devi das je napisao/la: Ne postoje srpske lože nismo mi nacionalna organizacija ima kod nas i Hrvata i naročito nesrazmerno mnogo muslimana.
ALi u tom smislu jeste srpska jer je po državnom principu,ali sarađujemo sa hrvatskom braćom recimo obaveštavamo ih kako se članovi Društva hrvatskog zmaja pokušavaju infiltrirati ili se infiltriraju.u Veliku ložu Hrvatske.
Glavna za prostore bivše Jugoslavije je i dalje velika loža Engleske iako je većina primila svetlost od Nemaca a samo jedan deo od Engleza i Beograda.
Sigurno da više volima Bozanića nego Jezerinca.
A ti gubavac ne veruješ ni u Benedikta ni u čuda ni u stigme ni u svece pa u šta veruješ.Čoveče pa za mene Srbina i masona Benedikt je autoritet.
Izvini da nisi Ti neki sektaš,stvarno ne mislim ništa loše.
York rite je hrišćansko vojnički tako da ga praktikuju sve lože NATO pa i one u Iraku gde se inicirani posebno hrabro bore o doživljavajući sebe kao hrišćanske vitezove o čemu imam i lična svedočanstva.
Ja razumem da su rimokatolici protiv masonstva jer je 1789 bila najveći masonski izlazak u javnost ali koliko znam papa Benedikt se prošle godine izvinio za crni petak 1307.
ALi protestanti da su protiv pa to je gotovo tragikomično.Kažem Ti prouči malo Luterov pečat ako znaš kako izgleda pa ako ne budeš znao do kraja ja ću ti napisati šta on sve znači.
Vrlo je opasno optuživati nešto da je satanizam ako baš nisi siguran da jeste,a Ti gotovo sam siguran da nisi siguran,jer možeš da padneš u greh hule na Duha Svetog.
Masoni koji su osnovali Evangeličku Alijansu - posebno su propagirali ovaj simbol a nisu se osvrtali na Lutherovo tumaćemje svoga pečata:
U pismu od 08.07.1530 piše Luther Lazarusu Spengleru o svom pečatu:
<BLOCKQUOTE>
„ein Merkzeichen meiner Theologie. Das erst sollt ein Kreuz sein, schwarz im Herzen, das seine natürliche Farbe hätte, damit ich mir selbs Erinnerung gäbe, daß der Glaube an den Gekreuzigten uns selig machet. Denn so man von Herzen glaubt, wird man gerecht. Ob’s nun wohl ein schwarz Kreuz ist, mortifizieret und soll auch wehe tun, dennoch läßt es das Herz in seiner Farbe, verderbt die Natur nicht, das ist, es tötet nicht, sondern erhält lebendig … Solch Herz aber soll mitten in einer weißen Rosen stehen, anzuzeigen, daß der Glaube Freude, Trost und Friede gibt, darum soll die Rose weiß und nicht rot sein; denn weiße Farbe ist der Geister und aller Engel Farbe. Solche Rose stehet im himmelfarben Felde, daß solche Freude im Geist und Glauben ein Anfang ist der himmlische Freude zukünftig, jetzt wohl schon drinnen begriffen und durch Hoffnung gefasset, aber noch nicht offenbar. Und in solch Feld einen goldenen Ring, daß solch Seligkeit im Himmel ewig währet und kein Ende hat und auch köstlich über alle Freude und Güter, wie das Gold das höchste, köstlichste Erz ist.“
– WA, Luthers Briefwechsel, 5. Band, S. 444f (Nr. 1628):
[1]»I dalje nepromijenjen ostaje negativan sud Crkve glede masonskih udruženja, jer su se njihova načela uvijek smatrala nespojivima s naukom Crkve i stoga je upisivanje u njih i dalje zabranjeno. Vjernici koji pripadaju masonskim udruženjima nalaze se u stanju teškoga grijeha i ne mogu pristupiti svetoj pričesti.«
Benedikt XVI
Masoni povijesno su u slijepoj ulici svoje alternative jer ne mogu slobodu i kibernetiku odvojiti od evanđelja a da se ne suprote sili Svetoga Duha koji kršćane upućuje da ih prepoznaju i poznaju njihove tajne znake ..
Dijalektički materijalizam koji se preobukao u materijalistički kibernetizam i koristi okultizam ne može izaći na kraju sa problemom grijeha koji je jedna od osnovnih mina sudbini povijesnog dijalektičkog masonizma - kao takav on uvijek ostaje neprijatelj Kristova križa: kada splete novu mrežu stara se rasplete sve do trenutka kada splitanje dođe na vrata Rima ili pred zakonitosti opravdanja vjerom kao u pretposljednjem slučaju alternativnog lijećnika i pregovora oko hvatanja pastira..
Odmarajmo malo od "pluribusa unum" tj od nade da će od mnoštva postati jedno jer negacija negacije samu sebe izjeda nevjerstvom:
Felix Mendelsohn-Bartholdy:
Konzert für Violine und Piano in D André Weet:
Green lights turn red - Country-Pophttp://www.heiligenlexikon.de/Musik/Musik.html&print=musik</BLOCKQUOTE>