Kršćanski Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kršćanski ForumLogin

PREŠLI SMO NA https://krscanski.chat/

descriptionKako reći istinu? EmptyKako reći istinu?

more_horiz
imam prijatelje, jako dobre ljude. no, od te njihove dobrote, ja ću još malo dobiti čir na želucu.
da li ja nisam u redu zbog toga?
kako da im kažem istinu, pa to bih ih jako povrijedilo, pa ja trpim i ginem u sebi, razbolim se od bijesa nekog, živci mi postali toliko tanki da se jedva suzdržavam...

da li im napišem pismo? možda bolje, jer sam kukavica da im kažem u oči: ne mogu više da vas izdržim, oduzimate mi vrijeme moje dragocjeno, ne mogu satima sjediti besposleno a imam puno obaveza, djeca, kuća, faks, ručak, rublje...ajoooj, muko moja....

kako to da nitko nema posla, samo ja, zar ne treba da skuha na vrijeme djeci, zar ne treba da se očisti, posprema, ....kako sam ja zbunjena, samo Bog zna!

osvjedočeni su za Krista, imaju Bibliju, idu u crkvu, no ne mogu pola dana sjediti onako tek...da je to ponekad samo, ali svaki dan, svaki dan, po čak i dva puta po nekoliko sati kadkad...ajoj, što da radim, nisu oni jedini, ima ih još koji naizmjenično dođu, a ima onih koji znaju gdje je ključ, pa ujutro otključaju i uđu i probude me, evo ja došla na kavu!

KAKO DA TO PREKINEM?

descriptionKako reći istinu? EmptyRe: Kako reći istinu?

more_horiz
nemoj otvorit vrata,šta će ti bit

more_horiz
reci im ljubazno da ti je drago da su dosli, no da ti imas obaveza i da ih ne mozes primiti...reci ovo sto si rekla nama da moras cistiti i to...i dogovori s svakim od njih jednom tjedno ili cesce (kako stignes) da se nadjete. ili im reci vrijeme kad si slobodna.

i rijesi se gnjeva, bijesa, cira na zelucu jer to zalosti Boga.

more_horiz
ma ja mislim Dominiče da nema Bog nikakve veze s tim što sam ja slabić pa im svima ne pokažem gdje su vrata!!!!

To je moja stvar, i ja želim da se izgradim i ojačam, molila sam se za to...

dijelim to s vama ljudski, i ne petljam Boga u moj slabi karakter, ajmo s druge strane, mislim da Bog nije takvi šerif kakvim ga ti smatraš, nema on ništa s tim što je netko nekulturan ili što sam ja kukavica, ali još noćas ću nabrusiti zube i sanjat sebe kako lupam šakom o stol i učim ih sviju reda o ponašanju

more_horiz
Češljugar je napisao/la:
nemoj otvorit vrata,šta će ti bit

odkada sam stavila ovo na forum ja sve bolja,jača...hehehe, što znači kad čovjek može iskreno reći što ga tišti...

more_horiz
Moj je stav da treba bit iskren, ali također da, kad ti netko smeta, počmeš sebe preispitivat zašto ti ta osoba smeta. Jer, kad ti neko smeta, problem je u tebi, a ne u toj osobi. Kad ti je neko dosadan, znači da ljude dijeliš prema tome tko ti emotivno paše.
Odlična prilika za duhovni rast.

more_horiz
<BLOCKQUOTE>
Totus Tuus je napisao/la:
Moj je stav da treba bit iskren, ali također da, kad ti netko smeta, počmeš sebe preispitivat zašto ti ta osoba smeta. Jer, kad ti neko smeta, problem je u tebi, a ne u toj osobi. Kad ti je neko dosadan, znači da ljude dijeliš prema tome tko ti emotivno paše.
Odlična prilika za duhovni rast.

Ne bi se slozila sa tobom,ovo je vise teoretski dio,nego jednostavno dodju ljudi i zaborave se otici,Noemi shvatam te,a kod tebe je malcice lakse nego kod mene,kod mene ostanu najmanje tjedan dana,a i ima onih kojima sam rekla da ne mogu uci u moju kucu i izaci ,kad hoce i da vidis zla,i to i prijatelji i familija,a kad su u kuci nesmijem reci svoje komentare,mozda ipak netko naidje,i ovako me ne vole.Rijec je o kulturi,ponajprije,zna se posjet najboljem prijatelju ako je dulje od 15 minute,dosta je,na zapadu vam nema kucnih posjeta,nego ako smo prijatelji sretnemo se van,budemo skupa,i svako sebi.To mi se i svidja,jer covjek mora imati mira,kakao Noemi kaze,za rad i neki svoj red.Noemi,skupi snage i kazi,ljudi oprostite,ja moram imati svoga mira,to nije istjerivanje,nikoga iz kuce,nego jednostavno pravo na normalni privatni zivot.</BLOCKQUOTE>

more_horiz
Upravo to ću danas napraviti tako, hvala Dino.

Totusu odgovor: slažem se s tobom da je to u pitanju jednom ili dva puta ali stalnoooo, e, pa to je čini mi se njihova komocija i stil-ihahaj-uživaj u tuđoj kući da ne moraš gledati po svojoj prašinu i nered.

Hoću, Dino, danas kao David protiv Golijata, s malom pračkom idem ja, branit svoj teritorij a to je moj psihički mir i dragocjeno vrijeme, radije ću s djecom igrat nogomet nego sjediti satima naklapati beskorisne priče i slušat tuđa prenemaganja

more_horiz
Noemi je napisao/la:
ma ja mislim Dominiče da nema Bog nikakve veze s tim što sam ja slabić pa im svima ne pokažem gdje su vrata!!!!

To je moja stvar, i ja želim da se izgradim i ojačam, molila sam se za to...

dijelim to s vama ljudski, i ne petljam Boga u moj slabi karakter, ajmo s druge strane, mislim da Bog nije takvi šerif kakvim ga ti smatraš, nema on ništa s tim što je netko nekulturan ili što sam ja kukavica, ali još noćas ću nabrusiti zube i sanjat sebe kako lupam šakom o stol i učim ih sviju reda o ponašanju

draga Noemi, sve sto mi cinimo, mislimo, govorimo, sve sto jesmo tice se Boga. Ako sam Njegovo dijete, i ako je moje tijelo hram Duha, i ako sam polozio svoj zivot za Njega tada sve sto cinim ima veze s Bogom. Tada i moj karakter ima veze s time. I Bog je serif. Very Happy Serif svog postojanja. Smile

more_horiz
ta nisi me skopčao, Razz
znam da je Bog meni sve, ali nije odgovoran za ljudsku neodgovornost, ja za moje, oni za svoje...to moramo sami...naravno , uz njegovu pomoć, ali sami moramo nadoći i znati se pravilno postaviti, On nam je dao mudrost, no hoćemo li je mi upotrijebiti? O tom zbori ova štrumfeta queen

more_horiz
Ja se ne oslanjam na ljudsku mudrost vec na Duh Sveti i volju Bozju. Wink

more_horiz
Naravno da im trebaš reći istinu i ako ih nemožeš više podnijet, imaš posla, druge obveze, normalno da ćeš im reć ljudi idite ća. Ako sam reko da ti je blagoslov što možeš zbog toga poradit na sebi, nisam mislio da to znači da ih moraš stalno prihvaćat.

more_horiz
prihvaćam totusko što zboriš Smile

more_horiz
privacy_tip Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.
power_settings_newLogin to reply