Kršćanski Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kršćanski ForumLogin

PREŠLI SMO NA https://krscanski.chat/

Je li ikad opravdano ubiti u božje ime?

power_settings_newLogin to reply
+16
Marta
KRAJVREMENA
amos
QEA
niinja
Medeni
spetrov
Jesus the communist
ILIJA
simply
Justin
dragan
Bhakti
Totus Tuus
Aladin
Djuro Djuric
20 posters

descriptionJe li ikad opravdano ubiti u božje ime? - Page 3 EmptyRe: Je li ikad opravdano ubiti u božje ime?

more_horiz
Mi Zivot nismo stvorili pa ga ne mozemo ni oduzeti, koja je to vrsta energije i ljubavi nama ne dokuciva i nepojmljiva da je samo pretpostavimo a kamo li da je stvorimo makar jedan elektron, atom ili mozda molekul kako se pretpostavlja da i on Ljubavlju Bozjom imju svest i put kojim idu a gde smo mi u svemu tome?!

descriptionJe li ikad opravdano ubiti u božje ime? - Page 3 EmptyRe: Je li ikad opravdano ubiti u božje ime?

more_horiz
Ubiti se ne smije nikoga nikada, u ničije ime, a kamoli Božje.

more_horiz
joj, koliko me sjećanje služi jedna je od božjih zapovjedi NE UBIJ!. mislim da je sve sa njom rečeno. nemamo mi pravo nikome oduzeti život i zato sam protiv smrtne kazne. ne piše bezveze na početku jedne poznate tolstojeve knjige: osveta je moja i ja ću je vratiti! a još kad se sjetimo da nas je isus učio da ljubimo svoje neprijatelje.. eee nema to nikakve veze sa ubijanjem nikoga.

more_horiz
usamljena je napisao/la:

Ne znam dal da se smijem ili plaćem kad vidim sliku pape i ovu izjavu.

Kao prvo, čovjek se ima pravo braniti i to je Biblijski. Kao što je netko rekao, postoji razlika izneđu ubojstva i umorstva. Inaće, ubojice (koji poćine umorstvo) se treba kaznit smrću. To je Božja naredba. Zapravo je to iskaz milosđa prema njima. Razmisli, ako nekog netko ubije već je to Božja kazna tome koji je ubio hladnokrvno. Ići će u pakao. Bog mu inaće ne bi dopustio da tako zgriješi. Kao što svakome tko je spašen dok nije bio preobraćen nije dopustio da huli na Duha Svetoga. Bolje mu je da odmah ide nego da porvede 40 godina u zatvoru griješeći i onda ode. Kazna u paklu će mu biti veća. I kad se kaže da ljubiš svog neprijatelja to znaći da mu govoriš istinu i činiš stvari koje su dobre za njega biblijski koliko te god on mrzio zbog toga, a ne da mu podliaziš i pravdaš grijeh.

Samo da se zna da ja ne podržavam američki način sprovođenja smrtne kazne koji isto traje godinama. Preokrutno je to.

Svaki narod koji nema smrtnu kaznu vrlo brzo padne u bezakonje.

more_horiz
cito je napisao/la:
usamljena je napisao/la:

Kao prvo, čovjek se ima pravo braniti i to je Biblijski. Kao što je netko rekao, postoji razlika izneđu ubojstva i umorstva. Inaće, ubojice (koji poćine umorstvo) se treba kaznit smrću. To je Božja naredba. Zapravo je to iskaz milosđa prema njima. Razmisli, ako nekog netko ubije već je to Božja kazna tome koji je ubio hladnokrvno. Ići će u pakao. Bog mu inaće ne bi dopustio da tako zgriješi. Kao što svakome tko je spašen dok nije bio preobraćen nije dopustio da huli na Duha Svetoga. Bolje mu je da odmah ide nego da porvede 40 godina u zatvoru griješeći i onda ode. Kazna u paklu će mu biti veća. I kad se kaže da ljubiš svog neprijatelja to znaći da mu govoriš istinu i činiš stvari koje su dobre za njega biblijski koliko te god on mrzio zbog toga, a ne da mu podliaziš i pravdaš grijeh.

Samo da se zna da ja ne podržavam američki način sprovođenja smrtne kazne koji isto traje godinama. Preokrutno je to.

Svaki narod koji nema smrtnu kaznu vrlo brzo padne u bezakonje.

Ma gdje si ti nasao da je radi spasenja dozvoljeno ubiti?Onda su oni koji su Krista razapeli vec na nebu po tebi,ovo sto pises nije logicno,drugo je hula a trece je sablazan.

Izlazak 20,1
Onda Bog izgovori sve ove riječi:

Izlazak 20,2
"Ja sam Jahve, Bog tvoj, koji sam te izveo iz zemlje egipatske, iz kuće ropstva.

Izlazak 20,3
Nemoj imati drugih bogova uz mene.

Izlazak 20,4
Ne pravi sebi lika ni obličja bilo čega što je gore na nebu, ili dolje na zemlji, ili u vodama pod zemljom.

Izlazak 20,5
Ne klanjaj im se niti im služi. Jer ja, Jahve, Bog tvoj, Bog sam ljubomoran. Kažnjavam grijeh otaca - onih koji me mrze - na djeci do trećeg i četvrtog koljena,

Izlazak 20,6
a iskazujem milosrđe tisućama koji me ljube i vrše moje zapovijedi.

Izlazak 20,7
Ne uzimaj uzalud imena Jahve, Boga svoga, jer Jahve ne oprašta onome koji uzalud izgovara ime njegovo.

Izlazak 20,8
Sjeti se da svetkuješ dan subotni.

Izlazak 20,9
Šest dana radi i obavljaj sav svoj posao.

Izlazak 20,10
A sedmoga je dana subota, počinak posvećen Jahvi, Bogu tvojemu. Tada nikakva posla nemoj raditi: ni ti, ni sin tvoj, ni kći tvoja, ni sluga tvoj, ni sluškinja tvoja, ni živina tvoja, niti došljak koji se nađe unutar tvojih vrata.

Izlazak 20,11
Ta i Jahve je šest dana stvarao nebo, zemlju i more i sve što je u njima, a sedmoga je dana počinuo. Stoga je Jahve blagoslovio i posvetio dan subotni.

Izlazak 20,12
Poštuj oca svoga i majku svoju da imadneš dug život na zemlji koju ti da Jahve, Bog tvoj.

Izlazak 20,13
Ne ubij!

Izlazak 20,14
Ne učini preljuba!

Izlazak 20,15
Ne ukradi!

Izlazak 20,16
Ne svjedoči lažno na bližnjega svoga!

Izlazak 20,17
Ne poželi kuće bližnjega svoga! Ne poželi žene bližnjega svoga; ni sluge njegova, ni sluškinje njegove, ni vola njegova, ni magarca njegova, niti išta što je bližnjega tvoga!

Prijevod Saric

more_horiz
cito je napisao/la:
usamljena je napisao/la:

Il se smijao il plakao,papa je i dalje papa, a moja izjava je, samo moja Je li ikad opravdano ubiti u božje ime? - Page 3 Icon_smile .

more_horiz
Knjiga izlaska
21:12-14
"Tko god udari čovjeka pa ga usmrti, neka se smrću kazni. 13 Ali ako to ne učini hotimično, nego Bog pripusti da padne u njegovu šaku, odredit ću ti mjesto kamo može pobjeći. 14 Tko hotimično navali na svoga bližnjega te ga podmuklo ubije, odvuci ga i s moga žrtvenika da se pogubi.

more_horiz
cito je napisao/la:
Knjiga izlaska
"Tko god udari čovjeka pa ga usmrti, neka se smrću kazni. 13 Ali ako to ne učini hotimično, nego Bog pripusti da padne u njegovu šaku, odredit ću ti mjesto kamo može pobjeći. 14 Tko hotimično navali na svoga bližnjega te ga podmuklo ubije, odvuci ga i s moga žrtvenika da se pogubi.

Hm,kako covjek sebi dopusti kriva tumacenja i opravdava svojih gledista,ma cuj i neprijatelj ljudske duse je rekao prvim ljudima...neceti vi zgrjesiti.....samo da bi svoj cilj opravdao svojim namjerama.Je li ikad opravdano ubiti u božje ime? - Page 3 Lol Je li ikad opravdano ubiti u božje ime? - Page 3 Pop1 Je li ikad opravdano ubiti u božje ime? - Page 3 Lol Je li ikad opravdano ubiti u božje ime? - Page 3 Pop1 Je li ikad opravdano ubiti u božje ime? - Page 3 Pop1 Je li ikad opravdano ubiti u božje ime? - Page 3 Pop1 Je li ikad opravdano ubiti u božje ime? - Page 3 Pop1
a sto je s ovim
Izlazak 20,13
Ne ubij!

more_horiz
DA, možda se nisam referirao na naslov teme. Mislim da je ime teme oximoron. Ime teme je debilno. Ako ideš nekog namjerno umoriti i kažeš da to činiš u Božje ime, ne činiš to u Božje ime već u đavolje. I ja nikog ne uvjeravam da je umorstvo dobro.

Jer Katolici su ipak ubijali u Božje ime. Ono što ja kažem je da stih na koji sam se referirao i dalje vrijedi.

Fascinanto je kako ljudi ne vide izopačenost ovog svijeta. Hrvatska je danas kakva je jer se grijeh kao neprijatelji društva ne kažnjava. I ako je Bog dao upute židovima kako da se nose sa takvim teškim grijesima tko smo mi da to osporimo.

Ako mi netko može pojasniti taj stih dolje, što on treba znaćiti bez da se taj netko ne poziva na sekularni humnizam kao inspiraciju, bio bih mu ili njoj zahvalan.

SVe to neizvršavanje zasluženih kazni kreću od prepostavke nastale u paklu, a ta je da je čovjek dobar.

Knjiga izlaska Ivan Ev. Šarić.
12 Tko drugoga udari, tako da umre, ima se kazniti smrću.
13 Ako to nije učinio namjerno, nego mu ga Bog metnuo pod ruku, odredit ću ti mjesto, kamo može uteći.
14 Ali ako netko usmrti drugoga namjerno, i iz prijevare, odvuci ga od žrtvenika mojega da umre.

A boldani dio govori da se ništa ne događa bez Božje volje, koji u tom slućaju koristi nekoga da ubije nekoga i taj smije pobjeći.

more_horiz
remove_circleSimilar topics
privacy_tip Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.
power_settings_newLogin to reply