Evo pitanje je vrlo jednostavno.Ako smatrate da je odgovor da,navedite i primjer.
Djuro Djuric je napisao/la:Ja ti mogu reć što se poklapa s mojim viđenjem, bez obzira na religijsko, jer ja postupam po savjesti, a ne po nalaganju religije. Nebi ubio tog čovjeka. Nipošto nebi, jer biranje "manjeg zla" je redovito krivi put.Rekli ste da je čak ni ubojicu ne treba ubiti,i slažem se s tim.Ali evo još jednog pitanja:što ako mi znamo da će netko ubiti recimo 10-ak ljudi a jedini način da to spriječimo jest da ga ubijemo,tada u oba dva slučaja postajemo ubojice.Što biste onda učinili a da se slaže sa vašaim religijskim naukom?
Aladin je napisao/la:www.nevesta-hristova.org[/quote[/url]]To jednostavno nije istina da je Kajinovova loza uništena. Jer sinovi Božiji (Setova linija) su videli kćeri zemaljske (Kajinova linija) kako su lepe te ih uzimahu za žene. Te dve loze su se pomešale i produkt toga je prošao i kroz barku. Inače i Jovan apostol kaže da ne želimo stvari koje čini Kajinovi potomici. "Ne kao što Kajin beše od zloga..." A i Isus je rekao: "Vaš otac je đavo i zato želje svog oca želite činiti." Sve je to Kajinova loza nakon potopa, ali pomešana sa Setovom, a sama vera odnosno nevera, ili dela otkrivaju ko je ko danas. Možda to ne razumeju neki na forumu, no nije bitno. Želeo sam samo reći da postoji određena dubina Pisma koja se ne može dokučiti površnim odnosom prema Bibliji.
Brat Aladin
[url=http://www.nevesta-hristova.org
Totus Tuus je napisao/la:dragomire dobar savjetDjuro Djuric je napisao/la:Ja ti mogu reć što se poklapa s mojim viđenjem, bez obzira na religijsko, jer ja postupam po savjesti, a ne po nalaganju religije. Nebi ubio tog čovjeka. Nipošto nebi, jer biranje "manjeg zla" je redovito krivi put.Rekli ste da je čak ni ubojicu ne treba ubiti,i slažem se s tim.Ali evo još jednog pitanja:što ako mi znamo da će netko ubiti recimo 10-ak ljudi a jedini način da to spriječimo jest da ga ubijemo,tada u oba dva slučaja postajemo ubojice.Što biste onda učinili a da se slaže sa vašaim religijskim naukom?
Djuro Djuric je napisao/la:Tih 10 ljudi puštam Bogu u ruke i mogu se moliti, činiti ono što je do mene, jer, ako si imalo upoznao život, vidio si da nema crno-bijelih situacija kakvu si ti ovdje naveo. Svijet je kaotičan, nepredvidiv, pa i čovjek sam u sebi, možda je ovo izvan teme, ali pogledaj čovjeka koji ima rak. Liječnici ga detaljno pregledaju i sve znaju o tom raku OSIM kako će se dalje razvijat. To što misliš da će nešto bit na jedan način (da će on ubit 10 ljudi), apsolutno ne mora biti tako. Ljudi koji hode s Bogom ne vjeruju u sudbinu, a ako i vjeruju, onda vjeruju i da je mogu mijenjati.Ali zar nisi tad ubio tuh 10 ljudi?
|
|