Kršćanski Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kršćanski ForumLogin

PREŠLI SMO NA https://krscanski.chat/

William Branham - Bozji covjek ili lazni prorok? 1. Dio

power_settings_newLogin to reply
+2
Aladin
No Nick
6 posters

descriptionWilliam Branham - Bozji covjek ili lazni prorok? 1. Dio - Page 2 EmptyRe: William Branham - Bozji covjek ili lazni prorok? 1. Dio

more_horiz
Svaka recenica koja je iznesena ima izvor navedeni, i to
iz Branhamovi knjiga, magazina i kazeta. Vrlo jednostavno provjeriti!detektive

descriptionWilliam Branham - Bozji covjek ili lazni prorok? 1. Dio - Page 2 EmptyRe: William Branham - Bozji covjek ili lazni prorok? 1. Dio

more_horiz
Ama ljudi, procitajte zivotnu pricu o bratu Branhamu pa cete videti koliko su neosnovane optuzbe da je on Mason.

http://www.nevesta-hristova.org/zivotna_prica.htm

more_horiz
Ton je onakav kakav je stav ljudi prema meni.

Prijatelju, a sta mislis/zelis postici ovim? Nista. Prakticno nista. Ako si u pravu-to se pokazuje i nacinom diskusije. U religijskim raspravama klin se klinom nikada ne izbija. Smile OK, mozda ponekad, ajde da ne budem iskljuciv. Smile

OSTRINU MOJIH RECI IZAZIVA TO STO JE TO LAZ! JEDNOSTAVNA BANALNA LAZ!

So what?? I sta sad?? Ubedio si me da je Branham pravi prorok! Smile Hej, prijatelju, pa kako se istina moze dokazati? Mislis li da je to nacin? Ne, nego upravo ono o cemu pricam-nase reci, ponasenje, svedoci kakvog smo duha. Pored toga, razumni argumenti u diskusiji uvek mogu pomoci. Ja nisam bas video ni jedno ni drugo. Iskreno.

I kako bi ti rekao veceras da za tebe neko kaze da si mason?

Sada je vec dan, pre podne. Hm, ne znam da li vazi pitanje i za danas, ali sta mislis, kako bih reagova? Poceo sa optuzbama, pljuvanjem, ismejavanjem, ili sta...? Ne, ja bih pitao, ako ste tako dobro upuceni, sta mislite u kojoj to masonskoj lozi pripadam, i slicno. Postavio bih sijaset pitanja, da malo procackamo to moje masonstvo, pa da vidimo ili jesam ili nisam. Ako jesam, zasto misle da jesam, sta ih je navelo na to, ako nisam, zasto nisam. Smile Mada, naravno, to mnogo smara i nikud ne vodi. Prepustio bih stvari Bogu, jedino ako i On nije mason? Smile

OSTAR SAM ZBOG TOGA, STO SE NA TEMELJU LAZI NE MOZE RAZGOVARATI.

Izvini, prijatelju, postoje dve stvari ovde: Prvo, na koje temelje lazi ti mislis, a drugo, ljudi su izneli ono sto su saznali, bas kao i ja. I nisam bas video neke ne znam kakve lazi. A trece, ako grob Branhama ima masonska obelezja, samo slep i budala ne moze a da ne vidi i ne razume da ta obelezja nesto govore o njegovoj pripadnosti. Mozes i ti i tebi slicni da se busate koliko god zelite u njega, mozete da se kunete u njega, ali to samo govori o vasoj povrsnosti, a vidim optuzujete druge u tom pravcu. Ako ste toliko zaneseni njime, trebali biste malo dublje objasniti ta masonska obelezja, pa i spiritisticka, zatim njegova zesca doktrinarna zastranjenja. Onda verovatno niko ne bi bio ostar i ljut, kao i vi.

Ako si pratio razvoj ove diskusije video si da mi nismo posli sa namerom da bilo koga ubedjujemo u bilo sta, mi smo jednostavno pozvali ljude na uljudnu hriscansku saradnju i druzenje pri cemu nismo zeleli da ljudima namecemo svoje stavove ili bilo sta drugo.

Tacno, slazem se, ali niste ostali bas toliko dosledni svojim stavovima, koliko sam primetio. Isus nije tek tako ispadao iz takta, a ne znam je li Branham 'ispao' iz takta ako nije imao podrsku vrha pentekostalne crkve (mada ne znam kog 'vrha' kada ih ima na desetine?) te ih zbog toga nazivao 'izdajnicima' Hrista itd itd.?

Na sve to je reagovano ne stavovima koji su temeljeni na bazi licnog uverenja nego tako sto su pokupili ko zna kakve lazi i maliziozno i bezobrazno ih predstavljaju kao istinu.

Prijatelju, tebe ljudi mogu razumeti o cemu pricas, ali mozda ti njih ne razumes. Zasto odmah tvrdis da su oni pokupili ko zna kojekakve lazi i maliciozno i bezobrazno ih predstavljaju kao istinu, a pri tome ne zapitas sebe: sta ako si ti pokupio laz pa je predstavljas kao istinu?? OK, upozorenje svim diskutantima da malo vode racuna o tonu/nacinu diskusije, uz malo vise uvazavanja, hajde da damo priliku i drugoj strani, da razumemo u cemu je poent. Ali, to isto se ocekuje i od vas. Niko ovde nije tako naivan pa da sve prihvatimo zdravo za gotovo! Covece, ljudi ovde citaju Pismo, i u svetlosti Pisma pokusavaju razumeti stosta, i onda dodjes ti sa neba i mislis tek tako ce se nesto prihvatiti? Naidjes na malo protivljenje, i odmah odustajes, pa i osudjujes (to obicno rade 'sveci', to je ona igra 'svetiji sam od tebe')?? Hej, prijatelju, pa Isus ne bi tako radio. I On je nailazio na zidove protivljenja, pa je istrajao, jer istina svedoci sebi u prilog, mi tu ne mozemo nista. Prema tome-ako je Branham u pravu-pokazace se, Bog ce to izvesti na videlo. Ali, isto tako ce Bog izvesti i na videlo ukoliko on nije bio u pravu.

TO NITI JE HRISCANSKI, NITI LJUCKI

Amen, slazem se. Tek pocinjemo da budemo hriscani, svi. Eto nam prilike da se promenimo...Smile

more_horiz
Upravo u tome i jeste problem, vrlo jednostavno proveriti. Uredu ONDA MI SAMO RECITI STA STE VI OD TOGA PROCITALI, GDE STE NASLI TE IZVODE, DA LI STE SASLUSALI I JEDNU NJEGOVU PROPOVED?

Niste zar ne? U tome je osnovni problem sto ste izneli gomilu netacnosti, lazi, dezinformacija.

PA KADA NEKO CITA VASE POSTOVE ZAKLJUCI DA JE ON BIO, MASON DA JE BIO ASTROLOG, I STA SVE NE.

Od svega toga to nista nije istina. Istina je samo da vi lazete u vezi svega toga.

I JA NE ZELIM DA RAZGOVARAM O STVARIMA KOJE STE VI NAPISALI SAMO ZATO STO SU JEDNOSTAVNE LAZI A VI LAZOVI.

Vrlo jednostavno, I HVALA BOGU SVAKO MOZE KO ZELI PROVERITI STA ON ZAISTA JESTE REKAO, jer su neke do njegovih propovedi prevedene tako da ljudi mogu cuti sta jese zaista receno, i opet vam kazem ako ste ZELELI DA NAPRAVITE REKLAMU ZA NJEGA I NJEGOVE PROPVOVEDI USPELI STE BROJ SKIDANJA SA SAJTA JE POVECAN ZAHVALJUJUCI I VASEM TRUDU, HVALA VAM!

U sustini njegove propovedi se i ne bave predubokom teologijom, zato su tako i korisne i privlacne ljudima, JEDNOSTVNO PODIZU JEDNOSTAVNU VERU U ISUSA I TO JE TO.

Ako je to njegov greh verovatno bi ga sa ponosom nosio a ako je nas greh sto ljudima zelimo omoguciti da cuju te dobre, kvalitetne propovedi onda ga i ja sa ponosom prihatam.

Za ljude koji misle da sam preostar ali i oni su prebezobrazni. Ili mozda niste citali u Bibliji kako su prosli Ananije i Safira u Delima Apostolskim kada su prodali zemlju i slagali u vezi novca.

ZAR MISLITE DA JE PETAR TREBAO BITI LJUBAZNIJI, OPROSTITE ON NIJE ZELEO DA SE TO DESI ALI JE BIO DUZAN DA KAZE RECI KOJE JE BIO INSPIRISAN DA KAZE!

Tacka i kraj price.

Inace da vama koje istina o toj sluzbi zanima kazem. Razlog dubokog neslaganja ljudi sa bratom Branhamom je taj sto je on ostro govorio da pravac u koji je Pentakostalna crkva krenula ULAZECI U SVECKI SAVEZ CRKVAVA NIJE DOBAR.

Istinksi to je razlog sto toliko lazu o njemu i njegovoj sluzbi, sada me mislim na ovog momka ili momke ili ko god da jesu oni su samo pokupili nesto sa Interneta i slavodobitno to objavljuju kao cinjenice.

Mislim na vrh vecine organizacija Pentakostalaca u Americi koji su krenuli u ekumeniju, pa onda da bi skrenuli paznju ljudi sa sustine ONI IZMISLJAJU OVE STVARI I GLUPOSTI O MASONERIJI, ASTROLOGIJI, NEKAKVIM PIRAMIDAMA JER AKO OKLEVETATE COVEKA, NIKO VISE NECE POMINJATI PRAVE RAZLOGE SPORA NEGO CE SE BAVITI LAZIMA.

ETO I VI STE PRIHVATILI LAZ ZA ISTINU, upravo sam se setio jednog video koji cemo ako bog da staviti na sajt video U KOJEM JE LICNI PAPIN IZASLANIK SA VRHOM PENTAKOSTALNE ZAJEDNICE U AMERICI, GDE IMAJU ZAJEDNICKE SLUZBE I GDE RIMSKI BISKUP NJIMA PROPOVEDA A ONI MU KLICU!

PA NEKA LJUDI VIDE CINJENICE, TO JE NJIHOV VIDEO ONI I NE KRIJU KUDA SU SE UPUTILI, A STAVICEMO I BRANHAMOVO PROROSTVO O TOME RECENO PRE NEKOLIKO DECENIJA PA DA SVI VIDE O CEMU SE OVDE RADI.

Sto se vas tice vi niste krivi sto ste neobavesteni i ja vas zbog toga ne krivim, ono sto mi je zao i sto vam zameram STO NE ZELITE DA SE NE PRISTRASNO INFORMISETE NEGO TUDJE LAZI OVDE PREDSTAVLJATE KAO ISTINE.

Dakle ja sam vama licno rekao neke stvari i iza njih stojim, O LINIIJI KOJU VAM SAVETUJEM DA NE PRELAZITE, ZAPAMTITE TO!

Ljude mozda i mozete zavarati krijuci se iza nickova, ali Svetog Duha nikada on poznaje vasa srca.

more_horiz
to sto tebe nisam ubedio da je on Prorok, kako sam te mogao ubediti kad mi to niti nije bila namera. I zasto bih ja tebe zaista ubedjijvao u bilo sta.

Smile Pa otkuda ti ovde, onda? I cemu sva diskusija? Opusti se, onda, ako tako razmisljas, i sta se opterecujes sto bilo ko govori bilo sta o njemu? Ja bih bio potpuno smiren i ne bih se ni secundu uznemiravao zbog raznih komentara.

Uredu ti se ne slazes sa tim, ja se ne slazem sa tobom ali zasto bi nas to ucinilo strancima i neprijateljiima.

amen Amen, zar ne vidis da i ja to potenciram? Smile

Ja samo kazem jednu stvar ostavimo sada doktrine i pozivam kriticare te sluzbe da mi samo kazu jednu jednostvnu stvar,

DA LI JE KROZ SLUZBU WILIJAMA BRANHAMA TRI MILIONA LJUDI PRIMILO SVOJE OZDRAVLJENJE? DA ili NE jer i njegovi najveci kriticari ne osporavaju da je to tako.

U....prijatelju....nemoj da se cudis ako naidjes na protivljenje i ostrinu. Covek koji teoloski zastrani nikada ne moze da cini cuda u Bozje ime, to neka ti bude jasno. Ja ne mislim da smo svi mi sveci i savrseni i da sve znamo. Ali, covek koji javno govori o temeljima hriscanskog verovanja kao sto je doktrina o trojstvu ili prvobitni greh-nema dalje rasprave, razumes? Nema sta dalje da se prica, pa taman da ima i trista miliona isceljenih, da li razumes?

21 Neće svaki, koji mi govori: "Gospodine, Gospodine! ući u kraljevstvo nebesko, nego samo tko čini volju Oca mojega, koji je na nebesima.
22 U onaj dan mnogi će mi reći: "Gospodine, Gospodine, nijesmo li u ime tvoje prorokovali? Nijesmo li u ime tvoje đavle izgonili Nijesmo li u ime tvoje čudesa mnoga činili?
23 Tada ću im izjaviti; Nikad vas nijesam poznavao; idite od mene, zlotvori!

Prevod dr. Ivana Sarica. Tih 3 miliona samo su koliko procenata svetske populacije? Osim toga, veliko je pitanje gde su oni danas i sta je sa njima. Ali, i pored toga, sam Isus je kazao da cinjenja cuda u Njegovo ime ne znaci da je u pitanju pravi prorok.

Tko sluša ove moje riječi i izvršuje ih, nalik je na razborita čovjeka...

Je li Branham slusao Isusove reci ili nije?? Ostavimo sada doktrinu-kazao bi, a upravo je tu kljuc za ovaj problem. Jer doktrina izgradjuje ne samo verovanja, vec i praksu, odnosno dela.

Dakle po rodovima njihovim poznat ćete ih

Sasvim jasno kako se moze prepoznati prorok. Prema tome, eto ako sam ja kriticar, ne zelim sporiti te ljude koji su se iscelili, mada bih i to doveo pod znakom pitanja, jer kriticari idu mnogo dalje nego sto ti mislis, ali cak i da jeste nije to problem. Sam Isus je kazao da cinjenja cuda nisu nikakav pouzdan znak da je neko na Bozjoj strani. A ti/vi se upravo u to uzdate. To mi deluje kao na one koji zidaju na pesku.

DA LI JE NEKOLIKO MILIONA LJUDI POVEROVALO U HRISTU KROZ NJEGOVU SLUZBU PRI CEMU ON TE LJUDE NIJE UPUCIVAO U SVOJU VLASTITU CRKVU NEGO U LOKALNE ZAJEDNICE? DA ili NE jer takodje i njegovi najveci kriticari nikada nisu rekle nesto suprotno.

Hm, ja ne smatram da je uvek djavao mogao biti taj koji bi cinio cuda kroz njega. Ljudi ako verom pristupaju-Bog im daje isceljenje, ali ogromno je pitanje sta posle. Da li ih ta cuda vode ka Hristu ili od Njega. Vec spomenuh da cuda nisu garancija Bozje naklonosti, vec naprotiv! A ti ako to ne verujes-sta da radim, ne stojimo na istim temeljima. Usput, mnogo je bilo takvih koji su cinili razna 'cuda' pa se posle ispostavilo ko su. I sai baba leci i levitira i ko zna sta jos. Idi u Indiju pa vidi kakva sve cuda tamo postoje. Iznenadio bi se. I jesu li ona znak Bozje naklonosti i Bozanskog autoriteta? Ne. Naprotiv.

Ovo su uprincipu dva jednostvna pitanja, i zahtevaju samo dva kratka i jasna odgovora.

Hm, pa nisu bas ni jednostavna ni kratka, ali odgovor moze biti kratak i sumirati se u par reci: Cuda nisu garancija prorockog autoriteta i Bozje naklonosti, na osnovu Hristovih reci to tvrdim. Uostalom, stari zavet je pun slicnih citata.

Sto se tice zdravog razuma, iskreno i meni nacin na koji ljudi danas zive u crvkama i sta sve nazivaju hriscanstvom deluje isto tako da su bez zdravog razuma.

Isto i ja nekako razmisljam.

Ama ljudi, procitajte zivotnu pricu o bratu Branhamu pa cete videti koliko su neosnovane optuzbe da je on Mason.

[url=http://www.nevesta-hristova.org/zivotna_prica.htm
http://www.nevesta-hristova.org/zivotna_prica.htm[/quote[/url]]

Javno svima upucujem najiskreniji apel i poziv da pogledaju navedeni sajt.

Jer, stvari koje sam tamo nasao za neverovati su. Pazite neke izjave:

Mi smo došli od žabe preko punoglavca, i dalje od toga, i tako dalje; i konačno stigli do majmuna, pa do šimpanze; a od šimpanze skočili odmah na čoveka.

U Bibliji pise:

Tako stvori Bog čovjeka na sliku svoju, na sliku Božju stvori ga, muško i žensko stvori ih.

A sada, pogledajte zmiju, zmiju koja je bila na početku. Stvorimo najpre o njemu sliku. On je veliki krupan momak. On je između šipanze i čoveka. A zmija, taj đavo, Lucifer, je znao da je to jedina krv koja će se pomešati sa ljudskom krvlju. To je bila jedina osoba sa kojom je on mogao delovati... On nije mogao da deluje sa šimpanzom. Ta krv se nebi pomešala.On nije mogao da deluje sa raznoraznim stvarima. On nije mogao da deluje sa ovcom. On nije mogao delovati sa konjem. On nije mogao delovati ni sa jednom životinjom. On je morao delovati sa ovom zmijom.
Hajde sada da ga pogledamo malo izbliza. Veliki moćni momak, praistorijski gigant. To je mesto gde oni nalaze te velike krupne kosti, i ja ću vam pokazati to u Bibliji. Onda, pazite veoma pažljivo. U redu. Ovaj veliki moćni momak, recimo na primer da je on bio visok oko dva metra sa velikim širokim ramenima, izgledajući upravo kao čovek. A njegova krv, nakon što se pojavila celim putem od dole, proizilazeći iz jedne životinje u drugu...

Dakle, đavo je dosao dole i ušao u zmiju, i on je pronašao u Edemskom vrtu Evu kako je gola. I on je počeo da joj govori o plodu iz sredine, iz "središta" što znači "sredina" i tako dalje. Vi to možete razumeti u ovom izmesanom slušateljstvu. I on je rekao: "Dakle, to je ugodno. To je lepo za oči."

Šta je on učinio? On je počeo da vodi ljubav sa Evom. I on je sa njom bio kao da joj je muž. I ona je videla da je to ugodno, tako da je ona otišla i ispričala njenom mužu; ali ona je već začela sa Sotonom. I ona je rodila svog prvog sina cije je ime bilo Kajin, Sotonin sin.

Ceo tekst je zanimljiv, a u Bibliji pise:

Adam spoznade Evu, ženu svoju, a ona zatrudnje i rodi Kaina, pa reče: "Dobih čovjeka s pomoću Gospoda."

Vrlo jednostavno. I dosta se textova moze navesti. Sem toga, zapazite njegove izjave:

Ja ću vam dati moj opis njega...

ja ću vam pokazati to u Bibliji...

Ja ću vam pokazati odakle dolaze ti pametni ljudi...

Svaka cast za 'prorocki dar'.

Prema tome, najiskrenije pozivam svakog diskutanta koji ovo prati da slobodno ode na navedeni sajt i vidi o cemu se radi. Mislim da ce mu sve biti jasno.

Dakle, ne znam zasto se mozete cuditi kada neko govori za ovakvog coveka da je mason ili lazni prorok ili slicno? Cudjenje je najmanje sto svako od nas, koji se ne slaze, moze iskazati. zaista najmanja stvar.

more_horiz
Pa cudite se.

more_horiz
Upravo u tome i jeste problem, vrlo jednostavno proveriti. Uredu ONDA MI SAMO RECITI STA STE VI OD TOGA PROCITALI, GDE STE NASLI TE IZVODE, DA LI STE SASLUSALI I JEDNU NJEGOVU PROPOVED?

Niste zar ne? U tome je osnovni problem sto ste izneli gomilu netacnosti, lazi, dezinformacija.

Nije samo u tome problem. Problem moze biti i u tome sto nisi ni ti citao-kako nase postove tako i kriticare, nego si se samo slepo zalepio za tog 'proroka'. Sta bi ti da mi citamo pored onakvih izjava koje je on dao? Zar treba svako od nas da ima njegov dnevnik da bi mu bilo jasno o cemu se radi? Prijatelju, nemoj me zasmejavati.

I prestani da optuzujes da se iznose netacnosti, lazi i dezinformacije, vec pocni da se bavis konkretnim argumentima, koji poticu iz Biblije (a tu si gotov, jer Biblija uci suprotno tom 'proroku').

Od svega toga to nista nije istina. Istina je samo da vi lazete u vezi svega toga.

Sta smo to slagali, molim te pokazi mi sta?

I JA NE ZELIM DA RAZGOVARAM O STVARIMA KOJE STE VI NAPISALI SAMO ZATO STO SU JEDNOSTAVNE LAZI A VI LAZOVI.

Nije tacno. Ne zelis da razgovaras zato sto je vrlo moguce da smo u pravu, a ti ne znas sta reci. Zar se tako brani 'istina'? Zar se tek tako neko naziva lazovima? Prijatelju, izneo si optuzbe protiv nas, i to ozbiljne, ozbiljnije nego one koje su upucene na racun tvog proroka, a ti menjas teze i nas pri tome optuzujes za 'nefer' i slicno?? Halo, o cemu mi to ovde govorimo??

Vrlo jednostavno, I HVALA BOGU SVAKO MOZE KO ZELI PROVERITI STA ON ZAISTA JESTE REKAO...

Amen, i ja kazem hvala Bogu, mnogo mi je lakse da ustvrdim o cemu se radi i kakav je covek u pitanju.

i opet vam kazem ako ste ZELELI DA NAPRAVITE REKLAMU ZA NJEGA I NJEGOVE PROPVOVEDI USPELI STE BROJ SKIDANJA SA SAJTA JE POVECAN ZAHVALJUJUCI I VASEM TRUDU, HVALA VAM!

Ma nema zasta, mi smo ljudi dobre volje pa pomazemo svima! Ako to znaci i skidanje sa sajta-eto, neka vas Bog blagoslovi, sta drugo reci. A i nas ce, jer dobro se dobrim uvek vraca. I nasi sajtovi, posebno ovaj (a posebno nakon ovih komentara) ce se povecati rejting. Sta reci no hvala Bogu??

U sustini njegove propovedi se i ne bave predubokom teologijom, zato su tako i korisne i privlacne ljudima, JEDNOSTVNO PODIZU JEDNOSTAVNU VERU U ISUSA I TO JE TO.

Njegove propovedi se itekako bave teologijom.

...ja sam danas istražio ovu reč kroz mnoge rečnike, šta to reč suptilan (lukav) znači. To znači biti pametan, biti spretan.I najbolji prevod te Jevrejske reči "m-a-h-a-h, mahah" znači "imati istinsko znanje životnih principa."

Ovim stvarima se ne bave ljudi koji ne znaju za 'preduboku teologiju'. A pored toga, ono sto je privlacno ljudima ne znaci da je i Bogu milo. Zapazi koji je savet apostol Pavle dao Timoteju:

1 Zaklinjem te pred Bogom i Isusom Kristom, koji će suditi žive i mrtve, dolaskom njegovim i kraljevstvom njegovim!
2 Propovijedaj riječ, nastoj oko toga u dobro vrijeme i u nevrijeme, pokaraj, opominji, zaprijeti sa svom strpljivošću i naukom!
3 Jer će biti vrijeme, kad zdrave nauke neće podnositi, nego će po svojim željama nakupiti sebi učitelje, jer ih uši svrbe.
4 I odvratit će uši od istine, a okrenut će se k bajkama.

Sta reci vise. Ljudima se propovedaju privlacne i mile stvari. A Pavle savetuje Timoteja ne da cini cuda, nego da propoveda Rec.

A sto se tice njegovog sukoba sa vrhom pentekostalne crkve-to je licni problem, ne bih bas ulazio previse u to. Treba samo skrenuti paznju da su svi oni duboko zastranili, dok je jadan Branham jedini u pravu? Malo cudno, ali ok...Smile Masonirija i ostalo-obelezja mnogih denominacija svedoce o tome. Smile

ETO I VI STE PRIHVATILI LAZ ZA ISTINU

Koju laz?? A sta ako si ti prihvatio laz, sta onda??

Sto se vas tice vi niste krivi sto ste neobavesteni i ja vas zbog toga ne krivim, ono sto mi je zao i sto vam zameram STO NE ZELITE DA SE NE PRISTRASNO INFORMISETE NEGO TUDJE LAZI OVDE PREDSTAVLJATE KAO ISTINE.

Eto, citirao sam neke njegove reci, sve mi je jasno, u pravu su u mnogim stvarima njegovi 'kriticari'.

Ljude mozda i mozete zavarati krijuci se iza nickova, ali Svetog Duha nikada on poznaje vasa srca.

Sreca nasa sto Sveti Duh nije u tvojoj ruci, ili vasoj, jer tesko bi nama bilo. Smile Duh Sveti ne radi po nasoj volji, po nasoj zamisli. Ne mozes ti nikada da tipujes na moju savest ovim recima, jer Duha Bog daje, kako zeli i kome zeli, a svima Ga zeli dati, da bi se pokajali, obratili, dosli Hristu. Samo znaj da Bog prepoznaje svoje, isto tako i Duh Sveti. Nemoj mi samo reci da je Branhama Duh Sveti naucavao da je djavo spavao sa Evom i ona zatrudnela i rodila Kajina?? Smile Prijatelju moj, dokle smo mi dogurali...Smile
A osim toga, u Pismu pise:

duhovi proročki pokoravaju se prorocima

A ko su proroci? starozavetni pisci. Drugim recima: svako prorocanstvo, pa i prorok, mora biti proveren i testiran u svetlosti Pisma, Biblije, i ukoliko se pokaze da je on u suprotnosti sa onim sto je Bog kazao-nema daljeg razgovora o tome je li ili ne pravi prorok. Bozja rec jasno svedoci o ovoj stvari.

Eto, da ne mislis da te iko mrzi, posto vidim da si nas vec klasifikovao u naciste i slicno.

more_horiz
Pa cudite se

Ne, ja se necu vise cuditi, prevazisao sam to. Sada cu poceti da se smejem, ukoliko mi ne das neka dublja objasnjenja? Povrsnost ne volim, kao sto se moze primetiti.

more_horiz
Pa dozvoli da se i ja cudim i smejem malo.

Sve ove godine dok propovedam po Milosti Bozijoj ne mogu se nacuditi tome kako ljudi ne mogu da odole tim jabukama, nikako da ih uverim da treba da se okanu toga voca. Bas nikako. Koliko god ja propovedam o tome da je Eva jela te proklete, uklete jabuke oni ih i dalje jedu. I ne vredi ponavljati ljudima PA NEMOJTE TO JE BIO PRVI GREH U EDESNKOM VRTU ONI I DALJE JEDU TE JABUKE!

Cudim se tome sve ove godine. Prosto sam dolazio na ideju da se vocnjaci poseku da vise ne bi dovodili vernike u iskusenje.

A onda su mi neki rekli da je to voce koje je Eva jela da su bile kajsije. Dobili ljudi novo otkrivenje, cudio sam se i tome jer sad nisam znao protiv cega da usmerim svoj pravednicki gnev jabuka ili kajsija.

A onda su mi rekli da je to bila neka madragora koju je ona pojela.

Cudio sam se i tome.

A onda je i meni sve postalo smesno. Procitao sam u Bibliji da su ljudi u Nojevo vreme pre potopa toliko gresili protiv Boga, da su pojeli sve jabuke i kajsije dok to Boga nije toliko uvredilo da je poslao potop i unistio predpotopski svet.

Samo pravedni Noja je odloleo tom iskusenje. Skoro ceo svoj vek je proveo propovedajuci ljudima da ne treba da sade jabuke i kajsije i da ih jedu jer je to greh.

Sokiralo me ja kada sam procitao da je kralj David bio iskusavan istim tim jabukama, ali me je utesilo to sto se pokajao pred Bogom i Bog mu je to oprostio.

Video sam i da je mudri kralj Solomon posle svih svojih velikih dela koje je ucinio na kraju svog zivota bio iskusavan tim prokletim jabukama i da je zgresio protiv Boga pa je Bog morao kazniti i podelite Izraelsku zemlju na dva dela.

EH TE PROKLETE, JABUKE KOLIKO SU SAMO MUCILE LJUDE U BIBLISKIM DANIMA.

Pa da ostavimo salu na stranu. I pogeldamo na svet oko sebe, recimo Bily Granham evanjelista kaze, DA SKORO OSAMDESET POSTO SLUZBI KOJE BOG IMA DJAVO URUSAVA TAKO STO NAVEDE LJUDE DA ZLOUPOTREBE SEKSUALNOST.

To on kaze dakle ne Branham, cudio sam se i tome. Pa se cudim takodje i tome sto ova omladina nece da prihvati HRISTA A GLAVNI RAZLOG TOME JE STO CE IM SVAKI ISKRENI VERNIK RECI DA JE PREDBRACNI SEKS STVAR KOJU BOG OSUDJUJE.

I KADA CUJU TO ONI NECE CRKVU I HRISTA! Cudim se tome i dalje, dovoljno je pogledati oko sebe i videti koje je najjace oruzje koje se danas koristi protiv vernika.

NISU JABUKE, NEGO ZLOUPOTREBA SEKSUALNOSTI.

A onda se setim Isusovih Reci, ONAJ KO POGLEDA NA ZENU SA ZELJOM VEC JE UCINIO PRELJUBU U SVOM SRCU, I POMISLIM KAKO JE TO OZBILJNA STVAR.

I oprosti cuditi se mogu nad jabukama ali smejati ovoj temi nikako.

A tebi ako je do smeha samo nastavi.

more_horiz
Slazem se da cuda ne moraju biti apsolutni znak da je Bog sa nekim. Ali jos vise sumnjam u sluzbe koje danas neprati niti jedan znak iz MArka 16.-te glave. Ljudi danas propovedaju Evandjelje a da nemaju nikakvu potvrdu od Boga, makar ne Biblijske znake. Mozda ih prati nesto ali ne ono sto pise u Pismu. Tako da ogromna masa propovednika i vernika koje neprate nikakvi znaci vicu protiv onih koji im ukazuju da Biblijski znaci moraju slediti potvrdjenu sluzbu od Boga. Sto je jos gore oni cak nemaju ni rodove Duha. Tako da imamo generaciju propovednika, koji nemaju ni rodove Duha a niti ih znaci prate, pa kada se oni sretnu sa sluzbom koja je bila propracena obiljem manifestacija Duha i puna hriscanskih rodova onda kazu da je to od djavola. MODERNI FARISEJI, sta drugo reci. Obrazovani su i pametni upravo kao Fariseji, a kada vide da nekog slede Biblijski znaci proglase ga djavolom, bas kao i Fariseji Isusa. A posle tvrde da veruju u Mojsijevog Boga upravo kao i Fariseji, pa onda na kraju kada im se Bog javi u telu, onda ga razapnu. Solomon je rekao da nema nista novo pod suncem, sve sto je nekada bilo to je sada, i ono sto je sada, vec se nekada desilo to isto.
Toliko o znacima. A da je sluzba brata Branhama bila popracena obiljem manifestacija darova to svedoci milioni isceljenih i obracenih ljudi Hristu koji danas (ili njihova deca) sede po mnogim crkvama sirom sveta. A savremenici brata Branhama, u mnogim izvestajima su pisali, da nisu sreli ponizniju osobu, i osobu iz koje je izvirala tolika ljubav prema ljudima. Osobu koja je toliko ozbiljno shvatala Boziji poziv. To su pisali Branhamovi savremenici bukvalno iz svih crkava, od Katolika pa sve do Pentekostalaca, i to najvise Pentekostalci. Ali Pentekostalni pokret sredinom dvadesetog veka i Pentekostalni pokret danas, razlikuju se kao nebo i zemlja. Pitajte stare Pentekostalce koji su se obracali 40.-tih ili 50.-ih godina proslog veka, kakve su bile Pentekostalne crkve, pa neka vam oni sami kazu kve su u odnosu na danasenje, brzo cete shvatiti da se nesto promenilo. ALI NAZALOST PROMENA NIJE BILA NA BOLJE, zaista nazalost.
Brat Aladin
www.nevesta-hristova.org

more_horiz
PA NEMOJTE TO JE BIO PRVI GREH U EDESNKOM VRTU ONI I DALJE JEDU TE JABUKE!

Prijatelju, u potpunosti te razumem. Ali, ne zaboravi nekoliko stvari. Prvo, "svaki, koji čini zlo, mrzi na svjetlost i ne dolazi k svijetlu, da ne dođu na vidjelo njegova djela." Ivan 3. Nisi, valjda, ocekivao da ljudi cuju o Isusu i odmah Ga zavole??? Naprotiv. Ljudi danas uzivaju u grehu, cak i medju onima koji spominju Bozje ime, i na taj nacin se kriju iza crkve, mantije, kako god.

A pored toga-nije bio greh u 'jabuci', jer uopste nije bila jabuka u pitanju, nego 'plog' voca. Greh se sastojao u nezavisnosti Adama i Eve. Drvo iskusenja, poznanja dobra/zla je bilo simbol njihove zavisnosti. Jeduci sa tog drveta, oni su pokazali svoju nezavisnost od Boga, svoju autonomiju, Bog im nije trebao. Cak i rec 'autonomija' znaci 'sam sebi zakon' (autos+nomos). Sami su izabrali put-put od Boga, okrenuli su Mu ledja.

I oprosti cuditi se mogu nad jabukama ali smejati ovoj temi nikako.

A tebi ako je do smeha samo nastavi.

Prijatelju, ono sto si rekao u ovom postu je za svaki primer, najiskrenije. Sto se mene licno tice-moze se okaciti kao Ustav na ovom forumu, ne bi mi smetalo ni najmanje. I nisu te stvari za smejanje, nimalo. Ja nisam na to ni mislio kada sam pisao.

Ali jos vise sumnjam u sluzbe koje danas neprati niti jedan znak iz MArka 16.-te glave.

To opet ne znaci da je cudo ikakav znak. Ne mora biti 'jedan' znak, moze biti vise znakova. Ja jos vise sumnjam u 'znak cuda'. Imam pravo na to, jer mnogo toga je problem kod navedenog proroka, i njemu slicnih.

Pored toga, to sto kazes da ima miliona ljudi koji mogu posvedociti u prilog tog proroka-to moze samo biti 'dokaz plus', nista vise. To je ono kada imas mnogo dokaza, pa eto ga i ovaj. Medjutim, to je dokaz iz tvog ugla, i ja nemam problem sa time. Istrazivao sam skoro jedan rad iz Unifikacione Crkve, ima ih oko 5 miliona, budale slepe, ne znam sta drugo da kazem, kako ljudi mogu verovati tom coveku, pa to je neverovatno. I sta? Nista, milioni ljudi ce potvrditi njegovu pricu, reci ce bukvalno isto sto si i ti kazao za tog brata proroka.

Samo postoji jedna stvar koju nisi nimalo uzeo u obzir, a to su kritike koje su upucene na njegov racun. U to sam 100% siguran, jer da jesi to imalo istrazivao, onda bi bar znao odgovoriti na te kritike, a ovako cutis, i ti i ostali koju mu veruju. Toliko si ubedjen da je covek u pravu da se cak i ne obazires na ono "sta ako nije". A sam Isus kaza za cuda-i ne samo za cuda, vec i za nauku. A taj covek sta uci-prosto ne mogu da verujem da ljudi 'citaju' Pismo i veruju Branhamu.

A sto se tice razlike, raniji pentekostalci su mnogo vise vodili racuna o Pismu. Ovima danas je bitniji 'feeling' nego ono sto pise u Pismu. To sam licno cuo od nekih pentekostalaca. Shokirao sam se, sta vise da pricamo...Bazirati svoju veru na svojim osecanjima, tudjim ucenjima, i pri tome ne citati Pismo, reci "nebitna doktrina", nemam prigovora. Iz svetlosti Biblije mozemo mnogo toga da zakljucimo i pouzdano znamo, ali ako ga ne citamo, mislim da ostajemo u tami.

more_horiz
Kada sam rekao milioni ljudi, tu ne mislim milioni Branhamista kako bi to neki sa ovog foruma zeleli reci. Nego ovako: Milioni ljudi koji nisu bili Hriscani ili su bili formalni Hriscani, obratili su se Hristu a ne Branhamu preko sluzbe i dara koji je delovao u sluzbi brata Branhama. Milioni bolesnih ljudi, i to mnogi na smrt, najveci broj od njih je imao metastazu raka i jednom nogom su bili u grobu, bili su isceljeni kroz veru u Isusa Hrista preko sluzbe i dara koji je delovao kroz brata Branhama. Da to jos jasnije kazem. Mnogi ljudi ce imati vecni zivot i biti u vecnosti, jer su primili Isusa Hrista kao svog spasitelja kroz sluzbu i dar koji je delovao kroz brata Branhama. Da li uopste ima nesto divnije da se kaze ili da se cuje. Zar to netreba da obraduje svakog coveka i vernika kome je stalo do spasenja dusa. Zar nije divno videti ljude koje djavo muci bolesne pa kako primaju oslobodjenje i zdravlje verom u Isusa Hrista preko necije sluzbe, jer vera dolazi slusanjem Bozije Reci. Ljudi su citali Bibliju godinama i bili clanovi mnogih crkava a ipak nisu primili ozdravljenje sve dok nisu stigli na neki od skupova na kojim je propovedao brat Branham. Da li ti to govori nesto ili ne? Ako je brat Branham imao djavolskog duha u sebi i dar bio lazan, zasto ljudi nisu godinama ozdravljali u crkvama u koje su isli vec na sluzbama brata Branhama? I to opet nije da bi se uzdigla ta sluzba ili neki odredjeni covek, vec da se da cast i slava Isusu Hristu. Ta sluzba je trebala mnogim ljudima da donese Hristovu realnost u njihove zivote, sto je sigurno i ucinila, a ne da se uzdigne neka osoba koja je spasena miloscu. Evo jedne od najcesih izjava brata Branhama: "Ja sam gresnik spasen miloscu!" Da li pored svega toga treba jos da pisem koliko su besmislene tvrdnje da je brat Branham bio mason??????
Brat Aladin
www.nevesta-hristova.org

more_horiz
Ja stvarno ne zelim ovako balav da drugima delim lekcije, jer i sam nisam dovoljno naucen a kamo da govorim o duhovnosti. Samo me ucenje ovog coveka cudi. Ima tu nekih stvari koje ja nisam procitao ovako kao neznalica u Bibliji a o kojima on govori.
Ujedno nije nikakav dokaz da je neko Hristov zato sto isceljuje, ili isteruje duhove kao i nesto drugo. I slazem se da je takvim ljudima kao ovom proroku najlaske skupiti mnogo ljudi oko sebe. Vole ljudi da idu tamo gde nema Boga, iako kao da veruju u Njega.

more_horiz
Samo zelim da vam se izvinim sto ovako pricam o svemu ranjavajuci vasa verska ubedjenja.

Ako vi tako verujete, neka vam Bog daruje svoju milost. Ja nisam nikome sudija. Vazno je da Bogu sluzite od sveg srca. To je po meni najvaznije.

more_horiz
Aladine, u potpunosti te razumem, i slazem se sa tobom! Iskreno da priznam, da taj Branham nije imao takvih teskih teoloskih devijacija, pomalo spiritizma, masonskih obelezja i slicno-zaista bih ga smatrao Bozjim covekom. Ovako to ne mogu,savest mi ne da. Eto ti, procitaj ponovo Isusove reci:

21 Neće svaki, koji mi govori: "Gospodine, Gospodine! ući u kraljevstvo nebesko, nego samo tko čini volju Oca mojega, koji je na nebesima.
22 U onaj dan mnogi će mi reći: "Gospodine, Gospodine, nijesmo li u ime tvoje prorokovali? Nijesmo li u ime tvoje đavle izgonili Nijesmo li u ime tvoje čudesa mnoga činili?

Ciniti cuda, prorokovati, izgoniti demone, itd itd...Sve to, bar Isus tako kaze, ne garantuje da je iko Bozji covek, cak ni svedocanstva drugih ljudi. Prijatelju, rodovi Duha se pokazuju i u nacinu verovanja, a kako mozes teoloski da mi opravdas njegova zastranjenja??? Moraces na temelju Pisma da ga opravdas, a tu sam nezgodan, pa tek onda mozemo da pricamo o njegovoj sluzbi, razumes? Eto odakle zelim da razgovaramo.

Evo jedne od najcesih izjava brata Branhama: "Ja sam gresnik spasen miloscu!" Da li pored svega toga treba jos da pisem koliko su besmislene tvrdnje da je brat Branham bio mason??????
Brat Aladin

Nemoj me zasmejavati...Pa gde si ti video da djavo vice svima: hej, ja sam djavo, ja vas zelim prevariti, vi nemate pojma...Smile

I slicne stvari? drugo, gde se masoni u crkvi busaju i hvale se svojom masonerijom?? Smesno, zaista! Pogledaj samo obelezja koje imaju mnoge mnoge denominacije, i onda ce ti biti jasno da su neke velike zverke stavile 'shapu' na mnogo stosta. Samo, jedino bi budala vikala da je mason.

Pored toga, budi siguran da bi sve jednostavnije bilo da je imao skroman grob, sa krstom na njemu, kao sto su jednostavni i skromni grobovi u USA. Ovako, ta obelezja, u stvari, otkrivaju njegov pravi identitet. Budi siguran da su ti ljudi ostavili znak buducim pokolenjima kome je on pripadao. Ti se ne moras sloziti sa time-ja to i ne trazim, ali kada budes upoznao masoneriju malo vise, nezavisno od tog proroka, onda ces da vidis da sam u pravu. A duboko smatram da je to tako.

I svrh svega, toliko je masona i sotoninih slugu uslo u mnoge crkve, toliko je ljudi zavedeno laznom naukom, a sve privlacno ljudima, lepo i nashminkano, da nemam reci. Ljudi vise ne znaju sta je sta. I znas zasto? Upravo zato sto ne citaju Pismo!

Katolici i pravoslavci imaju svoju tradiciju koja ih vodi. Mnogi protestanti govore o 'sola scriptura' a ne drze je se, nego imaju 'ucitelje'. E, takvima ne verujem, ni najmanje.

Rekao sam vec na google otkucaj 'falsh prophet' i njegovo ime, pa vidi sta ces dobiti. Evaluiraj, istrazuj, pisi na njegovom sajtu nedoumice, sve sto mozes, i onda ces doci do prave istine. Ako si na njenoj strani-nemas se cega bojati, samo ces utvrditi poziciju. Medjutim, ako nisi-sta onda?

Pitanje je samo jedno: da li si spreman da se suocis sa njome, ma kakva bila? Da li si spreman u srcu da prihvatis i da nije tako kako ti verujes, samo da bi bio na strani istine?

Zapravo su ovo dva pitanaj, vrlo slicna, ako nisi toliko hrabar sebi to da postavis, i da se das na proucavanje, nego bez pogovora verujes u to sto verujes i branis nesto sto i sam ne znas sta branis-ni ne mozes znati sta je istina.

Budi siguran da su ovo zivotna pitanja, koja te mnogo mogu kostati ukoliko si pogresio. Mozda ti je upravo Bog i dao priliku preko ovog foruma da vidis stvari drugacije? Niko tebe ne poziva da promenis svoje verovanje, ja prvi ne, ja te pozivam da deeeebeeeelo ispitas stvari pre no sto im poklonis poverenje, a mi smo tu, pa i ja, da kleshemo, glachamo tvoju veru. Smile

Eto, neka nam je svima Bog u pomoci. Smile

more_horiz
Na ovo sto si pisao AMEN!

Ali takodje je pisano: "Evandjelje ne dolazi samo u Reci vec i u sili manifestacije i dokazivanja Duha. Kaze Pavle."
Nikada samo zbog toga nisam prihvatio sluzbu brata Branahma kao od Boga poslanu to nije bio razlog. Ja sam postao Hriscanin odnosno poverovao u Isusa Hrista pre nego sto sam uopste cuo za sluzbu brata Branhama. Kroz sluzbu brata Branhama meni je Biblija postala bliza i moja vera u spasitelja Isusa Hrista jos cvrsca i stabilnija. Sada zasigurno znam da je svaki stih u Bibliji istinit, mnogo vise nego sto mnogi to danas misle ili veruju ili sto sam to ikada mislio ili verovao. Sluzba brata Branhama me je uvela u mnogo vecu realnost delovanja Bozijeg Duha nego ijedna pre toga i otvorila stvari koje su u Pismu zapecacene za ljudsku pamet i mogu se primiti samo otkrivenjem, onako kako Duh uci.
Da li je ikada neko citao da u Pavlovim poslanicamam postoje teske stvari za razumevanje koje mnogi nenauceni i ne utvrdjeni ljudi izvrcu na svoju propast. Biblija neprestano govori o tome kako je manjina uvek imala Svetlo, nikada vecina. Dakle, ako bih sada sa ovim sto znam trazio vecu istinu i jos vece svetlo, u samom startu bi mi bilo jasno da Svetlo nije sa vecinom nego manjinom. To sto na ovom forumu, vecina ima drugacije misljenje to je jos manji dokaz da su oni u pravu nego sto je to daokaz ako nekog slede znaci. Ja ni ne ocekujem da ce se vecina sloziti sa onim sto verujem, no nisam ni dosao na ovaj forum da bi ubedio nekoga u to. Ovo su samo odgovori na pisanja drugih ljudi u na ovom forumu, jer postoje ljudi koji ovo sve prate a i ne javljaju se, pa osecam duznost kada neko tako grubo ide prstom u oko na ono sto verujem da iznesem javno svoj stav o tome. Brat Dragomir i ja smo samo zeleli upoznati iskrene Hriscane sa ovog foruma i to je bilo sve, i poceli pisati o ideji ili maloj viziji koju smo imali sto se tice sirenja Evandjelja. Odgovor nekih ljudi sa foruma bio je stravican, nabijen svim i svacim, a nismo cak ni pomenuli ni nase ni tudje doktrine, mislili smo da mozemo imati prijatelje sa kojima nas vezuje zrtva Isusa Hrista na Golgoti za nas, sto nam donosi spasenje i isceljenje. Ne znam kome je bilo u interesu da to sve pokvari, ali jednog dana kada budu isle slike nasih postupaka i reci na sudu, bojim se da ce mnogi gorko plakati zbog teskih reci koje iznose protiv ljudi koju su im pruzili ruku a imali su samo jedan temelj, veru u osobu Isusa Hrista kao spasitelja svih ljudi, od kojih smo brat Dragomir i ja prvi gresnici u nasoj generaciji. Ako mislite da smo djavoli koji se kriju u ovcijem ruhu, grdno se varaju svi oni koji tako misle na ovom forumu. Ali znam da cete na jedno moje pismo poslati uvek bar nekoliko da bi ono izgubilo svoj smisao.
Neka nam Bog bude milostiv svima
Brat Aladin
www.nevesta-hristova.org

more_horiz
Prijatelju, uopste nije tacno to sto govoris. Izvini, ali nije.

Odgovor nekih ljudi sa foruma bio je stravican, nabijen svim i svacim, a nismo cak ni pomenuli ni nase ni tudje doktrine, mislili smo da mozemo imati prijatelje sa kojima nas vezuje zrtva Isusa Hrista na Golgoti za nas, sto nam donosi spasenje i isceljenje.

Izvini, nisam primetio da je neko vas nazivao satanistima, djavolim slugama, luciferovim poslanicima, onima koji piju krv i jedu decu. To bi bilo strashno, stravicno, nabijeno...

Ne radi se uopste o vecini. Idi na neki vas forum gde je vecina. Hoces li i tamo primeniti isti princip kao i ovde, za vecinu, reci mi??

Pored toga, niko ne sumnja u tvoju obracenost Bogu, ja ne. Ja sumnjam u sluzbu tog proroka, a osim sto okolises, pokusaj da odgovoris na neke stvari, jer niko odavde nije budala pa da ne prihvati istinu. Ali, jos manje je neko budala pa da tek tako, na 'nevidjeno' prihvati to sto vi nudite! Hej, pa nije ovo poker, prijatelju.

Prema tome, ja te izazivam da ozbiljnije pricamo o ovoj temi, posebno o doktrinarnom zastranjenju vaseg proroka. Neke stvari sam vec naveo, i jos cu ako bude bilo potrebe. Ako si ti u pravu-kao sto rekoh, nemas se cega bojati. Problem je sta ako nisi, i da li si spreman da u svetlosti Pisma testiras tvoje verovanje? Ja jesam spreman, pa kako mi bude.

Uopste nije govor o zagusivanju teme i slicno. Nego, "neka 'da' bude 'da', i neka 'ne' bude 'ne'". Budi siguran da cu ce mnogi ljudi poverovati tebi ukoliko je to razumno, logicno, biblijski utemeljeno. Ne ocekuj da ljudi 'padaju' na jeftine fore, jer ako si ti pao-ne znaci da ce svako. Najiskrenije to mislim.

Dobrodosao si uvek, sto se mene tice, ali takvim postovima koje ostavljas vidim da se samo povlacis. Jedno je kada tebe neko pljuje, ni ja ne bih ostao 5min, ali sasvim je drugo kada se traze malo dublje analize i ozbiljnije argumente za diskusiju. Ako toga nema-ne znam ko je onda u pravu?

Eto, neka nam je svima dragi Bog u pomoci.

more_horiz
Da Steno

Tvoj stav je mnogo mudriji od vecine ljudi koji su pisali na ovu temu. Mi nismo sudije nicije vere, hrabrimo jedne druge u iskrenoj sluzbi Isusu Hristu, i ne zelimo da budemo kamen spoticanja nikom na putu ka Hristu. Ako mozemo pomoci tu smo, ali ako ne onda nikome ne zelimo biti prepreka na njegovom putu ka Bogu. Ne mislimo da smo popili svu pamet sveta ili da samo mi imamo istinu, ali jednostavno ono sto verujemo verujemo, i zelimo da i drugi prime Isusa Hrista i da ga ljube od svog srca i da mu sluze najbolje sto znaju. Mi smo to iskusili na ovaj nacin, ako je to neko iskusio na neki drugi, pa dobro, nismo tu da kazemo da je neko Boziji neprijatelj, jeretik, kultista, sektas, i ko zna kako sve ne nazivaju hriscani danas jedni druge, sto je apsolutna sramota. Jos jednom pozivam ljude da cuju makar dve mp3propovedi sa linka koji smo postavili za posetioce ovog foruma i neka se uvere, da li je propovedanje Evandjelja ili smo masoni ili ko zna sta jos. To su apsolutne besmislice. Nepoznajem ni jednog masona a niti moja braca i sestre u Hristu. To su neverovatna podmetanja. A zna se odakle dolaze lazi, iz kog izvora. Jovan kaze: Bog je Svetlo i u njemu nema nikajve tame.
http://www.nevesta-hristova.org/forum_izaija.html
Brat Aladin

more_horiz
privacy_tip Permissions in this forum:
Ne možeš odgovarati na postove.
power_settings_newLogin to reply