Caesar je napisao/la: 10 je napisao/la: umjesto da se omogući svakom pojedincu da ima jedan dan slobodno za odmor vec prema svojoj vjeroispovjesti ili nečem drugom, oni silom nameću nedjelju svima, krajnje pokvareno i bezobzirno, vidi se kako smo svi jednaki pred zakonom.
Ovu odluku izglasao je Hrvatski sabor u kojem nema službenih predstavnika Katoličke crkve. Dakle, mislim da se sličnim epitetima može okarakterizirati ova grubo neistinita optužba.
"Zakon stupa na snagu 1. siječnja 2009. godine
Hrvatski sabor zadnjeg je dana rada odlučio kako će se od iduće godine nedjeljom raditi samo ljeti i u prosincu, i to od 7 do 14 sati, a tu je informaciju prenio čak i The Associated Press pod naslovom "Hrvatska zabranila nedjeljni šoping".
Associated Press javlja kako je
Sabor popustio pritisku Katoličke crkve koja u Hrvatskoj već godinama vodi kampanju da se nedjelje posvete misi i obitelji, te crkvenjacima nikako ne odgovara što Hrvati svoje nedjelje sve češće provode u velikim šoping centrima.Zakon stupa na snagu 1. siječnja 2009. godine, a iznimka će biti samo trgovine na kolodvorima, benzinskim crpkama i zračnim lukama, te pekare, cvjećarne i kiosci".
Index.hr
Evo toliko o neistinitim optužbama, dakle govorimo o činjenicama, a ako tebi grubo zvuče žao mi je ...
I upravo je intrigantna ova sprega religijskog fundamentalizma s krupnim kapitalom. Još jedan primjer kako interesi ne poznaju granice.
Ma prijatelju, govorim ti od kuda dolazi fundametalizam, a ti ne vidiš, mogao bih sada i o vjeronauku u školi o čemu mi se žale kolege roditelji koji su i sami katolici, ali ostavimo to sada za drugi put ...
10 je napisao/la: Katolička crkva vrijedno radi na ispunjenju proročanstava,
Nadam se da ne misliš na one proroke koji su dva puta promašili u izračunu drugog Isusovog dolaska? Bila bi velika šteta takvim ljudima poklanjati svoje povjerenje.
[/quote]
Mislim opčenito na proroke, sada ne znam koji ti više smetaju oni biblijski ili neki drugi, ako aludiraš na EGW onda bih ti preporučio za početak da pročitaš Veliku borbu i javiš se sa komentarom ...
Još bih nadodao ako KC ima problem sa odlaskom vjernika nedjeljom u crkvu onda bi to trebao biti interni problem KC i tako bi ga trebalo riješavati, a ne svima nametati svoje zakone, vjerujem da se ni Katolicima ne bi sviđalo da im netko nameće subotu?
Sve najbolje!