Kršćanski Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kršćanski ForumLogin

PREŠLI SMO NA https://krscanski.chat/

Predrasude

power_settings_newLogin to reply
+7
Hell master
diakonos
vivi
dominik
bolna
Jesus the communist
mickey_mouse
11 posters

descriptionPredrasude EmptyPredrasude

more_horiz
Nisam znao gdje da stavim ovu temu, pa sam je stavio ovdje, valjda je ok. sta mislite o predrasudama? da li one bitno utjecu na nase odnose prema drugima? i da li predrasude kao vanjski cinioci obiljezja neke osobe (nacin odjevanja, slusanje pojedine vrste glazbe, itd.) smiju utjecati na nase odnose prema tim ljudima i na nas stav prema njima?

descriptionPredrasude EmptyRe: Predrasude

more_horiz
...na ovome forumu imas dosta ljudi s predrasudama, koje naravno necu imenovat...zar nije Isusu rekao: "prvi bez grijeha neka baci kamen" odnosno nemoj te nikada osudivati ono sto nepoznajete.....

more_horiz
Predrasude su jedan od glavnih čimbenika lošeg međuljudskog odnosa, naravno svi smo mi ljudi jedinstveni- svatko na svoj poseban način...no, također smo skloni uočavanju tuđih mana i tu počinje verzija predrasuda..... znači svatko što nađe na nekom što mu se nesviđa krene sa osuđivanjem, i naravno da prerasude ni u kojem slučaju nisu poželjne jer istina je da dragi Bog kao ni Isus ne odobravaju tako ophođenje a ni pristupanje... jer jedini je Bog koji će suditi i odlučivati, a ne mi obični smrtnici.. Svi trebamo prihvatiti jedni druge takvi kakvi jesmo, i živjeti svoje živote i nemiješati se tamo gdje nam nije mijesto...

more_horiz
Svi trebamo prihvatiti jedni druge takvi kakvi jesmo, i živjeti svoje živote i nemiješati se tamo gdje nam nije mijesto...

da su tako mislili Isus i apostoli ni jedna osoba do dana danasnjeg ne bi bila spasena.

Iz nekog razloga Ivan Kristitelj, Isus i apostoli su svakom covjeku i svom zemljom hodali i navjescivali: "Obratite se! Blizu je Kraljevstvo nebesko!"

Doista, najgore sto covjek moze napraviti je pustiti nekoga da mirno ode u pakao. A najbolje sto moze uciniti je dati svoj zivot da nekom da priliku da bude spasen.

more_horiz
......a......joj.....

more_horiz
Ne, nisam se dobro izrazila...očito..(moja greška).. da trebamo paziti i brinuti jedni za druge, i pmagati ljudima da shvate ISTINU koja nam nudi spasenje. No, ako te netko konstantno odbija na tvoju ponuđenu pomoć, pa čak i vrijeđa..onda trebaš jednostavno svu tu situaciju predati u Božije ruke, jer on će najbolje znati kako dalje. A naše je da se okrenemo ljudima kojima je potrebna pomoć i koji je prihvaćaju..a moliti se ŽARKO za one koji ne priznaju ISTINU koja nam nudi SPASENJE.

more_horiz
.....Bolna je li se ovo djelomicno odnosi na mene?...citiram; "ako te netko konstantno odbija na tvoju ponuđenu pomoć, pa čak i vrijeđa..onda trebaš jednostavno svu tu situaciju predati u Božije ruke"....nije da sam umisljen ali nekako mi dejeluje?....

more_horiz
Iskreno, nisam mislila na tebe, a također se nisam uvrijedila na ništa što si mi uputio, tako da ne! No, ako si se našao u tome - mora da nešto stoji iza toga, s tvoje strane.

more_horiz
.....a sto li sam ti ja uputio?.....

more_horiz
Izdvojio si moj citat, koji se sastoji " pa čak i vrijeđa...." tako da sam riječ "uputio" koristila jer sam pomislila da se to odnosi na taj dio citata...no, po tvome vjerojatno sam u krivu, šta češ dešava se- ljusko biće sam, zar ne?Evo ja ću odmah zamoliti Dragog Booga za oprost; Molim te Dragi Oče Oprosti mi ako sam povrijedila Lucifera, ili čak umislila si nešto da mi je Lucifer "UPUTIO"! AMEN

more_horiz
....pa ocito da je bio neki misundrestanding, nebi htio da netko misli da ga vrijedama.....

more_horiz
Po meni nije bio nikakav "nesporazum", ali već kad se to sve tako odvijalo, pomislih da se nisi možda ti uvrijedio, pa izreče ja tu zamolbu Dragom Bogu(molitvicu). No , kako-god očito se nitko od nas dvoje nije uvrijedio "SLAVA BOGU".

more_horiz
bolna je napisao/la:
Ne, nisam se dobro izrazila...očito..(moja greška).. da trebamo paziti i brinuti jedni za druge, i pmagati ljudima da shvate ISTINU koja nam nudi spasenje. No, ako te netko konstantno odbija na tvoju ponuđenu pomoć, pa čak i vrijeđa..onda trebaš jednostavno svu tu situaciju predati u Božije ruke, jer on će najbolje znati kako dalje. A naše je da se okrenemo ljudima kojima je potrebna pomoć i koji je prihvaćaju..a moliti se ŽARKO za one koji ne priznaju ISTINU koja nam nudi SPASENJE.

sa time se mogu potpuno sloziti Very Happy

more_horiz
ljudi svadjajte se preko privatnih poruka.....a davajte svoja misljenja u vezi tema........
ovo o predrasudama se odnosi i na medjuljudkse odnose, a ne samo na kršćanske.....
tj. neki ljudi u obitelji stalno nesto prigovaraju...i prave se pametni...jel misle da su stvari kao prije 20 godina...a stvari su se promjenile i ljudi nisu isti.....i ne mogu se ponasati prema nekima kao prije. Uvjek tjeraju neku svoju pravdu....sta uciniti u takvoj situaciji...? a da se niko ne naljuti ili tako nesto....

more_horiz
Svađala se nisam, jer sama moja pojava mi nedozvoljava da se upuštam u takve vode.
U takvim situacijama; treba ljudima dati do znanja na lijepi i iskreni način - da stvari jednostavno nisu kao što je nekad bilo; da kako vrijeme ide neki ljudi se jednostavno prilagođavaju tom vremenu i da to treba poštovati- sve dok se ljudi ponašaju kulturno, i dobro jedni prema drugima.
No, ako netko tera svoj neki inat i istjeriva neku pravdu treba mu reći da te to povrijdilo i da te vrijeđa- i valjda neće to više činiti.

more_horiz
tako je bolna...treba covek biti fin a ne se svadjati i imati predrasude jer su oni cesto pogresni...

more_horiz
Predrasude su mišljenja o nečemu ili nekome bazirana na površnom poznavanju. Budući da ne možemo sve na svijetu dobro poznavati, logično je da ćemo imati predrasude, no najvažnije je da damo prostora Duhu Svetom da ispravi te predrasude.

more_horiz
predrasude su stvar koja se ignorira....

more_horiz
privacy_tip Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.
power_settings_newLogin to reply