Kršćanski Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kršćanski ForumLogin

PREŠLI SMO NA https://krscanski.chat/

Krunica božanskog milosrđa

power_settings_newLogin to reply
+4
Mali princ
Euro
Bhakti
hrvoje hrki
8 posters

descriptionKrunica božanskog milosrđa - Page 3 EmptyRe: Krunica božanskog milosrđa

more_horiz
hrvoje hrki je napisao/la:
Jevrejin je napisao/la:
Ma kakva krunica, takodje je odbacujem. Gde ste ikada videli da je Isus nosio sa sobom tako sto, ili neki od apostola.

Zamislite Mojsija i Iliju danas na Nebu. Pa oni su verovatno zapanjeni sta se sve podmece Hriscanstvu.

vidim da su mnogim reformiranim i dalje veći spasitelji likovi iz starog zavjeta:affraid: pale , nego li Isus -Spasitelji i Otkupitelj NZ I love you

evo ovo bi reformirani mogli shvatiti kao uvredu, kao što vi shvaćate kao uvredu kad jedan dečko bez puno razmišljanja izvali nešto protiv katoličke crkve

descriptionKrunica božanskog milosrđa - Page 3 EmptyRe: Krunica božanskog milosrđa

more_horiz
nemam ništa protiv da svatko izražava svoju osobnu pobožnost na način koji ga ispunjava i dovodi u prisutnost božju.

netko pjevajući, netko moleći, netko s krunicom u ruci, netko u Tišini...

neka je slava Bogu iz čistog srca!

more_horiz
imhotep je napisao/la:
Jevrejin je napisao/la:
Ma kakva krunica, takodje je odbacujem. Gde ste ikada videli da je Isus nosio sa sobom tako sto, ili neki od apostola.

Zamislite Mojsija i Iliju danas na Nebu. Pa oni su verovatno zapanjeni sta se sve podmece Hriscanstvu.

vidim da su mnogim reformiranim i dalje veći spasitelji likovi iz starog zavjeta:affraid: pale , nego li Isus -Spasitelji i Otkupitelj NZ I love you

evo ovo bi reformirani mogli shvatiti kao uvredu, kao što vi shvaćate kao uvredu kad jedan dečko bez puno razmišljanja izvali nešto protiv katoličke crkve

Pa gledaj ne može se spriječiti nekoga da se uvrijedi.
Ali u ima razgovora što forum jest treba dopustiti takve stvari. Bitno je dopustiti a se ljudi izraze ali bez psovanja i argumentirano.
Nije potrebno reagirati na svaku provokaciju.

more_horiz
Izrail je napisao/la:
Nije potrebno reagirati na svaku provokaciju.

Istina, ne baš na svaku. Evo Hrki se predpostavljam osjećao do sad više puta isprovocirano pa ako on jednom nešto lupi neka mu. Zato sam ja to navela na šalu rekavši mu: ''da li zezaš'', i dodala smajlića. A drugo je kad je nekom provociranje u naravi.

more_horiz
nisam nikoga vrijeđao
ne znam čemu tolika rasprava

iznio sam svoje mišljenje, koje sam stekao forumašeći na ovom forumu , jer to nigdje nisam primjetio
naime, na veliko se citiraju , spominju i uzdižu neki likovi iz SZ , čak od mnogih ljudi više negoli sam Isus

svatko zna koliko piše i koliko mu je bitan mojsije ,abraham, ilija, ezav, david itd , a koliko Isus-Bog

u tom sam kontekstu pitao i dan danas mi nije jasna tolika usredotočenost na to šta je govorio i radio mojsije i abraham iz prastarog doba - SZ , umjesto Isus iz NZ- naš spasitelj i otkupitelj

more_horiz
nisam nikoga vrijeđao

iznio sam svoje mišljenje, koje sam stekao forumašeći na ovom forumu , jer to nigdje nisam primjetio
naime, na veliko se citiraju , spominju i uzdižu neki likovi iz SZ , čak od mnogih ljudi više negoli sam Isus

svatko zna koliko piše i koliko mu je bitan mojsije ,abraham, ilija, ezav, david itd , a koliko Isus-Bog

u tom sam kontekstu pitao i dan danas mi nije jasna tolika usredotočenost na to šta je govorio i radio mojsije i abraham iz prastarog doba - SZ , umjesto Isus iz NZ- naš spasitelj i otkupitelj

E onda se za vas s potpunim pravom može reći da vam je bitnija Marija!!! Jer ako je itko toliko nekoga ustoličio i stavio ga na mjesto Boga onda ste to zasigurno vi.

more_horiz
Mila je napisao/la:

E onda se za vas s potpunim pravom može reći da vam je bitnija Marija!!! Jer ako je itko toliko nekoga ustoličio i stavio ga na mjesto Boga onda ste to zasigurno vi.

Čuj zbog ovakve tvrdnje koja je lažna trebala bi biti upozorena jer ako si primjetila jedna tema o EW je zaključana i zbog neslaganja s dokazima a ti ovdje pišeš nešto bez i jednog dokaza. Dakle meni to ne smeta samo upozoravam probaj ne biti tako zlonamjerna.

more_horiz
Mila je napisao/la:
nisam nikoga vrijeđao

BDMarija je Bogorodica

i nikada se nijedan mojsije, ilija i sl. neće moći "mjeriti" s njom

ili za tebe ona nije Bogorodica?

more_horiz

BDMarija je Bogorodica

Da.
i nikada se nijedan mojsije, ilija i sl. neće moći "mjeriti" s njom

Apsolutno!
ili za tebe ona nije Bogorodica?

Naravno da je.

Ali ja nisam o tome govorila. Jel se mi zbilja ne razumijemo ili se tu netko pravi lud?! I što bih ja sad tebi trebala postaviti pitanje: pa zar Ilija nije prorok? Ili možda za tebe nije?!
E dijaloga boli glava Laughing

more_horiz
hahahahahaha...Twisted Evil i što ste ono htjeli reći, hahahahaha scratch umirem od smijeha

a jesmo mi zanimljiva družina...forumašeći po forumu hahahahaha...joj, što je to dobra rečenica

E dijaloga boli glava Laughing Mila, i ovo je tako cool, hahahahaha...

more_horiz
ha, ha da se i ja pridruži hahanju

mila ,ti si povukla paralelu sa BDMarijom , vezano za SZ veličine
ja sam ti samo odgovorio

i šta onda očekuješ??

more_horiz
ha, ha da se i ja pridruži hahanju

mila ,ti si povukla paralelu sa BDMarijom , vezano za SZ veličine
ja sam ti samo odgovorio

i šta onda očekuješ??

Ma niiiisam, Hrki! Very Happy Pa ja zaista ne znam kako da se izrazim. Nisam uspoređivala Mariju s Mojsijem. Tvoja ponata je bila da su protestantima veći spasitelji likovi iz SZ nego Isus. Što je meni bilo smiješno. (A gdje bih došla kad bih se na sve vrijeđala?!) Mislila sam da si reagirao u ljutnji pa ti nisam to uzela za ozbiljno jer mislim da nisi glup čovjek da tako što vjeruješ da protestant misli valjda da je Mojsije umro za njega ili Ilija bio razapet ili što god. Pa nisi pao s Marsa! No ti si se i dalje držao toga. Čega toga?! Toga tko je kome spasitelj! Onda sam ja rekla da se za vas katolike to onda može reći za Mariju. Dakle nisam Mariju usporedila s Mojsijem, Davidom, Esterom ili kim god, već sa Spasiteljom! Ako ti je sad lakše. Usporedila sam nju s time jer u pučkoj pobožnosti ljudi više vjeruju Mariji i imaju više pouzdanja u njezin zagovor nego što imaju petlje prići ka Kristu. Kao da je ona koja ih više voli i razumije nego Bog. On je neki strog, a ona puna ljubavi i razumijevanja. Zbog toga što se izmoli 10 zdravomariji, a 1 očenaš, zbog toga što ima mali milijun titula koje Biblija samo Kristu pripisuje tipa odvjetnica itd itd. A to da li je ona rodila Isusa to se zna, no da li je odvjetnica, braniteljica, suotkupiteljica i sl. o tome bi se dalo raspravljati - e to sam ti ja rekla! Molim te da sad ovo ne ode u beskrajne rasprave.

more_horiz
privacy_tip Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.
power_settings_newLogin to reply