Kršćanski Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kršćanski ForumLogin

PREŠLI SMO NA https://krscanski.chat/

Krunica božanskog milosrđa

power_settings_newLogin to reply
+4
Mali princ
Euro
Bhakti
hrvoje hrki
8 posters

descriptionKrunica božanskog milosrđa - Page 2 EmptyRe: Krunica božanskog milosrđa

more_horiz
Bhakti je napisao/la:
Oni su logična premosnica preko koje je krunica iz dalekoistočnih religija došla u kršćanstvo.

Rolling Eyes Nek smo i to čuli.
Dakle muslimani su kršćanima krunicu uvalili lol!

descriptionKrunica božanskog milosrđa - Page 2 EmptyRe: Krunica božanskog milosrđa

more_horiz
Ne, nego su se kršćani, točnije katolici (sad će ispast da baš pikiram KC, al fakat pričam samo povijesne činjenice, sorry Smile), pograbili za njih. Wink

more_horiz
Bhakti je napisao/la:
Ne, nego su se kršćani, točnije katolici (sad će ispast da baš pikiram KC, al fakat pričam samo povijesne činjenice, sorry Smile), pograbili za njih. Wink

Ne neće ispast di bi geek ali može malo tih povijesnih dokaza kad su već činjenice. Dat ćeš i neke povijesne izvore.
Zar ne?

more_horiz
Evo da ja ne pričam puno:

http://www.newsfinder.org/site/more/prayer_beads/, http://www.wisegeek.com/what-are-prayer-beads.htm, http://www.beliefnet.com/story/114/story_11442_1.html (ovi zadnji čak kažu da su krunice bile prisutne i u starom Egiptu)

I malo manje detaljni članci s Wikipedie: http://en.wikipedia.org/wiki/Prayer_beads, http://en.wikipedia.org/wiki/Japa_Mala, http://en.wikipedia.org/wiki/Buddhist_prayer_beads

more_horiz
Bhakti je napisao/la:
Nimalo. umirem od smijeha
Psalam 136 (135).
Jeli onda i to po tebi mantra preuzeta iz hinduizma?

Zadnja promjena: ; pon 30 tra 2007, 11:16; ukupno mijenjano 1 put.

more_horiz
Mali princ je napisao/la:
hrvoje hrki je napisao/la:

ja vjerujem u objave koje je imala sestra Faustina Kowalska
ako ništa ,vjerovati ću zato ,jer je kanonizirana od svetog oca Ivana P.II
a on je ne bi kanonizoirao da nije vjerovao u njene objave koje je primala od Isusa !

Da je prethodni Papa poživio koju godinu garant bi beatificirao i Da Silvu na zagovor Zdravka Mamića i ZG Nadbiskupije.
To stoga jer je Papa potpisivao i blagoslivljao sve i svašta. Baš da vidim koliko će ih Ratzinger posvetiti...

hoćeš reći da je IP .II "mala beba" prema ratzingeru
u čemu?
ja upravo mislim obrnuto;)

more_horiz
Totus Tuus je napisao/la:
Psalam 136 (135).
Jeli i to mantra preuzeta iz hinduizma?

uopće te ne shvaćam
gradiš se kao katolik , a koristiš takve izraze???
kakve mantre , čovječe??

možeš sa bahtijem pod ruku pa prodavati hinduizam , zen budizam i sl.
družim se pretežito sa katilicima i nikada u životu nisam čuo da je ijedan od njih upotrijebio 1 ( jedan) put taj pojam
odakle ti samo drskost da objave koje je dao naš Gospodin svetoj Faustini svodiš na puku mantru
očito je da baš nisi na ti sa mistićno -proročkom teologijum unutar KC
moj dobronamjerni savjet-malo je bolje prouči, prije negoli olako odbacuješ

more_horiz

u čemu?

Benedikt XVI je puno dublji u razumijevanju Riječi, IPII je bio populist i išao u širinu.

more_horiz
odakle ti samo drskost da objave koje je dao naš Gospodin svetoj Faustini svodiš na puku mantru

Prvo, kako se zna da je to dao Gospodin, a ne neko niže duhovno biće, drugo te riječi Faustine su daleko od smisla mantri, to su repetitivne verbalne tehnike za ispražnjenje svijesti, odavno poznato u psihologiji.

more_horiz
Totus Tuus je napisao/la:
Bhakti je napisao/la:
Nimalo. umirem od smijeha
Psalam 136 (135).
Jeli onda i to po tebi mantra preuzeta iz hinduizma?

ispričavam se totusu , jer sam krivo shvatio njegovo citiranje i njegovu pravu misao na citat
vidim da on ne smatra da je krunica ikakva mantra nego dapače suprotno

moje kajanje, za neopravdan napadan na njegovo mišljenje , koje sam krivo shvatio:heart: zajedništvo

more_horiz
Mali princ je napisao/la:

u čemu?

Benedikt XVI je puno dublji u razumijevanju Riječi, IPII je bio populist i išao u širinu.

Benedikt xvi je kao što sam kažeš više racionalist i pismoznanac
ako si protestant solo scritura doktrine , onda je to tebi vjeroj. bitno
a vidiš meni je bitnije što je napravio I.Pavao II. , jer su njegova djela , vrijednija za život milijuna, možda i 100-na milijuna na svijetu ,posebno na istoku- komumističkoj tamnici pod ruskom čizmom

a , pismoznanaca , dobrih poznavatelja Biblije i dogmi se može naći na stotine- pune su ih kurije KC
A malo , je malo, karizmatika i velikih ljudi tipa Vojtile- Ivana Pavla II andjeo

more_horiz
ispričavam se totusu, jer sam krivo shvatio njegovo citiranje i njegovu pravu misao na citat
vidim da on ne smatra da je krunica ikakva mantra nego dapače suprotno

moje kajanje, za neopravdan napadan na njegovo mišljenje , koje sam krivo shvatio I love you zajedništvo
Nema problema brate, događa se Wink
victory cheers

more_horiz
odbacujem krunicu i sve ostale stvari koje nemaju nikakve veze sa biblijskim naukom.

more_horiz
Ma kakva krunica, takodje je odbacujem. Gde ste ikada videli da je Isus nosio sa sobom tako sto, ili neki od apostola.

Zamislite Mojsija i Iliju danas na Nebu. Pa oni su verovatno zapanjeni sta se sve podmece Hriscanstvu.

more_horiz
Jevrejin je napisao/la:
Ma kakva krunica, takodje je odbacujem. Gde ste ikada videli da je Isus nosio sa sobom tako sto, ili neki od apostola.

Zamislite Mojsija i Iliju danas na Nebu. Pa oni su verovatno zapanjeni sta se sve podmece Hriscanstvu.

ha, ha

nemoraš je nositi
dovoljno je moliti:mol:
to je velika razlika

more_horiz
Inliner i Jeverjin, ajd kad ste se već ubacili, pitam vas što imate konkretno protiv ovih zaziva:
"Vječni Oče, prikazujemo ti Tijelo i Krv, Dušu i Božanstvo tvoga preljubljenoga Sina, Gospodina našega Isusa Krista kao zadovoljštinu za naše grijehe i za grijehe cijeloga svijeta"
"Po pregorkoj Muci Isusovoj, smiluj se nama i cijelome svijetu"

Jer o tome je tema. Ako ne pričate o tome, onda pišete offtopic.

A kako će to moliti Mojsije ili Ilija ili Isus kad se poziva Oca da nam se smiluje po Isusovoj Muci koja se tad nije bila dogodila?

more_horiz
Jevrejin je napisao/la:

vidim da su mnogim reformiranim i dalje veći spasitelji likovi iz starog zavjeta:affraid: pale , nego li Isus -Spasitelji i Otkupitelj NZ I love you

more_horiz
Jevrejin je napisao/la:

vidim da su mnogim reformiranim i dalje veći spasitelji likovi iz starog zavjeta:affraid: pale , nego li Isus -Spasitelji i Otkupitelj NZ I love you

To zbilja tako vidiš ili malo zezaš? lol!
Kako si to samo zaključio te Jevrejinove rečenice????????? Shocked

more_horiz
privacy_tip Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.
power_settings_newLogin to reply