hrvoje hrki je napisao/la: ha, ha da se i ja pridruži hahanju
mila ,ti si povukla paralelu sa BDMarijom , vezano za SZ veličine
ja sam ti samo odgovorio
i šta onda očekuješ??
Ma niiiisam, Hrki!
Pa ja zaista ne znam kako da se izrazim. Nisam uspoređivala Mariju s Mojsijem. Tvoja ponata je bila da su protestantima veći spasitelji likovi iz SZ nego Isus. Što je meni bilo smiješno. (A gdje bih došla kad bih se na sve vrijeđala?!) Mislila sam da si reagirao u ljutnji pa ti nisam to uzela za ozbiljno jer mislim da nisi glup čovjek da tako što vjeruješ da protestant misli valjda da je Mojsije umro za njega ili Ilija bio razapet ili što god. Pa nisi pao s Marsa! No ti si se i dalje držao toga. Čega toga?! Toga t
ko je kome spasitelj! Onda sam ja rekla da se za vas katolike to onda može reći za Mariju.
Dakle nisam Mariju usporedila s Mojsijem, Davidom, Esterom ili kim god, već sa Spasiteljom! Ako ti je sad lakše. Usporedila sam nju s time jer u pučkoj pobožnosti ljudi više vjeruju Mariji i imaju više pouzdanja u njezin zagovor nego što imaju petlje prići ka Kristu. Kao da je ona koja ih više voli i razumije nego Bog. On je neki strog, a ona puna ljubavi i razumijevanja. Zbog toga što se izmoli 10 zdravomariji, a 1 očenaš, zbog toga što ima mali milijun titula koje Biblija
samo Kristu pripisuje tipa odvjetnica itd itd. A to da li je ona rodila Isusa to se zna, no da li je odvjetnica, braniteljica, suotkupiteljica i sl. o tome bi se dalo raspravljati -
e to sam ti ja rekla! Molim te da sad ovo ne ode u beskrajne rasprave.