Svaka recenica koja je iznesena ima izvor navedeni, i to
iz Branhamovi knjiga, magazina i kazeta. Vrlo jednostavno provjeriti!
iz Branhamovi knjiga, magazina i kazeta. Vrlo jednostavno provjeriti!
Ton je onakav kakav je stav ljudi prema meni.
OSTRINU MOJIH RECI IZAZIVA TO STO JE TO LAZ! JEDNOSTAVNA BANALNA LAZ!
I kako bi ti rekao veceras da za tebe neko kaze da si mason?
OSTAR SAM ZBOG TOGA, STO SE NA TEMELJU LAZI NE MOZE RAZGOVARATI.
Ako si pratio razvoj ove diskusije video si da mi nismo posli sa namerom da bilo koga ubedjujemo u bilo sta, mi smo jednostavno pozvali ljude na uljudnu hriscansku saradnju i druzenje pri cemu nismo zeleli da ljudima namecemo svoje stavove ili bilo sta drugo.
Na sve to je reagovano ne stavovima koji su temeljeni na bazi licnog uverenja nego tako sto su pokupili ko zna kakve lazi i maliziozno i bezobrazno ih predstavljaju kao istinu.
TO NITI JE HRISCANSKI, NITI LJUCKI
to sto tebe nisam ubedio da je on Prorok, kako sam te mogao ubediti kad mi to niti nije bila namera. I zasto bih ja tebe zaista ubedjijvao u bilo sta.
Uredu ti se ne slazes sa tim, ja se ne slazem sa tobom ali zasto bi nas to ucinilo strancima i neprijateljiima.
Ja samo kazem jednu stvar ostavimo sada doktrine i pozivam kriticare te sluzbe da mi samo kazu jednu jednostvnu stvar,
DA LI JE KROZ SLUZBU WILIJAMA BRANHAMA TRI MILIONA LJUDI PRIMILO SVOJE OZDRAVLJENJE? DA ili NE jer i njegovi najveci kriticari ne osporavaju da je to tako.
21 Neće svaki, koji mi govori: "Gospodine, Gospodine! ući u kraljevstvo nebesko, nego samo tko čini volju Oca mojega, koji je na nebesima.
22 U onaj dan mnogi će mi reći: "Gospodine, Gospodine, nijesmo li u ime tvoje prorokovali? Nijesmo li u ime tvoje đavle izgonili Nijesmo li u ime tvoje čudesa mnoga činili?
23 Tada ću im izjaviti; Nikad vas nijesam poznavao; idite od mene, zlotvori!
Tko slua ove moje riječi i izvruje ih, nalik je na razborita čovjeka...
Dakle po rodovima njihovim poznat ćete ih
DA LI JE NEKOLIKO MILIONA LJUDI POVEROVALO U HRISTU KROZ NJEGOVU SLUZBU PRI CEMU ON TE LJUDE NIJE UPUCIVAO U SVOJU VLASTITU CRKVU NEGO U LOKALNE ZAJEDNICE? DA ili NE jer takodje i njegovi najveci kriticari nikada nisu rekle nesto suprotno.
Ovo su uprincipu dva jednostvna pitanja, i zahtevaju samo dva kratka i jasna odgovora.
Sto se tice zdravog razuma, iskreno i meni nacin na koji ljudi danas zive u crvkama i sta sve nazivaju hriscanstvom deluje isto tako da su bez zdravog razuma.
http://www.nevesta-hristova.org/zivotna_prica.htm[/quote[/url]]Ama ljudi, procitajte zivotnu pricu o bratu Branhamu pa cete videti koliko su neosnovane optuzbe da je on Mason.
[url=http://www.nevesta-hristova.org/zivotna_prica.htm
Mi smo doli od abe preko punoglavca, i dalje od toga, i tako dalje; i konačno stigli do majmuna, pa do impanze; a od impanze skočili odmah na čoveka.
Tako stvori Bog čovjeka na sliku svoju, na sliku Boju stvori ga, muko i ensko stvori ih.
A sada, pogledajte zmiju, zmiju koja je bila na početku. Stvorimo najpre o njemu sliku. On je veliki krupan momak. On je između ipanze i čoveka. A zmija, taj đavo, Lucifer, je znao da je to jedina krv koja će se pomeati sa ljudskom krvlju. To je bila jedina osoba sa kojom je on mogao delovati... On nije mogao da deluje sa impanzom. Ta krv se nebi pomeala.On nije mogao da deluje sa raznoraznim stvarima. On nije mogao da deluje sa ovcom. On nije mogao delovati sa konjem. On nije mogao delovati ni sa jednom ivotinjom. On je morao delovati sa ovom zmijom.
Hajde sada da ga pogledamo malo izbliza. Veliki moćni momak, praistorijski gigant. To je mesto gde oni nalaze te velike krupne kosti, i ja ću vam pokazati to u Bibliji. Onda, pazite veoma paljivo. U redu. Ovaj veliki moćni momak, recimo na primer da je on bio visok oko dva metra sa velikim irokim ramenima, izgledajući upravo kao čovek. A njegova krv, nakon to se pojavila celim putem od dole, proizilazeći iz jedne ivotinje u drugu...
Dakle, đavo je dosao dole i uao u zmiju, i on je pronaao u Edemskom vrtu Evu kako je gola. I on je počeo da joj govori o plodu iz sredine, iz "sredita" to znači "sredina" i tako dalje. Vi to moete razumeti u ovom izmesanom sluateljstvu. I on je rekao: "Dakle, to je ugodno. To je lepo za oči."
ta je on učinio? On je počeo da vodi ljubav sa Evom. I on je sa njom bio kao da joj je mu. I ona je videla da je to ugodno, tako da je ona otila i ispričala njenom muu; ali ona je već začela sa Sotonom. I ona je rodila svog prvog sina cije je ime bilo Kajin, Sotonin sin.
Adam spoznade Evu, enu svoju, a ona zatrudnje i rodi Kaina, pa reče: "Dobih čovjeka s pomoću Gospoda."
Ja ću vam dati moj opis njega...
ja ću vam pokazati to u Bibliji...
Ja ću vam pokazati odakle dolaze ti pametni ljudi...
Upravo u tome i jeste problem, vrlo jednostavno proveriti. Uredu ONDA MI SAMO RECITI STA STE VI OD TOGA PROCITALI, GDE STE NASLI TE IZVODE, DA LI STE SASLUSALI I JEDNU NJEGOVU PROPOVED?
Niste zar ne? U tome je osnovni problem sto ste izneli gomilu netacnosti, lazi, dezinformacija.
Od svega toga to nista nije istina. Istina je samo da vi lazete u vezi svega toga.
I JA NE ZELIM DA RAZGOVARAM O STVARIMA KOJE STE VI NAPISALI SAMO ZATO STO SU JEDNOSTAVNE LAZI A VI LAZOVI.
Vrlo jednostavno, I HVALA BOGU SVAKO MOZE KO ZELI PROVERITI STA ON ZAISTA JESTE REKAO...
i opet vam kazem ako ste ZELELI DA NAPRAVITE REKLAMU ZA NJEGA I NJEGOVE PROPVOVEDI USPELI STE BROJ SKIDANJA SA SAJTA JE POVECAN ZAHVALJUJUCI I VASEM TRUDU, HVALA VAM!
U sustini njegove propovedi se i ne bave predubokom teologijom, zato su tako i korisne i privlacne ljudima, JEDNOSTVNO PODIZU JEDNOSTAVNU VERU U ISUSA I TO JE TO.
...ja sam danas istraio ovu reč kroz mnoge rečnike, ta to reč suptilan (lukav) znači. To znači biti pametan, biti spretan.I najbolji prevod te Jevrejske reči "m-a-h-a-h, mahah" znači "imati istinsko znanje ivotnih principa."
1 Zaklinjem te pred Bogom i Isusom Kristom, koji će suditi ive i mrtve, dolaskom njegovim i kraljevstvom njegovim!
2 Propovijedaj riječ, nastoj oko toga u dobro vrijeme i u nevrijeme, pokaraj, opominji, zaprijeti sa svom strpljivoću i naukom!
3 Jer će biti vrijeme, kad zdrave nauke neće podnositi, nego će po svojim eljama nakupiti sebi učitelje, jer ih ui svrbe.
4 I odvratit će ui od istine, a okrenut će se k bajkama.
ETO I VI STE PRIHVATILI LAZ ZA ISTINU
Sto se vas tice vi niste krivi sto ste neobavesteni i ja vas zbog toga ne krivim, ono sto mi je zao i sto vam zameram STO NE ZELITE DA SE NE PRISTRASNO INFORMISETE NEGO TUDJE LAZI OVDE PREDSTAVLJATE KAO ISTINE.
Ljude mozda i mozete zavarati krijuci se iza nickova, ali Svetog Duha nikada on poznaje vasa srca.
duhovi proročki pokoravaju se prorocima
Pa cudite se
PA NEMOJTE TO JE BIO PRVI GREH U EDESNKOM VRTU ONI I DALJE JEDU TE JABUKE!
I oprosti cuditi se mogu nad jabukama ali smejati ovoj temi nikako.
A tebi ako je do smeha samo nastavi.
Ali jos vise sumnjam u sluzbe koje danas neprati niti jedan znak iz MArka 16.-te glave.
21 Neće svaki, koji mi govori: "Gospodine, Gospodine! ući u kraljevstvo nebesko, nego samo tko čini volju Oca mojega, koji je na nebesima.
22 U onaj dan mnogi će mi reći: "Gospodine, Gospodine, nijesmo li u ime tvoje prorokovali? Nijesmo li u ime tvoje đavle izgonili Nijesmo li u ime tvoje čudesa mnoga činili?
23 Tada ću im izjaviti; Nikad vas nijesam poznavao; idite od mene, zlotvori!
Evo jedne od najcesih izjava brata Branhama: "Ja sam gresnik spasen miloscu!" Da li pored svega toga treba jos da pisem koliko su besmislene tvrdnje da je brat Branham bio mason??????
Brat Aladin
Odgovor nekih ljudi sa foruma bio je stravican, nabijen svim i svacim, a nismo cak ni pomenuli ni nase ni tudje doktrine, mislili smo da mozemo imati prijatelje sa kojima nas vezuje zrtva Isusa Hrista na Golgoti za nas, sto nam donosi spasenje i isceljenje.
|
|