Kršćanski Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kršćanski ForumLogin

PREŠLI SMO NA https://krscanski.chat/

descriptionReformacija EmptyReformacija

more_horiz
http://prosvetiteljstvo.users.sbb.co.yu/luter.avi (2,873 Mb) Luter

Da li vidite potrebu za Reformaciju danas, i ako vidite odakle treba da se najpre krene?study

descriptionReformacija EmptyRe: Reformacija

more_horiz
Pa zar nemamo tu temu već?

more_horiz
Ovo je zanimljiva tema.

Mene jako zanima, postoji li na ovom forumu neki Katolik, koji je svjestan nečega (pa makar to bila i neka sitnica), što NE VALJA u Katoličkoj Crkvi?

Ili je sve super?

A onda ću vam ja reći što meni u mojoj crkvi ne valja, i što bih ja "reformirao" kod nas.

Jel može tako?

more_horiz
A na kraju ja cu vam reci sta kod mene ne valja, i sta bih ja tu voleo reformirati.

Moze i tako!

more_horiz
Jedna crkva se najbolje reformiše kada pojedinci počinju sa reformom u sebi i svom domu. Verujem da se prava reforma počinje približavanjem Bogu kroz molitvu, post i proučavanje. Ne može neko ko je u zajednici sa Bogom, da ostane isti, a to je prava reforma. PROMENA KARAKTERA I POKAŠANJA (izvinite, da li je i ovo vikanje - imam malo tiši glas, pa sam htela da me čujete bolelje:))

more_horiz
Najveći Reformatori svih vremena su bili oni koji su najpre počeli od sebe i svoj dom!
Ako to nemamo u vidu onda se to ne zove reforma nego licemerje!

more_horiz
Justin je napisao/la:
Ovo je zanimljiva tema.
Mene jako zanima, postoji li na ovom forumu neki Katolik, koji je svjestan nečega (pa makar to bila i neka sitnica), što NE VALJA u Katoličkoj Crkvi?
Ili je sve super?
A onda ću vam ja reći što meni u mojoj crkvi ne valja, i što bih ja "reformirao" kod nas.
Jel može tako?

Pa ovo je dokaz koliko si opsjednut Katoličkom Crkvom.
Znači moraju katolici prvi reći pa ćeš onda ti. I lijepo sam ti napisao kako svoju vjeru temeljiš na napadima na Katoličku Crkvu. Smiješno je da nikako ne možeš djelovati bez katolika. lol!
Dakle postoje potrebe za poboljšanjima unutar Katoličke Crkve ali joj ne treba reformacija kako danas tako ni u prošlosti.

more_horiz
REFORMACIJA SRCA

(Propovjed)

Reformacija znači povratak na Izvor, a ne napadati drugoga. Napadati u Kristovo ime zlo da, bez obzira gdje ono bilo i kretati se ka Izvoru- Boibliji u sili Svetoga Duha. Naša borba nije protiv ljudi već protiv duhovnih sila tame. Jedno je napadati lažnu doktrinu, a drugo ljude. Lažna doktrina, nastala pod utjecajem duhovnih sila tame s ciljem odvraćanja ljudi od Boga napada se istinom Evanđelja u Kristovo ime, bez da se povrijedi drugi, već da upozna Istinu i da ga Ona oslovbodi- ISUSA (Ivan 14:6).

Ne vidjti odstupanje od Izvora je drugo. Ako netko ne želi vidjeti ne treba ga prisiljavati, jer svi će stati pored Boga i odgovarati za svoje postupke.
Onaj tko nije primio Krista, zna se, ići će u propast, a ja sam odgovoran ako mu ne kažem.
Reformaciju vrši Isus kroz svoje vjernike, a Njegovi vjernici jesu oni koji su rođeni odozgor (vidjeti Ivan 3:3).
Po pitanju Katoličke Ctrkve- da reformacija nije bila nužna. ne bi ni Wyclif, niti Jan Hus... i mnogi drugi bili slati da vrate Crkvu na Izvor.
Ako je zajednica kao organizacija utemeljena na ljudskim normama t.j. na ljudskoj predaji propast će, ali ako na Bibliji t.j. ako joj je temelj Krist, a drugi se ne može postaviti onda će ta zajednica u sili Duha Svetoga rasti i jačati na slavu Božju, ona je dio tijela Kristova, Crkve Njegove koju čine svi ljudi rođeni odozgor, t.j. svi oni koji su primili Isusa kao svojeg osobnog Spasitelja i Gospodina i kaoi takva kreće se prema Nebu, dok ona zajednica koja je izabrala predaju ljudsku umjesto Biblije- istinske Božje Riječi ide ravno u propast.
Međutim, ako je netko iz te zajednice povjerovao iu primio Krista i vjeruje u Izvor- Bibliju lkao jedini Izvor vjere, s tim u spasenje jedino po milosti i vjeri u Krista Isusa (Ef 2:8-9), Njegovu smrt otkupiteljsku i pobjedničko uskrsnuće.
Isus ne boravi u rukotvorenim građevinama, On zove i kuca na vrata izgubljenih srdaca nudeći spasenje.
Onomu tko Ga primi spašen je, djete je Božje i ide u Nebo (Ivan 1:12).
Tada, kada On dođe, počinjemo činiti dobra djela, ne sami od sebe, već zato što nas je sam Isus promjenio i vodi nas i plodove vjere (koja u ovomu slučaju znači pouzdanje u Njega). Netko reče: "Krist nas prihvaća onakve kakvi jesmo, ali nas voli toliko da nas želi promjeniti."
Ja sam nekada davno bio ultranacionalista, ateista, ali kada sam primio Isusa, On je promjenio moj život (reformirao ga u cjelosti).
Sada, ne samo da vjerujem, već znam da je to tako i svakim danom hodam s Njim.
Jedan reče ovdje da bez katoličke Crkve ne mžemo ništa.
Dragi prijatelju, to je tvoje razmišljanje, a ja ga nisam našao u Bibliji. Isus je u 1 poglavlju u 5 stihu Ivanova Evanđelja rekao da bez Njega ne možemo učiniti nista.
dakle, bez Krista ne mođemo učiniti ništa, a ne bez crkve kao organizacije.
Naveli smo, a ja ću ponoviti: Crkvu Kristovu čini svatko rođen odozgor, bez obzira tko je, što je, koja mu je pozadina...
Isus, REFORMATOR SRDACA poziva i tebe prijatelju da Mu dođeš (Mt 11:28), poziva te i kuca na vratima tvojega srca.
On je tu, počni Mu govoriti riječi poput ovih: "Obraćam Ti se Milostivi Isuse, znam da si tu!" Zatim Mu ispovjedi svoje grijehe (On ne mođe doći tamo gdje je prljavo). Kada si se pokajao sada si spreman primiti Ga. Moili:
"Gospodine Isuse trebam Te. Hvala ti što si umro za mene na križu. vjerujem da si uskrsnuo za moje opravdanje.
Evo, otvaram Ti vrata svojega života, molim Te, uđi u moj život i načini Ga onakvim kako Ti želiš. AMEN."
Sada, kada si primio Krista znaj da si spašen, djete si Kralja Slave.
Slijedi Ga! Čitaj Pismo, moli se, nađi zajedništvo s ljudima koji su Ga upoznali, svjedoči i reci drugima Radosnu Vjest.

On, koji reformira srce, koji mjenja život i vodi u vječni Dom na Nebu sada je u tvojemu životu, sada iu ti ako si to srcem učinio krećeš se upravo prema tamo.
AMEN

more_horiz
Izrail je napisao/la:
Justin je napisao/la:
Ovo je zanimljiva tema.
Ili je sve super?
Jel može tako?

Pa ovo je dokaz koliko si opsjednut Katoličkom Crkvom.
Znači moraju katolici prvi reći pa ćeš onda ti. I lijepo sam ti napisao kako svoju vjeru temeljiš na napadima na Katoličku Crkvu. Smiješno je da nikako ne možeš djelovati bez katolika. lol!
Dakle postoje potrebe za poboljšanjima unutar Katoličke Crkve ali joj ne treba reformacija kako danas tako ni u prošlosti.

Upozoravam te Izraile, prestani me ovako napadati. Ovakvi napadaji se na forumima inače ne toleriraju.

more_horiz
Izraile, ja sam doista samo htio iskoristiti ovaj topic za mogućnost otvorenosti i priznanja nekih stvari s obje strane. Mislim da je korisno za mir među nama, da svaka strana pogleda iskreno svoju crkvu i svoju situaciju i da pokuša vidjeti da ni njegova crkva nije bez mane i da se neke stvari trebaju mijenjati...

more_horiz
Justin je napisao/la:
Izraile, ja sam doista samo htio iskoristiti ovaj topic za mogućnost otvorenosti i priznanja nekih stvari s obje strane. Mislim da je korisno za mir među nama, da svaka strana pogleda iskreno svoju crkvu i svoju situaciju i da pokuša vidjeti da ni njegova crkva nije bez mane i da se neke stvari trebaju mijenjati...

Pa zašto onda nas prozivaš da to prvi učinimo.
Što sam primjerom ne potvrdiš što ti je stalo.
Ja tvrdim da ti je stalo samo dokazati kako Katolici nisu u pravu i da su idolopoklonici itd.

more_horiz
Izrail je napisao/la:
Justin je napisao/la:

Pa zašto onda nas prozivaš da to prvi učinimo.
Što sam primjerom ne potvrdiš što ti je stalo.
Ja tvrdim da ti je stalo samo dokazati kako Katolici nisu u pravu i da su idolopoklonici itd.

To TI tvrdiš, da. Pa osuđuj me i dalje, ako želiš. Ali znaj da će vrijeme pokazati tko koga napada i omalovažava.

Jako si neugodan sugovornik, brate. Zašto si tako krut i zašto koristiš svaku priliku da napadneš mene i moju vjeru?

Meni doista nije cilj napadati tvoju vjeru. Jesi li me vidio da govorim bilo što protiv Katolika na nekoj temi koja nema veze s katoličkom doktrinom? Nisi to mogao vidjeti od mene. A naravno da ću davati argumente protiv vaše nauke pod onim topicima koji služe za takve rasprave.

Žao mi je što ti svaki topic na kojemu sa mnom raspravljaš moraš pretvoriti u bojno polje. Doista mi je žao, jer za ovaj topic sam se najiskrenije nadao da ćemo moći razgovarati kao ljudi.

more_horiz
Justin je napisao/la:

Žao mi je što ti svaki topic na kojemu sa mnom raspravljaš moraš pretvoriti u bojno polje. Doista mi je žao, jer za ovaj topic sam se najiskrenije nadao da ćemo moći razgovarati kao ljudi.

Dakle on žali i ne radi ono što bi trebao.
Ako misliš da tvoja crkva treba reformu reci to onda a nemoj prozivati druge da to čine prvi. To je u najmanju ruku gledanje tuđeg posla a ne svog zar ne.

more_horiz
Ako misliš da tvoja crkva treba reformu reci to onda a nemoj prozivati druge da to čine prvi. To je u najmanju ruku gledanje tuđeg posla a ne svog zar ne.

Ma što se brate toliko uzbuđuješ zbog toga što sam vas pozvao da razmislite o tim stvarima...? Ako nemate što skrivati, čemu ovakav stav? Pa nije meni namjera da vas blatim, nego upravo suprotno, da i vi i mi budemo otvoreni jedni s drugima i ponizni i spremni učiti jedni od drugih.

A najbolji način da to uradimo jest da svatko najprije prouči i prizna svoje mane i propuste, zar ne?

Evo, mogu ja početi prvi, ako treba...nije problem... Ali nakon toga bi bilo fer da i vi također ozbiljno sagledate svoju crkvu i iznesete ono što mislite da bi trebalo mijenjati, ok?

Ako ne želite, ne moramo to raditi... Ja sam samo mislio da bi to služilo i nama i vama na korist... Ali kako želite...

Želite li ovakvu otvorenost ili ne?

more_horiz
Justin je napisao/la:

Evo, mogu ja početi prvi, ako treba...nije problem... Ali nakon toga bi bilo fer da i vi također ozbiljno sagledate svoju crkvu i iznesete ono što mislite da bi trebalo mijenjati, ok?

Ma čuj ti njega on bi kao ali da i drugi isto.
Pa čovječe ja ako mislim da nešto trebam napraviti napravim bez obzira na druge.
A ti nemožeš bez katolika kad si se za njih vezao.
Ajde budi slobodan poleti.
Pa nije te valjda strah?

more_horiz
Izrail je napisao/la:
Justin je napisao/la:

Ma čuj ti njega on bi kao ali da i drugi isto.
Pa čovječe ja ako mislim da nešto trebam napraviti napravim bez obzira na druge.
A ti nemožeš bez katolika kad si se za njih vezao.
Ajde budi slobodan poleti.
Pa nije te valjda strah?

Ok, braćo Katolici, vidim da niste zainteresirani za ovako nešto... Ne znam bojite li se ili što je posrijedi, ali ok... ZABORAVITE.

more_horiz
Živjela reformacija mudri

more_horiz
Justin je napisao/la:

Ok, braćo Katolici, vidim da niste zainteresirani za ovako nešto... Ne znam bojite li se ili što je posrijedi, ali ok... ZABORAVITE.

Fakat nemrete bez nas ništa.
Otvore topic na dijelu foruma koji se zove Protestantizam, a onda zove katolike da prvi pišu što nevalja kod njih pa će onda Justin nešto reći. lol!

Isto tako svima je poznato kako nastupa samouvjeren vjernik.
Ja sam na primjer otvoreno pisao o problemu Međugorja i na ovom forumu ne tražeći da se neka druga denominacija prva odredi o svojim problemima.
Dakle ako nešto nije dobro treba mijenjati radi nas a ne radi drugih.
Koju nesigurnost pokazujete da je za ne povjerovati.
Čudom se čudim dok se ne probudim. lol! lol! lol!

more_horiz
privacy_tip Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.
power_settings_newLogin to reply