Kršćanski Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kršćanski ForumLogin

PREŠLI SMO NA https://krscanski.chat/

Krunica božanskog milosrđa

power_settings_newLogin to reply
+4
Mali princ
Euro
Bhakti
hrvoje hrki
8 posters

descriptionKrunica božanskog milosrđa EmptyKrunica božanskog milosrđa

more_horiz
evo jedna molitva (krunica) jako Bogu draga i korisna za duše:

molitva Božanskom milosrđu

"Ovom molitvom sve možeš izmoliti kad se to za što moliš slaže s Mojom voljom…Tko god je bude molio doživjet će u svom smrtnom času Moje veliko Milosrđe."

(Dn 1731, 687)

Krunica Božanskog Milosrđa moli se na običnoj krunici ovako:

Oče naš, Zdravo Marijo, Vjerovanje.

a) na velika zrnca:

Vječni Oče, prikazujem Ti Tijelo i Krv, Dušu i Božanstvo Tvoga Preljubljenoga Sina, Gospodina našega Isusa Krista, kao zadovoljštinu za grijehe naše i grijehe cijeloga svijeta.

b) na mala zrnca (deset puta)

Po pregorkoj muci Isusovoj,
Budi milosrdan nama i cijelome svijetu.

ili varijanta češća u narodu

Po pregorkoj muci Njegovoj smiluj se nama i cjelome svijetu

(Ovo je ispravan način moljenja Krunice. Kako je od samoga početka Krunica Božanskog Milosrđa donijeta u Hrvatsku prevedena sa Njemačkog jezika, a original je na Poljskom jeziku, izgubila je tako svoj originalni smisao teksta, te se u narodu proširio način moljenja "smiluj se nama i cijelome svijetu", što nije točan prijevod onoga što je Gospodin Isus izdiktirao Sv. Faustini)

Na kraju krunice doda se tri puta:

Sveti Bože, Sveti Jaki Bože, Sveti Besmrtni Bože, smiluj se nama i cijelome svijetu.

na kraju dođu zazivi:

ZAZIV BOŽANSKOG MILOSRĐA

Božansko milosrđe, ti neshvatljivo tajno Presvetoga Trojstva, Uzdamo se u Te!
Božansko milosrđe, ti izrazu njegove najveće moći,
Božansko milosrđe, koje si se objavilo u stvaranju nebeskih duhova,
Božansko milosrđe, koje si nas iz ništavila pozvalo u život,
Božansko milosrđe, koji obuhvaćaš svijet,
Božansko milosrđe, koji nam daruješ besmrtan život,
Božansko milosrđe, koje nas zaštićuješ od zasluženih kazna,
Božansko milosrđe, koje nas oslobađaš od bijede grijeha,
Božansko milosrđe, koje nam u Riječi što je Tijelo postala daruješ opravdanje,
Božansko milosrđe, koje se na nas izlijeva iz Rana Kristovih,
Božansko milosrđe, koje nam izvireš iz Presvetog Srca,
Božansko milosrđe, koje si nam dalo presvetu Djevicu za Majku Milosrđa,
Božansko milosrđe, vidljivo u ustanovljenju Crkve koja obuhvaća cijeli svijet,
Božansko milosrđe, vidljivo u ustanovljenju i dijeljenju svetih sakramenata,
Božansko milosrđe, neograničeno u sakramentu Krštenja i Pokore,
Božansko milosrđe, neizmjerno u sakramentu Oltara i Svećeništva,
Božansko milosrđe, koje si nas pozvalo k svetoj vjeri,
Božansko milosrđe, u obraćenju griješnika,
Božansko milosrđe, koje usavršuješ svete,
Božansko milosrđe, vrelo bolesnicima i patnicima,
Božansko milosrđe, utjeho i blago svih onih koji su skršena srca,
Božansko milosrđe, ufanje onih koji očajavaju,
Božansko milosrđe, koje uvijek i svagdje pratiš sve ljude,
Božansko milosrđe, koje nas ispunjaš milostima,
Božansko milosrđe, mire umirućih,
Božansko milosrđe, koje nas čuvaš od paklenoga ognja,
Božansko milosrđe, koje olakšavaš patnje dušama u čistilištu,
Božansko milosrđe, ti slasti i neizmjerna radosti sviju svetih,
Božansko milosrđe, beskrajno u svim tajnama vjere,
Božansko milosrđe, neiscrpivi izvor čudesa,

Bog je milosrdan i pun samilosti, spor na srdžbu i pun dobrote.

Zato ću dovijeka klicati milosrđu Božanskom.

Pomolimo se. O Bože, čijemu milosrđu nema kraja, čija je samilost neiscrpiva, pogledaj milostivo na nas, umnoži u nama djelo svojega milosrđa da ne očajavamo ni u najvećim iskušenjima, nego da se uvijek u najvećim iskušenjima, nego da se uvijek u sve većem pouzdanju predajemo Tvojoj svetoj volji, ljubavi i milosrđu! Po Gospodinu našem Isusu Kristu Kralju milosrđa, koji nam s Tobom i s Duhom Svetim iskazuje milosrđe u sve vijeke vijekova! Amen!

descriptionKrunica božanskog milosrđa EmptyRe: Krunica božanskog milosrđa

more_horiz
SV. FAUSTINA KOWALSKA I BOŽANSKO MILOSRĐE
Kralj milosrđa
Tjedan dana nakon blagdana Uskrsa, blagdan je Božanskog milosrđa, odnosno Nedjelja Božanskog milosrđa. Isus, kralj milosrđa, objavio je sestri Faustini Kowalskoj svoju želju da u Crkvi postoji ovaj blagdan.

HENRIETA ZAJEC

Kristovo uskrsnuće jest događaj kojim vječna Ljubav slavi pobjedu nad tamom, pobjedu duha nad materijom. Jedini u povijesti čovječanstva, koji je za sebe rekao da je uskrsnuće i život, objavljuje da je on, Uskrsli, identičan Isusu iz Nazareta, i da se upravo u njemu - Isusu iz Nazareta, objavio Gospodar života i smrti, "Vjerni i Istiniti" (Otk 19, 11). On je jedina Božja samoobjava i jedini Spasitelj, za one koji vjeruju u njega, kao i za one koji u njega (zasad) ne vjeruju. U knjizi Otkrivenja Isus kaže: "Mrtav bijah, a evo živim u vijeke vjekova te imam ključe Smrti i Podzemlja“ (Otk 1, 17-18).

Tjedan dana nakon blagdana Uskrsa - događaja nad događajima, jest blagdan Božanskog milosrđa, odnosno Nedjelja Božanskog milosrđa. Isus, kralj milosrđa, objavio je sestri Faustini Kowalskoj (1905-1938) svoju želju da u Crkvi postoji ovaj blagdan. U jednoj od mnogobrojnih objava koje je imala sestra Faustina (proglašena je blaženom 1993., a svetom 2000. godine) Isus joj kaže neka objavljuje svijetu da je milosrđe najveće Božje svojstvo. I kako Boga vrijeđaju oni koji ne vjeruju da je on milosrđe. U Dnevniku koji je sestra Faustina napisala po Isusovoj želji, Isus joj kaže kako je njegovo Srce prepuno velikog milosrđa prema ljudima, iako to mnogi ne znaju i ne žele cijeniti. "Za njih boravim u svetohraništu. Kao kralj milosrđa želim duše darivati milošću, a one je ipak ne žele primiti… Moje srce napojeno je nezahvalnošću i zaboravljivošću duša koje žive u svijetu. Za sve imaju vremena, ali za doći k meni, zadobiti milosti, nemaju vremena."

Sestra Faustina se veoma trudila ugoditi Bogu. Prikazivala je razne žrtve (koliko god joj je to bilo moguće, jer je bila veoma bolesna) za obraćenje grešnika i za oslobođenje duša iz čistilišta. Zapisala je u svom Dnevniku da je jezgra ljubavi žrtva i trpljenje. Ona tvrdi da pričljive duše nikad neće stići do velike svetosti. One propuštaju mnoge milosti. Međutim, šutnja je mač u duhovnoj borbi. Šutljiva je duša jaka, kaže sestra Faustina, jer je takva duša sposobna najtješnje se sjediniti s Bogom. Ona (šutljiva duša) živi gotovo stalno pod nadahnućem Duha Svetoga, u njoj Bog djeluje bez smetnji.

Budući da je Krist, kako se sam objavio, Kralj milosrđa, i mi bismo trebali težiti tome da činimo djela milosrđa. Sestra Faustina tvrdi kako postoje djela milosrđa koja može činiti svatko, tko to želi, pa i najsiromašniji. Postoji trostruka mogućnost ostvarivanja milosrđa. Prvo, to su milosrdne riječi - praštanje i utjeha; drugo - molitva; treće - djela milosrđa.
Iako je Dnevnik sestre Faustine prepun rečenica koje govore o Božjem milosrđu, Isus joj je rekao da je to što je ona napisala samo kap u usporedbi s oceanom, i da nema nevolje koja bi se mogla mjeriti s Njegovim milosrđem, koje ne može biti iscrpljeno potrebom, jer pri svakom davanju postaje još veće. "Piši da sam prema grešnicima darežljiviji nego prema pravednicima. Za njih sam došao na zemlju… poradi njih sam prolio Krv. Ne trebaju se bojati približiti mi se. Njima je najpotrebnije moje milosrđe." Božje je milosrđe neizmjerno, jer je Bog neizmjeran. I zbog te neopisive Božje ljubavi prema ljudima, grešnicima, Isus je želio Crkvu obdariti blagdanom Božanskog milosrđa. Obećao je da će svatko tko će se tog dana ispovjediti i pričestiti, dobiti potpuni oprost od grijeha i kazna za grijehe, te da se kao priprema za taj blagdan moli devetnica, tj. krunica Božanskog milosrđa (koju Isus preporuča svima često moliti) i zazivi Božanskomu milosrđu.

Isus objavljuje po sestri Faustini da mu se posebno sviđa duša koja se pouzdaje u njegovo milosrđe. Sestra Faustina je vrlo često molila krunicu Božanskog milosrđa, a u Isusovo milosrđe je imala tako veliko pouzdanje, da je napisala u svom Dnevniku: "Ne bih posumnjala u Božju dobrotu, ni tada, kad bih imala na savjesti grijehe cijeloga svijeta i svih prokletih duša; pala bih mu do nogu i predala bih se njegovoj svetoj volji koja je samo čisto milosrđe." Isus posebno naglašava da je poželjno svakog dana u 15 sati uroniti u molitvu, makar samo nakratko. U tom času njegove smrti na poseban način dolazi milost cijelome svijetu. Sestri Faustini Isus kaže: "Moje milosrđe je veće nego tvoja bijeda i bijeda cijeloga svijeta. Tko može izmjeriti moju dobrotu? Radi tebe sam sišao s neba na zemlju, poradi tebe sam se dao prikovati na križ, za tebe sam dopustio da mi kopljem otvore moje presveto Srce i time sam otvorio izvor milosrđa. Dođi i crpi posudom povjerenja milosti iz ovog vrela… Dođi mi u susret i predaj mi sve svoje potrebe i svoju bijedu i ja ću te ispuniti svojim blagom."

more_horiz
100. obljetnica rođenja sv. Faustine Kowalske

Krunica božanskog milosrđa X

Na današnji dan, 25. kolovoza, prije stotinu godina, u mjestu Glogowiec u Poljskoj, rođena je Faustina Kowalska, koju je Ivan Pavao II. kanonizirao 30. travnja 2000. godine, ustanovivši istoga dana i blagdan Božanskoga Milosrđa, koji se slavi prve nedjelje nakon Uskrsa. U dvadesetoj godini Faustina stupa u Kongregaciju sestara Blažene Djevice Marije od Milosrđa gdje započinju njezina mistična iskustva koje je opisala u svom dnevniku. Isus joj se ukazao i pozvao da se u potpunosti povjeri njegovoj Milosrdnoj ljubavi: "Danas te šaljem čitavom čovječanstvu sa svojim Milosrđem. Čovječanstvo koje trpi ne želim kazniti, već ozdraviti i privinuti ga na svoje milosrdno Srce" – kazao joj je Isus – obećavši pritom "nezamislive milosti" za one koji se povjere Njegovoj ljubavi.

Sestra Faustina je preminula 5. listopada 1938. godine u dobi od 33 godine. Na njenoj se duhovnosti nadahnjivao i mladi Karol Wojtyła koji će je 1980. godine pretočiti u encikliku "Dives in Misericordia", svjedočeći da upravo Božansko Milosrđe čovjeka spašava iz njegovih "dubokih padova". "Ova je ljubav moćnija od smrti, od grijeha i od svakoga zla" – piše Ivan Pavao II. Upravo toj se ljubavi i sam povjerio 2. travnja uoči blagdana Božanskoga Milosrđa. U svojoj posljednjoj poruci za nedjeljnu molitvu "Kraljice neba" rekao je: "Uskrsli Gospodin nudi na dar svoju praštajuću i pomirujuću ljubav i otvara duh nadi. Kolika li je potreba svijeta razumjeti i prigrliti Božansko Milosrđe!" Ovim riječima Ivan Pavao II. poziva vjernike da mole još: "Isuse, u Tebe se uzdam, smiluj se meni i cijelom svijetu!"

more_horiz
Krunica božanskog milosrđa Milo_is1

NAPUTAK ZA ŠTOVATELJE BOŽANSKOG MILOSRĐA
Štovatelji Božanskog milosrđa neka:

1. časte sliku Milosrdnog Isusa u svom stanu i obraćaju se na Njega u svim svojim brigama i poteškoćama;

2. neka se potpuno posvete Milosrdnom Isusu;

3. neka žive pod zrakama milosti Milosrdnog Isusa, neka se osobno brinu za čistoću srca i nastoje oko kršćanske savršenosti;

4. neka razglašuju Božansko milosrđe pomoću djela milosrđa, duhovnih i tjelesnih, napose da obraćaju grešnike, tješe i pomažu siromahe, žalosne i bolesne, i upoznavaju druge s ovom pobožnošću;

5. neka na svagdanje molitve nadovezuju zaziv: »Isuse, uzdam se u Te!« Oni, pak, koji imaju vremena, napose bolesnici, neka svaki dan mole krunicu Božanskoga milosrđa ili druge molitve Božanskome milosrđu upravljene;

6. neka često opetuju strelovitu molitvicu koju je Isus naučio sestru Faustinu:

»O Krvi i Vodo, što potekoste iz Srca Isusova kao izvor milosrđa za nas, u vas se uzdam!«

more_horiz
Neka mi netko objasni svrhu moljenja krunice i svih tih unaprijed izrežiranih molitvi. Mislim, pljuje se po Hindusima i njihovim mantrama, ali ja ne vidim razliku između Maha Mantre i Zdravomarije.

more_horiz
Bhakti je napisao/la:
Neka mi netko objasni svrhu moljenja krunice i svih tih unaprijed izrežiranih molitvi. Mislim, pljuje se po Hindusima i njihovim mantrama, ali ja ne vidim razliku između Maha Mantre i Zdravomarije.

He, he, he. Pa Zdravomariju sigurno nećeš naći u Bibliji.
A Mahamantru ćeš naći u Hinduskim Svetim knjigama.

more_horiz
Bhakti je napisao/la:
...ali ja ne vidim razliku između Maha Mantre i Zdravomarije.

Ja vidim, i to veliku!!! Jer, da se čovjek moli Isusu, a ne Mariji, na hebrejskom, efekat bi mogao biti mjerljiv Mahamantri, jerbo su hebrejski i sanskrt malo drugačiji jezici od jezika naroda.

more_horiz
Razumiješ li ti to što moliš, ili ne, nema nikakve veze s tim koliko je takva molitva smislena... Po nekakvoj logici, molitva je razgovor s Bogom i služi tome da mu se zahvaljuješ, da ga pitaš i tražiš, a to dolazi iskreno iz tvog uma. Ako ti samo recitiraš napamet naučene molitve, onda je svejedno dal ti kažeš "Oče naš koji jesi na nebesima", ili "Ja sam mala mica maca i volim papat čokolino."

more_horiz
Bhakti je napisao/la:

Rolling Eyes Rolling Eyes

more_horiz
neću davati nikome apologezu
sve je stvar vjere

ako vjeruješ moolit ćeš ih
ako ne nećeš

ja vjerujem u objave koje je imala sestra Faustina Kowalska
ako ništa ,vjerovati ću zato ,jer je kanonizirana od svetog oca Ivana P.II
a on je ne bi kanonizoirao da nije vjerovao u njene objave koje je primala od Isusa !

more_horiz
hrvoje hrki je napisao/la:

a on je ne bi kanonizoirao da nije vjerovao u njene objave koje je primala od Isusa !

Da je prethodni Papa poživio koju godinu garant bi beatificirao i Da Silvu na zagovor Zdravka Mamića i ZG Nadbiskupije.
To stoga jer je Papa potpisivao i blagoslivljao sve i svašta. Baš da vidim koliko će ih Ratzinger posvetiti...

more_horiz
Mali princ je napisao/la:
hrvoje hrki je napisao/la:

Da je prethodni Papa poživio koju godinu garant bi beatificirao i Da Silvu na zagovor Zdravka Mamića i ZG Nadbiskupije.
To stoga jer je Papa potpisivao i blagoslivljao sve i svašta. Baš da vidim koliko će ih Ratzinger posvetiti...

Baš. Smile Kad smo kod toga, više mi se sviđa Ratzinger jer razmišlja glavom i nema loše ideje. Al, meni je općenito smiješno to s papama. Oni su kao Božji namjesnici, a proturiječe jedan drugome. Kako to ako ih sve vodi isti Bog? Ivan Pavao II. je priznao evoluciju, a Ratzinger sad opet kaže da ona nije dokaziva... I šta je sad točno? Suspect IMO, točno je to da su pape zemaljski političari kojima je narod pridao religiozni autoritet.

more_horiz
Bhakti je napisao/la:
A mogo si brate barem bacit oko na gore napisano, i vidio bi da ovo nije ona "standardna" Gospina Krunica, nego se na zrnca moli Bogu Ocu "Po pregorkoj Muci Isusovoj, smiluj se nama i cijelome svijetu". I tako 50 puta. Jeli ti još zvuči ko mantranje?

more_horiz
Nimalo. umirem od smijeha

more_horiz
Bhakti je napisao/la:
Nimalo. umirem od smijeha

Rolling Eyes dole

more_horiz
Oprosti ako sam te time uvrijedio. Al eto, ja iskreno kažem ono što mislim... Po nekoj logici, meni unaprijed "iskomponirane" molitve nemaju nikakvog smisla, a pogotovo uz "pomagala", čiji su korijeni BTW upravo u istočnjačkim religijama. Hiduisti i budisti isto imaju krunice, i najvjerojatnije je da su takve krunice iz drevnih istočnih religija došle u kršćanstvo (krunica je u Kršćanstvo uvedena preko katoličkih pustinjaka tek u srednjem vijeku).

more_horiz
A muslimani?

more_horiz
Oni su logična premosnica preko koje je krunica iz dalekoistočnih religija došla u kršćanstvo.

more_horiz
privacy_tip Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.
power_settings_newLogin to reply