Kršćanski Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kršćanski ForumLogin

PREŠLI SMO NA https://krscanski.chat/

Filozofi o Bogu...

power_settings_newLogin to reply
4 posters

descriptionFilozofi o Bogu... - Page 2 EmptyRe: Filozofi o Bogu...

more_horiz
kavica

Bog istovremeno ovdje i bog istovremno tamo, na drugom kraju planete.
Bog prisutan svojim bitkom svugdje i na svakom mjestu, i u paklu i u raju, i u birtiji i u crkvi. Prisutan u zemlji, u cvijetu,u oblaku , u kiši.
Prisutan jer je on sve u svemu. Nigdje je i tu je.

Jeste i nije. Jeste u srcima onih koji ga ljube. Jeste osoba koja vlada svime što mudrošću svojom stvorio.

Sila : jeste i nije. Sila je koja pokreće atom.Bog jeste. Sila je koja učini zametak u utrobi majke živim pa iz tog zametka se rodi čedo.
Sila je kad vije vjetar i oluju. Kad nosi oblake i kad je u munji koja sijeva nebom do zemlje. Sila je kad protutnji u elektricitetu groma.

Nije sila kad se čovjek svađa i tuče.Nije sila kad čovjek priča da nema Boga.
Jeste sila u čovjeku koji hoda, gleda, žvače, kad mu raste kosa na glavi, kad se trava zeleni, kada dijete plače i kada se smije.

Netko će reći: Bog djeluje svojom silom. A ja ću reći: Bog je i u svojoj djelatnoj pokretačkoj sili.

misli moli study Job, Psalmista: svugdje si Bože, ne mogu se sakriti od tebe nigdje, svuda jesi.

more_horiz
A, neznam da li ce me ova dva filozofa prihvatiti,ali recite mi kako iz crne zemlnjice iznice zelena biljcica a na njoj sve boje cvjetica.

more_horiz
Krizostom je napisao/la:

Što si mislio pod ovim "sila", jer mnogi ljudi kažu, ja vjerujem u neku silu...zar Bog nije osoba...

Naravno da je Bog osoba!
I ti si osoba! Za usporedbu, kada želiš nešto učiniti koristiš svoju energiju, silu, volju da to učiniš. E, u tom kontekstu sam uzeo Božju silu, Božje djelovanje. Nema veze s newage silama, oprostite mi, ja sam ipak tehničke naobrazbe pa su mi sile i naprezanja profesionalna deformacija.Very Happy

more_horiz
abraham je napisao/la:

<BLOCKQUOTE>

<BLOCKQUOTE> Pozovimo filozofe da dosegnu mudrost kriza... I za njih je Krist umro i uskrsnuo..
Ej Mali prince, citao li si Malog princa?

</BLOCKQUOTE></BLOCKQUOTE>

Bog filozofa jest bog koji je produkt uma, pojam koji je apstraktan, ideja ili princip koji se oživotvoruje u nekome. Taj bog nije Bog!
Taj Bog nije osoba koja živi i koja je predala Sebe da bismo mi živjeli.

A, čitah ja Maloga princa, tamo davno, još u srednjoj školi....

more_horiz
Tko je filozof?
Isus je umro i za filozofe ateiste i filozofe teiste ...Ljubav prema ljudskoj mudrosti razlikuje se od ljubavi prema mudrosti Kristovog uma..Kristovom umu u onih koji ga imaju otkriva se mudrost Bozja - ziva mudrost u Duhu Svetom..Krist u nama budi ceznju prema istrazivanju tajni kriza, tajni Kristove pravednosti itd. da bismo bili sudionici beskonacne slave proslavljenog Bozjeg zakona...Ono sto se moze reci za neke filozofe i proizvode uma moze se reci i za neke teologe i njihov proizvod uma ..No postoje tri svete skole - Kristova skola, Nebeska skola, Edemska skola kao ogranak Nebeske.Novoedemska skola nece imati drvo poznanja dobra i zla..U tim skolama ucenici nikada ne diplomiraju jer rastu u besbrojnim i beskonacnim dimenzijama zive slave Bozje..Ni jedan detalj - od atoma preko beskrajnih slozenih svjetova , galaksija i duhovnih bica i odnosa nece imati tragova zla..I filozofi nebeski medju ostalim ucenicima sudionicima Kristova uma moci ce na pr. gledajuci ljepotu moci slusati muziku predmata koje gledaju i istrazuju..Dakle filozofi onoga sto oko nije vidjelo i uho nije culo to cemo misliti u svim dimenzijama
beskonacnosti Bozje dobrote..Slava Bogu u sva stoljeca, tisucljeca, i beskrajna mnogoljeta, vjecnoljeta.../koristim dinino korisnicko ime /pozdrav - abraham/

descriptionFilozofi o Bogu... - Page 2 EmptyTko je filozof Kristova uma

more_horiz
<BLOCKQUOTE>Proradilo moje ime - abraham
<BLOCKQUOTE>
Dina je napisao/la:
Tko je filozof?
Isus je umro i za filozofe ateiste i filozofe teiste ...Ljubav prema ljudskoj mudrosti razlikuje se od ljubavi prema mudrosti Kristovog uma..Kristovom umu u onih koji ga imaju otkriva se mudrost Bozja - ziva mudrost u Duhu Svetom..Krist u nama budi ceznju prema istrazivanju tajni kriza, tajni Kristove pravednosti itd. da bismo bili sudionici beskonacne slave proslavljenog Bozjeg zakona...Ono sto se moze reci za neke filozofe i proizvode uma moze se reci i za neke teologe i njihov proizvod uma ..No postoje tri svete skole - Kristova skola, Nebeska skola, Edemska skola kao ogranak Nebeske.Novoedemska skola nece imati drvo poznanja dobra i zla..U tim skolama ucenici nikada ne diplomiraju jer rastu u besbrojnim i beskonacnim dimenzijama zive slave Bozje..Ni jedan detalj - od atoma preko beskrajnih slozenih svjetova , galaksija i duhovnih bica i odnosa nece imati tragova zla..I filozofi nebeski medju ostalim ucenicima sudionicima Kristova uma moci ce na pr. gledajuci ljepotu moci slusati muziku predmata koje gledaju i istrazuju..Dakle filozofi onoga sto oko nije vidjelo i uho nije culo to cemo misliti u svim dimenzijama
beskonacnosti Bozje dobrote..Slava Bogu u sva stoljeca, tisucljeca, i beskrajna mnogoljeta, vjecnoljeta.../koristim dinino korisnicko ime /pozdrav - abraham/
</BLOCKQUOTE>
Hej, filozofe , idemo uciti pjesmu za stakleno more..
Pjesmu blazene nade - pogledaj - duhovna muzika ima dobrih adresa - mnoge mi se himne svidjaju, volim We have this hope, cuo sam je u jednoj verziji sa stotinu pjevaca i velikim orkestrom uz bubnjeve, na njemackom jeziku, tragam za tim cdeom.Trebas li Bibliju kome dati..?
Hoces li sudjelovati u Biblijskom crossu - zapravo u cyti crosu u proljece
- svrha - usmjeriti paznju na Bibliju koju ce ekipe dijelti u trku gledaocima - ucesnicima sa lijeve i desne strane na primjer jedne ulice u Zagrebu ili nekom drugom cytiiju na stazi od 2 km?Probaj to zamisliti
pa da realiziramo...</BLOCKQUOTE>

more_horiz
<BLOCKQUOTE>

<BLOCKQUOTE>

<BLOCKQUOTE>
Mali princ je napisao/la:
abraham je napisao/la:

<BLOCKQUOTE>

<BLOCKQUOTE>Pozovimo filozofe da dosegnu mudrost kriza... I za njih je Krist umro i uskrsnuo..
Ej Mali prince, citao li si Malog princa?

Bog filozofa jest bog koji je produkt uma, pojam koji je apstraktan, ideja ili princip koji se oživotvoruje u nekome. Taj bog nije Bog!
Taj Bog nije osoba koja živi i koja je predala Sebe da bismo mi živjeli.

A, čitah ja Maloga princa, tamo davno, još u srednjoj školi....

Ma nisu samo takvi filozofi - takvi su i politolozi, i , posebno politicari , gotovo sve vodje naroda, ponasaju se kao da nema Zivog Boga.Sami su sebi Bogovi..

</BLOCKQUOTE></BLOCKQUOTE></BLOCKQUOTE></BLOCKQUOTE></BLOCKQUOTE>

more_horiz
<BLOCKQUOTE>
Dina je napisao/la:
A, neznam da li ce me ova dva filozofa prihvatiti,ali recite mi kako iz crne zemlnjice iznice zelena biljcica a na njoj sve boje cvjetica.

Na Nebu i Novoj Zemlji , u vrtu Novog Jeruzalemam cvjeta cvijece koje cemo milovati i slusati divnu muziku, nigdje nece biti tragova zla..
A nasi forumasi iz virtualne crkve bit cemo zajedno i pjevati radost neiskazane ljubavi..Hej forumasi, virtualci, idemo ususret Kristu, povedimo mnostvo koje zivi u mraku, povedimo ih ka cudnome vidjelu..</BLOCKQUOTE>

more_horiz
Kartezijev sustav ovdje mislim nece moci pomoci,internet je visedimenzionalni prostor

more_horiz
Dina je napisao/la:
Tko je filozof?

Osoba koja ima svoj svjetonazor, jer hrvatski filozofija znači svjetonazor.Smile

more_horiz
Netko je napisao da je kršćanstvo jedina primjerena filozofija.
Da li vi koji ste kršćani smatrate da ste sljedbenici filozofije koja se zove kršćanstvo?

more_horiz
Moje mišljenje je da je filozofija,tj. filozofiranje na osnovu ljudskog razuma u svezi Boga,samo puka rasprava i da nema veze sa istinskim kršćanstvom,istinskim životom po Riječi Božjoj.Filozofija je jedno--kršćanstvo je drugo.

more_horiz
<BLOCKQUOTE>Krscanstvo je ,misao mudrosti Kristovog uma, i nije samo ljubav prema istini ,ima vise dimenzija,to je znanje svetih stvari.Da bi mogli misliti tim duhom moramo se nanovo roditi umom.

<BLOCKQUOTE>
Joshua je napisao/la:
Moje mišljenje je da je filozofija,tj. filozofiranje na osnovu ljudskog razuma u svezi Boga,samo puka rasprava i da nema veze sa istinskim kršćanstvom,istinskim životom po Riječi Božjoj.Filozofija je jedno--kršćanstvo je drugo.
</BLOCKQUOTE></BLOCKQUOTE>

more_horiz
Jeste. Tako se Bibliju ne može shvatiti bez vodsstva Duha Svetoga i prosvjetljenja. Kristov um i ljudski um....kao nebo i zemlja Like a Star @ heaven

more_horiz
privacy_tip Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.
power_settings_newLogin to reply