Kršćanski Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kršćanski ForumLogin

PREŠLI SMO NA https://krscanski.chat/

Zabrana rada nedjeljom

power_settings_newLogin to reply
+8
dragan
Marta
Caesar
10
nana
kejos
Medeni
crusader
12 posters

descriptionZabrana rada nedjeljom EmptyZabrana rada nedjeljom

more_horiz
Kako su odnedavno počeli progoni onih koji krše nedjeljni zakon (tj. zakon o zabrani rada nedjeljom), odlučio pokrenuti ovu temu i javiti ekipi koja prolazi ovim sajtom da znaju da je na facebook-u pokrenuta grupa pod radnim nazivom

"PROTIV ZABRANE RADA NEDJELJOM"
https://www.facebook.com/group.php?gid=39317200824

Svi ste pozvani!

Bitno je napomenuti i da zapovjedi o svetkovanju nedjelje i/ili zabrani rada nedjeljom nema nigdje u Bibliji.

Zadnja promjena: inliner; sri 31 pro 2008, 21:21; ukupno mijenjano 1 put.

descriptionZabrana rada nedjeljom EmptyRe: Zabrana rada nedjeljom

more_horiz
Bolje je biti i čekati negdje sa strane i promatrati kakav će biti ishod konačne bitke na kraju krajeva. Više neću trošiti dragocjeno vrijeme, ni živce ni volju za takve pokrete.
Ipak, ispast će tako kako dragi Bog bude htio.

more_horiz
Ja sam protivnik protivnika zabrane rada nedeljom. Very Happy
I još mi gubavac kaže da ne znam sastaviti rečenicu. Shocked

more_horiz
ja ne radim nedeljom pa me baš briga..hteli ste kapitalizam evo vam ga...

ionako se to odnosi samo na trgovce,,nema šanse da autobusi ne voze,policija,bolnice i kina klubovi da ne rade

more_horiz
Kaj god...........bumo videli kaj bu poslem Nove.......kad se bu počel primjenjivat naš novi zakon o nedeli kaj stupa na moć 01.01.09.

more_horiz
nana je napisao/la:
Kaj god...........bumo videli kaj bu poslem Nove.......kad se bu počel primjenjivat naš novi zakon o nedeli kaj stupa na moć 01.01.09.

2009.- očekuju se samo još veća sranja.
Da, da.. bit će opako.

more_horiz
Katolička crkva vrijedno radi na ispunjenju proročanstava, umjesto da se omogući svakom pojedincu da ima jedan dan slobodno za odmor vec prema svojoj vjeroispovjesti ili nečem drugom, oni silom nameću nedjelju svima, krajnje pokvareno i bezobzirno, vidi se kako smo svi jednaki pred zakonom. Čekajmo još malo da se papska rana zaliječi do kraja pa ćemo imati priliku vidjeti šta znači kad crkva dobije vlast.

more_horiz
10 je napisao/la:
umjesto da se omogući svakom pojedincu da ima jedan dan slobodno za odmor vec prema svojoj vjeroispovjesti ili nečem drugom, oni silom nameću nedjelju svima, krajnje pokvareno i bezobzirno, vidi se kako smo svi jednaki pred zakonom.

Ovu odluku izglasao je Hrvatski sabor u kojem nema službenih predstavnika Katoličke crkve. Dakle, mislim da se sličnim epitetima može okarakterizirati ova grubo neistinita optužba.

I upravo je intrigantna ova sprega religijskog fundamentalizma s krupnim kapitalom. Još jedan primjer kako interesi ne poznaju granice. Smile

10 je napisao/la:
Katolička crkva vrijedno radi na ispunjenju proročanstava,

Nadam se da ne misliš na one proroke koji su dva puta promašili u izračunu drugog Isusovog dolaska? Bila bi velika šteta takvim ljudima poklanjati svoje povjerenje.

more_horiz
Caesar je napisao/la:
10 je napisao/la:
umjesto da se omogući svakom pojedincu da ima jedan dan slobodno za odmor vec prema svojoj vjeroispovjesti ili nečem drugom, oni silom nameću nedjelju svima, krajnje pokvareno i bezobzirno, vidi se kako smo svi jednaki pred zakonom.

Ovu odluku izglasao je Hrvatski sabor u kojem nema službenih predstavnika Katoličke crkve. Dakle, mislim da se sličnim epitetima može okarakterizirati ova grubo neistinita optužba.

"Zakon stupa na snagu 1. siječnja 2009. godine
Hrvatski sabor zadnjeg je dana rada odlučio kako će se od iduće godine nedjeljom raditi samo ljeti i u prosincu, i to od 7 do 14 sati, a tu je informaciju prenio čak i The Associated Press pod naslovom "Hrvatska zabranila nedjeljni šoping".

Associated Press javlja kako je Sabor popustio pritisku Katoličke crkve koja u Hrvatskoj već godinama vodi kampanju da se nedjelje posvete misi i obitelji, te crkvenjacima nikako ne odgovara što Hrvati svoje nedjelje sve češće provode u velikim šoping centrima.
Zakon stupa na snagu 1. siječnja 2009. godine, a iznimka će biti samo trgovine na kolodvorima, benzinskim crpkama i zračnim lukama, te pekare, cvjećarne i kiosci".
Index.hr

Evo toliko o neistinitim optužbama, dakle govorimo o činjenicama, a ako tebi grubo zvuče žao mi je ...

I upravo je intrigantna ova sprega religijskog fundamentalizma s krupnim kapitalom. Još jedan primjer kako interesi ne poznaju granice. Smile

Ma prijatelju, govorim ti od kuda dolazi fundametalizam, a ti ne vidiš, mogao bih sada i o vjeronauku u školi o čemu mi se žale kolege roditelji koji su i sami katolici, ali ostavimo to sada za drugi put ...

10 je napisao/la:
Katolička crkva vrijedno radi na ispunjenju proročanstava,

Nadam se da ne misliš na one proroke koji su dva puta promašili u izračunu drugog Isusovog dolaska? Bila bi velika šteta takvim ljudima poklanjati svoje povjerenje.
[/quote]

Mislim opčenito na proroke, sada ne znam koji ti više smetaju oni biblijski ili neki drugi, ako aludiraš na EGW onda bih ti preporučio za početak da pročitaš Veliku borbu i javiš se sa komentarom ...

Još bih nadodao ako KC ima problem sa odlaskom vjernika nedjeljom u crkvu onda bi to trebao biti interni problem KC i tako bi ga trebalo riješavati, a ne svima nametati svoje zakone, vjerujem da se ni Katolicima ne bi sviđalo da im netko nameće subotu?

Sve najbolje!

more_horiz
Primjer iz prakse je "Getro", tamo su svi radnici imali pravo na dva
slobodna dana tjedno. Međutim kako će se nedjeljom zabraniti rad, tj.
kako će nestati 1/7 radnog vremena, doći će do toga da će barem 1/10
ljudi ostati bez posla zbog smanjenog fonda radnih sati. Pogotovo u
svjetlu činjenice da je zbog ekonomske krize promet pao 10% i to s
radnim vremenom koje uključuje rad nedjeljom.

Međutim, zbog novog zakona umjesto dva neradna dana u tjednu, zaposlenici Getroa imati će od iduće godine samo jedan. Kako je jedan radni dan manje (nedjelja), a radnici sada imaju umjesto petodnevnog, šestodnevni radni tjedan, njih 200 je dobilo otkaz!!!

http://www.index.hr/vijesti/clanak/getro-najavio-podjelu-200-otkaza-radnicima/415498.aspx

Tako je ta ekipa dobila... kako bih to nazvao, ne samo slobodnu nedjelju, nego i drugih šest dana!!

Pogledajte ovaj link!

Zbog neradne nedjelje Pevec otpušta radnike
http://www.javno.com/hr/profit/clanak.php?id=214850

more_horiz
10 je napisao/la:
Katolička crkva vrijedno radi na ispunjenju proročanstava, umjesto da se omogući svakom pojedincu da ima jedan dan slobodno za odmor vec prema svojoj vjeroispovjesti ili nečem drugom, oni silom nameću nedjelju svima, krajnje pokvareno i bezobzirno, vidi se kako smo svi jednaki pred zakonom. Čekajmo još malo da se papska rana zaliječi do kraja pa ćemo imati priliku vidjeti šta znači kad crkva dobije vlast.

Koja ironija,optuživati katolike što hoće nedelju,a po Bibliji ubijati one koji
ne štuju subotu.
Evo ja ću se zalagati da petak bude isto dan za odmor.
Sad samo čekam tko će se zalagati za četvrtak.

more_horiz
Medeni je napisao/la:
10 je napisao/la:

ne štuju subotu.
Evo ja ću se zalagati da petak bude isto dan za odmor.
Sad samo čekam tko će se zalagati za četvrtak.

Na osnovu cega ces se Medeni zalagati za petak u krscanskoj drzavi?
Mislim da i sami sindikati u Hr.daju te ironicne izjave ili?
Pravim vjernicima zapravo ne smeta odlazenje nedeljom u crkvu zato sto je nedjelja radna,tko hoce on nadje mogucnosti i srijedom i drugim danima.
Veci je problem sto su mnogi vrli vjernici i smetaju im tudji proroci,a svoje svakodnevne uzdizu.Problem je u tome,sto su mnogi krscani umisljeni u svoje krscanstvo,misle da tako ugadjaju Bogu a prije podne mrze cjeli svijet poslijepodne i same sebe,zele tudje,lazu,opijaju se,krse zapovijedi Bozje.Rade sve ono sto sramoti Boga i Crkvu.

more_horiz
Dina je napisao/la:

Na osnovu moje osobnosti,nitko mi nema pravo određivati kad ću se ja odmarati.

Zadnja promjena: Medeni; čet 01 sij 2009, 09:54; ukupno mijenjano 1 put.

more_horiz
Medeni je napisao/la:
Dina je napisao/la:

Na osnovu moje osobnosti,niko mi nema pravo određivati kad ću se ja odmarati.

Znači onda se ipak slažemo u mišljenju, i ja se zalažem da svaki ima jedan dan za odmor prema svojoj potrebi bez da mu itko drugi nameće svoju volju.

more_horiz
10 je napisao/la:
Medeni je napisao/la:
Dina je napisao/la:

Znači onda se ipak slažemo u mišljenju, i ja se zalažem da svaki ima jedan dan za odmor prema svojoj potrebi bez da mu itko drugi nameće svoju volju.

Slažemo se po tom pitanju.

more_horiz
Medeni je napisao/la:
10 je napisao/la:
Medeni je napisao/la:
Dina je napisao/la:

Slažemo se po tom pitanju.

Odlično, drago mi je, onda još da odgovorim na slijedeće;

ne štuju subotu.

Nisam čuo da su štovatelji subote ikad i dlaku s glave skinuli nekom, a kamoli ovo što ti navodiš, mi se zalažemo za mir i jednakost prema svim ljudima, a ako već hoćeš dobro je poznata činjenica o vjerskom nasilju, da sad opet ne ulazimo u to ...

more_horiz
Medeni je napisao/la:
Dina je napisao/la:

Na osnovu moje osobnosti,nitko mi nema pravo određivati kad ću se ja odmarati.

Tako je Medeni,znaci nema prblema,ja postivam tebe i tvoju osobnost,ti postivas mene i moju osobnost,i mozmo predivno zivjeti u harmoniji razlika,ima toliko mnogo drugih zivotnih domena, gdje kao ljudi mozemo pokazati svoje vrjednote koje smo dobili od Stvoritelja.
Mogu ja svetkovati subotu tako,da su mi usuta svezana,a ako te poslije psujem,lazem na tebe,kradem te,mrzim,trazim prilike kako bi te osramotila i s istinom i lazima,nece me to sigurno spasiti.
Jer Bog gleda sto je u srcu covjeku,tajno je isto sto i javno,barem pred Bogom.

more_horiz
Ma ta shema sa katolicima i nedjeljom je smješna, pogledajte statistiku!!!

http://www.kriz-zivota.com/tekstovi.php?id=977&rubrika=3

Nedjeljom u šopingu 91 posto katolika

U anketi je, kako javlja www.kriz-zivota.com, prošlih dana
sudjelovalo 1277 građana, od kojih se čak 91 posto izjasnilo da kupuje
nedjeljom
, a većina od njih su, kako vjeruju na tome portalu, vjernici.
Od nedjeljne kupnje apstinira samo devet posto anketiranih.

more_horiz
privacy_tip Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.
power_settings_newLogin to reply