diakonos je napisao/la:
Kad već tema glasi Tko je Krist? kratko ću obrazložiti zašto mi nije uvredljiv taj avatar i nadam se da time neću nekoga uvrijediti.
Dakle, mislim da je Kršćanstvo tj. Kristova nauka puno bliža komunizmu nego demokraciji. (već vidim kako nekima pada mrak na oči)
1. U bibliji imamo bratstvo i jedinstvo.
2. Prva crkva je to skužila i napravili su komunu
3. Isus je propovijedao i jednakost braće - i to nalazimo u komunizmu.
4. Titova parola "Tko ne radi, ne treba ni da jede" je uzeta iz biblije koju je malom Joži Brozu čitala njegova baka.
.
Zavisi na šta gledaš. Ako gledaš na materijalna bogatstva, koja Isus uopće nisu bila bitna, onda imaš ideje poput "tko ima dvije haljine neka podijeli sa onim tko nema" i "dajte carevu carevo".
Ali ako uzmemo u obzir ono bitno bogatsto, a to je duhovno, onda je Isus tu totalna suprotnost od komunizma, tu vrijedi pravilo podobnih; "onomu tko ima dat će se i obilovat će, a onomu tko nema oduzet će se i ono što ima.", te " ne bacajte biserje pred svinje".
diakonos je napisao/la:
Ja nisam komunist, ja bih volio da je u svijetu Teokracija, ali to nije nikako moguće dok postoje nekršćani.
Hvala Bogu da nema teokracije. Valjda nas je povijest naučila bolje. U vrijeme vladavine teokracije svijet stagnira i umire. Primjer toga su srednji vijek u Europi i većina muslimanskih država u prošlosti, a i danas...