Kršćanski Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kršćanski ForumLogin

PREŠLI SMO NA https://krscanski.chat/

Vjera u Boga

power_settings_newLogin to reply
+3
simply
No Nick
vivi
7 posters

descriptionVjera u Boga - Page 2 EmptyRe: Vjera u Boga

more_horiz
simply je napisao/la:
Ni slučajno. Ovdje smo da se izgrađujemo, poštujemo i pomažemo, a ne obrnuto. Zato...sunny

Inače, mislim da je taj post Noemi uputila meni... Jer sam ju citirao, pa je mislila da ću ju grditi... Ali nema veze.

more_horiz
U pravu si, Justine. U brzini sam previdio da si i ti odgovorio Noemi, pa sam pomislio da mi ona odgovara na temu o kojoj samo komuicirali na drugom forumskom mjestu. Embarassed

more_horiz
nema frke, dečiki, ja svejedno ne znam šta smo juče pisali, brzo pamtim, još brže zaboravljam Razz

more_horiz
Pogledajte ovo:

Beginning with Christ </FONT>
4687 KB </FONT>
Vjera u Boga - Page 2 Pdficoncols3

pozdrav vivi

more_horiz
Evo jos nesto:

Safety, assurance and enjoyment </FONT>
585 KB </FONT>

more_horiz
Pogleajte ovo:

Speaking in tongues </FONT>
1589 KB </FONT>

The Holy Spirit </FONT>
3617 KB </FONT>

more_horiz
ja se bojim tog govorenja u jezicima.je li to nužno ako se želi biti 'pravi' vjernik i kakve su mu 'pogodnosti'?

more_horiz
Kada si kršten Duhom Svetim, Bog ti da darove Duha Svetoga, a jedan od njih su "govorenje u jezicima". Kršten Duhom Svetim znači biti nanovo rođen, otvoren za djelovanje Duha Svetog kroz tebe, govorenje u jezicima, molitve u jezicima su toliko Svete, imaju svoju jačinu- da kad se počneš moliti u jezicima da to sami Duh Sveti govori kroz tebe i tada se događaju velika djela, a i čuda. Toga se netreba bojati, kad dođe vrijeme znati češ.

more_horiz
Hvala Bogu sto imam priliku da verujem u Njega, on je svemoguci Bog i bez njega nebih imala smisla ziveti...

more_horiz
sta bi bilo da nema vere?
ja mislim da je vera u Boga najvaznije u mom zivotu i bez vere ne bi imala nikakav cilj u zivotu...hvala Bogu sto nam je dao dar vere.

more_horiz
Često možemo čuti frazu poput ove: "Bože, daj mi vjeru!" I vrlo je rašireno ovakvo mišljenje po kojem Bog nama daje vjeru. To je zato što se "vjera" ne shvaća kao povjerenje, već kao nešto nadnaravno što nam Bog treba dati. Ali Bog ne daje vjeru! On nam daje druge darove: dar oprosta, dar milosti, dar novorođenja. Ali vjera nije dar. Nju nam Bog ne može dati, već je mi moramo razviti i pokazati.

"Vjera" označava povjerenje! Mi moramo pokazati povjerenje Bogu. To je naš odgovor na Božje djelovanje. Zato nam vjeru Bog ne može dati, nego ju mi moramo razviti.

"Apostoli zamoliše Gospodina: "Daj nam više vjere!" Gospodin odvrati: "Ako zbilja imate vjere koliko gorušičino zrno, rekli biste ovom dudu: “Iščupaj se s korijenom i presadi se u more” i poslušao bi vas." Luka 17, 5.6.

Učenici mole Isusa da im On dadne vjeru (kao dar). A Isus im odgovara: ukoliko vi imate imalo vjere – tada su moguća čuda! Oni traže da im Isus dadne vjeru, a Isus ih poučava da je vjera njihova! I ukoliko oni prema Bogu pokažu bar minimum povjerenja – Bog može učiniti u njihovom životu velike stvari.

Oni koji se mole Bogu da im dadne vjeru kao dar, neće doživjeti ispunjenje svoje molitve. Za oprost, milost i snagu se možemo moliti Bogu – i to će nam On radosno dati. Ali moliti za vjeru znači da mi sumnjamo, a očekujemo da nam Bog pomogne. Mi moramo pokazati povjerenje, da bi nam Bog mogao pomoći.

Sve ono što je Bog učinio, sva Njegova djela ljubavi, njegova Spasiteljska milost dokazana na križu Golgote – sve to treba nas potaknuti da prema Njemu iskažemo povjerenje. Dakle, vjera je naš odgovor na Božju dobrotu!

Ipak Biblija spominje “vjeru” kao dar!!! I to kao jedan od darova Svetog Duha. Ali budući da darove Duha nemaju svi vjernici (nisu svi proroci, ne čine svi čuda, niti svi govore jezicima, niti svi imaju znanje i mudrost) – tu se radi o iznimnom djelovanju Svetog Duha na pojedince kojima daje duhovne darove na opće dobro!!! Tako i pojedinci mogu dobiti "dar vjere". Bog podiže u kriznim trenucima ljude iznimne vjere, iznimnog povjerenja koje je plod Svetog Duha, a ne našeg osobnog povjerenja. Ali ovo je izuzetak, a ne pravilo "vjere"!!! Vjeru (povjerenje) moraju imati svi vjernici, jer svatko mora sam Bogu pristupiti s vjerom, s povjerenjem – da bi ostvario ponuđeno spasenje!!!

more_horiz
Nemam što više za dodati osim da se slažem sa svima vama. Vjerovati u Boga nas dovodi do Vjerovati Bogu. Znači istina bez osobne zajednice sa Bogom nam ništa ne koristi. Ja na to gledam na ovaj način. Sveto Pismo nas vosi do spoznaje, spoznaja nas vodi Kristu, Krist nas vodi Ocu. Ali to ne znači da kad Vjerujemo Bogu trebamo odbaciti Pismo baš naprotiv trebami se nastaviti duhovno hraniti iz njega. Hvala. Mir vam u Isusu Kristu Gospodinu našemu.

more_horiz
privacy_tip Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.
power_settings_newLogin to reply