Kršćanski Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kršćanski ForumLogin

PREŠLI SMO NA https://krscanski.chat/

Rad nedjeljom, DA ili NE?

power_settings_newLogin to reply
+11
Pravednik
Aladin
dominik
Hell master
Bhakti
mickey_mouse
dragan
Jesus the communist
imhotep
Fazlija
crusader
15 posters

pollSmatrate li ispravnim rad nedjeljom?

DA
9
38%
NE
11
46%
SVEJEDNO MI JE
4
16%
Ukupno glasova:
24
Poll closed

descriptionRad nedjeljom, DA ili NE? - Page 3 EmptyRe: Rad nedjeljom, DA ili NE?

more_horiz
aha, baš bih si mogao predočit da si ko leonida s te slike.

descriptionRad nedjeljom, DA ili NE? - Page 3 EmptyRe: Rad nedjeljom, DA ili NE?

more_horiz
...joj.... paš si maloumana.... onak malo pogledaj oko sebe.....
ti si više anfrodita nego neki ratnik.....(elton john)hahahaha.....

more_horiz
Bhakti je napisao/la:
aha, baš bih si mogao predočit da si ko leonida s te slike.

U TOM SLUČAJU, ZA NEDJELJU KAO NERADNI DAN BORIT ĆU SE DO ZADNJE KAPI KRVI!!!

more_horiz
Ja sam za neradnu i Subotu i Nedelju i da onda posvetimo dodatno svoje zivote Bogu i da imamo zajednistvo sa bracom i sestrama, idemo na bogosluzenja i bavimo se pojacanim misionskim delovanjem a naravno i nasim porodicama da posvetimo vreme koje ne mozemo tokom radnih dana.

Zeiveo neradni vikend!!!

Brat Aladin
www.nevesta-hristova.org

more_horiz
hehe, nije ni to loša ideja. clown

more_horiz
<BLOCKQUOTE>
crusader je napisao/la:
Bhakti je napisao/la:
ovo je bio dobronamjerni i logičan savjet. a ti to
shvati kao napad ako hoćeš. samo zapamti da ćeš takvim ratničkim stavom
prema svemu, malo naučiti u životu.

"ratnički stav"? Opet ispadam željnim krvi i mesa?

Rad nedjeljom, DA ili NE? - Page 3 FCJG300-0098

EJCrusader,daj ti nama malo ljepse slike na forumu,prepascu se pa necu raditi niti jednom danom,malo nesto finoga nam daj umirujuceg ili.........brisem svega cega se plasim,ili sto je ruzno.</BLOCKQUOTE>

more_horiz
Može ovako nešto, malo je mutna pa se ne vide svi detalji...
Rad nedjeljom, DA ili NE? - Page 3 2003738484189681676_rs

more_horiz
crusader je napisao/la:
U TOM SLUČAJU, ZA NEDJELJU KAO NERADNI DAN BORIT ĆU SE DO ZADNJE KAPI KRVI!!!

Pa ti se za neradnu nedjelju trebaš boriti sa samim sobom. Onog trenutka kad kažeš sam sebi "više nedjeljom ne radim", pobjedio si.

more_horiz
Vidiš, to mi nije palo na pamet. Zvuči kao savršeni ultimatum.

more_horiz
<BLOCKQUOTE>
crusader je napisao/la:
Vidiš, to mi nije palo na pamet. Zvuči kao savršeni ultimatum.

Prvo to je ljudsko pravo covjeka,a drugo,ti sam odlucujes hoces li raditi nedjeljom ili neces,a trece zar KC ne preporucuje neradnu nedjelju, a zar nije grijeh po KC ne ici u crkvu nedjeljom,o kakvom ultimatumu govoris?</BLOCKQUOTE>

more_horiz
Zvučat će pomalo fanatično sad ovo:
KC (ne)preporučuje raditi nedjelju. Donešen je takav politički zakon u HR, da su nedjelje radne. Bozanić više ništa ne poduzima. Ja osobno mogu onda kršiti takav "gnjusni" zakon, svidjelo se to mojim šefovima ili ne. Od katoličke crkve mogu svašta očekivat, i svaka nada blažena je.
Moj savršeni 'ultimatum', tj.udarac bio bi upravo suprotstaviti se zakonu, politici i reći "ne dolazim u nedjelju na posao". No, nemilosrdni šefovi gledat će prvu priliku kad će mi nešto najbolje trebat, da me onda iskritiziraju.

more_horiz
<BLOCKQUOTE>
crusader je napisao/la:
Zvučat će pomalo fanatično sad ovo:
KC (ne)preporučuje raditi nedjelju. Donešen je takav politički zakon u HR, da su nedjelje radne. Bozanić više ništa ne poduzima. Ja osobno mogu onda kršiti takav "gnjusni" zakon, svidjelo se to mojim šefovima ili ne. Od katoličke crkve mogu svašta očekivat, i svaka nada blažena je.
Moj savršeni 'ultimatum', tj.udarac bio bi upravo suprotstaviti se zakonu, politici i reći "ne dolazim u nedjelju na posao". No, nemilosrdni šefovi gledat će prvu priliku kad će mi nešto najbolje trebat, da me onda iskritiziraju.

To nije uredu,moj tata je zbog subote,ponedjeljkom radio 2 smjene,takvi zakoni nisu uskladu s ljudskim pravima,valjada im se negdje provukao ateisticki zakon.</BLOCKQUOTE>

more_horiz
NE ZANIMAJU "NJIH" NEDJELJE. "Njih" zanimaju skupi lusksuzni automobili, da ima tko umjesto "njih" raditi, a naravno, i da im je stomak pun! Nekome guzica ostaje sita, neko radi ko' konj. Čudan je ovaj materijalni svijet... Čudna koza... čudna krava.. sve je čudno. (Malo sam ljut, dolazi opet nedjelja)

more_horiz
<BLOCKQUOTE>
crusader je napisao/la:
NE ZANIMAJU "NJIH" NEDJELJE. "Njih" zanimaju skupi lusksuzni automobili, da ima tko umjesto "njih" raditi, a naravno, i da im je stomak pun! Nekome guzica ostaje sita, neko radi ko' konj. Čudan je ovaj materijalni svijet... Čudna koza... čudna krava.. sve je čudno. (Malo sam ljut, dolazi opet nedjelja)
Cuj na tvom mjestu bih otisla i rekla:,,molim slobodnu nedjelju iz mojih vjerskih razloga'' odratit cu to drugim danom i mislim da ima kompromisa.Evo ti jos jednog mog iskustva ako je mene prof.iz marksizma primio u petak na ispit a ne u subotu,sto da ti kazem,samo treba biti hrabar.A slazem se s tobom da je posljednje vrijeme da je sve cudno jer...srebroljublje je korjen sviju zala''</BLOCKQUOTE>

more_horiz
Izvlačiti se od rada ili baktati se s onom beskompromisnom cigan-bandom, još te proglase prvorazrednom lijenčinom! (Isus je šutio)...

more_horiz
<BLOCKQUOTE>
crusader je napisao/la:
Izvlačiti se od rada ili baktati se s onom beskompromisnom cigan-bandom, još te proglase prvorazrednom lijenčinom! (Isus je šutio)...

Evo vidi ovo,a da nije da se nedjelja vise placa?
http://www.glas-koncila.hr/rubrike_izdvojeno.html?news_ID=12546

Dokad »zakoni protiv Božjega reda i zapovijedi«?

Upozorivši i poslodavce, koji drže radnike bez papira i pravedne plaće, biskup je istaknuo da je u Božjim očima zlo - zlo, makar ga sav svijet svojim bučnim...

Na Svetu subotu 1. rujna u prošteništu Predragocjene Krvi Isusove u Ludbregu, misno slavlje u zajedništvu sa 130 svećenika iz stotinjak župa iz raznih krajeva Hrvatske te susjedne Slovenije i Mađarske predvodio je biskup Mrzljak, a okupilo se oko 20 tisuća hodočasnika kod zavjetne kapele Hrvatskoga sabora. U propovijedi je upitao može li se graditi kršćansku budućnost bez nedjelje kao dana Gospodnjega. Pozvao je saborske zastupnike da zakonom zaštite nedjelju za čovjeka i njegovo dostojanstvo jer će na taj način zaštititi mnoge vrijednosti na kojima se temelji budućnost. U molitvama vjernika na hrvatskom, mađarskom i slovenskom jeziku, molilo se i za postradale vatrogasce u obrani i zaštiti domovine te za njihove obitelji.</BLOCKQUOTE>

more_horiz
Dobro da je biskup napomenuo, a mogo je posvetiti i veći dio propovijedi u vezi toga. Na misi su bili nazočni i neki članovi vlade, pa je ovaj iskoristio priliku. Nadam se da će nešto poduzeti, kad-tad. Ovo sa "pravednim plaćama" mi se NE sviđa. Nedjelja bi trebala ostati radna sa nekim povišenim plaćama? Dobro da biskup nije rekao, nek ljude podmite s više novaca.

more_horiz
<BLOCKQUOTE>
crusader je napisao/la:
Nedjelja bi trebala ostati radna sa nekim povišenim plaćama? Dobro da biskup nije rekao, nek ljude podmite s više novaca.
Mislis da ne bi bilo grijeh raditi nedjeljom ako je povisena placa??????</BLOCKQUOTE>

more_horiz
privacy_tip Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.
power_settings_newLogin to reply