Ako naprimjer uspredimo satana sa bijesnim psom,što možemo zaključiti:
1.Bog je stvorio satana.
2.U njegovo prisustvu taj satan je i pobjesnio.
3.Umjesto da ga upuca,baca ga na zemlju da grize ljude.
4.Lažni zagovornici Boga kažu da je to i u redu.
5.Bijesni satan grize ljude,ljudi podivljaju poput njega i opet ti isti lažni zagovaratelji Boga kažu da je to u redu i optužuju ljude koji su se razbolili.
6.Što je pravedno:
Pravedno je da i ti isti ljudi koje druge optužuju osjete kako je to kad te satan ugrize.
7:Što je idealno:
Idealno bi bilo da Bog upuca tog satana i stvar je riješena
8.Sto je glupo,nerazumno,licemjerno:
Pa to što Bog po tom pitanju nije ništa učinio,osim što je poslao svog sina
da i njega satan malo ugrize,sin umire,Bog ga diže iz mrtvih,sin dobiva svu vlast na nebu i zemlji ali opet se sve nastavlja po starom.
Sin daje obećanje o skorom dolasku,sina već otprilike 2000 godine nema,
satan i dalje grize.Sin ne želi upucati satana iz ko zna kojih razloga,niti daje tu zapovjed svojoj hrpi anđela.
Isti taj sin postaje sudac,ugrižene ljude od bijesnog psa pita gdje vam je vjera,a zaboravlja da je i sam umro od tog ugriza i da ga Bog nije uskrsnuo i dan danas bi ležao u grobu.
Mislim da su ovo dovoljno dobri razlozi da budem ljut na Boga.
Dragi prijatelju, verujem da imas vise nego dobre razloge da se ljutis na Boga, jedino sto ti se to ne isplati.I ono sto moras znati je da bas to sto je Sin ugrizen od satana Ga cini da moze da razume sav tvoj bes i razocarenje.I Sin ne sudi nikome, vec kaze da su ljudi vise voleli tamu nego svetlo, u tome je sud. U izboru stari moj je sud.Sa kim zelis da provedes vecnost, dali sa Bogom ili sa onim koji te grize. Vidis covek je Boziji vrhunac stvaranja, tako uci biblija, i on sto ja osecam da je vrhunsko u coveku sto mu je Bog dao razresene ruke da moze da odlucuje, i to je bilo nesto nabolje sto je moglo da se izvede,da covek bude kao Bog, nemora da se pokorava Bogu, dobio je mogucnost da se suprotstavi Bogu ili da bude sa Bogom.I Bozija zelja je u tom trenutku bila da covek odabere, bez uplitanja Bozijeg dali zeli da bude podlozan Bogu.Ali je se upleo neko drugi, neprijatelj covekov od pocetka, ljubomorni pokvareni andjeo koji nije moga da se suprotstavi Bogu, ali je mogao da nanese zlo onome sto je Bog voleo.Coveku. I uspeo je u tome prevario ih je i oni su odlucili da ne samo sto su odlucili da neveruju Bogu, i da se podloze Njegovoj odluci.oni su odlucili da veruju sotoni i njemu da se pokore.Vidis prvobitna zamisao Boga je bila da Adam i Eva vladaju zemljom a nad Njima Bog, i drvo poznanja dobra i zla ne samo da je nesto stvarno sto je postojalo, nego je tada predstavljalo izbor, dali je covek sa Bogom ili protiv Njega.Ako je protiv, on je sa protvnikom(satana).I kako je se satana u pocetku posluzio sa lazi tako sto je rekao, ma zna Bog da kada budete jeli sa tog drveta da cete postati kao On,i biti bogovi.Ono sto su Adam i Eva propustili tada da uvide da je bas Bog posadio to drvo, i da jednostavno nije morao da ga posadi.Ali Adam i Eva su poverovali u laz radije, tada je sotona uvideo jednu zanimljivu stvar.Covek radije veruje u laz, i tu strategiju nikada nije pokusavao da promeni, jer nemenja se konj koji dobija trku.Vreme je prolazilo, Bog je polako priprema svoj plan kao da pomogne coveku, da uvidi ko mu je prijatelj.Ali je situacija nezgodna,Bog je pravedan i dao je izbor coveku.Bog koristi sve da bi coveka vratio sebi i pritom pravi magarcem i satanu.Kao naprimer svojom smcu pobedjuje.Zar nije satana tada namagarcen.I malo pomalo podize jedan poseban narod, ustvari nalazi jednog coveka koji mu veruje, koji iz nekog razloga nije bio kao ostali oko njega, i kaze mu, izadji iz svog roda i idi u zemlju u koju cu ti ja pokazati.I Avram poverova Bogu, i tu bas tu Avram postade Boziji covek, Avram bi spasen.Za to vreme sotona i dalje laze i dalje siri svoje religije koje su u sebi imale samo destrukciju.Ali Bog nastavlja svoj plan spasenja i umnozava Avrama i daje mu potomstvo i pocinje jedno delo u kome istorija ima prliku da po prvi put prikaze Boga kakav je On, od izvodjenja iz egipatske zemlje robstva, preko raznih situacija u pustinji gde Bog polako ali sigurno pocinje da otkriva svoj karakter slaganom narodu, preplasenom narodu.I raznim svojim imenima polako pocinje da objasnjava kroz situacije, jer covek jedino tako shvata kroz situacije,ko je On ustvari.I tako vreme prolazi satana sve vise plete mreze oko coveka, covek je sve izopaceniji, pokvareniji i nikako u mogucnosti da se odupre tom duhu lazi koji ga spremno vodi kroz zivot i unistava sve sto vredi u coveku, sve one vrednosti koje je Bog stavio u coveka.Ali Bog i dalje strpljivo sprovodi svoj plan spasenja i kda je On odlucio da je pravo vreme salje Sina, onog koji konacno treba da ubedi coveka koje ustvari covekov neprijatelj.I Isus kaze Ja sam put istina i zivot.Jos kaze Ja san svetost sveta ko zamnom ide nece hodati po tami.Ja sam pastir dobri, pastir polaze svoj zivot za ovce.Onaj drugi dosao je da ubije zakokolje i unisti.On je lazov od pocetka.Evo ako mi ne verujete, ja cu umreti da vam pokazem.Verujte meni da JA JESAM.On se tako jasno ocrtava pred prevarenim narodom, i kaze Otac je kao Ja i Ja sam kao Otac, onaj drugi laze.Dodjite meni koji ste umorni i optereceni, ja cu vas odmoriti, ja cu vas zastiti od tog sto vas grize, ja cu vam dati nadu.Ja sam vecan i verujuci meni koji sam krotak bice samnom, a ne sa lopovom koji je dosao da vas ubije zakolje i unisti.Ali ima jedna stvar, moras shvatiti da si gresan.Da si bio sa mojim neprijateljem sve vreme.Da si bio u zabludi i cinio si greh za koji ja kao Bog saljem u pakao, jer ja sam Sveti i Pravedni Bog.I ako ne priznas, prvo sebi da si pogresan pa onda i svetu i na taj nacin se odvojis od ostalih, kao Avram nekada davno, neces moci da se pokajes niti da se obratis i Ja onda nemogu da ti oprostim nesto zasta me nisi iskreno pitao za oprostaj.E sada ima jos jedna stavr, Isusovim odlaskom na nebo dogadja se jos nesto, dolazi jedna od Osoba Boga, nasuprot duhu lazi, stize Duh Istine, pomocnik,utesitelj,onaj koji otkriva, DUH SVETI za kojeg Isus svedoci da ce doci i da ce On ubediti svet u zabludu na greh.I on je taj koji ti je potreban da bi mogao prihvatiti evandjelje i moja molitva je Duse sveti, Duse istine, pomozi ovom opterecenom i uplasenom coveku da uvidi ko je Otac nebeski, da uvidi ko je Onaj koji je dao zivot da bi ga spasao od zablude.Pitaj ga , On zeli da ti pomogne da razumes to sto te muci.Bog jeste ljubav stari moj, samo si ti masno prrogutao laz.U pocetku u centru svega je stajala zemlja, u centru zemlje Edemski vrt, u centru Edemskog vrta dva drveta. Drvo zivota i Drvo smrti(spoznaje dobra i zla), dakle uvek je bila stvar izbora, sa ili protiv Boga. Koga ces izabrati na tebi je, a ja cu moliti Boga da ti makne duha lazi, Svojim Svetim Duhom Istine..Neka se proslavi ime Bozije medju narodima kroz Njegovu crkvu, one koji su spremni da se odreknu svega zbog Njegovog imena!
Zadnja promjena: amos; pet 21 stu 2008, 00:29; ukupno mijenjano 3 put/a. (Reason for editing : Razbistravanje)