Kršćanski Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kršćanski ForumLogin

PREŠLI SMO NA https://krscanski.chat/

descriptionŠto Bog radi danas? EmptyŠto Bog radi danas?

more_horiz
Što Bog radi danas?

Htio bih započeti jednu temu o učestalim greškama nas ljudi. Većina, mase, uvijek vjeruju i dive se onome što je Bog napravio u prošlosti, te isto tako očekuju i analiziraju proročanstva i obećanja budućih Božjih djela, ali propuštaju prepoznati što Bog radi, i gdje je, u njihovom vremenu.

Kako bi potvrdio ovo, možemo pogledati vrijeme kad je Isus došao na zemlju. Postojali su ljudi koji su cijeli svoj život posvetili proučavanju Božje Riječi (u to vrijeme samo SZ) i divili su se Mojsiju i Prorocima i slavili Boga zbog toga, kao i čekali Mesiju u budućnosti, ali nisu prepoznali svoje vrijeme i ono što je Bog radio u njihovom vremenu.

Ista se stvar dogodila s dolaskom svakog proroka. Svaki je prorok bio odbačen u svoje vrijeme, iako su ljudi vjerovali sve ono što su prethodni proroci govorili, i naravno vjerovali su svim proročanstvima za budućnost.

Pitam se je li ista stvar i danas među nama kršćanima. Svi kršćani vjeruju Isus Kristu koji se rodio u Nazaretu i bio razapet za naše grijehe, sahranjen i uskrsnuo. Naravno, to je istina i to je dobro i treba to vjerovati. Međutim, je li to dovoljno za spasenje, budući da se to dogodilo prije dvije tisuće godina?

Povučemo li paralelu s Isusovim vremenom, Isus nikad nije rekao da je Mosjije bio u krivu ili da je govorio laž. Štoviše, Isus je svjedočio da je Mojsije bio Božji prorok. Ali vjerovati u Mojsija u Isusovo vrijeme nije bilo dovoljno za spasenje. Trebalo je prepoznati Isusa.

Nakon Isusove smrti, trebalo je prepoznati Petra na dan Pentekosta i njegovu formulu kako dobiti Duha Svetoga pokajanjem i krštenjem. Međutim, nakon toga je došao Pavao koji je napisao veliki dio Novog zavjeta. Tako da je i sam Petar morao prepoznati Pavla i Evanđelje koje je on propovijedao.

Dakle, možemo vidjeti da Bog kontinuirano postepeno otkiva sve više Sebe. Bog nije Bog prošlosti (kao što Biblija kaže da Bog nije Bog mrtvih). Bog je Bog sadašnjosti. Zato je rekao Mojsiju iz gorućeg grma JA JESAM, što je također rekao i Isus. JA JESAM je sadašnjost. Nije rekao "ja sam bio" ili "ja ću biti" već JA JESAM.

Prema tome, gdje je Bog danas i što radi danas? Mislim da prepoznati to znači VJEČNI ŽIVOT, a ne prepoznati to i vjerovati SAMO u ono što je Bog radio u prošlosti ili što će raditi u budućnosti nije dovoljno za spasenje. Dakako da treba vjerovati i to. Dakako da treba vjerovati i Mojsija i Jeremiju i Ivan Krstitelja i ono što je on govorio, i Isusu, i Petru i Pavlu. Međutim, je li to dovoljno? Ili je za spasenje nužno prepoznati što Bog radi danas?

descriptionŠto Bog radi danas? EmptyRe: Što Bog radi danas?

more_horiz
Svaki krščanin bi trebao svaki dan hoditi s Bogom,tako da svako dan ima iskustva s Bogom,to je za mene normalno jer kroz molitvu,čitanje Božje rjeći i činjenju onoga što Bog želi sigurno čemo i danas vidjeti Božja djela kako u našim, tako i u životima ljudi koje volimo i s kojima se družimo a čak i koje nepoznamo ili manje volimo.Znači Bog radi i danas ako :nahranim gladnog ,pružim utjehu ranjenom,pomognem starom i nemočnom,molim se za bolesnog,pozovem na ručak neprijatelje te koji me nevole(s ovim zadnjim imam lijepa iskustva).Puno pozdrava

more_horiz
Trešnja je napisao/la:
Svaki krščanin bi trebao svaki dan hoditi s Bogom,tako da svako dan ima iskustva s Bogom,to je za mene normalno jer kroz molitvu,čitanje Božje rjeći i činjenju onoga što Bog želi sigurno čemo i danas vidjeti Božja djela kako u našim, tako i u životima ljudi koje volimo i s kojima se družimo a čak i koje nepoznamo ili manje volimo.Znači Bog radi i danas ako :nahranim gladnog ,pružim utjehu ranjenom,pomognem starom i nemočnom,molim se za bolesnog,pozovem na ručak neprijatelje te koji me nevole(s ovim zadnjim imam lijepa iskustva).Puno pozdrava

Nemoje se naljutiti, ali to ništa ne znači! Naravno da to treba! Naravno da je to plod kršćanskog života. Ali to su isto radili i farizeji - molili se, čitali Bibliju svaki dan, pomagali bolesene itd. - ALI NISU PREPOZNALI ISUSA, ili da to kažem ovako NISU PREPOZNALI BOGA U TIJELU U SVOJE VRIJEME. Ili npr. u vrijeme Pavla, nisu prepoznali Boga u Pavlu - a i dalje su se svaki dan molili, čitali, pomagali jedni drugima... To je dobro, ali to nije KRŠĆANSTVO ukoliko ne prepoznamo Boga danas!

more_horiz
Svakom čovjeku moramo pokazati Isusa.
Čineći ono što bi Isus činio mi danas pokazujemo kakav je Isus.
Od svoje 16 godine poznam Isusa dakle dragi jony stvarno vrlo dobro razumjem ono što ti misliš da nije Krščanstvo.Samo šteta što ljudi filozofiraju umjesto da ŽIVE KAO ŠTO JE ISUS ŽIVIO.A što se tiče prepoznavanja Isusa u tjelu pa eto posvuda je oko mene:u djeci kojoj predajem vjeronauk,u starcu koji čeka da mu pružim pomoć,u zatvoreniku koji čeka da ga pohodim,u gladnom kojeg trebam nahraniti i golog kojeg treba obući.Dakle to je Isus rekao da je ON,ON je u svim ovima navedenima a moje je da ih pronađem i služim MU ovaj njima.Eto opet smo došli do mog prvog odgovora.Lijep pozdrav

more_horiz
Dakako da se slažem da treba živjeti za druge i pomagati, itd.

Međutim, ovdje govorim o nečemu drugom. Često naiđem na ljude koji imaju stav da je Bog svugdje. Kao što si rekla u djeci kojoj predaješ vjeronauk,u starcu koji čeka da mu pružiš pomoć,u zatvoreniku koji čeka da ga pohodiš. 
Međutim, Bog je prisutan svugdje samo svojim sveznanjem. Ne možemo reći da je prisutan u srcu griješnika koji se nikad neće obratiti i prihvatiti ga za svog spasitelja. 

Biti dobar čovjek nije isto što i živjeti za Krista i prepoznati Krista danas. Mnogi su ateisti dobri ljudi i nisu prepoznali Boga danas. 

Židovi su mislili da žive za Boga i da znaju gdje je Bog u njihovom vremenu, pomagali su siromašne, pohodili zatvorenike, poučavali djecu o Bogu i propustili preznati Isusa. Razlog: jer je bio u tijelu. Isto je bilo i s Mojsijem. Prepoznala ga je samo nekolicina. Ostali su mislili da radi previše od sebe. Isto je sa svakim prorokom. 

Tko je Petar ili Pavao danas? Jer nam je Riječ Božja obećala:

AMOS 3:7 Ništa ne čini Jahve Gospod a da osnove svoje ne otkrije slugama svojim prorocima.

more_horiz
privacy_tip Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.
power_settings_newLogin to reply