Kršćanski Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kršćanski ForumLogin

PREŠLI SMO NA https://krscanski.chat/

Mistika i magija u kršćanstvu

power_settings_newLogin to reply
5 posters

descriptionMistika i magija u kršćanstvu - Page 3 EmptyRe: Mistika i magija u kršćanstvu

more_horiz
simply je napisao/la:
Prinče!
Pročitao sam onu temu o misticizmu. Moram ti reći da je samo potvrdila ono što sam već ranije znao o misticizmu - da je to čista "fikcija" koja se oslanja na čovjekove osjećaje!!!

Jesi li ti zbilja pročitao moj tekst o misticizmu? Čini mi se da si neke stvari krivo pokopčao! Emocije su samo izražaj doživljenog, one su stepenica ispod iskustva. Emocije nisu subjekt iskustva.

descriptionMistika i magija u kršćanstvu - Page 3 EmptyRe: Mistika i magija u kršćanstvu

more_horiz
Prinče!
Pišeš:"Emocije su samo izražaj doživljenog, one su stepenice ispod iskustva. Emocije nisu subjekt iskustva." Da li si ti shvatio moje upozorenje koje sam ti napisao. Da li je do tvoje svijesti doprlo upozorenje da iza tih doživljaja ne stoji Bog, nego Sotona!!! Da li je to tebi postalo jasno???
Ti bi sada raspravljao o tim doživljajima, a ja ti savjetujem da hitno ostaviš ta nadnaravna iskustva - dok nije kasno!!! Đavo je previše lukav da bi ga ti razotkrio. Ali Bog ga razotkriva kroz svoju Riječ, i upozorava da se klonimo toga. Nadam se da ćeš ozbiljno shvatiti ovo prijateljsko upozorenje!!!

more_horiz
Mozda ce vas ovaj naslov zanimati:
http://www.demetra.hr/biblioteke.php?knjiga=186

more_horiz
simply je napisao/la:
Ti bi sada raspravljao o tim doživljajima, a ja ti savjetujem da hitno ostaviš ta nadnaravna iskustva - dok nije kasno!!! Đavo je previše lukav da bi ga ti razotkrio. Ali Bog ga razotkriva kroz svoju Riječ, i upozorava da se klonimo toga. Nadam se da ćeš ozbiljno shvatiti ovo prijateljsko upozorenje!!!

Blago rečeno, imamo različite dubine religioznog iskustva i mislim da ćemo teško naći zajednički jezik.

more_horiz
forumaši, na što mislite pod pojmom nadnaravna iskustva?

more_horiz
privacy_tip Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.
power_settings_newLogin to reply