Kršćanski Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kršćanski ForumLogin

PREŠLI SMO NA https://krscanski.chat/

descriptionPredrasude EmptyPredrasude

more_horiz
Ne znam kako vi, ali jedno vrijeme mi je jako smetalo kako su naši kršćani u većini neupućeni u mnoge stvari, te na temelju te neupućenosti i zaključaka napravili su dogme i doktrine kojih se slijepo drže.

Morala sam se moliti Bogu da moju narav po pitanju tolerancije izgradi. Inače, bila bih stalno nabrušena, ovako , kad me Bog servisirao unutar moje griješne prirode i bivšeg zlog srca, sada se čak mogu slatko i nasmijati a da to nije poruga ili oholost.

Dakle, kako vi gledate na predrasude, neupućenost, neznanje koje vlada u zajednicama, a za to su krivi, a tko drugi, pastori i propovijednici, koji su se dočepali Biblije, i umjesto znanja, ljudima servirali mistificirano evanđelje, tako da i danas dođe čovjeku da nekad čupa kosu s glave od jada zbog krivog tumačenja Božje riječi.

Eto.

descriptionPredrasude EmptyRe: Predrasude

more_horiz
Imate li primjere.

Evo, marama u nekim crkvama obavezna radi pokrivala koje spominje Pavao.

more_horiz
A isto tako Pavao kaže u Rimljanima : " A ti svoje uvjerenje čuvaj za se pred Bogom!Blago onomu koji ne osuđuje samoga sebe u onom za što se odlučuje! (Rim. 14:22)

Pa malo dalje kaže : " A sve što se ne čini po čvrstom uvjerenju,grijeh je." (Rim. 14:23)

more_horiz
Noemi je napisao/la:
Imate li primjere.

Evo, marama u nekim crkvama obavezna radi pokrivala koje spominje Pavao.

S obzirom da je Korint kao morski grad bio mjesto razvrata, lako je odgovoriti na ovo pitanje...U Korintu su bludnice imale raspuštenu kosu, i zbog toga to apostol Pavao piše...da glava treba biti pokrivena...

more_horiz
Uvjerenja mogu biti zasnovana na predrasudama koje su proizašle iz krivog tumačenja riječi božje.

Puno toga u Bibliji se ne može tumačiti bez poznavanja povijesne pozadine ili čak duhovne i kulturne pozadine onog vremena.

Taj stih , Đoši , vrijedi ukoliko se ispravno poznaje ono u čega/što je čovjek uvjeren.

more_horiz
Tako je povijesna, duhovna i kulturna pozadina ili ti background...

more_horiz
<BLOCKQUOTE>
Krizostom je napisao/la:
Tako je povijesna, duhovna i kulturna pozadina ili ti background...

Da lako tebi tako je,ali objasni ti nekome tko sjedi kraj tebe u crkvenoj klupi,da to sto ti imas maramu ili nemas nije grijeh,ili to sto zena nosi hlace ili ne nije grijeh,ili to da ta ista zena ,nije manje pobozna od one koja to ne cini,ili to da su svi ljudi pred Bogom jednaki,i onda me stalno mucilo,ako je dragi Bogo stvorio covjeku kosu,usi ,oci,pa sto ne stvori i odjelo,pa da zbog toga nemamo u crkvama grjesnu bracu i sestre,nego zbog drugih stvari,recimo zbog cinjenja grijeha.I jos tko je grjesniji,tko to gleda kao sablazan ili tko nosi?</BLOCKQUOTE>

more_horiz
privacy_tip Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.
power_settings_newLogin to reply