http://prosvetiteljstvo.users.sbb.co.yu/luter.avi (2,873 Mb) Luter
Da li vidite potrebu za Reformaciju danas, i ako vidite odakle treba da se najpre krene?
Da li vidite potrebu za Reformaciju danas, i ako vidite odakle treba da se najpre krene?
Justin je napisao/la:Ovo je zanimljiva tema.
Mene jako zanima, postoji li na ovom forumu neki Katolik, koji je svjestan nečega (pa makar to bila i neka sitnica), što NE VALJA u Katoličkoj Crkvi?
Ili je sve super?
A onda ću vam ja reći što meni u mojoj crkvi ne valja, i što bih ja "reformirao" kod nas.
Jel može tako?
Izrail je napisao/la:Justin je napisao/la:Ovo je zanimljiva tema.
Mene jako zanima, postoji li na ovom forumu neki Katolik, koji je svjestan nečega (pa makar to bila i neka sitnica), što NE VALJA u Katoličkoj Crkvi?
Ili je sve super?
A onda ću vam ja reći što meni u mojoj crkvi ne valja, i što bih ja "reformirao" kod nas.
Jel može tako?
Pa ovo je dokaz koliko si opsjednut Katoličkom Crkvom.
Znači moraju katolici prvi reći pa ćeš onda ti. I lijepo sam ti napisao kako svoju vjeru temeljiš na napadima na Katoličku Crkvu. Smiješno je da nikako ne možeš djelovati bez katolika.
Dakle postoje potrebe za poboljšanjima unutar Katoličke Crkve ali joj ne treba reformacija kako danas tako ni u prošlosti.
Justin je napisao/la:Izraile, ja sam doista samo htio iskoristiti ovaj topic za mogućnost otvorenosti i priznanja nekih stvari s obje strane. Mislim da je korisno za mir među nama, da svaka strana pogleda iskreno svoju crkvu i svoju situaciju i da pokuša vidjeti da ni njegova crkva nije bez mane i da se neke stvari trebaju mijenjati...
Izrail je napisao/la:Justin je napisao/la:Izraile, ja sam doista samo htio iskoristiti ovaj topic za mogućnost otvorenosti i priznanja nekih stvari s obje strane. Mislim da je korisno za mir među nama, da svaka strana pogleda iskreno svoju crkvu i svoju situaciju i da pokuša vidjeti da ni njegova crkva nije bez mane i da se neke stvari trebaju mijenjati...
Pa zašto onda nas prozivaš da to prvi učinimo.
Što sam primjerom ne potvrdiš što ti je stalo.
Ja tvrdim da ti je stalo samo dokazati kako Katolici nisu u pravu i da su idolopoklonici itd.
Justin je napisao/la:
Žao mi je što ti svaki topic na kojemu sa mnom raspravljaš moraš pretvoriti u bojno polje. Doista mi je žao, jer za ovaj topic sam se najiskrenije nadao da ćemo moći razgovarati kao ljudi.
Justin je napisao/la:
Evo, mogu ja početi prvi, ako treba...nije problem... Ali nakon toga bi bilo fer da i vi također ozbiljno sagledate svoju crkvu i iznesete ono što mislite da bi trebalo mijenjati, ok?
Izrail je napisao/la:Justin je napisao/la:
Evo, mogu ja početi prvi, ako treba...nije problem... Ali nakon toga bi bilo fer da i vi također ozbiljno sagledate svoju crkvu i iznesete ono što mislite da bi trebalo mijenjati, ok?
Ma čuj ti njega on bi kao ali da i drugi isto.
Pa čovječe ja ako mislim da nešto trebam napraviti napravim bez obzira na druge.
A ti nemožeš bez katolika kad si se za njih vezao.
Ajde budi slobodan poleti.
Pa nije te valjda strah?
Justin je napisao/la:
Ok, braćo Katolici, vidim da niste zainteresirani za ovako nešto... Ne znam bojite li se ili što je posrijedi, ali ok... ZABORAVITE.
|
|