Kršćanski Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kršćanski ForumLogin

PREŠLI SMO NA https://krscanski.chat/

Snovi koji se ispunjavaju

power_settings_newLogin to reply
+5
bolna
dominik
vivi
Bhakti
Češljugar
9 posters

descriptionSnovi koji se ispunjavaju - Page 2 EmptyRe: Snovi koji se ispunjavaju

more_horiz
Što se događa kad netko ima viđenje, vidi anđela ili sanja neki san? Iskustvo postaje često cilj samo po sebi. Ono može postati zamka krščanima koji mogu provesti narednih nekoliko godina pričajući o tome, umjesto da upotrijebe to iskustvo kao sredsvo za neki cilj.
Anđeli, viđenja i snovi biblijski su oblici vodstva, no ako ih smatramo samim ciljem,umjesto sredstvima pomoću kojih stižemo do cilja, potpuno smo promašili.
Imati viđenja, sanjati snove i vidjeti anđele nije uvijek znak duhovnosti.
Anđeli, snovi i viđenja korisni su do one mjere do koje su podložni poznatom biblijskom cilju. Ti spektakularni oblici vodstva djeluju poput skela na novoj građevini. No, biti zaokupljen iskustvom (skelom) i propustitigraditi zgradu jest prijevara najgore vrste.

descriptionSnovi koji se ispunjavaju - Page 2 EmptyRe: Snovi koji se ispunjavaju

more_horiz
bolna je napisao/la:

Anđeli, snovi i viđenja korisni su do one mjere do koje su podložni poznatom biblijskom cilju.

Izvrsna misao! Jako važna!

more_horiz
Izgleda da nitko nema nikakvo razmišljanje o ovoj zadanoj temi......

more_horiz
bolna je napisao/la:
Izgleda da nitko nema nikakvo razmišljanje o ovoj zadanoj temi......

Što si još otkrila u vezi zadane teme?
Evo ako se zaista zanimaš u biblijskom smislu o snovima i viđenjima - pogledaj si knjigu:
http://gator243.hostgator.com/~sda/knjige/RaniSpisi.pdf

more_horiz
dragi abrahame, hvala za ovu knjigu, skinula sam je i pomno ću je pročitati. I mene zanima ispravno razmišljanje o tim stvarima.

more_horiz
ostvarivanje snova je (moguca) posljedica jake koncentracije pred spavanje..koja se moze dobiti npr..od molitve,meditacije i slicno..
ja to tako tumacim,jer se meni to dogadalo kada sam se najvise koncentrirao na neku stvar prije spavanja..
ako vam se to dogada,lako mozete napraviti astralnu projekciju(znate sta je to?)jer vam duhovna razina postaje svijesnija,tj. ne veze se tolko uz materijalnost..cuo sam i citao, neke cak i upoznao, koji su se pokusali astralno projicirati,da bi se molili na visim astralima..kazu da se sljedeci dan osjecaju nekako,lagano,cisto..nisu znali objasniti ali im je bilo lakse,na duhovnoj razini..tko zna sta je covjekov um sposoban uciniti,kako na materjalnoj,tako i na duhovnoj razini..cak sam cuo da se i vlć.sudcu nesto slicno dogodilo..

more_horiz
evo i moj doprinos temi.

tjedan dana prije no što ću imati smrtni slučaj u obitelji, ja sam to sanjala, i taj dan u snu je bio srijeda. Sanjala sam da je srijeda, pijačni dan. U snu sam vidjela tmuran dan, i još neke detalje koji su ukazivali na nevolju, ali nisam obraćala pažnju jer ne volim snove ni vizije i nemam ih niti želim imati.

smrtni slučaj se desio u srijedu.
Oni kojima sam bila ispričala moj san, sjetili su se kad se nevolja desila.

ja to ne znam objasniti, no možda me Gospod kroz san želio psihički pripremiti.

more_horiz
Naomi je napisao/la:
evo i moj doprinos temi.

tjedan dana prije no što ću imati smrtni slučaj u obitelji, ja sam to sanjala, i taj dan u snu je bio srijeda. Sanjala sam da je srijeda, pijačni dan. U snu sam vidjela tmuran dan, i još neke detalje koji su ukazivali na nevolju, ali nisam obraćala pažnju jer ne volim snove ni vizije i nemam ih niti želim imati.

smrtni slučaj se desio u srijedu.
Oni kojima sam bila ispričala moj san, sjetili su se kad se nevolja desila.

ja to ne znam objasniti, no možda me Gospod kroz san želio psihički pripremiti.

svaki covijek sanja, samo sto se nemoze sjetiti snova sto je sanjao
neki zaborave,neki ga se sjecaju,neki se sjete kad im nesto slici kao da su vec to vidjeli/napravili..
ja bi htio svaki put da mogu se sjetiti svojih snova,cak si ih zapisujem u biljeznicu cim se probudim ako ih se sjecam..
ja kad sam sanjao nesto i vidio sam da se to pocinje dogadat,napravio sam nesto drugo..npr vidio sam casu da ce se razbiti, a ja sam prije toga ju uzeo i takve stvari..snovi su samo moguce upozorenje na nadoilazece dogadjaje

more_horiz
postoji vise vrsta, znam za sledece:

-najcesci je deja vu i ljudi ga brkaju sa snom ili sa vizijom, jedino sto znam o tome je da covek postaje svestan toga samo u tom trenutku dok se i zbiva, i to nema nikakve veze sa snovima( kao mislim da sam to sanjao) niti sa vizijama-vidjenjima

-vidjenja u/putem sna, postoje ona koja su u prenesenom znacenju i prati ih osecaj ili "instinkt",
i ona direktna koja se dese bas tako kako se i usnilo- znaci odigrava se identicno kao u snu

-vidjenja u polusnu ili u onoj beta fazi kako li se vec zove ni ne zanima me:D , za njih sam siguran da se manifestuju kao direktna u neprenesenom znacenju, a moguce da ih ima i u prenesenom znacenju ali to ne znam iz licnog iskustva

-vidjenja na javi su najredja, mogu se manifestovati isto kao i vidjenja u snu

shvatio sam da prava vidjenja- direktna prorocanstva nisu i ne mogu biti upozorenja/opomene da bi promenili njihov tok, nego su nepromenljiva, desice se identicno tako kako su nam data i mi kao ljudi nemamo uticaja, na sva ostala se moze uticati tj preduprediti nevolju

more_horiz
privacy_tip Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.
power_settings_newLogin to reply