Kršćanski Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kršćanski ForumLogin

PREŠLI SMO NA https://krscanski.chat/

Homoseksualnost

power_settings_newLogin to reply
+42
braslav
amos
magdalena
matej24
Mika
Eutanasije
Domenika
otpadnik
servus dei
Surrealist
QEA
crusader
Medeni
mickey_mouse
Fazlija
Hell master
Daniel
Želislav
Mila
cubela
ararat
moki72
Cosa Nostra
Spart
Istina
NJEGOVA
Češljugar
Bhakti
senka
Feba
Euro
Izrail
Djuro Djuric
simply
Justin
Totus Tuus
mirjam
Aladin
vivi
ziger
dominik
kainos
46 posters

descriptionHomoseksualnost - Page 7 EmptyRe: Homoseksualnost

more_horiz
ajde konacno i jedan homoseksualac ovdje na forumu.tako da ispalite sve vase frustracije, zustre propovijedi, osude savjete, strasne citate,uvrede i svoje stavove.docekati cu ih s veseljem.mislim da jedino dijalogom mogu prikazati ono sto nosim u srcu i pojasniti malo svoje stavove.
iskreno, osjecam na ovom forumu veliko farizejstvo.svi se koriste velikim rijecima, cupaju citate iz biblije nekad i van konteksta.nama homoseksualcima nije nikako lako.kao i svima ljudima.u nama se vodi borba, vjecni sukob nacela nase savjesti i onoga sta cujete izvana.a vi se svi ovdje ponasate kao svetci.oholo, kao da ste bez grijeha i da je homoseksualnost najveci od svih grijeha.
tema je ajko slozena i kompleksna, ukljucuje odnos znanosti i religije, problem razloga homoseksualnosti, razlike izmedju raznih frakcija krscanstva.kako sam na jednom forumu sudjelovao u slicnoj raspravi kopirati cu neke postove:
cekam vase odgovore:
mir s vama

homoseksualne grešnike samo Bog može prosuditi

Razumljivo je da za homoseksualne grijehe vrijedi isto kao i za svaki drugi grijeh: samo Bog gleda u srca i poznaje zablude, zasljepljenja, zavedenost i prisile koje drže grešnika u okovima i utječu na njegov grijeh.

Homoseksualnost je posljedica otpada od Boga - ali svaki čovjek s istospolnim sklonostima nije ipso facto grešnik

Subjekt otpada od Boga nije uvijek neposredno pogođeni homoseksualac. Nazivanje homoseksualnih sklonosti grijehom slično je Pavlovim rječima: “Smrt je po grijehu došla u svijet.”

To znači da na neki način svaka smrt ima neke veze s grijehom, ali svi umiru, i sveci koji jedva da su griješili.

iskreno nisam siguran da li krscanstvo moze promijeniti covjeka...jer u zadnjih 2 tisuce godina otkad je prisutno, krscanstvo i druge religije vise manje propovijedaju isto - ljubav, mir itd.a vlada rat, nasilje, ubijanja, glad.
da li imam iste zelje kao PROSJECAN muskarac??vjerovatno je moja zelja za tim stvarima npr obitelj zena daleko veca od tvoje zelje jer su ti te stvari imanentne.
moja seksualnost nije moj cijeli zivot, samo jedan mali dio..ne trebaju meni nikakvi razgovori s ljudima.umoran sam od toga.moja sloboda, mozda stetna po mene moja je.jer covjek mora biti slobodan inace je mrtav.a kad stanemo pred boga svi jednaki neka svatko odgovara po svojim djelima i savjesti.a bozji ce nas sud zasigurno iznenaditi.ja ga se ne bojim.

sto je za tebe zapravo homoseksualnost?samo grijeh?bolest?bas me zanima tvoje stajaliste.mozes li razmisljati toliko apstraktno da mozda mozda mozda mozda odnos prema homoseksualnosti nema previse veze sa sodomom, gomorom, cednoscu nego je puno jednostavniji.ona je prijetnja opstanku vrste i biva a priori odbacena kao najgore zlo...mozda nemam puno znanja o bibliji puno cinjenica citata njenu povijest ali znam sta je zapovijed ljubavi i ona mi je dovoljna. kako da odbacim sebe anče?seksualnost je srz bića, sama srž.to je enrgija koja me pokreće.dar od Boga.moja nesto drukcija ali bas zato - snažnija kretivnija, suosjećajnija, pravednija. kada sam saznao da sam drukciji???ne mogu ti reci sa sigurnoscu ali to seze u naj naj ranije djetinjstvo.prakticki odmalena osjecao sam da gledam svijet drugim ocima, iz drugoga kuta na drukciji nacin prepoznajem u ljudima stvari koji drugi ne vide, bolje razumijem ljude.ne mogu ti to opisati.zapravo kao da sam nekako treci spol.ni muskarac ni zena.iako svi smo mi i muskarac i zena u jednoj osobi, na psihicki nacin.ako te zanima zaljubljivanje i ljubav nikad nisam nikad osjetio zaljubljivanje u zenu.imam nekoliko jako dobrih prijateljica ali nikada nisam osjecao nesto tjelesno prema njima.osim istinskog i cistog prijateljstva.

more_horiz
I još nešto.

OVO JE NAČIN NA KOJI MI TREBA DA SE POSTAVIMO PREMA GREHU:

Matej 18:15
Ako li ti sagriješi brat tvoj, idi i pokaraj ga među sobom i njim samijem; ako te posluše, dobio si brata svojega.

Brat Aladin

www.nevesta-hristova.org

more_horiz
Greška!

Zadnja promjena: ; sub 19 svi 2007, 11:38; ukupno mijenjano 2 put/a.

more_horiz
Aladin je napisao/la:
Ararat

Izvini da te pitam nešto!

Šta ti radiš na ovom forumu ako ne veruješ u Hrišćansku veru i da ona ne samo može da promeni čoveka već da on postane novo stvorenje u Isusu Hristu???????

Mozda zato sto opet ponavljam svi ljudi na svijetu ne misle da je to grijeh?I zasto netko nebi rekao svoje misljenje i na to dobio normalne komentare?
I ti prvi govoris da nemas nista protiv covjeka nego protiv grijeh pa si pogledaj malo postove i razmisli sto oni govore?Mrznju ili ljubav?Pa da ga poslusas sto govori mozda bi shvatio poantu i borbu nekih ljudi i postao malo uvidavniji i postovao covjeka bez obzira sto jest bas kao sto je i Isus cino.
Osim toga opet ti kazem da Bibliju svi tumacimo drugacije jer nam je za to Gospod dao savjest.Zato i postoji toliko religija i crkvi i denominacija jer se Biblija moze tumaciti na sto nacina.Nemoj uvijek misliti da je tvoje tumacnje najbolje i jedino istinito.

Pozdrav!

more_horiz
Ararat

Izvini da te pitam nešto!

Šta ti radiš na ovom forumu ako ne veruješ u Hrišćansku veru i da ona ne samo može da promeni čoveka već da on postane novo stvorenje u Isusu Hristu???????

Pa mislim da mogu biti na bilo kojem forumu slobodnim izborom, a zapravo sam pozvan na ovaj forum da bas raspravljam na ovu temu.krscanstvo ima bezbroj frakcija i one medjusobno ratuju, u buducnosti iscekujem jos vece sukobe nego u srednjem vijeku.ja vjerujem u Isusa Krista.ti si ocito ako se ne varam pentakostalac iako nebitno je sad to.
ja se pitam, ja sumnjam aladine da li krscanstvo to moze.sumnja je izvor spoznaje.sumnja potjece iz iskustva - pogledaj svijet oko sebe.grozan je, pun ratova, mrznje, gladi nerazumijevanja, osude.a bezbroj religija propovijednika citata foruma...konkretna djela tu i tamo.ja iznosim ovakve stavove jer preispitujem sebe a tako zelim i da drugi sebe preispitaju.ako tako istinski vjerujemo u Isusa kakav je ovo svijet, jesmo li ucinili dovoljno za njega?Da li isus zeli da jedni drugima lupamo prazne fraze i filozofiramo ili zeli da ucinimo pokoje konkretno dobro djelo?metafizicke rasprave o grijehu homoseksualnosti surfanje po internetu dok svijet propada.a li vise vrijedi to sto ces danas otici pomoci nekom nemocnom i u potrebi ili sto ces se sa mnom prepucavati na forumu?u krajnjoj liniji homoseksualnost nije toliko strasna.ja ako to cinim cinim grijeh sebi.strasna su gladna djeca, ratovi u ime velikih ideja, ratovi medju religijama koje kao propovijedaju ljubav!!!!!!!!

more_horiz
Pozdrav ararate, drago mi je da si dosao na ovaj forum. Mnogo je dinamicniji od onog na kome smo ranije razgovarali mada ne uvek i kvalitetniji.

Jedna stvar me jos uvek cudi, zasto mislis ti i mnogi drugi ljudi da je homiseksualizam neki usud, nesto sto je dato rodjenjem i sto se ne moze promeniti.

Vidim da iznenadjujuci veliki broj ljudi to misli, na neki nacin kazu ako je covek rodjen sa takvim skolnostima to je nepromenjivo i ne moze se nikada promeniti.

I onda kada pogledamo moderno vreme danasnjice i pokret za promociju prava seksualnih manjina oni bas to tvrde, homoseksualnost je urodjenja sto je tacno, i kazu ljudi koji su takvi a racuna se da je oko deset posto svetske populacije rodjeno sa tim sklonostima da je to nesto sa cim oni moraju ziveti.

Iz takvog stava dodje i borba za promociju njihovih prava, ali opet kazem istinski stav jednoh hriscaninina je Bog me moze promeniti i mislim da je to ispravno naravno. Zasto ne pokusati?

more_horiz
Pozdrav forumašima!
Potrebno je puno hrabrosti da bi se čovjek deklarirao javno kao homoseksualac, kao što je učinio Ararat. Doista je lako osuđivati druge radi njihovih slabosti i propusta, radi njihovog nesavršenstva. Činjenica je da svi ljudi imaju svoje probleme, svoje grijehe, svoje propuste. Zato se svi i nalaze pod Božjom osudom.

Ipak postoje ljudi koji su uspjeli prepoznati rješenje za svoje grijehe, svoje slabosti i nesavršenosti. Bog nam kroz Bibliju pokazuje kakav čovjek treba biti, čemu treba težiti, kojim putem treba ići. I svaki grešnik dobija priliku da se oslobodi svog grijeha, da se obnovi u novog čovjeka, da počne jedan novi život u Savezu s Bogom. Svima nam je to dostupno!!! Problem je u tome što ne znamo KAKO to postiči, kako krenuti prema rješenju problema.

Spolnost je jedan od najljepših Božjih darova čovjeku. Budući da je zlo - izobličeno dobro - tada je svako izobličenje jedne vrlo bitne i prekrasne stvari (kao što je dar spolnosti) - vrlo veliki grijeh. Ali svaki grijeh se može riješiti.

Homoseksualizam nije bolest, već sam to spominjao. Ono je doista izobličenje spolnosti. Čovjek se ne rađa kao homoseksualac. Ali se svaki čovjek rađa sa grešnom naravi. Sa naravi koja je sklona izobličiti svako dobro koje dobivamo ili koje imamo. Preljubnik, kradljivac, idolopoklonik, homoseksualac, licemjer, sebičnjak - svi se nalaze pod osudom Božjeg Zakona. Zato je potrebno da čovjek doživi novorođenje, da se u njegovom grešnom srcu (u njegovoj grešnoj naravi) rodi nova narav - koja će biti poslušna Bogu. Onaj tko žali zbog starih grijeha, u Isusu Kristu može pronači potpuni oprost starih grijeha. Može postati pred Bogom pravednik - kao da nikada nije zgriješio.
A da bi ostao u Savezu s Bogom, potrebno mu je da ga Bog nanovo rodi Svetim Duhom - koji upisuje u um i u srce Božje zapovijedi. Tada čovjek ne čini nove grijehe, i ostaje u Savezu s Bogom. Svima nam je to ponuđeno. Na nama je da prepoznamo da nas Bog može i želi učiniti doista sretnim ljudima.

Grijeh (bilo koje vrste) donosi čovjeku osjećaje sreće, a život bez grijeha donosi čovjeku stanje sreće!!! Osjećaji su prolazni i kratkotrajni, pa grešnik mora stalno i stalno činiti nove grijehe kako bi održao kontinuitet osjećaja sreće (poput narkomana ili pijanca koji moraju uvijek uzeti novu dozu, inače će se otrezniti pa će se morati suočiti sa bijedom svog života, sa besmislom života i svijeta u kojem živi).

Homoseksualizam je utemeljen na osjećajima, kao i svaka druga zaljubljenost. A osjećaji su vrlo varljivi, prolazni, kratkotrajni, nepouzdani. Problem religioznosti je također u emotivnoj pobožnosti - tako da emocije mogu biti izvor mnogih problema u čovjekovom životu (lako bivamo zavedeni onim što osjećamo).
Pozdrav svima!

more_horiz
Adrese nekih kršćanskih organizacija koje se bave problemima homoseksualnosti:

Exodus International, Web site: http://exodus.base.org

Mastering Life Ministries, www.MasteringLife.org

more_horiz
Potrebno je puno hrabrosti da bi se čovjek deklarirao javno kao homoseksualac, kao što je učinio Ararat

Slazem se, da mogu da kazem da sam araratu dao adresu ovog foruma, i da je decko veliki potnecnijal i blagoslov ljudima, i zaista je potrebna velika hrabrost to reci, barem ovako online.

Inace, verujem da ce mu Bog otkriti tu slavnu cinjenicu da je moguce da promeni covekove zelje, emocije i da ga nacini drugacijim.

Homoseksualizam nije bolest, već sam to spominjao

Hajde da ne koristimo tu rec bolest, nekako i meni zvuci uvredljivo asocira da je neko poremecen, dakle recimo greh, evo ja sam pre obracenja bio patoloski lazov i to isto moze neko nazvati bolesnim ali zvuci zaista uvredljivo, inace ararat ce biti dobar lekar u buducnosti i nadam se da ce mu razgovor sa nama biti blagoslov.

more_horiz
Pozdrav Araratu:

http://74.53.88.18/~sda/audio/Fest2001/Ivan%20Miletic%20I%20Frederik%20Miler%20-%20Velicanstven%20Ti%20Si%20Bog.mp3

Oče naš:
http://www.boston-catholic-journal.com/our_father.mp3

http://www.demond.de/chor/Mitschnitte/haendel-messias/12%20-%20www.uni-chor.de%20-%20Haendel%20-Messias%202+3%20%20-%20No.%2025%20Coro%20Chor%20Machet%20das%20Tor%20weit%20dem%20Herrn%20.mp3

poklon za Tebe:
http://gator243.hostgator.com/~sda/knjige/PutKristu.pdf

abraham

more_horiz
<BLOCKQUOTE>
ararat je napisao/la:
ajde konacno i jedan homoseksualac ovdje na forumu.tako da ispalite sve vase frustracije, zustre propovijedi, osude savjete, strasne citate,uvrede i svoje stavove.docekati cu ih s veseljem.mislim da jedino dijalogom mogu prikazati ono sto nosim u srcu i pojasniti malo svoje stavove.
iskreno, osjecam na ovom forumu veliko farizejstvo.svi se koriste velikim rijecima, cupaju citate iz biblije nekad i van konteksta.nama homoseksualcima nije nikako lako.kao i svima ljudima.u nama se vodi borba, vjecni sukob nacela nase savjesti i onoga sta cujete izvana.a vi se svi ovdje ponasate kao svetci.oholo, kao da ste bez grijeha i da je homoseksualnost najveci od svih grijeha.
tema je ajko slozena i kompleksna, ukljucuje odnos znanosti i religije, problem razloga homoseksualnosti, razlike izmedju raznih frakcija krscanstva.kako sam na jednom forumu sudjelovao u slicnoj raspravi kopirati cu neke postove:
cekam vase odgovore:
mir s vama

homoseksualne grešnike samo Bog može prosuditi

Razumljivo je da za homoseksualne grijehe vrijedi isto kao i za svaki drugi grijeh: samo Bog gleda u srca i poznaje zablude, zasljepljenja, zavedenost i prisile koje drže grešnika u okovima i utječu na njegov grijeh.

Homoseksualnost je posljedica otpada od Boga - ali svaki čovjek s istospolnim sklonostima nije ipso facto grešnik

Subjekt otpada od Boga nije uvijek neposredno pogođeni homoseksualac. Nazivanje homoseksualnih sklonosti grijehom slično je Pavlovim rječima: “Smrt je po grijehu došla u svijet.”

To znači da na neki način svaka smrt ima neke veze s grijehom, ali svi umiru, i sveci koji jedva da su griješili.

iskreno nisam siguran da li krscanstvo moze promijeniti covjeka...jer u zadnjih 2 tisuce godina otkad je prisutno, krscanstvo i druge religije vise manje propovijedaju isto - ljubav, mir itd.a vlada rat, nasilje, ubijanja, glad.
da li imam iste zelje kao PROSJECAN muskarac??vjerovatno je moja zelja za tim stvarima npr obitelj zena daleko veca od tvoje zelje jer su ti te stvari imanentne.
moja seksualnost nije moj cijeli zivot, samo jedan mali dio..ne trebaju meni nikakvi razgovori s ljudima.umoran sam od toga.moja sloboda, mozda stetna po mene moja je.jer covjek mora biti slobodan inace je mrtav.a kad stanemo pred boga svi jednaki neka svatko odgovara po svojim djelima i savjesti.a bozji ce nas sud zasigurno iznenaditi.ja ga se ne bojim.

sto je za tebe zapravo homoseksualnost?samo grijeh?bolest?bas me zanima tvoje stajaliste.mozes li razmisljati toliko apstraktno da mozda mozda mozda mozda odnos prema homoseksualnosti nema previse veze sa sodomom, gomorom, cednoscu nego je puno jednostavniji.ona je prijetnja opstanku vrste i biva a priori odbacena kao najgore zlo...mozda nemam puno znanja o bibliji puno cinjenica citata njenu povijest ali znam sta je zapovijed ljubavi i ona mi je dovoljna. kako da odbacim sebe anče?seksualnost je srz bića, sama srž.to je enrgija koja me pokreće.dar od Boga.moja nesto drukcija ali bas zato - snažnija kretivnija, suosjećajnija, pravednija. kada sam saznao da sam drukciji???ne mogu ti reci sa sigurnoscu ali to seze u naj naj ranije djetinjstvo.prakticki odmalena osjecao sam da gledam svijet drugim ocima, iz drugoga kuta na drukciji nacin prepoznajem u ljudima stvari koji drugi ne vide, bolje razumijem ljude.ne mogu ti to opisati.zapravo kao da sam nekako treci spol.ni muskarac ni zena.iako svi smo mi i muskarac i zena u jednoj osobi, na psihicki nacin.ako te zanima zaljubljivanje i ljubav nikad nisam nikad osjetio zaljubljivanje u zenu.imam nekoliko jako dobrih prijateljica ali nikada nisam osjecao nesto tjelesno prema njima.osim istinskog i cistog prijateljstva.

Dragi ararat,drago mi je da si medju nama,ali ili zbog nedostatka vremena,ili neceg drugog,nisi zamjetio,da ima tu ljudi koji i na homoseksualce,gledaju kao na potencijalne stanovnike neba,i tocno kako kazes,nema niti jednoga bez grjeha,i svatko od nas,koji se ne odrekne svog grjeha nece biti spasen,znaci nista sto je pogano nece vidjeti neba,a ne samo homoseksualnost.Slazem se sa tobom da je to kompleksno pitanje,ali u isto vrijeme znam,da je sa svakim grijehom tako,jer po krscanstvu,covjek je stvoren bezgrjesnim,a upao je u grijeh,i to je ono sto nije prirodno,kako se ti moras boriti sa svojom homoseksualnoscu,tako se ja moram boriti sa gomilom svojih grjeha,jedino sto nam moze pomoci,je molitva Kristu.</BLOCKQUOTE>

more_horiz
Biblija je merodavna i ona jeste taj vrhovni autoritet.Od prilike ljudi kazu ako smo mi rodjeni kao homoseksualci Bog nas je stvorio takivm, tada znaci mi se ne mozemo menjati....samo neki od citata...

nitko od nas nema govoriti da mu je Biblija mjerodavna za sve jer tad ne bi zivio u ugodnom okruzenju surfao i slicno vec bi propovijedao okolo i bio u africi i zivio asketski.zelim reci da je pitanje odnosa religije i znanosti ovdje u pitanju jer znanost je rekla svoje - to nije bolest.
ako vi to nazovete bolest onda ja sam bolesnik i imam pravo biti bolesnik i po nicemu nisam kriv za svoju bolest dakle po logici moralo bi mi biti oprosteno.ako pak kazete ali da - moras odgajati svoju savjest ja to cinim.ukazano mi je na Biblijske stavove itd...

dragomir kaze da se homoseksualci ne zele mijenjati...ja sam oduvijek pisao da je najjaci poriv u covjeku da bude voljen i prihvacen i slican kao drugi.jer covjek mrzi sve sto je drukcije pa tako i homoseksualce.ne mozete nikada shvatiti da mi najvise problema upravo imamo s tim - da sebe prihvatimo.cijeli zivot molimo i placemo i sanjamo o tome da se probudimo kao heteroseksualci....sad ponovo navalite s pricom ne zelis to dovoljno pozovi boga u svoje srce itd...ne znate vi sto znaci plakati nocima drhtati od straha pred buducnosti i osjecati se jako usamljenim i sramiti se samoga sebe.godinam covjek razmislja o tome - i pocne shvacati...sto ako je to plan bozji za mene??????????
kad vidim neslaganja medju samim krscanima drukcija tumacenja biblije pitam se - ima li netko pravo reci da shvaca bibliju i rijec bozju i da cita pravu verziju biblije??????ima li tko pravo reci da razumije bozje planove za nekoga?ima li pravo pod krinkom promicanja rijeci bozje i borbe za istinu sijati mrznju prema nekome?
strasno je to.evo ja sam vas sve na to upozorio.kao sto sam ja bio upozoren da je homoseksualnost grijeh, na vama je da ispitate svoju savjest, da je odgajate.sve sto cinimo nekome od nas lose cinimo Isusu zar ne?doci ce konacni sud i biti ce pravedan.a ako citamo bibliju receno je - jako cete se iznenaditi jer ljudski sud nije jednak bozjem

more_horiz
Pozdrav ararate,

Pa odprilike kazem da se ne zele menjati, no slazem se i sa tobom kada kazes,

ne mozete nikada shvatiti da mi najvise problema upravo imamo s tim - da sebe prihvatimo.cijeli zivot molimo i placemo i sanjamo o tome da se probudimo kao heteroseksualci....sad ponovo navalite s pricom ne zelis to dovoljno pozovi boga u svoje srce itd...ne znate vi sto znaci plakati nocima drhtati od straha pred buducnosti i osjecati se jako usamljenim i sramiti se samoga sebe.godinam covjek razmislja o tome - i pocne shvacati...sto ako je to plan bozji za mene??????????

Shvatam ja to, samo vidim da je velika vecina homoseksualaca to prelomila na nacin, da je prihvatila svoju homoseksualnost. Mislim da to nije pravi put.
A to da je crkva izgubila svoj pravac slazem se, vidis ovde se radi o jednoj prostoj stvari, ako crkva ne moze pomoci pojedincu da bude slobodan od greha i da ima iskustvo nanovog rodjenja, ta crkva treba da zatvori vrata za sobom i prestane raditi.

E sad ararat, pravci, pravci u hriscanstvu ima ih bezmalo 3000 koliko sam ja cuo, ali sve su to vecinom gluposti, mislim to su vecinom glupave teologije.

Fraza si se naslusao to mi je jasno, samo ipak posle svega postoji to iskustvo o kojem je Isus govorio Nikodemu, ako se nanovonerodis neces videti kraljevstvo Bozijie.

To iskusvo postoji i vredno ga je traziti.

I jos kazes,

doci ce konacni sud i biti ce pravedan.a ako citamo bibliju receno je - jako cete se iznenaditi jer ljudski sud nije jednak bozjem

Slazem se potpuno!

more_horiz
<BLOCKQUOTE>
ararat je napisao/la:
Biblija je merodavna i ona jeste taj vrhovni autoritet.Od prilike ljudi kazu ako smo mi rodjeni kao homoseksualci Bog nas je stvorio takivm, tada znaci mi se ne mozemo menjati....samo neki od citata...

nitko od nas nema govoriti da mu je Biblija mjerodavna za sve jer tad ne bi zivio u ugodnom okruzenju surfao i slicno vec bi propovijedao okolo i bio u africi i zivio asketski.zelim reci da je pitanje odnosa religije i znanosti ovdje u pitanju jer znanost je rekla svoje - to nije bolest.
ako vi to nazovete bolest onda ja sam bolesnik i imam pravo biti bolesnik i po nicemu nisam kriv za svoju bolest dakle po logici moralo bi mi biti oprosteno.ako pak kazete ali da - moras odgajati svoju savjest ja to cinim.ukazano mi je na Biblijske stavove itd...

dragomir kaze da se homoseksualci ne zele mijenjati...ja sam oduvijek pisao da je najjaci poriv u covjeku da bude voljen i prihvacen i slican kao drugi.jer covjek mrzi sve sto je drukcije pa tako i homoseksualce.ne mozete nikada shvatiti da mi najvise problema upravo imamo s tim - da sebe prihvatimo.cijeli zivot molimo i placemo i sanjamo o tome da se probudimo kao heteroseksualci....sad ponovo navalite s pricom ne zelis to dovoljno pozovi boga u svoje srce itd...ne znate vi sto znaci plakati nocima drhtati od straha pred buducnosti i osjecati se jako usamljenim i sramiti se samoga sebe.godinam covjek razmislja o tome - i pocne shvacati...sto ako je to plan bozji za mene??????????
kad vidim neslaganja medju samim krscanima drukcija tumacenja biblije pitam se - ima li netko pravo reci da shvaca bibliju i rijec bozju i da cita pravu verziju biblije??????ima li tko pravo reci da razumije bozje planove za nekoga?ima li pravo pod krinkom promicanja rijeci bozje i borbe za istinu sijati mrznju prema nekome?
strasno je to.evo ja sam vas sve na to upozorio.kao sto sam ja bio upozoren da je homoseksualnost grijeh, na vama je da ispitate svoju savjest, da je odgajate.sve sto cinimo nekome od nas lose cinimo Isusu zar ne?doci ce konacni sud i biti ce pravedan.a ako citamo bibliju receno je - jako cete se iznenaditi jer ljudski sud nije jednak bozjem

Ararat,divim ti se na sili priznanja,javno svoje,patnje i svoje borbe,to znaci da si vec vise od 1/2 puta uspjesno prevalio,drago mi je da shvatas da u borbi nisi sam i zakljucujem da uzimas kao oslonac,Krista,u isto vrijeme izvlacim pouku,kako se treba jako boriti sa silom grijeha,i ne ostavljati za sutra.</BLOCKQUOTE>

more_horiz
Bog s tobom Ararat!

Zaista je hrabro od tebe sto si priznao svoju slabost i sto pokusavs da je se oslobodis ili prihvatis,kao sto je Dina rekla to je 1/2 dio puta.Sada dolazi preispitivnje opcija i onoga sto bi trebalo uciti.Nedaj da te itko ovdje zbuni.Zivi po svojoj savjesti i ne osuduj se zbog nicega jer te ni Bog ne osuduje nego te voli i prihvaca.Zato te pozivam da ti sam bez utjecaja bilo koga sjednes sa sobom sa Biblijom i sa Bogom i otvoris svoje srce i um i po svoj savjesti odlucis i zivis kako snmatras da trebas.

more_horiz
dragomire varas se.mi smo drukciji u samoj srzi bica - po seksualnosti.to pocinje ovako : jaaaaako rano shvaits da nisi kao drugi.u isto vrijeme pocinjes shvacati da to sto si takav drugi ne odobravaju pa gradis zidove oko sebe.zivis u glumi i nitko te ne poznaje.usamljen si.gledas svoju bracu oca majku i prijatelje i nijedne sekunde ne dozvoljavas da ti se priblize jer znas da ce te raniti i bojis se i odbaciti.razdire te sukob u srcu - tvoje savjesti i svega sto cujes izvana.molis boga da ti pokaze put i promjeni te.promjena se ne događa...
uzaludnost je ljudske povijesti sto ljudi zele mijenjati jedni druge.to je nasilje.tu je sotona a ne bog.kad bih se i novorodio to vise ne bih bio ja.a ljudi me vole dragomire, ovakvog.a sve sto me cini ovakvim jest moja seksualnost.
gdje je sad aladin i mnogi s ovoga foruma.koliko ste puta glasno osudili nasilje prema nekome tko je drukciji a ne samo onoga tko je drukciji???cinite veliku nepravdu.
crkva je napuhala stav o homoseksualnosti jer se boji da cemo ugroziti instituciju braka iliti poceti usvajati pa valjda silovati djecu????pa postojimo koliko i covjecanstvo , jesmo li sotone koje su unistile crkvu?gadimo vam se.nije tu rijec o velikom moralu etici humanizmu.to je nasilje, rusilastvo prema svemu sto se ne uklapa u vase pojmove idealnog..sva sreca uvijek se mozete pozvati na par citata iz biblije.to je gola istina

more_horiz
U redu,

ja to donekle shvatam kroz sebe. Kakav sam bio. I da to nisam imao snage resiti.

Hteo sam da budem dobar, miran, fin, plemenit i pun ljubavi. A nisam mogao.

Svako novo iskusenje bacalo me je, pa i danas, na nos. Padao sam i razbijao sam se o samog sebe. I to sam bio ja.
Kad bi sebi rekao, u toku svadje sa zenom, nemoj je udariti, nisam uspevao ni zavrsiti misao, a vec bi je odalamio tako snazno kao da cu joj glavu otkinuti.

Koja je tu razlika izmedju mene i tebe ararat?

Nikakva.

Ti imas jednu vrstu iskusenja, ako je tako uopste shvatas, a ja druge.

I?

Ali ja sam hteo spasenje. Hteo sam ga i dan danas ga celim srcem zelim.

Ako zelimo, onda cemo ga i traziti. Hocu li ja od ulicara i barabe, ikada biti izbavljen? Hoce li neko doziveti pobedu nad sobom ako to stvarno zeli?

Naravno!

To je moje iskustvo. Zato sam ja danas takav kakav jesam. Ne da nisam dobio pobede nad mnogim slabostima, nego i vise od toga, ali sam naucio vaznu lekciju koju mnogi neznaju, a to je da me Bog dok me vodi oslobodjenju voli i zeli takvog kakav sam bio, ili kakav sam danas. I zato zivim takav kakav sam.

A i mene su mnogi voleli kakav sam bio nekada. Pa cak i danas me voli ljudi ovakvog kakav sam.

Samo ja zelim da se menjam. Zelim da budem jos bolji i jos savrseniji.

Bog moze da promeni, ili ponovo STVORI coveka. Bog moze da stvori novo srce.

Medjutim, problem se javlja kada mi to ne zelimo. Dobar sam sebi takav kakav sam sada. I ne samo to, nego i ne zelim da se promenim. U tome i jeste cela caka. Jer ako ja to ne zelim onda nema nade za mene. Tako mnogi razmisljaju. Ali nije tako. I nikad nece biti tako.

Gospod Isus Hrsitos, nas sve, mene i tebe, zove da dodjemo k Njemu i takvi kakvi zelimo da budemo. Cak nas poziva da MU dodjemo i kada ne zelimo da se nanovo rodimo, ili da postanemo drugaciji. ON nas sve, pazite sve, prima takve kakvi smo i sta smo unutra duboko u srcu.

Jer nije poenta u tome sta sam ja sada. Da li sam ja lopov, kurva, lazov, ubica, lezbejka ili homic, ne to nije sustina. Cilj je nesto drugo. Pitanje je da li mi, ja i ti, zelimo da budemo spaseni? Da li zelimo vecni zivot kroz Isusa Hrista?

A Hristos upravo to nudi svima nama. I tebi takvom, i meni ovakvom. Svima!

Poenta je, da li ces Mu verovati? Hoces li prihvatiti Njegov poziv da ti da zivot vecni, takvom kakav si~!

Hoces li da te neko jos vise voli nego sto te sada neko voli. Nije li to potreba tvoje duse, moje i nase?

Isus, Blagosloveni Sin, ljubi ljubavlju vecnom. Ako i majka zaboravi cedo utrobe svoje, ON tebe nece nikada zaboraviti. I ON ti nudi u potpunosti takvu svoju ljubav. Vecnu ljubav zbog koje ti jednako, stalno cini milost.

E tu je pravo pitanje. Mene je to zainteresovalo. Ja sam na tu ponudu odgovorio. Nisam trazio izgovore i nisam cekao da mi se dva puta ponudi. Ja sam zbog toga i dosao k Njemu, prihvacen, svestan da sam u Njemu ma ko ja bio, i ma kakav bio, ili ma sta ja sada radio, PRIHVACEN u Ljubaznome!

Da li vi zelite tu ljubav za sebe?

Ne gledaj sebe, ne gledaj na ono sto jesi i sto cinis, tu ljubav dobijas ne zato sto si dobar, prav i bez mane, primas je jer si voljen od Boga. I ON ti je besplatno - zabadava daruje, na poklon za sva vremena.

Ako se odlucis, a ja te savetujem, odluci se za nju, kao sto sam ja to ucinio, ON ce te blagosloviti samim SOBOM! A ON je nas ZIVOT VECNI!

Stupajuci u zavetni odnos zajednice UPOZNAVANJA Isusa Hrista, primas taj vecni zivot i imas ga upravo u tom trenutku. I dok nastavljas da MU prilazis takav kakav jesi ON ce te svemogucom silom svoje ljubavi ljubiti neizmerno snazno i duboko, kao i beskonacno sve dok ne pozelis da budes, dok ne zatrazis da te ON licno svojom dobrotom i ljubavlju, nezno, uz svo uvazavanje tvoje licnosti, PRETVORI, ili STVORI, u jednakost Njegovog oblicja i svetog bozanskog Bica.

Da te ujednaci, u meru rasta Bozanske prirode, u visinu velicine Gospoda Isusa Hrista. Da licis po Njemu, oblicju svetog Bozjeg karaktera.

Znaci ne moras biti bolji, ne moras biti jaci, i ne moras biti drugaciji da bi bio prihvacen i uveden u vecni zivot kroz Isusa Hrista tvog Spasitelja punog neizmerne Bozje ljubavi. Mozes MU doci i ostati sa Njim zauvek, takav kakav si svestan da si zauvek prihvacen.

Otac Bog nebeski omogucio nam je svima, ma kakvi bili, spasenje kroz zasluge prolivene krvi na krstu Golgote Gospoda nasega Isusa Hrista.

Cuj Njegov glas, i pogledaj u Njegovu ljubav, prihvati Ga u svoj zivot i primi vecni zivot!

Jevrejin.

more_horiz
dragi jevrenjine razlika je preogromna....ne mozes me uvjeriti da nasilnost kao crta karaktera moze biti u covjeku tako ukorijenjena kao sam eros , libido tj. seksualnost.ali naravno svakome je njegov problem opet najveci.
Samo ja zelim da se menjam. Zelim da budem jos bolji i jos savrseniji.
Pa onda ne znam zaista sto ja radim citav zivot?tj. u onih 24 godine dosad.ne znam cini se da govorimo razlicitim jezicima...rekao sam da sam molio i zelio oduvijek ne biti homoseksualac..ali jos jesam.bog zna sto nam je u srcu ne moramo mi stalno ponavljati sto zelimo.
Stupajuci u zavetni odnos zajednice UPOZNAVANJA Isusa Hrista, primas taj vecni zivot i imas ga upravo u tom trenutku. I dok nastavljas da MU prilazis takav kakav jesi ON ce te svemogucom silom svoje ljubavi ljubiti neizmerno snazno i duboko, kao i beskonacno sve dok ne pozelis da budes, dok ne zatrazis da te ON licno svojom dobrotom i ljubavlju, nezno, uz svo uvazavanje tvoje licnosti, PRETVORI, ili STVORI, u jednakost Njegovog oblicja i svetog bozanskog Bica.Znaci ne moras biti bolji, ne moras biti jaci, i ne moras biti drugaciji da bi bio prihvacen i uveden u vecni zivot kroz Isusa Hrista tvog Spasitelja punog neizmerne Bozje ljubavi. Mozes MU doci i ostati sa Njim zauvek, takav kakav si svestan da si zauvek prihvacen.
nisam siguran da razumnijem ovaj dio - u prvom pises da se moram mijenjati ali to ne zelim a ovdje da ne moram?pa ja sam s bogom - molim se , razgovaram s njime...nisam prekinuo nikakav kontakt...
ne volim previse ovakve uzvisene rijeci.cini mi se da je zivot pomalo drukciji.mucan, s malim pomacima, bez cuda.i zasto stalno gledati gore u zrak i moliti se...pa bog me poziva kroz ljude oko mene.okruzen sam krasnim ljudima i divnim prijateljima.da napomenem, oni me vole ovakvog kakav jesam ali ne znaju da sam ja homoseksualac, nijedan od njih...ako je taj dio bio nejasan

more_horiz
privacy_tip Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.
power_settings_newLogin to reply