Brate Justine,
Bojim se da si malo preterao sa simbolikom. Iako crkva može biti posmatrana kao Abrahamovo seme po veri ili duhovni Izrael, to ne znači da se mnoga proroštva u Pismu ne odnose na prirodni Izrael. Bog se nikada nije u Bibliji odrekao ni prirodnog Izraela niti prirodnog Jerusalima. Naravno slepoća njihova traje dok punina Pagana ne uđe, i po rečima apostola Pavla, onda će se obratiti ostatak Izraela. Poslanica Rimljanima 10 i 11.-ta glava veoma jasno govore o tim stvarima.
A da se Bog nikad neće odreći prirodnog Izraela ne dvosmisleno se vidi iz sledeće izjave Boga preko proroka.
Isa 10:22 Jer ako bude naroda tvojega, Izrailju, kao pijeska morskoga, ostatak će se njegov obratiti. Pogibao je određena, razliće se pravda.
DAKLE, POSTOJI OSTATAK KOJI ĆE SE OBRATITI, TO NIJE NZ CRKVA!Isa 54:10 Ako će se i gore pomaknuti i humovi se pokolebati, opet milost moja neće se odmaknuti od tebe, i zavjet mira mojega neće se pokolebati, veli Gospod, koji ti je milostiv.
Jer 31:37 Ovako veli Gospod: ako se može izmjeriti nebo gore i izvidjeti temelji zemaljski dolje, tada ću i ja odbaciti sve sjeme Izrailjevo za sve što su učinili, veli Gospod.
DAKLE, NEĆE BITI ODBAČENI ZBOG ONOGA ŠTO SU UČINILI!!!Zec 13:1 U taj će dan biti otvoren izvor domu Davidovu i stanovnicima Jerusalimskim za grijeh i za nečistotu.
DOM DAVIDOV I JERUSALIM NISU NOVOZAVETNA CRKVA!!!Zec 13:9 I tu ću trećinu metnuti u oganj, i pretopiću ih kako se pretapa srebro, i okućaću ih kako se kuća zlato; oni će prizvati ime moje, i ja ću im se odazvati i reći ću: to je moj narod; a oni će reći: Gospod je Bog naš.
CELA 13.-ta GLAVA ZAHARIJE UOPŠTE SE NE ODNOSI NA OBRAĆENJE PAGANA; TO JE VIŠE NEGO OČITO!!!
Dakle, ako budemo sve u Bibliji proglasili simbolikom, onda može neko reći da i Isusova smrt ima simbolično značenje!
Brat Aladin
www.nevesta-hristova.org