cito je napisao/la: usamljena je napisao/la: Ubiti se ne smije nikoga nikada, u ničije ime, a kamoli Božje.
Ne znam dal da se smijem ili plaćem kad vidim sliku pape i ovu izjavu.
Kao prvo, čovjek se ima pravo braniti i to je Biblijski. Kao što je netko rekao, postoji razlika izneđu ubojstva i umorstva. Inaće, ubojice (koji poćine umorstvo) se treba kaznit smrću. To je Božja naredba. Zapravo je to iskaz milosđa prema njima. Razmisli, ako nekog netko ubije već je to Božja kazna tome koji je ubio hladnokrvno. Ići će u pakao. Bog mu inaće ne bi dopustio da tako zgriješi. Kao što svakome tko je spašen dok nije bio preobraćen nije dopustio da huli na Duha Svetoga. Bolje mu je da odmah ide nego da porvede 40 godina u zatvoru griješeći i onda ode. Kazna u paklu će mu biti veća. I kad se kaže da ljubiš svog neprijatelja to znaći da mu govoriš istinu i činiš stvari koje su dobre za njega biblijski koliko te god on mrzio zbog toga, a ne da mu podliaziš i pravdaš grijeh.
Samo da se zna da ja ne podržavam američki način sprovođenja smrtne kazne koji isto traje godinama. Preokrutno je to.
Svaki narod koji nema smrtnu kaznu vrlo brzo padne u bezakonje.
Ma gdje si ti nasao da je radi spasenja dozvoljeno ubiti?Onda su oni koji su Krista razapeli vec na nebu po tebi,ovo sto pises nije logicno,drugo je hula a trece je sablazan.
Izlazak 20,1Onda Bog izgovori sve ove riječi:
Izlazak 20,2"Ja sam Jahve, Bog tvoj, koji sam te izveo iz zemlje egipatske, iz kuće ropstva.
Izlazak 20,3Nemoj imati drugih bogova uz mene.
Izlazak 20,4Ne pravi sebi lika ni obličja bilo čega što je gore na nebu, ili dolje na zemlji, ili u vodama pod zemljom.
Izlazak 20,5Ne klanjaj im se niti im služi. Jer ja, Jahve, Bog tvoj, Bog sam ljubomoran. Kažnjavam grijeh otaca - onih koji me mrze - na djeci do trećeg i četvrtog koljena,
Izlazak 20,6a iskazujem milosrđe tisućama koji me ljube i vrše moje
zapovijedi.
Izlazak 20,7Ne uzimaj uzalud imena Jahve, Boga svoga, jer Jahve ne oprašta onome koji uzalud izgovara ime njegovo.
Izlazak 20,8Sjeti se da svetkuješ dan subotni.
Izlazak 20,9Šest dana radi i obavljaj sav svoj posao.
Izlazak 20,10A sedmoga je dana subota, počinak posvećen Jahvi, Bogu tvojemu. Tada nikakva posla nemoj raditi: ni ti, ni sin tvoj, ni kći tvoja, ni sluga tvoj, ni sluškinja tvoja, ni živina tvoja, niti došljak koji se nađe unutar tvojih vrata.
Izlazak 20,11Ta i Jahve je šest dana stvarao nebo, zemlju i more i sve što je u njima, a sedmoga je dana počinuo. Stoga je Jahve blagoslovio i posvetio dan subotni.
Izlazak 20,12Poštuj oca svoga i majku svoju da imadneš dug život na zemlji koju ti da Jahve, Bog tvoj.
Izlazak 20,13Ne ubij!Izlazak 20,14Ne učini preljuba!
Izlazak 20,15Ne ukradi!
Izlazak 20,16Ne svjedoči lažno na bližnjega svoga!
Izlazak 20,17Ne poželi kuće bližnjega svoga! Ne poželi žene bližnjega svoga; ni sluge njegova, ni sluškinje njegove, ni vola njegova, ni magarca njegova, niti išta što je bližnjega tvoga!
Prijevod Saric