nit, ima jos mnogo toga da se uradi da bi dosli do zivota jedne cele osobe.

Nisam ni malo iznenadjen, ocekicao sam tako nesto!

descriptionTim američkih znanstvenika stvorio umjetni život EmptyRe: Tim američkih znanstvenika stvorio umjetni život

more_horiz
Da li će to dovesti do stvaranja čovjeka od čovjeka?

more_horiz
Licno ne verujem u to, ali znas sta, sve je moguce. Mozda ce Isus biti veoma ljut, kada vidi da covek pocinje da glumi Boga. A znamo da je Gospod Jahve rekao da svoje slave nece dati drugome.

Baviti se stvaranjem zivota, kao covek, znaci preuzimati ulogu Gospoda Stvoritelja, samog Jahve. A to je uvek pred Bogom bio smrtni i konacni greh.

Valda nam je jasno da je ovo jos jedan jasan znak blizine Hristovog drugog dolaska i kraja sveta.

more_horiz
Znači ako neki znanstvenik stvori život Kris odmah mora doći?

more_horiz
He he he, ne mora. Naravno da ne mora.

more_horiz
Molitelj je napisao/la:
Pa izrazicu to ovako: nije to nikakav izum koji vec nije Bog ostvario. Covek ga je samo vestacki iskopirao.

To jos uvek nije zivo bice, niti novo stvoreno bice. To je samo jedna nit, ima jos mnogo toga da se uradi da bi dosli do zivota jedne cele osobe.

Nisam ni malo iznenadjen, ocekicao sam tako nesto!
#

U svakom slucaju se slazem,ali kao sto ja smatram evolucija jest postojala u nekom smislu i moze je se ponovno oziviti na neki nacin bez ikakve veze sa Bogom...mislim narvno da sve ima veze sa Bogom ali evolucija je po meni kao sto sam vec pisala na drugim topicima nesto sto nije vezano za Boga nego je proces koji se dogodio uslijed kreacije kao reakcija na akciju....

more_horiz
Bog je gospodar i evolucije

more_horiz
Može li netko od vas zamisliti da mi ljudi kada savladamo jednog dana međuzvjezdane letove počnemo širiti život po drugim planetima širom galaksije?

more_horiz
Izrail je napisao/la:
Da li će to dovesti do stvaranja čovjeka od čovjeka?

Naravno, u buducnosti ce ljudi proizvoditi organe, pa cak i cijela tijela, djeca se nece radjati na prirodan nacin, nego se proizvoditi u strojevima. Genetski prociscena i sl. To je vrlo dobro, osobito manje muke za zene. A kao i svaki drugi izum dovest ce do velikog napretka, ali i do nekih zloupotreba. Danas nitko ne spori o koristi vatre i kotaca, iako se jos uvijek oboje mogu i zloupotrijebiti.

more_horiz
Molitelj je napisao/la:
Mozda ce Isus biti veoma ljut, kada vidi da covek pocinje da glumi Boga. A znamo da je Gospod Jahve rekao da svoje slave nece dati drugome.

Nemoj tako ograniceno shvacati Boga. Tako bi smo mogli reci i da svatko tko ne hoda pjeske vrijedja Boga i krade Mu slavu?! Isus ce se kao naljutiti, kao da se ova vlat trave i vlas na glavi pomakla bez Njegovg znanja i volje?! Ako mene pitate, upravo takva ogranicena poimanja vrijedjaju Boga... ako se uopce o tako cemu moze govoriti u pravom smislu te rijeci. Bog je pridremao, pa su ga znanstvenici zeznuli. Sad kad primjeti sto se desilo, silno ce se naljutiti?! affraid

Molitelj je napisao/la:
Valjda nam je jasno da je ovo jos jedan jasan znak blizine Hristovog drugog dolaska i kraja sveta.

Molitelju... nacekat ces se.

more_horiz
Dragi moj Fazlija, moja i tvoja shvatanja Boga veoma se razlikuju, i shvatam sta si hteo da kazes.

Ujedno, moram reci da kada god je neko sebe poceo da cese po bradi zamisljajuci se bogom, nije dobro prosao.

A sto se tice tog kraja i Hristovog dolaska, dragi moj Fazlija, nisi ni svestan da svojim recima upravo potvrdjujes, da ce Isus veoma brzo uskoro doci.

Bices prilicno iznenadjen kada budes video kako taj kraj nije ni malo toliko daleko.

more_horiz
Molitelj je napisao/la:
Ujedno, moram reci da kada god je neko sebe poceo da cese po bradi zamisljajuci se bogom, nije dobro prosao.

Nisu oni to stvorili da bi se igrali Boga ili nesto tako... to su znanstvenici. Njih zanima samo nauka. Inace, ako bi smo tako gledali, onda je onaj koji je izmislio avion ili lokomotivu jedan najobicniji bogohulnik, a znamo da to nije tako.

Molitelj je napisao/la:
A sto se tice tog kraja i Hristovog dolaska, dragi moj Fazlija, nisi ni svestan da svojim recima upravo potvrdjujes, da ce Isus veoma brzo uskoro doci. Bices prilicno iznenadjen kada budes video kako taj kraj nije ni malo toliko daleko.

Ako mene pitas, iskreno govoreci, stvarno je malo pretjerao... Pa 2.000 godina su stvarno vrlo neodgovorno kasnjenje na od Njega samoga zakazani sastanak... meni tu nesto nije u redu!

more_horiz
Fazlija je napisao/la:
Molitelj je napisao/la:

Nisu oni to stvorili da bi se igrali Boga ili nesto tako... to su znanstvenici. Njih zanima samo nauka. Inace, ako bi smo tako gledali, onda je onaj koji je izmislio avion ili lokomotivu jedan najobicniji bogohulnik, a znamo da to nije tako.

Molitelj je napisao/la:
A sto se tice tog kraja i Hristovog dolaska, dragi moj Fazlija, nisi ni svestan da svojim recima upravo potvrdjujes, da ce Isus veoma brzo uskoro doci. Bices prilicno iznenadjen kada budes video kako taj kraj nije ni malo toliko daleko.

Ako mene pitas, iskreno govoreci, stvarno je malo pretjerao... Pa 2.000 godina su stvarno vrlo neodgovorno kasnjenje na od Njega samoga zakazani sastanak... meni tu nesto nije u redu!

Prijatelju u prednosti si jer izgleda da ti branis savremena ili neka stajalista koja su kao u redu. Naravno da ja nisam ni mislio na sve to sto ti mislis da ja mislim.

Iza mojih misli stoje jos sto misli, koje se ne mogu u dve reci izraziti.

U tom pogledu ne moramo ici u krajnost, ali kako je covek dosao do toga da sam sebe unisti, ne treba mu ni bog da bi to postigao. Kada covek pocne da petlja tamo gde mu nije mesto, uvek iz toga se izrode velike guzve.

Radujem se svakom otkricu koje ce unaprediti svest covecanstvu, ali se bojim onih koji ce pomisliti da mogu uciniti ono sto samo Bog zaista i moze.

Zao mi je ako se ne razumemo.

more_horiz
Pravednik je napisao/la:
Može li netko od vas zamisliti da mi ljudi kada savladamo jednog dana međuzvjezdane letove počnemo širiti život po drugim planetima širom galaksije?

Zasto ne.Ja sam krscanka ali sam svjesna toga koliko je nas um limitiran naspram Bozijem i znam kad jednom uspijemo poletjeti u svemir da Bog nama nista protiv toga da taj zivot dajemo i nekim nazovimo ih svemircima ili da zasnujemo zivot na nekom planetu..A tko zna mozda su oni vec upoznali Boga?Od toliko zvijezda tko znao tko je cuo a tko ne za Boga i kako...

more_horiz
Covjek sluzi djavolu ili Bogu,nauka koja zudi za napretkom i vjecnoscu bez Boga usmjerena je istim onim pobudama kojima su se vodili oni koji su zidali Vavilonsku kulu.Covjek je dobio spasenje kao Bozji dar,Isus je u tjelu umro da bismo imali besmrtnost,no covjecanstvo vise voli da trazi 'naucnu' besmrtnost.Sljedeci citati daju nadu da covjek moze svojim umjecem da dodje do besmrtnosti,no Bog je covjeku dao jedini put koji vodi do besmrtnosti to je put Isusa Krista i svaka druga nada je prevara i potice od onoga koji je tvrdio prvim ljudima da nece umrijeti....svakog dana prolazimo kroz svemir na ogromnom svemirskom brodu kojeg je Bog postavio da se krece kroz svemir,umjesto da se divimo Bozjoj mudrosti ipak trazimo svoje puteve koji vode u propast....

Postanak 3,22
Zatim reče Bog: "Evo, čovjek postade kao jedan od nas - znajući dobro i zlo! Da ne bi sada pružio ruku, ubrao sa stabla života pa pojeo i živio navijeke!

Postanak 3,23
Zato ga Jahve, Bog, istjera iz vrta edenskoga da obrađuje zemlju iz koje je i uzet.

Postanak 3,24

Istjera, dakle, čovjeka i nastani ga istočno od vrta edenskog, pa postavi kerubine i plameni mač koji se svjetlucao - da straže nad stazom koja vodi k stablu života.

Postanak 11,4
Onda rekoše: "Hajde da sebi podignemo grad i toranj s vrhom do neba! Pribavimo sebi ime, da se ne raspršimo po svoj zemlji!

more_horiz
Ovdje se ne ardi apsulutno o besmrtnoscu nego o necemu drugome...To sto si napisao nije ni tema niti se o tome prica....

more_horiz
Izrail:
Može li se govoriti o svojevrsnom šamaru kreacionistima?

Vidjet cemo - da li i evolucionizmu ili nauci..?"
No imitacija nije jednaka originalu..
Bog je Adamu bio darovao um upravljanja i rada u Edenu uz uvjet neodvojivosti svetosti i zivota..Ipak trebalo bi Ilija da obrazlozis ono sa teznjom sotone da zagospodari tajnom zivota kroz pobunu protiv tvorca..
Istina :
Ovdje se ne ardi apsulutno o besmrtnoscu

nego o necemu drugome...To sto si napisao nije ni tema
niti se o tome prica....

Mora se ipak respektirati neodvojivi okvir i za nauku - dobro i zlo, jer ne postoji neutralni okvir:
Postanak 3,22
Zatim reče Bog: "Evo, čovjek postade kao jedan od nas - znajući dobro i zlo! Da ne bi sada pružio ruku, ubrao sa stabla života pa pojeo i živio navijeke!"

more_horiz
privacy_tip Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.
power_settings_newLogin to reply