Moje mišljenje po ovoj temi je da bi se trebali držati Biblijskih načela i raditi u nedjelju više nego inače. I Bog je radio nedjeljom, pa zašto ne bi i mi.
10. 07. 2008. | 14:07 |
Zabrana rada nedjeljom tek od 1. siječnja 2009. |
<table cellSpacing=0 cellPadding=0 width="100%" border=0><tr vAlign=top align=middle><td></TD></TR> <tr><td class=articletextSmall align=left></TD></TR> <tr><td class=articletextSmall vAlign=top align=right>Arhivska fotografija </TD></TR></TABLE> <table class=enumbox cellSpacing=0 cellPadding=0 width="100%" border=0><tr><td class=articletext></TD></TR></TABLE> <table cellSpacing=0 cellPadding=0 width="100%" border=0><tr><td class=articletextSmall vAlign=top align=left width=150></TD> <td width=10></TD> <td class=articletextSmall vAlign=top align=left width=150></TD></TR></TABLE> <table cellSpacing=0 cellPadding=0 width="100%" border=0><tr><td class=articletext>Vlada je u Sabor poslala konačni tekst Zakona o trgovini kojim se ukida rad nedjeljom, osim tijekom ljetnih mjeseci i u prosincu. Prema Vladinu prijedlogu odredba o zabrani rada nedjeljom trebala bi stupiti na snagu tek od 1. siječnja 2009. godine Rad nedjeljom bio bi dopušten od 1. lipnja do 1. listopada i od 1. do 31. prosinca. Radno vrijeme nedjeljom u tim mjesecima bilo bi od sedam do 14 sati, dok bi ostalih dana u tjednu, odnosno u redovitim radnim danima, radno vrijeme bilo od 6 do 22 sata. (D.K.)</TD></TR></TABLE> |
Ti nemoras da radis, znam tvoja verska uverenja.Moj brat je vernik svaki dan, i to se vidi, i njegov gazda vidi kriz njegov odnos prema radu i postovanje gazde kroz ona merila koja je Bog uspostavio, da je posten, ne laze i dragocen mu je takav radnik, i isto tako zna da ce izgubiti takvog radnika ako pokusa da ga natera da radi u dan od odmora.I Gospod gleda! Sta gazda moze da uradi, samo da se povinuje.
Dina je napisao/la:Da jos vise je izrazeno to kod Adventista, i siguran sam da ako je covek resen da na dan od odmora neradi i bude u zajednici, da ce biti.Imam jos svedocanstava iz moje zajednice, ali mi je brat bio najbliskiji posto znam sta zivi.Znam da kada Bog povuce crtu, nema tog gazde koji je moze prekoraciti.Neka se proslavi ime Bozije medju narodima kroz Njegovu crkvu, one koji su spremni da se odreknu svega zbog Njegovog imena!Ti nemoras da radis, znam tvoja verska uverenja.Moj brat je vernik svaki dan, i to se vidi, i njegov gazda vidi kriz njegov odnos prema radu i postovanje gazde kroz ona merila koja je Bog uspostavio, da je posten, ne laze i dragocen mu je takav radnik, i isto tako zna da ce izgubiti takvog radnika ako pokusa da ga natera da radi u dan od odmora.I Gospod gleda! Sta gazda moze da uradi, samo da se povinuje.
Vidis ovakva iskustava ti mene za svetkovanje subote prate cjeli zivot.Ljudi znaju postivati ljude koji vrijedno i posteno rade 6 dana.I hvala Bogu na tim ljudima,ja ih zovem zemaljskim andjelima,koji mi pomazi ne prekrsiti Bozju zapovijed,koju drzim po svom uvjerenju.
|
|