Kršćanski Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kršćanski ForumLogin

PREŠLI SMO NA https://krscanski.chat/

descriptionPismo bolesnom prijatelju EmptyPismo bolesnom prijatelju

more_horiz
U bolnicama, u bolnickim sobama i pored postelja tesko bolesnih, se ne cuje puno rjeci, tamo se vise sapce nego sto se govori.
Ipak neke rjeci tamo imaju osobitu vaznost, one mogu znaciti zivot, ili smrt, sljedece pismo ima za cilj da kaze nesto od tih neizgovorenih rjeci....ukoliko mislite da znate nekoga kome ono treba kopirajte ga ispravite pravopisne greske i dajte osobi do koje vam je stalo, ili jos bolje, dajte onima koji su u potrebi, a mozda vam i nije stalo...Jedino vas molim nemojte koristiti ovo pismo za propagiranje crkve ili dogme kao ni bilo koje verske zajednice. Ako zaista zelite dobro onda ljudima ukazite na Izvor dobrote...Pismo mozete slati i putem elektronske poste osobama kojima mislite da bi ono bilo od koristi.Mozete ga i ostampati i podjeliti u bolnicama ili ustanovama sa teskim bolesnicima...

Dragi prijatelju,
zao mi je sto si tesko bolestan, zao mi je sto je i tebi samom tesko da poverujes da za tebe ima nade...Ne bih zelio da te lazno hrabrim, a ne zelim ni da te nada napusti sasvim.
Moj dragi prijatelju moguce je da je tvoja bolest toliko teska da ces uskoro umrjeti, moguce je takodje da ce ljecenje uroditi tvojim ozdravljenjem, ipak trenutak smrti ce svakako jednom doci …
Zelim ti zato reci da postoji nacin da pobjedis smrt, tada i bolest, a smrt i ukoliko dodje nad tobom nece imati nikakve vlasti.
Covjek koji je pobjedio smrt to najbolje zna, On je neobican po tome sto je dosao samo sa jednim jedinim ciljem - da pobjedi smrt.
Moj dragi prijatelju sad kad si tesko bolestan zelio bih te upoznati sa Njime, zivio je tako sto je ozdravljao otpisane slucajeve, vracao vid sljepima i zivot mrtvima, ta osoba je cjeli zivot provela boreci se sa smrcu, na kraju ljudi su ga i pored svega ubili i razapeli izmedju dva razbojnika.
Bolest koja je prisutna kod svih ljudi koji zive, zove se grijeh. Grijeh je gospodar svih bolesti, ako si ranije mislio da se mala pakost moze smatrati sastavnim djelom zivota , sad vjerojatno znas da je ona ustvari sastavni dio smrti, ti dragi moj prijatelju lezeci u bolesnickoj postelji sada to jasno mozes vidjeti.
Bolesno stanje u kome se nalazimo nije nam u zivotu jasno pred ocima, tek lezeci nemocno u postelji mozemo vidjeti koliko smo zaista bolesni, ljudi koji su razapeli Covjeka koji je ljecio, bili su takodje bolesni, ali su izbjegavali to da prihvate, kad im je On prisao da ih isceli, oni su ga odbili, naljutili se i ubili, zato te dragi moj prijatelju najtoplije molim, nemoj ponoviti njihovu gresku.
Vec sam ti rekao da su ga svirepo ubili i raspeli na krst, ono sto ti nisam rekao je da je to bio isti Onaj koji je stvorio tvoje oci, tvoje usi, tvoje roditelje, ljude do kojih ti je stalo, osobe koje volis i sve ono sto je donosilo radost tvom oku, nisam ti rekao da je On stvorio i one koji su ga objesili na krst, a kako sam vec napomenuo, kako su i sami bili bolesni tako usljed bolesti grijeha nisu prepoznali da je to Bog koji je dosao da pobjedi smrt, da bi ljudi imali Zivot vjecni.
Bog u tjelu sisao je na ovaj svjet zbog tebe, da te spase, On ne zeli samo da te oslobodi tvoje bolesti, vec ti nudi novi zivot, novo srce i mir koji ljeci dusu, pored svega On ti nudi vjecni zivot i vaskrsenje, zato te molim da Ga prihvatis kao svog Spasitelja i Iskupitelja, molim te da vjerujes u njegovu milost koja prasta grijehe i da oprostis onima koji su tebe povrjedili, zelim da znas da On cuje tvoj jecaje i patnju ako mu se obratis u molitvi i predas se u Njegove ruke On ce promjeniti tvoj zivot. Odnos koji uspostavite bice presudan za tvoju konacnu sudbinu. Ako si u zivotu osjetio ljubav onda znas njenu snagu, ako nisi onda je posljednji trenutak da je iskusis.
Ljubav koju je Bog dao sastoji se u tome da je Bog sam, u tjelu umro i vaskrsao, da bi ti imao zivot i zdravlje, i vise od toga, obecao je Vjecni zivot i izobilje dobra.
Vjerojatno si umoran od raznih puteva i lutanja , bolest sa kojom se suocavas je strasna, nisi mislio da ce se tako sto desiti bas tebi, a ipak sad si u nezavidnom polozaju, molim te zbog toga, prihvati pomoc Onoga koji to najbolje zna, prihvati pomoc od Onoga ko te najbolje poznaje, ko te je stvorio i ko je umro da bi ti bio spasen. Ljubav koju je pokazao sastoji se u tome da je On dobrovoljno umro umjesto tebe, a ti sam znas koliko te i sama pomisao na smrt uzasava. Ne znam koliko ti je vremena ostalo, ali se nadam da ces ga iskoristiti da se upoznas sa ovom jedinstvenom Osobom i da ce te zajedno proci ovaj put koji mozda moze biti i posljednji na ovoj zemlji kojim ces proci, ipak te molim nemoj da to bude poslednji put- ikada, neka bude put, koji ce te odvesti do vaskrsenja i zivota na novom Nebu i Novoj zemlji.
Oni koji prodju kroz ovo iskustvo znaju da smrt nad njima nema nikakve vlasti , oni se ne boje smrti , jer znaju da ce ih Onaj koji je pobjedio smrt i Onaj koji ima vlast da, da, vjecni zivot, pozvati kada bude ponovo dosao na ovu Zemlju da izadju iz svojih grobova da prime zivot vjecni.

DOBRODOSLI KOD ISUSA HRISTA!!!

descriptionPismo bolesnom prijatelju EmptyRe: Pismo bolesnom prijatelju

more_horiz
zahvaljujem na poticajnom tekstu za bolesne Smile

more_horiz
Tek kad covjek izgubi zdravlje shvati koliko mu je ono potrebno i koliko je tesko biti bolestan..Onda je najgore kad pored sebe imas ljude koji pametuju i prostiru pored tebe Biblijske citate...Vazna je jedina ljubav i razumjevanje a i na kraju sila Bozija koja moze pomoci u ozdravljenju...U svkom slucaju hvala na preljepom topicu...

more_horiz
privacy_tip Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.
power_settings_newLogin to reply