Kršćanski Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kršćanski ForumLogin

PREŠLI SMO NA https://krscanski.chat/

Crkva kao zaručnica

power_settings_newLogin to reply
2 posters

descriptionCrkva kao zaručnica EmptyCrkva kao zaručnica

more_horiz
Na duhovnoj ravni, postoji težnja sjedinjenja Boga i čovjeka. Kroz Isusa Krista, vjerujući imaju priliku doživjeti i spoznati milosno izlijevanje ljubavi po Duhu Svetom. Ta sveta ljubav koja budi čovječje duhovno srce, dovodi čovjekov duh u glad i žeđ za Bogom. Događa se mistični susret, sjedinjenje koje Biblija naziva duhovnim brakom. Bog i čovjek, kao jedno. U najčistijim duhovnim dimenzijama prave, istinske stvarnosti, koja se ne bi mogla odigrati bez "Križa".

I...?

descriptionCrkva kao zaručnica EmptyRe: Crkva kao zaručnica

more_horiz
i? pa nastavi...dobro je počelo...za 5

more_horiz
AMEN!

Brat Aladin

more_horiz
iii...očišćeni Riječju...čekaju ženika...i...

more_horiz
ako su očišćeni Riječju što još čekaju....

more_horiz
o, tako silno želim da pišemo o nama, Kristovoj nevjesti, no ja sam timski čojek. Ako se ja raspišem, moraćete me banirati jer je ovo tema beskrajna, neće drugi od mene doći na red... zato stavljam ..I..?...da drugi nastave par rečenica, pa tako redom svi da kažemo nešto od te ljepote, mi smo zaručnica Kristova...

more_horiz
Da, mi smo Tijelo Kristovo koje trebamo blagovati predanjem Riječi, mi smo Crkva, mistično Tijelo, mi smo Život koji u nama kao krv teče. koje se za nas predalo, koja se za nas prolila. Da, mi, svi koji Krista vide u Životu, kao Jedinog koji je bio, koji će biti i koji jest. Mi kroz koje Uskrsli živi...

more_horiz
Ljubav Stvoritelja prema nama toliko je silna i djelujuća, da od stvorenja pretvara nas u sinove. Onog trena kada smo svjesni svoje griješnosti, svoje odvojenosti, rađa se u nama htijenje, volja, napor duha da osvoji Boga. Osvajamo Boga svojom ljubavlju prema Njemu, izlijevamo srce, plačemo, kajemo se, čistimo svoj razum, djela, karakter, misli, jezik, čuvstva...sve što god do nas stoji transformiramo snagom volje i žudimo za Njegovim mističnim dodirom, da On zagrabi u nas, u naše bivstvo i da učini svoj dio posla, kako bi se uklonila i najmanja prepreka između Njega i nas. Jer, slatkoću življenja sa Njim ne možemo iskusiti ako smo prenisko i predaleko od te Svete vatre. No, nije dobro biti ni preblizu, jer smo se prenaglo počeli rastapati, upali bi u krizu duše, prerano bi zašli u dolinu sjena a nezreli nositi se s otkrićem sjenovitog carstva svoje podsvijesti naslijeđene i stečene...

more_horiz
Zato, korak po korak, dah po dah, osvajati taj Put ka Njemu. Naš um pokušava da se otme, kao mladi ždrijebac, kao veseli majmun, skakučući sa drveta na drvo, i ako ga ne savladamo Riječju, brzo će ubrati plod sa zabranjenog drveta...

Zabrana? O, da... sve nam je dopušteno ali nije sve na korist... Bog želi vjernu zaručnicu, ne bludnicu...

I...?

more_horiz
Bog za svog Sina priprema nevjestu. Ukrašava je. Kojim ukrasima?

more_horiz
Bog čeka da se napuni izabrani broj iz naroda koji će sačinjavati Hristovu Nevestu, to razdoblje u Bibliji nalazi se u Knjizi Otkrivenja, od Efeza pa do Laodikeja. To je punina pagana o kojoj piše Pavle.
Kada uđe poslednji, Hrist uzima nju u Uznesenju prema Solunjanima. To je ono što se čeka, da uđe poslednji, i onda je kraj.

Brat Aladin
www.nevesta-hristova.org

more_horiz
Mogu li da pitam, možda je po Bogu preslobodna moja aktivnost, evo, da li se doslovce smatra termin "izabrani" broj, ili se to možda odnosi na stupanj svjesnosti na Zemlji? Shocked

more_horiz
Ukras koji krasi Kristovu zaručnicu jest SVETOST.

more_horiz
SVETOST- Što je svetost?

To je...?

more_horiz
Da li ste nekada razmišljali ovako o toj temi.

ONO ŠTO SU PRVI ADAM I PRVA EVA IZGUBILI U EDEMU, DRUGI ADAM (ISUS HRIST) I DRUGA EVA (CRKVA NANOVOROĐENIH ČIJA SU IMENA UPISANA U NEBESIMA) OBNOVIĆE NAZAD!

Kako vam to zvuči?

Brat Aladin
www.nevesta-hristova.org

more_horiz
Čak i više i dublje od toga što je imao prvi Adam. Oni su zajedno šetali vrtom, družili se, a ovaj put smo njegova prava djeca, rođena po krvi Krista u Duhu Svetom...

more_horiz
što mislite, da li vidite razliku ?

more_horiz
Razumem što želiš reći. No čini mi se da mnogi Hrišćani uistinu ne shvataju pravu poziciju koju su Adam i Eva imali pred Bogom pa ih zamišljaju kao jedan goli par koji se šeta po vrtu i bere cveće, itd. Stvarnost je bila mnogo drugačija i njihova uloga mnogo veća i ozbiljnija, ali to nije sada tema i ne bi da je razvlačim. U svakom slučaju, pobednicima Laodikeje je obećano da će sedeti s Niim na PRESTOLU.
Veličanstveno.

Brat Aladin
www.nevesta-hristova.org

more_horiz
privacy_tip Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.
power_settings_newLogin to reply